Dodaj do ulubionych

maz chrapie;-(

25.11.06, 15:57
Moj maz od 2 dni chrapie;-( Do tej pory chrapal tylko jak spal na plecach,
teraz niestety tez na boku, niezbyt glosno ale wkurza mnie to jak sie obudze
w nocy i wczoraj wyrzucilam go do drugiego pokoju. Kurcze zdolowalam sie bo
nie wyobrazam sobie zebysmy spali w oddzielnych pokojach;-(((( Zatyczki do
uszu nie wchodza w gre bo mam male dziecko. Domyslam sie , ze wielu mezow
chrapie, jak sobie z tym radzicie????????
Obserwuj wątek
    • dragon_fruit Re: maz chrapie;-( 25.11.06, 16:02
      chrapanie to objaw chorobowy-warto udac sie do lekarza
      sa specjalne poduszki na szyje przeciw chrapaniu-moj ojciec uzywa
    • mathiola Re: maz chrapie;-( 25.11.06, 18:03
      ja też swojego czasem wyrzucałam na kanapę. Ale chyba teraz sie do tego
      przyzwyczaiłam, bo nie słyszę chrapania. A jakoś nie wierzę, że przestał.
      • lidia23 Re: maz chrapie;-( 25.11.06, 20:39
        Mój mąż też chrapie i to strasznie. A jawięcej nad ranem. Około 5 rano wstaję do
        małej i on wtedy zaczyna. Normalnie jak zetor i potem już nie mogę spaćsad Ale
        bywało jeszcze gorzej. Potrafił chrapoaniem w nocy obuidzić i miałam koniec
        spania, a czasem lądowałam u syna w pokoju bo nie można było spać. sad
        Pozdrawiam.
        Moja rodzinka: fotoforum.gazeta.pl/5,2,lidia23.html
    • ziazia17 Re: maz chrapie;-( 25.11.06, 18:10
      kup mu wyprofilowana poduszke (ale tylko szwedzka, polskie sa do niczego) i bedzie po klopocie. Tez chrapalam (maz po prostu wychodzil z siebie), odkad mam poduszke jest spokoj i o wiele lepiej wypoczywam.
      • zaneta11113 do ziazia 25.11.06, 20:46
        Możesz mi powiedzieć gdzie można taką poduszke kupić?? mój mąż strasznie
        chrapie to jest obłęd.

pozdrawiam Z góry dziękuje
        • magda8867 Re: do ziazia 25.11.06, 21:24
          Tez chętnie sie dowiem gdzie kupić taka poduszke i ile kosztuje? Mój mąż też
          chrapie, a poza tym chrząka i siąka - jest spawaczem i to dlatego. Najlepiej
          byłoby mu sie przekwalifikować, może byłoby wtedy lepiej. Kiedys robił serię
          badań specj. i wyszło, że jest po prostu uczulony na te różne pyły. Ja już od
          dawna z nim nie śpię, choć staż małż. mamy krótki, może to wydać sie niektórym
          dziwne, ale tak jest. Wystarczy mi, że sie nie wysypiam spowodu dziecka, do
          którego w nocy zaglądam czy sie nie odkryło, albo spowodu jego płaczu. Jakbym
          miała spać z mężem to chyba bym sie wykończyła fizycznie. Kiedyś jak małej nie
          było na świecie miałam takie spanie, że chrapanie i inne odgłosy męża mi nie
          przeszkadzały - zasnęłem wieczorem, budziłąm sie rano, a teraz mój sen stał sie
          czulszy i wszystko mi przeszkadza. Mam nadz. że sie to zmieni jak moja córka
          podrośnie i będzie lepiej sypiała w nocy.
          • etiennette Re: do ziazia 25.11.06, 21:34
            Są jeszcze takie krople do kupienia w aptece, o ile się nie myle "da-tong", czy
            jakoś podobnie. Na mojego męża nie podzałały, ale on je stosował raptem 3 dni.
            Śpimy w oddzielnych pokojach sad
    • ziazia17 Re: maz chrapie;-( 26.11.06, 08:42
      Dziewczyny, odpowiadam odnosnie poduszek- kupuje sie je w sklepie z artykulami ortopedycznymi. Koszt ok 130-150 zl (tej szwedzkiej), polska kosztuje do 50 zl i ja spac na niej nie moge (mam obie). Co do kropli- stosowalam 1 tydzien, podraznily mi nos i gardlo, dostalam anginy, chrapalam nadal. W moim przypadku poduszka sprawdzila sie w 100%, ale nie jest to poduszka przeciw chrapaniu! Kazdy powinien na takiej spac, odciaza kregi szyjne i gorna czesc kregoslupa. Pozdrawiam Magda
    • kiniamum Re: maz chrapie;-( 26.11.06, 12:02
      w aptece mozna kupic krople lub plasterki przeciwko chrapaniu.. nam pomogly,
      ale nie gwarantuje 100% pewnosci, bo moze to podloze alericzne...
      • arnikaarnika Re: maz chrapie;-( 26.11.06, 12:03
        Powinien odstawić alkochol ,bezwzględnie.
        • ziazia17 Re: maz chrapie;-( 26.11.06, 12:37
          arnikaarnika, ale ja nie odstawialam alkoholu, wystarczyla poduszka i nie
          chrapie smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka