IP: *.* 29.04.02, 20:20
No właśnie - kto oglądał i co o tym myśli? Na mnie ten film zrobił bardzo duże wrażenie. Po prostu jest niezwykły. Nie wiem na ile jest to kwestia muzyki (ta jest po prostu niesamowita), na ile jest to kwestia samej historii (pomysłu - fabuły), realizacji, kolorystyki. Dla osób, które jeszcze nie widziały - radzę nie nastawiać się na popcorn i relax - film aby był właściwie odebrany wymaga skupienia, a to może być trudne - akcja nie delikatnie mówiąc nie jest wartka. Ważne są szczegóły - trzeba się skupić aby dostrzec sens. Film jest fatalnie zagrany (przynajmniej jak na moje przyzwyczajenia) i generalnie może się nie podobać - (dialogi też drętwe) - trzeba złapać "klimat" - a ten jest japoński...Bardzo chciałbym kupić płytę z muzyką z tego filmu - ktoś gdzieś widział?Bardzo jestem ciekawy co myślicie o tym filmie.KristoVelMefistoBardzo jestem ciekawy
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: AVALON! IP: *.* 29.04.02, 21:29
      Ja jeszcze nic nie myślę (nie widziałam), ale James Cameron powiedział, że jest to najlepszy film SF jaki widział. Może jego firma wyprodukowała ten film, kto wie, ale tak powiedział...
    • Gość: guest Re: AVALON! IP: *.* 03.05.02, 14:37
      Po obejrzeniu po raz któryś z kolei tego filmu zmieniam zdanie... to jest najlepszy film sf jaki widziałem (sory za plagiat panie Cameron).KristoVelMefistoP.S.Wbrew temu co piszą w krótkich notkach o filmie nie jest to film o żadnej grze komputerowej, ani o poszukiwaniu zmarłego (?) przyjaciela. Nie będę pisał o czym jest ten film, bo nie chcę Wam psuć odbioru. Napiszę tylko, że równie głupio możnaby napisać, że jest to film o dziewczynie, która szukając lepiej płatnej pracy i lepszego mieszkania (pracuje tyle, że nawet pies od niej uciekł) emigruje z Wrocławia do Warszawy. Ostatecznie znajduje ukojenie w warszawskiej filharmonii, gdzie spotyka swojego kumpla z pracy którego zabija (nie mogła ścierpieć, że wcześniej od niej awansował) ;-)W każdym razie gorąco polecam (bez względu na to jak głupie są te opisy...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka