Dodaj do ulubionych

*eMamy poetki :-)*

IP: *.* 08.05.02, 11:56
Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćLedwie bluzkę co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! :lol:Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesia Re: *eMamy poetki :-)* IP: *.* 08.05.02, 12:46
      Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćLedwie bluzkę co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! :lol: Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! :)Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnie
      • Gość: Gosia26 Re: *eMamy poetki :-)* IP: *.* 08.05.02, 13:08
        > Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Ledwie bluzkę co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! :lol:> > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! :)> > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam.
        • Gość: Lilly Re: *eMamy poetki :-)* IP: *.* 08.05.02, 13:17
          Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Ledwie bluzkę co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. I ja także nie przepuszczę swej kolejkiTakie to już my jesteśmy paniedziejkiLilly jestem czyli LidkaKtóra czasem też pokaże swe kopytkaJednak zwykle bardzo błogo mi czas leciTo poczytam, tu popiszę, tutaj wtrącę swe trzy groszeI słoneczko nad mym kompem zawsze swieciBądzcie takie fajne bardzo proszę
          • Gość: wiesia Re: *eMamy poetki :-)* - wja sprawie technicznej IP: *.* 08.05.02, 13:30
            Dla zachowania jednolitego stylu starajmy się może pisać ośmiozgłoskowcem z rymami naprzemiennymi (abab)- tak jak zaczęła Selina.
            • Gość: 888 Re: *eMamy poetki :-)* - wja sprawie technicznej IP: *.* 08.05.02, 13:33
              Chciałam to właśnie zaproponować :) !
          • Gość: Lilly Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 13:33
            Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Ledwie bluzkę co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiTaka jestem paniedziejkiLilly jestem czyli LidkaPokazuję swe kopytkaZwykle błogo czas mi leciKtóry spędzam tutaj w sieciCzasem wtrącę swoje groszeCzasem się uśmieję troszkę
            • Gość: Lilly Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 13:45
              Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Ledwie bluzkę co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikam
              • Gość: 888 Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 15:06
                Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!! Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej gliny Bardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytka Czasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. :)
                • Gość: eBeatka Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 19:23
                  selina napisała/ł:> Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Bluzkę ledwie co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnie> > Już obiadek pachnie smacznie> Położone już maluchy> Wiec choc ze zmeczenia padam > swoja strofke tez dokladam. > > Nie przepuszczę swej kolejki> Lilly jestem czyli Lidka> Taka jestem paniedziejki> Pokazuję swe kopytka> > Czasem wtrącę swoje grosze> Coś napiszę i przeczytam> Czasem się uśmieję troszkę > I Pojawiam się i znikam> > Bardzo ładnie proszę, proszę...> Teraz żegnam się już z Wami> Jutro znowu się tu wproszę!> Moje słodziutkie eMamy. :)I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smile
                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 20:21
                    Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!! Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej gliny Bardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnie Już obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytka Czasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikam Bardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. :)I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i troje zeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy ;).Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona!
                    • Gość: Anna72 Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 21:34
                      Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy .Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona! Dobry wieczór, to ja - Anka,jeszcze jedna rzeszowianka.Kamil - synek, Jacek - mąż,kręcą się koło mnie wciąż.Na tym forum już od rokustaram się dotrzymać krokuwszystkim, którzy listy długiepiszą, choć ja krótsze lubię.Słowo mi za słowem kapie,rymu dzisiaj już nie złapię. :(Umysł ścisły raczej mam,więc na wiele się Wam nie zdam.Może jutro będzie lepiejwtedy znowu się doczepięA narazie: miłych snów,znikam z forum, w łóżko buch!
                      • Gość: gemma Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 22:21
                        Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy .Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona! Dobry wieczór, to ja - Anka,jeszcze jedna rzeszowianka.Kamil - synek, Jacek - mąż,kręcą się koło mnie wciąż.Na tym forum już od rokustaram się dotrzymać krokuwszystkim, którzy listy długiepiszą, choć ja krótsze lubię.Słowo mi za słowem kapie,rymu dzisiaj już nie złapię. Umysł ścisły raczej mam,więc na wiele się Wam nie zdam.Może jutro będzie lepiejwtedy znowu się doczepięA narazie: miłych snów,znikam z forum, w łóżko buch! Nic bez forum sensu nie ma,ja po prostu czytać muszę!Dniem straconym dzień bez eMamHeh... nieludzkie to katusze.Czekam, aż me dziecię zaśnie,kres położy mojej męce.Wtedy to jest szczęście właśnie- klawiaturę biorę w ręce.Czytam, odpowiadam, piszę,Tu się śmieję, tutaj płaczę,I na czacie też powiszę...Jutro znowu Was zobaczę!Gdy mi kompa ktoś zabierze,net odetnie bezrozumnie,zachowuję się jak zwierzę,co bez mięcha żyć nie umie... ;)
                        • Gość: M_iśka Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 08.05.02, 23:30
                          > Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Bluzkę ledwie co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnie> > Już obiadek pachnie smacznie> Położone już maluchy> Wiec choc ze zmeczenia padam > swoja strofke tez dokladam. > > Nie przepuszczę swej kolejki> Lilly jestem czyli Lidka> Taka jestem paniedziejki> Pokazuję swe kopytka> > Czasem wtrącę swoje grosze> Coś napiszę i przeczytam> Czasem się uśmieję troszkę > I Pojawiam się i znikam> > Bardzo ładnie proszę, proszę...> Teraz żegnam się już z Wami> Jutro znowu się tu wproszę!> Moje słodziutkie eMamy. > > I ja musze cos dolozyc> zeby wierszyk sie rozmnozyl> posluchajcie o mnie,prosze> oto moje "4 grosze"> > Jestem sobie eBeatka> juz nie panna,nie dzierlatka,> ale za to,drogie moje,> co dzien dwoje sie i troje> > zeby wokol bylo ladnie> zeby zylo nam sie skladnie> zebym byla wesolutka> piekna,madra i zgrabniutkasmile)> > takie wlasnie,mamy drogie> sa marzenia moje blogie,> zeby maz sie "przysposobil"> i MAMUSKE ze mnie zrobil!smile> > I ja także, drogie mamy:> Magdalena mama Gaby.> Żona Jacka, rzeszowianka,> rączki, nóżki, dwa kolanka.> > Uczę dzieci "wrogiej mowy",> ich niemiecki - mój ból głowy.> Lecz cóż robić, takie czasy...> germaniści - ananasy .> > Wieczorami, przy piweczku,> w poddaszowym mieszkaneczku,> Do mężusia przytulona - > Ach, szczęśliwa ze mnie żona! > > Dobry wieczór, to ja - Anka,> jeszcze jedna rzeszowianka.> Kamil - synek, Jacek - mąż,> kręcą się koło mnie wciąż.> > Na tym forum już od roku> staram się dotrzymać kroku> wszystkim, którzy listy długie> piszą, choć ja krótsze lubię.> > Słowo mi za słowem kapie,> rymu dzisiaj już nie złapię. > Umysł ścisły raczej mam,> więc na wiele się Wam nie zdam.> > Może jutro będzie lepiej> wtedy znowu się doczepię> A narazie: miłych snów,> znikam z forum, w łóżko buch! </i>> > Nic bez forum sensu nie ma,> ja po prostu czytać muszę!> Dniem straconym dzień bez eMam> Heh... nieludzkie to katusze.> > Czekam, aż me dziecię zaśnie,> kres położy mojej męce.> Wtedy to jest szczęście właśnie> - klawiaturę biorę w ręce.> > Czytam, odpowiadam, piszę,> Tu się śmieję, tutaj płaczę,> I na czacie też powiszę...> Jutro znowu Was zobaczę!> > Gdy mi kompa ktoś zabierze,> net odetnie bezrozumnie,> zachowuję się jak zwierzę,> co bez mięcha żyć nie umie... ;) I Monika-Warszawianka Mam mężusia-nie kochanka :) Dwoje dzieci-Jasia,Olę Całe stadko zadowolę W lutym przyszłam na eDziecko Po przepisik na ciasteczko Tak mi się to spodobało Że zostałam tu na całość Są problemy i radości Posty złości i miłości Każdy znajdzie coś dla siebie A ja z Wami mam jak w niebie Z tatusiami pogadamy Samodzielne Mamy mamy Zobaczymy nasze dzieci Ach jak szybko czas nam leci Przyjaciółkę tu zdobyłam Mysia zwie się -jest przemiła :) W czerwcu ma w Warszawie sprawę Więc zaproszę Ją na kawę
                          • Gość: 888 Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 09.05.02, 10:08
                            Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy .Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona! Dobry wieczór, to ja - Anka,jeszcze jedna rzeszowianka.Kamil - synek, Jacek - mąż,kręcą się koło mnie wciąż.Na tym forum już od rokustaram się dotrzymać krokuwszystkim, którzy listy długiepiszą, choć ja krótsze lubię.Słowo mi za słowem kapie,rymu dzisiaj już nie złapię. Umysł ścisły raczej mam,więc na wiele się Wam nie zdam.Może jutro będzie lepiejwtedy znowu się doczepięA narazie: miłych snów,znikam z forum, w łóżko buch! </i>Nic bez forum sensu nie ma,ja po prostu czytać muszę!Dniem straconym dzień bez eMamHeh... nieludzkie to katusze.Czekam, aż me dziecię zaśnie,kres położy mojej męce.Wtedy to jest szczęście właśnie- klawiaturę biorę w ręce.Czytam, odpowiadam, piszę,Tu się śmieję, tutaj płaczę,I na czacie też powiszę...Jutro znowu Was zobaczę!Gdy mi kompa ktoś zabierze,net odetnie bezrozumnie,zachowuję się jak zwierzę,co bez mięcha żyć nie umie... ;) I Monika-WarszawiankaMam mężusia-nie kochanka :)Dwoje dzieci-Jasia,OlęCałe stadko zadowolęW lutym przyszłam na eDzieckoPo przepisik na ciasteczkoTak mi się to spodobałŻe zostałam tu na całość Są problemy i radościPosty złości i miłościKażdy znajdzie coś dla siebieA ja z Wami mam jak w niebie Z tatusiami pogadamySamodzielne Mamy mamyZobaczymy nasze dzieciAch jak szybko czas nam leci Przyjaciółkę tu zdobyłamMysia zwie się -jest przemiła :)W czerwcu ma w Warszawie sprawę Więc zaproszę Ją na kawęNowy dzień nam znowu nastałWita Was mama Selina :hello:Może kilka słówek o mnieCóż to ze mnie za dziewczyna?Ciemne włosy, "kocie" oczyDwa mam szczęścia: ąż i córa!Córa wszystkich zauroczyMąż zaś moja jest ostoja!
                          • Gość: 888 Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej-GDZIE TE POETKI??? IP: *.* 09.05.02, 10:08
                            Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy .Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona! Dobry wieczór, to ja - Anka,jeszcze jedna rzeszowianka.Kamil - synek, Jacek - mąż,kręcą się koło mnie wciąż.Na tym forum już od rokustaram się dotrzymać krokuwszystkim, którzy listy długiepiszą, choć ja krótsze lubię.Słowo mi za słowem kapie,rymu dzisiaj już nie złapię. Umysł ścisły raczej mam,więc na wiele się Wam nie zdam.Może jutro będzie lepiejwtedy znowu się doczepięA narazie: miłych snów,znikam z forum, w łóżko buch! </i>Nic bez forum sensu nie ma,ja po prostu czytać muszę!Dniem straconym dzień bez eMamHeh... nieludzkie to katusze.Czekam, aż me dziecię zaśnie,kres położy mojej męce.Wtedy to jest szczęście właśnie- klawiaturę biorę w ręce.Czytam, odpowiadam, piszę,Tu się śmieję, tutaj płaczę,I na czacie też powiszę...Jutro znowu Was zobaczę!Gdy mi kompa ktoś zabierze,net odetnie bezrozumnie,zachowuję się jak zwierzę,co bez mięcha żyć nie umie... ;) I Monika-WarszawiankaMam mężusia-nie kochanka :)Dwoje dzieci-Jasia,OlęCałe stadko zadowolęW lutym przyszłam na eDzieckoPo przepisik na ciasteczkoTak mi się to spodobałŻe zostałam tu na całość Są problemy i radościPosty złości i miłościKażdy znajdzie coś dla siebieA ja z Wami mam jak w niebie Z tatusiami pogadamySamodzielne Mamy mamyZobaczymy nasze dzieciAch jak szybko czas nam leci Przyjaciółkę tu zdobyłamMysia zwie się -jest przemiła :)W czerwcu ma w Warszawie sprawę Więc zaproszę Ją na kawęNowy dzień nam znowu nastałWita Was mama Selina :hello:Może kilka słówek o mnieCóż to ze mnie za dziewczyna?Ciemne włosy, "kocie" oczyDwa mam szczęścia: ąż i córa!Córa wszystkich zauroczyMąż zaś moja jest ostoja!
                            • Gość: 888 Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej-GDZIE TE POETKI??? IP: *.* 09.05.02, 10:11
                              Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy .Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona!Dobry wieczór, to ja - Anka,jeszcze jedna rzeszowianka.Kamil - synek, Jacek - mąż,kręcą się koło mnie wciąż.Na tym forum już od rokustaram się dotrzymać krokuwszystkim, którzy listy długiepiszą, choć ja krótsze lubię.Słowo mi za słowem kapie,rymu dzisiaj już nie złapię. Umysł ścisły raczej mam,więc na wiele się Wam nie zdam.Może jutro będzie lepiejwtedy znowu się doczepięA narazie: miłych snów,znikam z forum, w łóżko buch! </i>Nic bez forum sensu nie ma,ja po prostu czytać muszę!Dniem straconym dzień bez eMamHeh... nieludzkie to katusze.Czekam, aż me dziecię zaśnie,kres położy mojej męce.Wtedy to jest szczęście właśnie- klawiaturę biorę w ręce.Czytam, odpowiadam, piszę,Tu się śmieję, tutaj płaczę,I na czacie też powiszę...Jutro znowu Was zobaczę!Gdy mi kompa ktoś zabierze,net odetnie bezrozumnie,zachowuję się jak zwierzę,co bez mięcha żyć nie umie... I Monika-WarszawiankaMam mężusia-nie kochanka Dwoje dzieci-Jasia,OlęCałe stadko zadowolęW lutym przyszłam na eDzieckoPo przepisik na ciasteczkoTak mi się to spodobałŻe zostałam tu na całośćSą problemy i radościPosty złości i miłościKażdy znajdzie coś dla siebieA ja z Wami mam jak w niebieZ tatusiami pogadamySamodzielne Mamy mamyZobaczymy nasze dzieciAch jak szybko czas nam leciPrzyjaciółkę tu zdobyłamMysia zwie się -jest przemiła W czerwcu ma w Warszawie sprawę Więc zaproszę Ją na kawęNowy dzień nam znowu nastałWita Was mama Selina Może kilka słówek o mnieCóż to ze mnie za dziewczyna?Ciemne włosy, "kocie" oczyDwa mam szczęścia: mąż i córa!Córa wszystkich zauroczyMąż zaś moja jest ostoja!
                              • Gość:  Dorka Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej-GDZIE TE POETKI??? IP: *.* 09.05.02, 13:33
                                selina napisała/ł:> > Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Bluzkę ledwie co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnie> > Już obiadek pachnie smacznie> Położone już maluchy> Wiec choc ze zmeczenia padam > swoja strofke tez dokladam. > > Nie przepuszczę swej kolejki> Lilly jestem czyli Lidka> Taka jestem paniedziejki> Pokazuję swe kopytka> > Czasem wtrącę swoje grosze> Coś napiszę i przeczytam> Czasem się uśmieję troszkę > I Pojawiam się i znikam> > Bardzo ładnie proszę, proszę...> Teraz żegnam się już z Wami> Jutro znowu się tu wproszę!> Moje słodziutkie eMamy. > > I ja musze cos dolozyc> zeby wierszyk sie rozmnozyl> posluchajcie o mnie,prosze> oto moje "4 grosze"> > Jestem sobie eBeatka> juz nie panna,nie dzierlatka,> ale za to,drogie moje,> co dzien dwoje sie i troje> > zeby wokol bylo ladnie> zeby zylo nam sie skladnie> zebym byla wesolutka> piekna,madra i zgrabniutkasmile)> > takie wlasnie,mamy drogie> sa marzenia moje blogie,> zeby maz sie "przysposobil"> i MAMUSKE ze mnie zrobil!smile> > I ja także, drogie mamy:> Magdalena mama Gaby.> Żona Jacka, rzeszowianka,> rączki, nóżki, dwa kolanka.> > Uczę dzieci "wrogiej mowy",> ich niemiecki - mój ból głowy.> Lecz cóż robić, takie czasy...> germaniści - ananasy .> > Wieczorami, przy piweczku,> w poddaszowym mieszkaneczku,> Do mężusia przytulona - > Ach, szczęśliwa ze mnie żona!> > Dobry wieczór, to ja - Anka,> jeszcze jedna rzeszowianka.> Kamil - synek, Jacek - mąż,> kręcą się koło mnie wciąż.> > Na tym forum już od roku> staram się dotrzymać kroku> wszystkim, którzy listy długie> piszą, choć ja krótsze lubię.> > Słowo mi za słowem kapie,> rymu dzisiaj już nie złapię. > Umysł ścisły raczej mam,> więc na wiele się Wam nie zdam.> > Może jutro będzie lepiej> wtedy znowu się doczepię> A narazie: miłych snów,> znikam z forum, w łóżko buch! </i>> > Nic bez forum sensu nie ma,> ja po prostu czytać muszę!> Dniem straconym dzień bez eMam> Heh... nieludzkie to katusze.> > Czekam, aż me dziecię zaśnie,> kres położy mojej męce.> Wtedy to jest szczęście właśnie> - klawiaturę biorę w ręce.> > Czytam, odpowiadam, piszę,> Tu się śmieję, tutaj płaczę,> I na czacie też powiszę...> Jutro znowu Was zobaczę!> > Gdy mi kompa ktoś zabierze,> net odetnie bezrozumnie,> zachowuję się jak zwierzę,> co bez mięcha żyć nie umie... > > I Monika-Warszawianka> Mam mężusia-nie kochanka > Dwoje dzieci-Jasia,Olę> Całe stadko zadowolę> > W lutym przyszłam na eDziecko> Po przepisik na ciasteczko> Tak mi się to spodobał> Że zostałam tu na całość> > Są problemy i radości> Posty złości i miłości> Każdy znajdzie coś dla siebie> A ja z Wami mam jak w niebie> > Z tatusiami pogadamy> Samodzielne Mamy mamy> Zobaczymy nasze dzieci> Ach jak szybko czas nam leci> > Przyjaciółkę tu zdobyłam> Mysia zwie się -jest przemiła > W czerwcu ma w Warszawie sprawę > Więc zaproszę Ją na kawę> > Nowy dzień nam znowu nastał> Wita Was mama Selina > Może kilka słówek o mnie> Cóż to ze mnie za dziewczyna?> > Ciemne włosy, "kocie" oczy> Dwa mam szczęścia: mąż i córa!> Córa wszystkich zauroczy> Mąż zaś moja jest ostoja!Już skończyła prać praleczkaTrzeba porozwieszać pranieW garnku kipi marcheweczkaWięc napiszę jedno zdanieMam sikorki dwie prześliczneI mężusia "mąciwodę"Wiersze lubię - te liryczneI nie zważam nic na modęChoć poetka ze mnie żadnaZa to bardzo lubię śpiewaćCzasem przyjdzie myśl nieskładnaI od razu chce się ziewaćJestem Dorka ze SzczecinaZ urodzenia optymistkaJeśli komuś zrzednie minaUśmiech mu na buzię wciskamNo, uciekam do łazienkiGłośno kapie woda z kranuDziecko włazi do wanienkiBy z niej zrobić sobie kanu
                    • Gość: eBeatka Re: *eMamy poetki :-)*- poprawiona wersja- zaczynamy od tej IP: *.* 09.05.02, 13:41
                      selina napisała/ł:> > Ledwie oczka swe otworzę> Myślę co na forum słychać> Bluzkę ledwie co założę...> Muszę,muszę już przeczytać!!!> > Hello moje drogie mamy> Pogadajmy sobie wierszem> Tylko żeby nie był "biały"!> Może któraś będzie wieszczem! > > Tak przepięknie słonko świeci> Czasu szkoda dziś na smutki!> Bawmy się jak nasze dzieci> Dostawiajcie swoje zwrotki! > > Już do pracy się sposobię,> Nagle- widzę post Seliny> Dobra, pomyślałam sobie:> My poetki z jednej gliny> > Bardzo lubię forum czytać> I czatować przeogromnie.> Więc wezwanie by wiersz pisać> Biorę jako apel do mnie> > Już obiadek pachnie smacznie> Położone już maluchy> Wiec choc ze zmeczenia padam > swoja strofke tez dokladam. > > Nie przepuszczę swej kolejki> Lilly jestem czyli Lidka> Taka jestem paniedziejki> Pokazuję swe kopytka> > Czasem wtrącę swoje grosze> Coś napiszę i przeczytam> Czasem się uśmieję troszkę > I Pojawiam się i znikam> > Bardzo ładnie proszę, proszę...> Teraz żegnam się już z Wami> Jutro znowu się tu wproszę!> Moje słodziutkie eMamy. > > I ja musze cos dolozyc> zeby wierszyk sie rozmnozyl> posluchajcie o mnie,prosze> oto moje "4 grosze"> > Jestem sobie eBeatka> juz nie panna,nie dzierlatka,> ale za to,drogie moje,> co dzien dwoje sie i troje> > zeby wokol bylo ladnie> zeby zylo nam sie skladnie> zebym byla wesolutka> piekna,madra i zgrabniutkasmile)> > takie wlasnie,mamy drogie> sa marzenia moje blogie,> zeby maz sie "przysposobil"> i MAMUSKE ze mnie zrobil!smile> > I ja także, drogie mamy:> Magdalena mama Gaby.> Żona Jacka, rzeszowianka,> rączki, nóżki, dwa kolanka.> > Uczę dzieci "wrogiej mowy",> ich niemiecki - mój ból głowy.> Lecz cóż robić, takie czasy...> germaniści - ananasy .> > Wieczorami, przy piweczku,> w poddaszowym mieszkaneczku,> Do mężusia przytulona - > Ach, szczęśliwa ze mnie żona!> > Dobry wieczór, to ja - Anka,> jeszcze jedna rzeszowianka.> Kamil - synek, Jacek - mąż,> kręcą się koło mnie wciąż.> > Na tym forum już od roku> staram się dotrzymać kroku> wszystkim, którzy listy długie> piszą, choć ja krótsze lubię.> > Słowo mi za słowem kapie,> rymu dzisiaj już nie złapię. > Umysł ścisły raczej mam,> więc na wiele się Wam nie zdam.> > Może jutro będzie lepiej> wtedy znowu się doczepię> A narazie: miłych snów,> znikam z forum, w łóżko buch! </i>> > Nic bez forum sensu nie ma,> ja po prostu czytać muszę!> Dniem straconym dzień bez eMam> Heh... nieludzkie to katusze.> > Czekam, aż me dziecię zaśnie,> kres położy mojej męce.> Wtedy to jest szczęście właśnie> - klawiaturę biorę w ręce.> > Czytam, odpowiadam, piszę,> Tu się śmieję, tutaj płaczę,> I na czacie też powiszę...> Jutro znowu Was zobaczę!> > Gdy mi kompa ktoś zabierze,> net odetnie bezrozumnie,> zachowuję się jak zwierzę,> co bez mięcha żyć nie umie... > > I Monika-Warszawianka> Mam mężusia-nie kochanka > Dwoje dzieci-Jasia,Olę> Całe stadko zadowolę> > W lutym przyszłam na eDziecko> Po przepisik na ciasteczko> Tak mi się to spodobał> Że zostałam tu na całość> > Są problemy i radości> Posty złości i miłości> Każdy znajdzie coś dla siebie> A ja z Wami mam jak w niebie> > Z tatusiami pogadamy> Samodzielne Mamy mamy> Zobaczymy nasze dzieci> Ach jak szybko czas nam leci> > Przyjaciółkę tu zdobyłam> Mysia zwie się -jest przemiła > W czerwcu ma w Warszawie sprawę > Więc zaproszę Ją na kawę> > Nowy dzień nam znowu nastał> Wita Was mama Selina > Może kilka słówek o mnie> Cóż to ze mnie za dziewczyna?> > Ciemne włosy, "kocie" oczy> Dwa mam szczęścia: mąż i córa!> Córa wszystkich zauroczy> Mąż zaś moja jest ostoja!Już skończyła prać praleczkaTrzeba porozwieszać pranieW garnku kipi marcheweczkaWięc napiszę jedno zdanieMam sikorki dwie prześliczneI mężusia "mąciwodę"Wiersze lubię - te liryczneI nie zważam nic na modęChoć poetka ze mnie żadnaZa to bardzo lubię śpiewaćCzasem przyjdzie myśl nieskładnaI od razu chce się ziewaćJestem Dorka ze SzczecinaZ urodzenia optymistkaJeśli komuś zrzednie minaUśmiech mu na buzię wciskamNo, uciekam do łazienkiGłośno kapie woda z kranuDziecko włazi do wanienkiBy z niej zrobić sobie kanu
    • Gość: martusek Re: *eMamy poetki :-)* IP: *.* 09.05.02, 10:47
      Więc ja także się dołączę,ja - Martusek, dwoje rączek,rude włosy, kibić zgrabna,długie nogi, buzia ładna.Komputerek mój przyjaciel,to na forum, to na czacieporozmawiać z wami muszęi tematów sto poruszę.O syneczku, co marudzi,o mamusi, co sie trudzii o mężu, co pyskuje,jednak żonę swą szanuje.Przyjaciółek są tu setki,i faceci i kobietki.Choć ich nie znam osobiście,to wciąż szukam ich na liście,bo potrafia mi poradzić,pożartować i pokadzić,choć mnie czasem zdenerwująchętnie z nimi wciąż "foruję".
      • Gość:  Dorka Re: *eMamy poetki :-)* IP: *.* 09.05.02, 15:03
        Martusia, podepnij swój wiersz pod post wyżej - ten z 14.33Wciśnij "Dołącz cytat" i wklej swoje rymy.Dorka
        • Gość: 888 Re: *eMamy poetki :-)*-Wszystko zebrane! Tu się dołączajcie! IP: *.* 10.05.02, 10:45
          Ledwie oczka swe otworzęMyślę co na forum słychaćBluzkę ledwie co założę...Muszę,muszę już przeczytać!!!Hello moje drogie mamyPogadajmy sobie wierszemTylko żeby nie był "biały"!Może któraś będzie wieszczem! Tak przepięknie słonko świeciCzasu szkoda dziś na smutki!Bawmy się jak nasze dzieciDostawiajcie swoje zwrotki! Już do pracy się sposobię,Nagle- widzę post SelinyDobra, pomyślałam sobie:My poetki z jednej glinyBardzo lubię forum czytaćI czatować przeogromnie.Więc wezwanie by wiersz pisaćBiorę jako apel do mnieJuż obiadek pachnie smaczniePołożone już maluchyWiec choc ze zmeczenia padam swoja strofke tez dokladam. Nie przepuszczę swej kolejkiLilly jestem czyli LidkaTaka jestem paniedziejkiPokazuję swe kopytkaCzasem wtrącę swoje groszeCoś napiszę i przeczytamCzasem się uśmieję troszkę I Pojawiam się i znikamBardzo ładnie proszę, proszę...Teraz żegnam się już z WamiJutro znowu się tu wproszę!Moje słodziutkie eMamy. I ja musze cos dolozyczeby wierszyk sie rozmnozylposluchajcie o mnie,proszeoto moje "4 grosze"Jestem sobie eBeatkajuz nie panna,nie dzierlatka,ale za to,drogie moje,co dzien dwoje sie i trojezeby wokol bylo ladniezeby zylo nam sie skladniezebym byla wesolutkapiekna,madra i zgrabniutkasmile)takie wlasnie,mamy drogiesa marzenia moje blogie,zeby maz sie "przysposobil"i MAMUSKE ze mnie zrobil!smileI ja także, drogie mamy:Magdalena mama Gaby.Żona Jacka, rzeszowianka,rączki, nóżki, dwa kolanka.Uczę dzieci "wrogiej mowy",ich niemiecki - mój ból głowy.Lecz cóż robić, takie czasy...germaniści - ananasy .Wieczorami, przy piweczku,w poddaszowym mieszkaneczku,Do mężusia przytulona - Ach, szczęśliwa ze mnie żona!Dobry wieczór, to ja - Anka,jeszcze jedna rzeszowianka.Kamil - synek, Jacek - mąż,kręcą się koło mnie wciąż.Na tym forum już od rokustaram się dotrzymać krokuwszystkim, którzy listy długiepiszą, choć ja krótsze lubię.Słowo mi za słowem kapie,rymu dzisiaj już nie złapię. Umysł ścisły raczej mam,więc na wiele się Wam nie zdam.Może jutro będzie lepiejwtedy znowu się doczepięA narazie: miłych snów,znikam z forum, w łóżko buch! </i>Nic bez forum sensu nie ma,ja po prostu czytać muszę!Dniem straconym dzień bez eMamHeh... nieludzkie to katusze.Czekam, aż me dziecię zaśnie,kres położy mojej męce.Wtedy to jest szczęście właśnie- klawiaturę biorę w ręce.Czytam, odpowiadam, piszę,Tu się śmieję, tutaj płaczę,I na czacie też powiszę...Jutro znowu Was zobaczę!Gdy mi kompa ktoś zabierze,net odetnie bezrozumnie,zachowuję się jak zwierzę,co bez mięcha żyć nie umie... I Monika-WarszawiankaMam mężusia-nie kochanka Dwoje dzieci-Jasia,OlęCałe stadko zadowolęW lutym przyszłam na eDzieckoPo przepisik na ciasteczkoTak mi się to spodobałŻe zostałam tu na całośćSą problemy i radościPosty złości i miłościKażdy znajdzie coś dla siebieA ja z Wami mam jak w niebieZ tatusiami pogadamySamodzielne Mamy mamyZobaczymy nasze dzieciAch jak szybko czas nam leciPrzyjaciółkę tu zdobyłamMysia zwie się -jest przemiła W czerwcu ma w Warszawie sprawę Więc zaproszę Ją na kawęNowy dzień nam znowu nastałWita Was mama Selina Może kilka słówek o mnieCóż to ze mnie za dziewczyna?Ciemne włosy, "kocie" oczyDwa mam szczęścia: mąż i córa!Córa wszystkich zauroczyMąż zaś moja jest ostoja!Więc ja także się dołączę,ja - Martusek, dwoje rączek,rude włosy, kibić zgrabna,długie nogi, buzia ładna.Komputerek mój przyjaciel,to na forum, to na czacieporozmawiać z wami muszęi tematów sto poruszę.O syneczku, co marudzi,o mamusi, co sie trudzii o mężu, co pyskuje,jednak żonę swą szanuje.Przyjaciółek są tu setki,i faceci i kobietki.Choć ich nie znam osobiście,to wciąż szukam ich na liście,bo potrafia mi poradzić,pożartować i pokadzić,choć mnie czasem zdenerwująchętnie z nimi wciąż "foruję". Już skończyła prać praleczkaTrzeba porozwieszać pranieW garnku kipi marcheweczkaWięc napiszę jedno zdanieMam sikorki dwie prześliczneI mężusia "mąciwodę"Wiersze lubię - te liryczneI nie zważam nic na modęChoć poetka ze mnie żadnaZa to bardzo lubię śpiewaćCzasem przyjdzie myśl nieskładnaI od razu chce się ziewaćJestem Dorka ze SzczecinaZ urodzenia optymistkaJeśli komuś zrzednie minaUśmiech mu na buzię wciskamNo, uciekam do łazienkiGłośno kapie woda z kranuDziecko włazi do wanienkiBy z niej zrobić sobie kanu
          • Gość: Maciejka Re: *eMamy poetki :-)*-Wszystko zebrane! Tu się dołączajcie! IP: *.* 10.05.02, 21:45
            Halo! Wita Was MaciejkaDziewczę miłe wprost z LublinaDuży Mąż, a ja niewielkaMamy uroczego synaMaciuś - bo tak on się zowieskończył już dziesięc miesięcyPatrzę i oczom nie wierzę:Z każdym dniem większy i większyMoja wiedza macierzyńska Do wyboru do koloruPewnie byłaby szczątkowagdyby nie obecność FORUM!Choć nie jestem zbyt aktywnaZa to czytam posty chętnieAle teraz muszę znikać(bo mi zaraz pęcherz pęknie :-) )
    • Gość: martusek Re: *eMamy poetki :-)* IP: *.* 11.05.02, 21:33
      Ale piękny nam wyszedł wierszyk, może by go gdzieś opublikować, a tantiema podzielić wg ilości wersów..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka