Dodaj do ulubionych

Jak pomalować sufity?

IP: *.* 22.05.02, 20:59
Mam zamiar latem pomalować sobie mieszkanie, ale zbrzydł mi już biały kolor - odkąd pamietam był biały. Mam tylko jeden problem - czy sufity pomalować na biało czy na kolorowo (dokładnie w takim odcieniu jak ściany). Widziałam ostatnio u sąsiadki właśnie taki pomysł - ściany i sufity w tym samym kolorze i bardzo mi się spodobało. A jak Wy macie w domach?Aneczka
Obserwuj wątek
    • Gość: Adzia Re: Jak pomalować sufity? IP: *.* 23.05.02, 07:48
      Aneczko - ja co prawda mam nieśmiertelną biel, ale szwagrostwo ostatnio odnowili mieszkanie i zaryzykowali z sufitem - efekt wspaniały! Wydaje mi się tylko, że na jedno powinniście uważać - żeby ten kolor nie był zbyt ciemny ani zbyt krzyczący, bo wtedy będzie przytłaczać - ale taka delikatna kawa z mlekiem jak u nich wysląda bardzo ładnie. A jak przytulnie jest wieczorem, kiedy pali się mała lampka :-)Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: luna Re: Jak pomalować sufity? IP: *.* 23.05.02, 09:43
      witam,wlasnie skonczylismy malowanie kilka dni temu i pomalowalismy sufity w tym samym kolorze co sciany. mnie sie bardzo podoba. W jednym pokoju natomiast zrobilismy jeszcze tak, ze jedna sciana jest o 2 tony ciemniejsza, pozostale i sufit jasniejsze. Jestem bardzo zadowolona. A w ogole to kazdy pokoj ma inny kolor i korytarz tez inny. Treaz jeszcze kuchnia i bedzie koniec malowaniaPozdrawiam serdecznieLuna
    • Gość: martusek Re: Jak pomalować sufity? IP: *.* 23.05.02, 10:37
      Myślę, że jeżeli kolor ma być intensywny, to tylko w wysokim mieszkaniu będzie ładnie. Ale zawsze można zrobić o dwa tony jaśniejszy i już. Miłego malowania, zazdroszczę Ci z całego serca, ja też niedługo chwycę wałek w ręce, najpierw trzeba "tylko" wycyklinować podłogę. A jak już zrobię moje dzieło sztuki na ścianie w pokoju, to nie omieszkam pochwalić się Wam w Zobaczcie.Marti
    • Gość: aneea Re: Jak pomalować sufity? IP: *.* 23.05.02, 10:46
      ja mam w mieszkaniu sufity wytapetowane taka zwykla tapeta papierowa (chropowata) i pomalowane. Duzy pokoj jest pomalowany na bialo, takze w sumie zadnego efektu nie ma (oprocz braku pekniec na suficie ;) - wlasnie dlatego kladlismy tapete), natomiast sypialnie pomalowalismy cala (sufit tez) na kolor niebiesko-fioletowy, nie za ciemny. Efekt suuuper :bounce:
    • Gość: AneczkaG Re: Jak pomalować sufity? IP: *.* 23.05.02, 16:46
      Dobrze, że nie tylko ja mam takie pomysły. Mąż mnie początkowo wyśmiał, ale już zaczyna się zgadzać :) na te kolorowe sufity. Kolory planuję jasne: błękit w sypialni, pokój Marty jasny żółty, a reszta piaskowa, albo kawa z mlekiem - w każdym razie w tych tonacjach. W mojej wyobrażni wygląda cudownie.Ale najgorszy jest balkon, bo go najpierw trzeba zdrapać (jakieś 10 lat temu miał kolor wściekły róż i chyba na wieki zostanie różowy - paskudstwo!)Aneczka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka