Dodaj do ulubionych

Mam problem...blagam-pomozcie...

IP: *.* 29.08.02, 18:48
Jestem zalamana-prawdopodobnie jestem w ciąży a mam dopiero 18 lat. Problem w tym, ze jestem caly czas dziewica. Pewnie myslicie- skoro tak, to czego sie boisz? Jednak podejrzewam, ze jezeli rzeczywiscie jestem w ciazy to do zaplodnienia moglo dojsc-chociaz samej mi sie w to nie chce wierzyc- kiedy spedzilam troche czasu ze swoim chlopakiem w samej bieliznie przytulajac sie itp. Czy sperma mogla przesiaknac przez bielizne i doprowadzic do moich obaw? Chcialaby tez prosic o jakies glosy od dziewczyn w ciazy bedacych w podobnym wieku. Dziekuje z gory za odzew!
Obserwuj wątek
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 29.08.02, 18:58
      :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:w aptece kupić polecam test ciążowy gosia
      • Gość: Aluc Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 29.08.02, 19:04
        Gosia_mOli i Ady napisała/ł:> > > w aptece kupić polecam test ciążowy i użyć zgodnie z instrukcją zdejmując uprzednio bieliznę ;)
    • Gość: Małgośka Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 29.08.02, 19:04
      Cześć ! Rozumiem Twój strach, ale przede wszystkim spokojnie ! Po pierwsze wcale nie tak łatwo zajść w ciążę jak nam się to wydaje, po drugie czemu uważasz, że właśnie jesteś w ciąży ? (chodzi mi o objawy) Moim zdaniem nie mogło zajść do zapłodnienia podczas tego typu "pieszczot", a raczej absolutnie nie doszło. Piszę trochę niejasno, bo jestem zmęczona (jestem jeszcze w pracy). Możesz być spokojna, a jeśli Twoje podejrzenia nie dają Ci spokoju to po prostu kup sobie test i po kłopocie.Przynajmniej sama sie upewnisz, że na pewno nie zostaniesz mamusią. Pozdrawiam Cię ciepło, trzymaj się ! Rozumiem Cię bo sama jestem "panikarą". Mama 3 i pół letniej Oli. Mam nadzieję, że się jeszcze odezwiesz. Pa
    • Gość: KvM Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 29.08.02, 19:07
      Jakoś nikt nie kwapi się z odpowiedzią...Chyba dlatego, że trąci "listem do redakcji" ;-)Bahati - przytulaliście się, czy uprawialiście petting?Sperma nie przesiąknie przez bieliznę do pochwy, nie musisz obawiać się ciąży. Dobrze by było, gdybyście kupili sobie kilka dobrych książek i wspólnie je czytali. Zbliży to Was nie tylko od strony czysto seksualnej.Dorka
      • Gość: Ania_mam_Huberta Re: Mam problem...- KvM chyba masz rację IP: *.* 02.09.02, 10:27
        hejdziwny ten post prawda?Pewnie ktoś nam tu robi psikusa ;)pozdrawiamAnka
    • Gość: jadwinia Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 29.08.02, 19:08
      Cześć!proponuje iść do najbliższej apteki i kupić test ciążowy,zeby rozwiać Twoje watpliwości. Ale nie wiem jak to mozliwe żebyś byłaś w ciązy.
    • Gość: 220571 Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 29.08.02, 19:33
      A ja trochę z innej strony...Piszesz, że jesteś załamana. To pewnie i zdenerwowana. A ze zdenerwowania to miesiączka może się spóźnić nawet i o miesiąc. (Nie piszesz jakie są "objawy", a ten zawsze jest jednym z pierwszych). Dla pewności zrób test ciążowy.Pozdrawiam :hello:PS Zachęcam do zapoznania się z metodami naturalnymi. Przy codziennym mierzeniu temperatury miałabyś jasność sytuacji, ominąłby Cię stres.
    • Gość: KasiaRybkaa Re: Mam problem...blagam-pomozcie...Poczytaj troche.... IP: *.* 30.08.02, 15:41
      Bahati, nie gniewaj sie, ale nie chce mi sie wierzyc,ze naprawe nie wiesz jak to jest.Po pierwsze, nie mozna zajsc w ciaze bedac dziewica, po drugie, zeby zajsc w ciaze trzeba zdjac bielizne.Po trzecie,zeby plemnik mógl dostac sie do komórki jajowej musi zostac przerwana blona dziewicza (co u Ciebie jak sie domyslam nie nastapilo)A wiec droga Bahti, w ciazy zapewne nie jestes.Kup sobie ksiazke z Biologii ze szkoly podstawowej i poczytaj uwaznie.......wszystkiego sie dowiesz :) Pozdrawiam Kasia.
      • Gość: Bahati Re: hmm IP: *.* 30.08.02, 18:11
        No nie wiem, nie wiem. Ostatnio czytalam pytania dziewczyn do specjalisty-ginekologa. I jedna zadala pytanie czy mozna zajsc w ciaze wprowadzajac niewielka ilosc spermy na palcu do pochwy - no i odpowiedz byla twierdzaca a czy to od razu ta dziewczyna musiala zostac tym palcem `rozdziewiczona`? A czy nie slyszalas o dziewczynach, ktore zaszly w ciaze w trakcie pettingu? Ksiazki to ja juz sobie poczytalam, tyle ze moje obawy wynikaja z tych artykulow, w ktorych jest mowa o mozliwosci zajscia w ciaze gdy tylko stosowna ilosc plemnikow dostanie sie w poblizu wejscia do pochwy-pozniej juz nie problem dostac sie dalej. NO ale ok, dziekuje za odpowiedz.
    • Gość: Anika Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 30.08.02, 16:21
      Bahati, kochana prawdopodobnie to nie ciąża, bo rzeczywiście plemniki nie są aż tak silne żeby przedostać się przez bieliznę. Nie odbieraj tych rad jako paplania starych bab, ale kochanie kup książkę i poczytaj trochę i uświadom sobie jak może dojść do zapłodnienia.Idź do lekarza, to z pewnośćia coś innego.
    • Gość: kara Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 31.08.02, 13:55
      Kochana,tak szybko to nie ma.Trzeba się pogimnastykować,żeby mieć dzidziusia.Ja musiałam podnieść nogi do góry.Może w to nie uwierzysz,ale tak było.Mam tyłozgięcie szyjki macicy,i trzeba się było namęczyć.Myślę,tzn.ja wiem,że niejesteś w ciąży,jestem tego pewna.Nie martw się.Pozdrawiam,Magda
    • Gość: DorotaO. Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 31.08.02, 16:27
      To prawda, że zdarzają się ciężarne dziewice, ale do tego trzeba mieć ogromnego pecha. Ja zachodzę w ciążę bardzo łatwo, ale zapewniam cię, że przez bieliznę mi się nie zdarzyło. Myślę, że nie jesteś w ciąży. Raczej wakacje spowodowały przesunięcie okresu, a może stosowałaś jakąś dietę? 18 lat to wcale nie tak mało, jesteś już dorosła i wiesz co robisz. Ale nieregularne cykle mogą ci się przytrafić, proponuję wizytę u ginekologa dla sprawdzenia, czy wszystko w porządku!
      • Gość: paloma Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 31.08.02, 19:42
        sorrki, ale jakoś trudno mi uwierzyć, ze Ten post jest prawdziwy! Czy ktoś tu z kogoś nie żartuje?!!! jeśli jesteś dziewicą zachodzącą w ciąże przez bieliznę to wystarczy kupić test w aptece i się przekonać czy cuda się zdarzają! sceptyczna Anka
    • Gość: eBeata do Ani IP: *.* 02.09.02, 09:54
      Ani, bardzo się cieszę, że jesteś osobą obytą w "tych" sprawach. Ale ta dziewczyna nie i takiej młodzieży mamy dużo w kraju. Dlatego tak ważne jest wychowanie seksualne w szkole. I walki o to toczą się już tyle lat, a kolejne roczniki rosną...I dziwi mnie, że podważasz prawdziwość postu. Naprawdę nie wiesz w jakim kraju żyjesz ?!! Szczególnie po wyjaśnieniach KasiRybki? Mimo wszystko wynika, że Bahati jest jednak bardziej od Niej uświadomiona. Podejrzewa ciążę, szuka przyczyny. Jak człowiek jest zdenerwowany to różne myśli przychodzą do głowy, ta akurat nie jest aż tak bardzo absurdalna. Bielizna nie była z ceraty, a być może była z koronki? Dziewczyna się boi, szuka pocieszenia, nie widzę w tym nic dziwnego.
      • Gość: Bahati Re: do Ani IP: *.* 06.09.02, 17:04
        Dziekuje Ci bardzo eBeato za zrozumienie --bo po tych wszystkich postach, nie zawsze milych, zaprzestalam sprawdzania poczty. Nie prosilam o opinie, czy wiem co i jak tylko o rade, jak slusznie zauwazylas. Dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam goraco!
    • Gość: EdyR Re: Mam problem...blagam-pomozcie... IP: *.* 06.09.02, 22:14
      Kochana, kup test i rozwiej swoje wątpliwości. Z mojego punktu widzenia nie jest mozliwe bys w ciąży była, bo bielizna to dość gruba granica dla małych plemniczków, a potem jeszcze cała długa pochwa - jesli w ogóle tam dotarły. Zrób ten test a nastepnym razem - może troche więcej przewidywalności? Każdy kontakt seksualny może w końcu zaowocowac dzidziusiem, ale czy Ty jestes gotowa by to dziecko do siebie zaprosić? Mam nadzieję, że jetseś kobieta myślącą. Powodzenia. Życzę jednej niebieskiej kreseczki. Edytka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka