Dodaj do ulubionych

prenumerata zagraniczna Dziecka

IP: *.* 21.09.02, 16:53
Mam takie pytanie: czy ktos moze prenumeruje Dziecko za granica? :) Jesli tak bylabym wdzieczna za szczegoly np cene itd...Wyslalam tydzien temu maila z takim pytaniem do agory ale nie doczekalam sie odpowiedzi :(Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • Gość: Johasia Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 21.09.02, 20:24
      O rety! A ja właśnie się szykowałam do walnięcia zgryźliwego posta na temat zagranicznej prenumeraty, m.in. "Dziecka" :lol:Jako że tęsknię trochę za polską prasą i darzę sentymentem czasopisma ex-Prószyńskiego, postanowiłam sprawdzić czy i za ile mogłabym niektóre z nich zaprenumerować.Oto fragment z cennika, który dostałam "natychmiast" czyli po prawie trzech tygodniach od mojego pierwszego maila:"Chciałabym poinformować, że czasopisma, o które Pani pytała kosztują odpowiednio:- Dziecko 106,80 zł/wysyłka zwykła, 128,40 zł/wysyłka lotnicza,- Poradnik Domowy 99,60 zł/wysyłka zwykła, 126.00 zł/wysyłkalotnicza,- Cztery Kąty 186,00 zł/wysyłka zwykła, 225,60 zł/wysyłka lotnicza,- Kwietnik 106,80 zł/wysyłka zwykła, 122,40 zł/wysyłka lotnicza,- Ładny Dom 121,20 zł/wysyłka zwykła, 151,20 zł/wysyłka lotnicza oraz- Kuchnia 121,20 zł/wysyłka zwykła, 139,20 zł/wysyłka lotnicza.proponuję skorzystać z przekazu zagranicznego i wpłacic na nasze konto pieniądze:Agora S.A. ul. Czerska 8/10 00-732Pekao S.A. VII o/Warszawa12401109-10023224-2700-411112-001"Powiem szczerze - kwoty wprowadziły mnie w lekkie osłupienie. Przekaz zagraniczny (co to takiego?) z Niemiec kwot podanych w złotówkach mnie przeraził ;-) A ja, naiwna, myślałam, że będzie można opłacić kartą via internet, jak o ile dobrze pamiętam, można było dawno temu przed przejęciem tych czasopism przez Agorę...Ech...A tak na marginesie - rozbawiło mnie gdy na mojego maila z zapytaniem o zagraniczną prenumeratę czasopism Agory dostałam odpowiedź z cennikiem......... Gazety Wyborczej! :lol: , którą sobie czytuję on-line wraz ze wszystkimi dodatkami, których bym nie dostała pocztą :lol:
      • Gość: MiZ Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 21.09.02, 20:51
        Johasia, czyli jest szansa, ze jeszcze dostane cennik bo czekam w koncu dopiero tydzien :lol:Poza tym, tez nie wiem co to przekaz zagraniczny... i nie wiem jak mozna to zaplacic w zlotowkach bedac za granica :crazy: Z pewnoscia jest latwiej zaplacic karta no ale coz...DZiekuje Ci za odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie :hello:
        • Gość: Johasia Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 21.09.02, 21:17
          Och, z pewnością się doczekasz. ;-) Najwyżej nie bezpośrednio od kogoś z Agory, tylko od prenumerata@winkowski.pl, gdzie, jak mniemam, trafiają wszelkie tego typu zapytania. Z tym "natychmiast" to się trochę wyzłośliwiłam, no bo skoro owa "prenumerata" deklaruje się, że jak tylko podam interesujące mnie tytuły to "natychmiast" mi przyśle ich ceny i warunki prenumeraty, to chyba te "natychmiast" powinno trwać trochę :crazy: krócej niż......... 12 dni, nie? Ale może ja mam jakieś inne wyczucie czasu...? :lol:A tak swoją drogą - domyślam się, że tak wysokie różnice między ceną prenumeraty krajowej a zagranicznej (260% a nawet ponad 300% (sic!)) są spowodowane (chyba) cenami narzuconymi przez Pocztę Polską. Ciekawa jestem, czy wydawnictwa nie mogłyby się dogadać z PP i płacić im jakiś ryczałt albo co..?Z ciekawości (a raczej zachęcona przez eMamy do nabycia "Dobrej miłości" Samsona i Eichelbergera ;-) ) sprawdzałam też, ile by mnie kosztowało sprowadzenie książek z Merlina... O ile dobrze pamiętam: cena książki plus 20 zł opłaty pocztowej plus 8 zł cła za każdą pozycję w paczce... Ech... pozostaje mi czekać na odwiedziny Rodziny...No i mieć nadzieję, że gdy Polska wejdzie do UE to coś się zmieni na lepsze...
          • Gość: gulka Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 23.09.02, 11:04
            hej, ja dosc czesto wysyla mojej przyjaciolce za granice ksiazki, plyty i rozne takie ("Dobra milosc" pare dni temu jej wyslalam - rewelacja swoja droga!) i robie to najzwyklejszym listem. Pakuje te rzeczy w dodatkowe koperty i calosc laduje w koperte z babelkami powietrznymi, pewnie wiecie o co mi chodzi :).Zadne clo nie wchdzi w gre, przy okazji pakuje list i jest fajnie.To idzie jako ciezki LIST.chcialam tez jej zaprenumerowac "Dziecko" i "Polityke" ale te ceny rzeczywiscie sa przerazajace!pozdrowka, aga
    • Gość: guest Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 23.09.02, 11:07
      To może prościej i taniej będzie poprosić kogoś znajomego, żeby zaprenumerował i Wam wysyłał.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: guest Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 29.09.02, 13:40
      Jak widac nie jestem sama.Ja rowniez wyslalm e-maila do wydawnictwa z zapytaniem o cene.Bylo to jakies 3-4 dni temu wiec jak sie domyslacie nie dostalam jescze odpowiedzi.A tak swoja droga to jezeli pronumerata do Niemiec tyle wynosi to ile bede musiala zaplacic ja?(Australia).Cierpliwie czekam a jak cos to dam znac.Pa.AGA
    • Gość: guest Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 29.09.02, 14:04
      Czesc Dziewczyny,przeczytalam Wasze posty, ze sa problemy z prenumerata zagraniczna Dziecka. Jak sie nic nie wyklaruje dla Was pozytywnego ze strony Redakcji, to moge Wam kupic i wysylac co miesiac w kopercie gazete.Dla mnie to nie bedzie klopot, a technicznie moze da sie rozwiazac. Napiszcie do mnie jesli odpowieda Wam takie rozwiazanie.Pa paPozdrowienia z KrakowaRenata
    • Gość: E.T. Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 29.09.02, 15:41
      Chcialam kiedys zaprenumerowac Twoj STYL i Elle do USA, ktore to magazyny sa tutaj czterokrotnie drozsze. Niestety okazalo sie ze za ta, czterokrotnie wyzsza, kwote moge sopbie pozwolic na prenumerate tylko jednego z magazynow i zrezygnowalam. Podalam pieniadze cioci w POlsce aby zaprenumerowala te (i jeszcze starczylo na dwa inne) tytuly na swoj adres i wysylala mi zwykla poczta - zawsze wszystko dochodzilo, chociaz nie zawsze w idealnym stanie. Pytanie tylko dlaczego redakcje tak drogo licza za prenumerate, bo na pewno nie sa to marze nakladane przez poczte.
      • Gość: Korrina Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 29.09.02, 16:25
        Ja mieszkam w USA i prenumeruje kilka polskich czasopism. Jak juz tu ktos wspomnial gazety sa o wiele drozsze niz w Polsce ale nie sa drozsze porownujac do czasopism wydawanych w USa wiec wydaje mi sie, ze ceny sa OK. Ja prenumeruje w ksiegarni gazety "Nowy dziennik" Maja wszystkie czasopisma, miesieczniki wydawane w Polsce, przysylaja w terminie i ja zestem zadowolona, ze wspolpracy z nimi.
    • Gość: MiZ Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 29.09.02, 16:34
      Maila z zapytaniem o zagraniczna prenumerate Dziecka wyslalam 13 wrzesnia. Odpowiedz dostalam 24 wrzesnia. Wkleje ja tu bo moze kogos zainteresuje:"Szanowna Pani, Uprzejmie informuję, że na dzień dzisiejszy jeszcze może Pani zaprenumerować za naszym pośrednictwem Dziecko. Jeśli zdecyduje się Pani na opłatę prenumeraty po 10 października, proszę ponownie się z nami skontaktować, gdyż prawdopodobnie zmienią się warunki prenumeraty. Cena prenumeraty rocznej Dziecka pocztą lotniczą wynosi 150 zł a pocztą zwykła 106,8. Prenumeratę może Pani opłacić za pomocą przelewu zagranicznego, wpisując na nie swoje dane oraz dane odnośnie zamówienia, czyli jakie czasopismo Pani zamawia, na jaki okres i od którego numeru. Najwcześniej może Pani zamówić prenumeratę od nr listopadowego, czyli 11/2002. Jeśli może Pani zaprenumerować czasopismo przez kogoś z Polski, wtedy należy skorzystać ze zwykłego przelewu pocztowego lub bankowego a osoba, która będzie wypełniała przelew musi wpisać dokładne Panie dane do USA. Podaję nasz nr konta: AGORA S. A. , ul. Czerska 8/10, 00-732 WarszawaPKO S. A. VII O/Warszawa12401109-10023110-2700-411112-001. Jeśli będzie Pani miała jakieś pytania, proszę o kontakt ze mną. Serdecznie pozdrawiam, Justyna ZawadaCentrum Dystrybucji"W tym samamy dniu w ktorym dostalam odpowiedz wyslalam mail z ponownym pytaniem czy takie same ceny obowiazuja na terenie Europy. Oczywiscie w pierwszym mailu o to pytalam - o Europe ale Pani w mailu pisze o podaniu moich dokladnych danych w USA. Byc moze jest tak, ze ten cennik obejumje caly swiat ale wolalam zapytac. I teraz czekam na odpowiedz. A 10 pazdziernia tuz tuz. Podejrzewam, ze prenumerata raczej nie potanieje po tym terminie ;) Dlatego moze otrzymam odpowiedz przed 10 X i zdaze przed zmianami ;)pozdrawiam :hello:
      • Gość: guest Re: prenumerata zagraniczna Dziecka IP: *.* 30.09.02, 10:57
        No proszę - porównałam tę cenę z tą, którą mi podano i wychodzi na to, że w ciągu kilku dni zdrożała poczta lotnicza :lol: bo cena za przesyłkę zwykłą jest taka sama.Pewnie kobitce pomyliły się ceny, a pisząc Ci o sposobie prenumeraty przez kogoś w kraju skorzystała z funkcji kopiuj/wklej z jakiegoś gotowca i nie zmieniła tego USA na Europę...Mam pytanie do osób wysyłających prasę za granicę - ile wynosi opłata pocztowa za jedną przesyłkę? Ciekawa jestem ile się zaoszczędza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka