Dodaj do ulubionych

Do wszystkich "leni i sknerusów" - dajmy im czas

IP: *.* 19.11.02, 09:10
Mam propozycję dla tych z nas, którzy trochę krytyczniej a może po prostu realistycznie oceniają to, co dzieje się w sprawie planowanej fundacji. DAJMY IM CZAS. Szkoda naszych słów i czasu, bo tak naprawdę to jeszcze niczego nie ma i ta cała dyskusja była o czymś co istnieje tylko w wyobraźni.Biorąc pod uwagę terminy załatwiania przez sąd rejestrowy, urząd statystyczny, urząd skarbowy to za trzy miesiące najwcześniej będzie o czym rozmawiać.Dlatego jeszcze raz proponuję - DAJMY IM CZAS.Będę niegrzeczna, ale opinia zwolenników planowanej fundacji mnie nie interesuje. danka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - dajmy im czas IP: *.* 19.11.02, 11:04
      Dziewczyno!Stajesz się nudna.Nie wiesz kiedy skończyć?
      • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - dajmy im czas IP: *.* 19.11.02, 17:37
        Danka, masz racje. :hello:
    • Gość: Siunia Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - dajmy im czas- pytam: czas na co? By obsmarować ponownie? :) IP: *.* 20.11.02, 04:14
      Przepraszam, czy tu w ogóle potrzebna jest opinia?czekasz, że ktoś napisze : "tak, masz racje, zaczekajmy" , albo "nie, nie czekajmy, tylko plujmy na nich nadal" ?Dziwny post - jak dla mnie- Siunia
      • Gość: żona Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - dajmy im czas- pytam: czas na co? By obsmarować ponownie? :) IP: *.* 20.11.02, 08:46
        Napisałam go po to aby zamknąć dyskusję. Wiedziałam, że ludzie myślący podobnie jak ja nie będą komentować. W ostatnim zdaniu zwracałam się do ludzi takich jak ty, którzy muszą wtrącić choźby mały przytyk. Śmiać mi się już chce.danka
        • Gość: Siunia oj, Danka, Danka ........ IP: *.* 24.11.02, 02:22
          ... śmiać to mi sie chce.. ale z Ciebie :)- Siunia
      • Gość: w Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - do Sumii IP: *.* 20.11.02, 15:50
        Sunia, jak wyniklo z dyskusji-pyskowki na Fundacji. Zwolenniczki i zalozycielki nie byly jeszcze gotowe, zeby przedstawic nam wszystko. Chociazby status Fundacji nie jest gotowy. To co bylo przedstawiane to byl status stowarzyszenia, ktore nie powstanie. Czyli poczekajmy az skoncza i bedziemy mogly go przeczytac i zadawac konkretne pytania juz do tego. I mam nadzieje, ze tym razem nawet jak podobne pytanie padnie po raz 20-sty to dostane na nie wlasciwa odpowiedz a nie teks w stylu "to czemu nie czytasz wszystkiego co jest na forum to juz kiedys bylo". Ja nie musze czytac wszystkiego, a nawet jak czytam to nie znaczy, ze rozumie i jak pytam po raz wtory to oczekuje glebszego wyjasnienia. To nie naszym zadaniem "watpiacych" jest dostosowac sie do zwolennikow, ale zadaniem zwolennikow jest takie przedstawienie sprawy aby zachecic nas do ich idei.:hello:
        • Gość: w Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - mialo byc Sunii IP: *.* 20.11.02, 15:56
          :hello:
          • Gość: ATAX Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - mialo byc Sunii IP: *.* 21.11.02, 09:01
            A powinno być do Siuni ;):hello:
            • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - ATAX IP: *.* 21.11.02, 18:07
              To juz nie trzeba pisac dwa "ii" na koncu imienia. Ostatnio ktos mnie pouczal na tym forum, ze zle odmienialm jego imie ;) i powinno byc -ii.I badz tu czlowieku madry i dogodz wszystkim.:hello:
              • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - do wan IP: *.* 21.11.02, 19:45
                To ja. Bo to jest tak "Sylwii, Marii,Zofii" i jednocześnie "Gosi, Wiesi,Gabrieli,Ani". Ale dlaczego? Tego to ja już nie wiem, ale pewnie ma to jakieś uzasadnienie. Niech się może jakieś polonistki wypowiedzą, bo u mnie z teorią krucho. Pozdrowienia od Sylwii i Gabrieli ;)
                • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - do wan IP: *.* 24.11.02, 10:47
                  Sylwia, Maria, Zofia to imiona obcego pochodzenia i dlatego w Dopełniaczu jest końcówka "ii", natomiast Wiesia, Ania mają źródłosłów polski i dlatego jest tylko "i" (Gabriela to zupełnie inny problem). Pozostaje pytanie jak rozpoznać czy wyraz jest polskiego czy obcego pochodzenia. Otóż bardzo prosty sposób: jeśli w Mianowniku piszemy końcówkę -ia a słyszymy -ja to jest to wyraz pochodzenia obcego (to takie uproszczenie).
                  • Gość: Adasia Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - do wan IP: *.* 06.12.02, 13:48
                    A nie dlatego, że przed -i jest spółgłoska palatalna??Żartowałam, nieważne...
              • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - Wan IP: *.* 21.11.02, 21:36
                Siuni a nie Suni ;)Ania
              • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - Wan IP: *.* 21.11.02, 21:37
                Siunia a nie Sunia ;)Ania
                • Gość: guest Re: Do wszystkich "leni i sknerusów" - Wan IP: *.* 21.11.02, 21:46
                  Ciekawe ile jeszce osob poprawi jeden blad. Chyba zaczne wycinac kreski na desce by sie w rachunkach nie pomylic. ;)Sorry Siunia, ze na Twoim imieniu bede prowadzic badania statystyczne. Jak uzyskam jakies dochody z opublikowania tych danych to sie z Toba podziele. No i oczewiscie przepraszam, ze przeinaczylam Twoje imie (ale tylko Ciebie). :hello:
                  • Gość: Siunia :))))))))))))))))))))))) IP: *.* 24.11.02, 02:21
                    Przeprosiny przyjęte :)Co do badań - wyrażam zgodęCo do zysku - równiez nie mam nic przeciwko :)- Siunia ps. uśmiałam się z tego dialogu
    • Gość: guest Re: Do żony - kasiunia IP: *.* 24.11.02, 15:39
      co Ci to daje że jesteś taka nieprzyjemna?
      • Gość: żona Re: Do żony - kasiunia IP: *.* 24.11.02, 16:22
        Jeszcze raz - Lila widocznie sama ma wątpliwości NATURY MORALNEJ czy wystąpić o uznanie ojcostwa. Ja tak rozumiem jej list. Ponadto ubolewam, że dorosła jak mniemam kobieta idzie do łózka z facetem dla czystej przyjemności (tak napisała) i nie myśli o tym, że może zajść w ciążę. Ja nie bronię faceta, ale nie potrafię współczuć też dziewczynie. Oboje wykazali się głupotą - nic ich poza seksem nie łączyło.Mnie szkoda tego DZIECKA.Żeby nie być posądzoną o bycie osobą nieprzyjemną muszę akceptować każdą głupotę? danka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka