Gość: biba
IP: *.*
26.11.02, 13:19
Do napisania tego postu zachecily mnie Wasze wypowiedzi dot. ks Rydzyka.Chce zapytac Was o to co myslicie na temat polityki Kosciola. Ja jestem przerazona panujaca tam obluda i zaklamaniem. Pomine coraz liczniejsze przypadki molestowania, odmawiania udzielenia sakramentow bez oplaty, konkubinatow ksiezy itd itp. bo o tym wszyscy ktorzy chca uslyszec zapewne slysza. Ale wlasnie wczoraj uslyszalam, ze w Krakowie ma powstac kopiec Jana Pawla II. Ale nie byle jaki kopiec-najwiekszy, najwspanialszy, z sala kinowa, konferencyjna itp itd. Pytam-po co?? Zeby znow ktos na tym zarabial pod przykrywka papieza??Kolejna nurtujaca mnie sprawa to koscioly-molochy. W jakim celu we wsi liczacej 1000 mieszkancow wystawia sie kosciol na 3000 osob i wiecej? Przeznacza sie na to ciezkie miliardy i powstaja zimne, puste hale, ktore nie maja nic wspolnego z prostota, skromnoscia i ubostwem gloszonymi w Pismie Swietym. Bo nie wspomne o powstajacych przy okazji parafiach! Sauna, silownia, salaTV i inne "bajery" sa juz na porzadku dziennym. Do tego luksusowy samochod i zyc nie umierac! A czy za te same pieniadze nie mozna by wykarmic glodujacych, wybudowac sierociniec, dom dziecka??Ludzie oprzytomniejmy!Skronosc, ubostwo, zycie bez grzechu, pokora, uszanowanie blizniego to coraz czesciej cechy charakteryzujace zwyklych ludzi a nie kaplanow!!!