Dodaj do ulubionych

Wizyta u psychologa

IP: *.* 05.12.02, 21:43
W związku z tym, że mam bardzo poważne problemy z porozumieniem się ze swoim mężem postanowiłam skorzystać z pomocy psychologa. Dzwoniłam do pewnej prywatnej poradni i zostałam umówiona na wizytę. Wizyta ma trwać pół godziny i kosztuje 60 zł. Nigdy wcześniej nie byłam u psychologa ale wydaje mi się, że taka wizyta powinna trwać conajmniej godzinę? I czy 60 zł to nie za dużo? A może lepiej skorzystać z prywatnych ogłoszeń?Proszę Mamy, które korzystały z takiej pomocy o informacje.DziękujęAldona
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: Wizyta u psychologa IP: *.* 05.12.02, 21:59
      Nie wiem skąd jesteś, w Krakowie prywatna wizyta u psychologa kosztuje 50 zł. za 50-60 minut.danka
      • Gość: guest Re: Wizyta u psychologa IP: *.* 06.12.02, 11:18
        jezeli chodzi o Szczecin, wizyta kosztuje 150 zl ale trwa bez ograniczen..raz siedzialam prawie 3 godziny, do skutku!!!watpie zeby przez 30 minut udalo ci sie wygadac a drugiej strobie cos konkretnego poradzic...szukaj dalej, najlepiej z poleceniasmilelaurka
    • Gość: guest Re: Wizyta u psychologa IP: *.* 06.12.02, 09:29
      Mieszkam w Warszawie - terapeutka w Konstancinie - w sumie mam niedaleko, tylko że bez samochodu byłoby ciężko dojechać. Płacę 100 za 2 godziny raz w tygodniu ... i przyznam szczerze - półgodzinna wizyta u takiego specjalisty - to chyba jakaś pomyłka - mi tych 2 godzin czasami brakuje aby zamknąć temat.Pozdrawiam i zapewniam, ze mimo, że byłam bardzo sceptyczna co do wizyt tego rodzaju ... stwierdzam, że warto.Beata
    • Gość: eBeata Re: Wizyta u psychologa IP: *.* 06.12.02, 10:03
      Nie ważne czy prywatnie czy państwowo, tylko czy psycholog dobry i skuteczny.
    • Gość: malejkaa Re: Wizyta u psychologa IP: *.* 06.12.02, 11:05
      Hej. Mogę powiedzieć wiele na temat wizyt u psychologa. Byłam u kilku w ciągu ostatnich 6 lat. I wiem jedno. Najważniejsze jest porozumienie.... poczucie zrozumienia. Miałam psychologa który patrzył na zegarek, miałam takiego który nie pamiętał o czym mówiliśmy na ostatniej wizycie.Poza tym są różne szkoły i tym samym różnie wygląda praca.Wizyta 30 min to bezsens totalny. Nie zdążysz nawet powiedzieć o co chodzi. Godzina to min, a to i tak mało jak na początek. Potem w miarę upływu czasu i rozwiązywania problemów można chodzić rzadziej.W ramach Kasy Chorych (bezpłatne wizyty) też można pójść i nawet nie czeka się długo..... ale nie zawsze można dobrze trafić.Najlepiej pójść do kogoś z polecenia. A sama idea chodzenia jest super. Mi to bardzo pomogło i warto było przejść tą drogę. Teraz chodzę na warsztaty dla kobiet.... i to też super sprawa, ale nie byłoby mnie tam gdyby nie praca indywidualna.Trzymam kciuki.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka