Gość: urszk IP: *.* 11.12.02, 10:11 Zapytałam na forum Zakupy, ale odzew był "maleńki". Czy robicie zakupy przez Internet i czy możecie polecić sprawdzone adresy sklepów z zabawkami i ciuszkami dla niemowląt w Polsce i za granicą?DziękiUlka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilka Re: zakupy przez Internet IP: *.* 11.12.02, 10:57 Ja robię takie zakupy, głównie na Allegro, bo tam można trafić prawdziwe okazje. Ostatnio kuiłam zabawki przez nasz Sklepik i rozczarowałam się strasznie. Zabawki miały być w idealnym stanie, a okazały się brudne, pachnące papierosami, poprute i podrapane. Koszmar!!! Sprzedająca nie odpowiada na maile... Co robić w takim przypadku? Na Allegro można reklamować towar, lub wystawić negatywny komentarz, a w Sklepiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: zakupy przez Internet IP: *.* 11.12.02, 12:11 Ja też polecam Allegro.pl jeśli chodzi o zakupy jak i sprzedaż . Szaleję tam od ponad dwóch lat i ani razu się nie zawiodłam !!polecam ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimika Re: zakupy przez Internet IP: *.* 12.12.02, 09:34 A ja mam pytanie ile wynoszą koszty przesyłki. czy są to opłaty standardowe Poczty lub Servisco, czy może zależy od kogo się kupuje. Ja się pierwszy raz odważyłam i kupiłam w Allegro grę komputerową dla synka, ale właśnie obwaim się tych kostzów transportu. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: zakupy przez Internet IP: *.* 12.12.02, 11:36 Jeśli nie sa to opłaty standardowe to z reguły zawsze o tym informuje sprzedający na aukcji lub na stronie "o mnie". Czasem sprzedający pobiera opłatę za tzw, bezpieczną kopertę z bąblami ok. 0,50 - 1zł., ale to w przypadku małej przesyłki.Zawsze możesz wcześniej przed licytacją zadać pytanie sprzedającemu mailem jakie są dodatkowe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszk Re: zakupy przez Internet IP: *.* 15.12.02, 11:19 skąd ja to znam? Może kupiłyśmy od tej samej osoby? A może wprowadzić jakąś weryfikację sprzedających?PozdrawiamUlka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: zakupy przez Internet IP: *.* 11.12.02, 11:38 Ja również ostatnio dość często korzystam z Allegro, muszę przyznać, ze udało mi sie kupić kilka fajnych rzeczy dla mojego szkraba. Dla siebie jakoś się boję kupować, nie można przymierzyć. Kupiłam nawet prezent dla męża. Naprawdę nieraz za małe pieniądze można coś upolować. A propos zabawek to nie znalazłam jakiejś fajnej stronki www.Życzę udanych zakupów. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basi Re: zakupy przez Internet IP: *.* 11.12.02, 14:09 podaje strony z ktotych korzystalamhttp://www.tomi.pl/http://www.babyboom.pl/default.asphttp://www.marko.wodzislaw.pl/http://www.gerber.pl/?typ=publikacje&idArtykuly=90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agacz2905 Re: zakupy przez Internet IP: *.* 11.12.02, 17:27 Ja kupiłam kilka fajnych ciuszków dla siebie, męża i synka na www.endo.pl... no, jakość bez zarzutu, tylko te ceny Agnieszka, mama Szymka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota25,5 Re: zakupy przez Internet IP: *.* 12.12.02, 10:36 Na stronie Allegro jest licytacja i mam pytanie. Płacimy cenę z licytacji czy ustaloną przez sprzedającego.Ja kupiłam sukienkę za 16 zł a oferowane było 10 zł.To ile ja płacę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agacz2905 Re: zakupy przez Internet IP: *.* 12.12.02, 10:43 Płacisz tyle, ile Ty się zadeklarowałaś, pod warunkiem, że Twoja oferta przekroczyła cenę minimalną. Płacisz: oferowaną przez siebie kwotę plus koszta wysyłki, które określa sprzedający Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarka Re: zakupy przez Internet IP: *.* 13.12.02, 11:31 Jesli chodzi o Allegro to ja kupuje wylacznie od osob z mojego miasta (Warszawa), zawsze po aukcji umawiam sie osobiscie i wtedy nie place za wysylanie tylko sobie odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnotka Re: zakupy przez Internet IP: *.* 28.12.02, 19:51 Ja akurat zrobiłam udane zakupy w naszym Sklepiku: kupiłam wózek oraz laktator. Ale to chyba zalezy od tego, na kogo się trafi. A co do sklepów internetowych z rzeczami dla dzieci, to korzystałam ze sklepu o adresie www.baby.com.pl.Natomiast ubranka bardzo trudno kupić przez Internet ( oprócz Sklepiku ), wiem, bo sprawdzałam. Pozdrawiam - Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś