Czesc!Zdecydowalismy sie na hodowle rybek akwariowych,mamy juz akwarium - 55 litrowe,oswietlenie,termometr i wiekszosc potrzebnych drobiazgow.Pozostal jeszcze zakup: a)Filtra (myslimy o zewnetrznym)b)Grzalki i co najwazniejsze Rybek.Czy ktos z Was,bardziej doswiadczony niz my, moglby nam doradzic,jaki filtr i grzalka najlepiej nadaja sie do takiej wielkosci akwarium.Bardzo zalezy mi,by filtr dobrze oczyszczal/filtrowal wode,jestem ciekawa jak czesto trzeba zmieniac wode w 55 l zbiorniku i jak to rzeczywiscie wyglada w praktyce?Mam jeszcze jedno pytanie:Odwiedzilam wiele sklepow z rybkami,ale zazwyczaj w sklepowych akwariach razem z zywymi zdrowymi rybkami,plywaja rybki zdechle(nieraz juz podplesniale),czy to nie przeszkadza i czy dobrze jest z takiego akwarium zakupic cos do swojej hodowli?Bede wdzieczna za kazda zyczliwa porade,szczegolnie bardzo Was prosze o pomoc w doborze gatunkow rybek latwych do hodowania dla poczatkujacych wielbicieli.Bylam na wielu stronach,zrobilam wstepna liste wybranych gatunkow,ale wiem,ze najlepsze rady uzyskuje sie od tych,co maja w tym temacie wlasne doswiadczenie!Moj synek juz sie cieszy ,gdy widzi jak wszystko powoli kompletujemy,maz jest bardziej obojetny,ale jakos mnie nie zniecheca.Radosc Mateuszka dodaje mi zapalu

Pozdrawiam serdecznie,milki