Dodaj do ulubionych

hobby...............?

IP: *.* 28.01.03, 17:53
witam drogie mamyyyy :o)chciałam zapytac czy ktoś ma jakieś ciekawe hobby?ja mam słomiany zapał :o( ale może gdybyście poddały jakiś pomysł , gdyby mi sie cos spodobało zostałabym przy tym....jestem ciekawa równiez ile takie hooby kosztuje?w jednym z postów padlo chasło malowania na szkle :o)pozdrawiam i czekam na propozycjepatrycja
Obserwuj wątek
    • Gość: gosiaLachowska Re: hobby...............? IP: *.* 28.01.03, 18:26
      ja kupilam mezowi na gwiazdke "klaser" na euro-bilony i to ja dostalam wiekszego zapalu do zbierania tych monet ze wszystkich krajow, gdzie juz sa euro niz On :)i oto moje nowe hobby :) :)pozdrawiamgosia m.Filipka
      • Gość: agacia Re: hobby...............? IP: *.* 28.01.03, 19:04
        moim najwiekszym hobby jest czytanie ksiazek..o rany wlasciwie caly swiat moglby nie istniec..tylko te ceny.. :cry:a drugie hobby to nauka francuskiego ktora uprawiam od 2 lat jak na razie z mizernym skutkiem :( ale ostatnio wzielam sie za siebie i nawet jak usypiam julcie to wkuwam slowka...caluski
      • Gość: milki Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 05:33
        Gosiu,tak sobie pomyslalam...skoro kolekcjonuje monety ze wszystkicmi stanami USA,to moze podobnie jak Ty,zaczne zbierac tez Euro,moglabys mnie tym jakos zarazic!? :bounce:napisz,jak i gdzie zdobywasz te Euro-bilony,jak wygladaja i czy sa to (wizualnie)ciekawe zbiory? pozdrawiam,milki nr gg.1501501
    • Gość: MiGoTkA Re: hobby...............? IP: *.* 28.01.03, 19:14
      Kynologia - czyli pies w kazdej postaci. Byleby nie na talerzu ;-) Wlasnie mam zamiar zabrac sie za robienie uprawnien na sedziego Zwiazku Kynologicznego.ANia.
      • Gość: Zocha Re: hobby...............? IP: *.* 28.01.03, 19:23
        Znam kogoś, kto zbiera kubki z wizerunkami stolic wszystkich państw świata i stolic stanów USA. Ma bardzo dużo, są ciekawie wyeksponowane i najważniejsze - używane na co dzień, bo można podczas wizyty wybrac sobie, z którego chce się chce napić kawy czy herbaty.Ja troszkę zadroszczę, bo nie mam żadnego hobby [chyba tylko Męża :)Zocha
    • Gość: jakasia Re: hobby...............? IP: *.* 28.01.03, 20:09
      haft richelieu - niedrogie ale to wszystko zależy na czym i czym chciałabyś haftować - cudownie uspokaja...książki- głównie pożyczone więc czytam co mają znajomi lub biblioteka( ostatnio wiersze Twardowskiego i seria historie ludzkie ze Świata Książki)basen- pływanie i areobik w wodzie( uwielbiam ...gdyby jeszcze miało to przełożenie na figurę....ale przynajmniej mnie kręgosłup przestał boleć :) )i miłośc moja największa psychologia analityczna Junga- życia mi nie starczy żeby wszystko przeczytać i zrozumieć...a co się z tym wiąże analiza snów przede wszystkim swoich własnych ale ostatnio i cudzych.Kasia, która poleca to wszystko z całego serca
    • Gość: sawlb Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 00:04
      Fiu, fiu.Od czego tu zaczac?.:lol:Ogrodek i liczny zwierzyniec(ten akurat bardziej na glowie meza.:lol).Ziolka(uprawa na mala skale i zastosowanie)Aromaterapia-tez dla przyjemnosci i na wlasny uzytek.:hap:Pot-pourri,akwarelki(sporadycznie juz teraz)Malowanie na szkle ale to tez raczej gdy mam pomysl na prezent dla kogos to siadam wieczorkiem i malujeLubie tez dlubac przy stronach,ktore zrobilam dla dzieci i wlasnej(hobbistycznej he he). Nie mam bladego pojecia o html ale to taki program dla zieloncow wlasnie.:lol:Zdjecia i filmiki video-tez uzytkowo najczesciej bo dla rodziny do wyslania.Przesiadywanie na mamuskowej liscie dyskusyjnej-to moj nalog raczej.:lol:Najnowsza pasja czyli akwarium-kupilismy dla dzieci w ramach prezentu od dziadka i cieszy sie taka polularnoscia,ze juz dorobilismy sie drugiego- slodkowodnego z kompletem zlotych rybek i jakowys.;) japonskich cudow,ktore dostalismy w spadku od ex-hobbysty.:jap:I jeszcze kilka innych rzeczy ale o tych nie warto wspominac bo to tylko z doskoku lub wybitnie sezonowo sie odzywa.:lol:Uzbieralo sie troche .:lol: ale to jest tak,ze do prawdziwych pasji ciagle sie wraca. Poza tym wiosna i latem przyjemnie sie grzebie w ogrodku, jesienia i zima milo posiedziec w ciepelku i porobic pot-pourri z suszonych ziolek itd itd.
      • Gość: MiGoTkA Re: hobby...............? - do Bogusi IP: *.* 29.01.03, 00:22
        Bogusiu!Doradz mi prosze - ja wiem ze aromaterapia to nie to o co pytam ale moze bedziesz wiedziala - jaki olejek zabije zapach octu?Mam koszmarne uczulenie na szampony - zeby umyc glowe i nie wydrapac sie do krwi musze uzywac mydla, zeby pozniej to mydlo splukac i nie miec na glowie strzechy musze uzywac wody z octem. No i tu jest wlasnie problem - zapach. Pomyslalam sobie, ze jesli ostatnie plukanie zrobie w wodzie z kilkoma kroplami olejku to pomoze. Tylko nie wiem jaki kupic.Pozdrawiam,ANia.
        • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: hobby...............? - do Bogusi IP: *.* 29.01.03, 01:00
          Oprocz tych oczywistych (typu dzieci :lol: ) moja pasja juz prawie dwa lata jest nurkowanie ;)Od zawsze- uczenie sie jezykow ;)i 50 000 innych krotkotrwalych ;)
          • Gość: burek Re: hobby...............? - do Bogusi IP: *.* 29.01.03, 01:43
            A ja zbieram kubki. Różne różniste, tylko nie plastikowe.Hobby dość praktyczne (wszyscy oprócz mojej teściowej dostają u mnie herbatę w kubku),ale uwaga- zaraźliwe( moja mama też już zbiera).:lol:Pozdrawiam kubeczkowo. burek :hello:
        • Gość: sawlb Re: hobby...............? - do MiGoTkI IP: *.* 29.01.03, 01:56
          Aniu, a to pech.;) bo ocet to ma do siebie,ze neutralizuje skutecznie wiele zapachow.:lol:, nawet mocz i takie tam.:craz:Olejek raczej nie zneutralizuje,ale napewno troche zagluszy jego zapach. Wogole malo co ma takie wlasciwosci o ile mi wiadomo. Nawet odswiezacze powietrza dzialaja na tej zasadzie,ze paralizuja zmysl powonienia,a nie,jakby sie wydawalo, zabijaja odor.Zwykla soda kuchenna(rowniez ta do pieczenia) neutralizuje no i ocet wlasnie.:crazy:Mozesz wyprobowac kilka rzeczy. Po pierwsze ocet,ktory uzyjesz do splukiwania wlosow odstawilabym na pare dni-do tygodnia by ulotnil mu sie zapach.:) Nie jestem chemikiem wiec tak sobie gdybam,ale mysle,ze to mogloby pomoc. W normalnych warunkach np po przetarciu octem czegos,zapach ulatnia sie po ok godzinie.Dodatkowo/lub zastepczo mozesz dodac 2-3 krople olejku. I tu najlepiej wybierac te,ktore dobrze wplywaja na wlosy.tee tree (czy tea tree-roznie go nazywaja), cytrynowy, ew tymianek,rozmaryn lub szalwia.O i jeszcze jedna mozliwosc. Podejrzewam,ze ocet mozesz zastapic sokiem z cytryny,ale tylko pod warunkiem,ze jestes blondynka. Ocet do splukiwania wskazany jest przy ciemnych wlosach.A jesli juz ocet to najlepszy do tego celu jest cendrowy.I powiem Ci,ze ja tez mam dzikie uczulenie na szampony i wogole na kosmetyki roznej masci. Trafilam jednak na szampon tee tree ,nie zawierajacy sodium laurel sulphate czy jak to tam sie zwie(ten skladnik pieniacy).Uzywam go nawet dla dzieci i w moim przypadku tez sie sprawdzil.Moze wlasnie dlatego,ze nie zawiera tego badziewia,choc rozne rzeczy moga uczulac.:(Oki, mam nadzieje,ze cos zadziala.Buziaki dla Zosi.:)Pozdro.:hello:
      • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 17:10
        Baaaaardzo mnie zainteresowało robienie pot- pourri z tch suszonych cudów. Czy mogę prosić o bliższe informacje? :jap: wdzięczna bym była...Kasia
    • Gość: E.T. Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 02:45
      A ja kolekcjonuje ksiazki wydawnictwa Easton Press: recznie skladane, w skorzanych oprawach, ze zloceniami, na recznie czerpanym papierze. Niektore mam nawet z autografami, a ten zapach "swiezej ksiazki", no cos pieknego! Ale strasznie drogie i ostatnio musialam przystopowac.Ktos wyzej wspomnial kynologie. Interesowalam sie psami w czasach licealnych, fajna sprawa, ale teraz mam kota :) Lubie tez rysowac ale ostatnio nie mam czasu. Malarstwo tez jest intereujacym zajeciem ale ja na to (w tym przypadku niestety)za czysta jestem.
      • Gość: franciszek Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 04:01
        Kobieto! Masz talent! Tworz!Kasia
    • Gość: milki Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 05:18
      czesc,...jak bylam dzieckiem moj starszy brat mial sliczne kolorowe akwarium,obserwowalam te jego rybki,roslinki i koralowce,niczym najciekawsza bajke na dobranoc,minelo kilka dobrych lat,brat kupil sobie psa-piekny owczarek haski-zawsze o nim nim marzyl,a ja wracalam pamiecia do bajecznego podwodnego swiata rybi postanowilam wznowic to hobby dla swojego synka,moze i on,patrzac na nasze akwarium, bedzie mial kiedys tak kolorowe wspomnienia,jak ja ... :bic: :bic: :bic:-a poza tym uwielbiam czytac ksiazki P.Coelho,wiersze J.Lieberta,A.Asnyka,ks.Twardowskiego...sama cos tam tworze, -kolekcjonuje dla Mateuszka bajki Disney"a na DVD oraz kompletuje mu jego wlasna biblioteczke z bajkami do czytania,-interesuje sie filozofia starozytna i patrystyka,psychologia,-kocham wyjazdy krajoznawcze,-pasjonuje mnie fotografia (moj maluszek w kazdym ujeciui miejsca,ktore zwiedzilam)-zbieram znaczki pocztowe (szczegolnie te z papiezem) -i kupilam album na 25 centowki ze wszystkimi stanami USAbardzo mnie to "wciagnelo"kiedys lubilam haftowac,dzis nie mam juz na to czasu,a bardzo bym chciala do tego powrocic-moze kiedys,jak bede babcia :lol:pozdrawiam goraco i fajnie,naprawde fajnie miec jakies hobby,to bardzo ubogaca czlowieka :hello:milki
      • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 21:03
        podziwiam za tak obszerne zainteresowania :)ja moze zajme sie hobbistycznie filozofia starożytna jak skończe ten kierunek... bo póki co to jest mój obowiązek (uczenie sie tego) więc trudno mi odnaleźć w tym hobby...choć jest to interesujące...pozdrawiam serdeczniepat
        • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 05.02.03, 07:47
          pat,ja wlasnie zainteresowalam sie hobbistycznie filozofiadobry czas po ukonczeniu studiow -wczesniej,podobnie jak u ciebie, filozofia byla dla mnie obowiazkiem,choc nie powiem - wciagala niesamowicie,potem tylko trzeba bylo wylowic to najbardziej interesujace...i tak powstala moja milosc do starozytnosci :lol:tak wiec powodzenia!!!pozdrawiam, milki :hello:
    • Gość: Adzia Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 09:21
      Robótki na drutach - jak się tak zastanowię, to chyba jedyne, co potrafię naprawdę dobrze robić ;-)Książki - chwilowo nieco zawieszone z braku czasu...Gitara i śpiew - amatorsko, ale rodzina lubi :-)Pływanie, taniec, rowerek, kajakarstwo górskie - oj, dorywczo, jak jest czas, ewentualnie w sezonie.Eksperymenty kulinarne...W niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości - urządzanie domu i ogrodnictwo, tudzież hodowla pieska bądź dwóch. Na razie rybka sztuk jeden.Kiedy ja na to wszystko znajdę czas...Pozdrawiam AA
      • Gość: Ewunia Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 10:57
        To moze jeszcze ja sie dolacze. Tancze flamenco. Jestem jedyna nie-Hiszpanka w naszej grupie tanecznej.Nie jestem i nie bede rewelacyjna tancerka, bo zaczelam dosc pozno (w Hiszpanii dzieci ucza sie flamenco jak tylko stana na nogi :) ), i nie bylam wychowana w tej kulturze, ale jest to rewelacyjne hobby, a przy okazji mozna bezkarne zalozyc falbaniasta spodnice, wpiac kwiaty we wlosy i odreagowac codzienne stresy walac w podloge butami z gwozdziami (gwozdzmi :what: ) w podeszwie :lol:
        • Gość: akacha Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 19:49
          Zatkało mnie :)oczywiście pozytywnie. Poproszę o szczegóły.akacha
          • Gość: Ewunia Re: hobby......no to podaje troche szczegolow ;) IP: *.* 30.01.03, 22:56
            Akacha, temat-rzeka, ale postaram sie pokrotce ; Ta grupa taneczna sklada sie z hiszpanskich ex-patow czyli tych, co wyemigrowali z Hiszpanii do Anglii i tutaj podtrzymuja tradycje :) Ja zaczelam sie uczyc flamenco, bo zawsze mnie fascynowalo, a potem za poleceniem mojego nauczyciela tanca znalazlam sie w tej grupie.Flamenco to wiecej niz taniec, to jest ceremonia, rytual. Wywodzi sie z tradycji hiszpanskich cyganow. Jest kolo 10 podstawowych rytmow, i bardzo wiele pomniejszych. Podstawowe skladniki to spiew (cante), gitara (toca) no i taniec (baila) - tanczy sie w zasadzie solo, sa tancerze mezczyzni i kobiety. Wiekszosc ludzi uczy sie od malego, i ma to we krwi. Ale z odrobina poczucia rytmu i zamilowaniem do tanca mozna sobie dac rade, ale potrzebne jest kilka lat dosc intensywnej nauki. Hobby godne polecenia, ale nie dla tych, ktorzy oczekuja natychmiastowych rezultatow.Ja uwielbiam te wszystkie wspaniale kostiumy, klaskanie, tupanie, caly ten wewnetrzny ogien. Moglabym pisac w nieskonczonosc.... Zeby nie byc goloslowna, zalaczam link do galerii zdjec Paco Sancheza, ktory jest wybitnym fotografikiem flamenco:http://www.expofoto.com/flamenco/indice.htmTrzeba kliknac na zdjecia, zeby powiekszyc.Co prawda uprawiam to hobby w Anglii, ale wiem ze np. w Warszawie jest szkola flamenco, chyba w budynku liceum Cervantesa. Mam nadzieje, ze zaspokoilam choc troche Twoja ciekawosc :) A moze obudzilam nowa pasje? Pozdrowka :hello:
            • Gość: akacha Re: hobby......no to podaje troche szczegolow ;) IP: *.* 31.01.03, 18:53
              a wiesz, że to nie wykluczone ?? :)zdjęcia baaaaaarzo mi się podobały. jest w nich co takiego .........dzikiego????w tobie pewnie też ;)wspaniałe hobby!!!i te kwiaty! czerwienie! ehhhhhhh :)pozdrawiamakacha
    • Gość: oSka Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 15:23
      A ja własnie malowanie......więcej na folii niż na szkle, ale myślę, że z czasem dojdę do wprawy.....takimi farbkami robi sie piękne witrażyki na szybę :)Odkryłąm to całkiem niedawno, 4 miesiące temu i wpadła po uszy....szkoda, że mam tak mało czsu i szyb do obklejania , ha ha ha! Na razie obdarowuje swoimi witrazykami znajomych..Padło pytanie o koszt takiego hobby - trochę kosztuje ...napisze tylko, że jedna farbka około 5 zł.KIKA
      • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 29.01.03, 17:02
        to jest rzeczywiście fajne zajęcie i bardzo wciągające.Ja mam szczęście bo robię to z dziećmi na zajęciach popołudniowych i nie muszę kupowac farbek :). w hurtowni z artykułami biurowymi można te farbki kupić za 3,95 a w Makro bywają w promocji ( te lepsze) za 23-4 zł komplet( 5 sztuk) .Milego malowania..Kasia
      • Gość: Gosia1 Re: hobby...............? do Kiki IP: *.* 29.01.03, 17:24
        Ewuniu?....Ty wiesz co...:lol: :lol:Całuski
        • Gość: oSka Re: hobby...............? do Gosi1 IP: *.* 30.01.03, 13:03
          Wiem, Gosiu, wiem... :) :) :)Postaram sie coś dla twoich pociech no i może dla Ciebie (he he) nabazgrać i przy okazji odwiedzin poobklejam ci szyby...Pa paKIKA
      • Gość: Monika_D Re: hobby...............? IP: *.* 30.01.03, 11:26
        Ja też wpadłam w nałóg malowania na folii i na szkle. Robię to od 3 miesiecy. Teraz porobiłam obrazki dla mojej Oli. Próbuję też malować wazony i inne szklane rzeczy.Szukam fajnych szablonów z rysunkami, może któraś z Was wie coś o jakiejś fajnej stronie z rysunkami (mogą bć takie do kolorowania), teraz chętnie znalazłabym o tematyce wielkanocnej ale też i inne dla dzieci.pozdrawiamMonika
        • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 30.01.03, 11:52
          strony nie znam ale sa w kioskach takie książeczki ze wzorami i opisem wykonania. Ukazują sie tematycznie- wielkanoc, wisna, jesień itp. Była tez taka o witrażach przestrzennych - cuda - ale talentu trzeba...Pozdrkasia
          • Gość: Monika_D Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 21:01
            część tych książeczek mam ale rzadko są tam fajne rysunki.Sciągnęłam też niektóre z internetu np. z Kubusiem Puchatkiem i dzięki temu już moja Ola ma obrazki na ścianie.PozdrawiamMonika
            • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 21:05
              tyle że po scianach to ja nie moge malować :)myslałam ze moze mozna kupic takie wyprofilowane szkło.......(?)pat
              • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 21:42
                ojej ja napisałam na ścianach ale miałam na myśli obrazki zrobione na szkle i powieszone na ścianie. Namalowałam je na antyramach.pozdrawiamMonika
        • Gość: flaska Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 02:44
          Tu było coś tematyce wielkanocnej :http://www.coloring.ws/holidays.htmewa
          • Gość: flaska Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 02:53
            A tu takie proste obrazki...http://www.preschoolcoloringbook.com/color/cpbug.shtml
            • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 21:53
              dzięki
    • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 21:01
      ale sie zdenerwowałam :(mój post został tutaj przeneisiony z emamy i wasze odpowiedzi nie dochodza na mojego maila :(dopiero dzisiaj tu zajrzałam i zoabczyłam jak duzo tego przyszło :)jeśli chodzi o wasze zainteresowania to jestem pod wrażeniem :) :) :)najbardziej spodobało mi sie haftowanie no i malowanie na szkle.....chciałam zapytac czy są moze w sprzedaży ksiązki które uczą jak to robić alebo jakieś strony internetowe godne polecenia? i czy można malować tylko na szkle czy tez na porcelanie? i jak sie nazywają te farbki? podobne pytania kieruje w strone mam zajmujących sie witrażami.... czy kupuje sie specjalne małe szklane powierzchnie? a moze jest jakis mądry podręcznik na ten temat? pozdrawiam was drogie emamy "hobbistki" ;)patrycja
      • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 22:32
        co do malowania. Kup sobie jedna z tych książeczek ze wzorami tam wszystko jest opisane.ja kupuje najczęściej farbki Windows Art są dobre choć jest mały wybór kolorów.Są jeszcze ze znanych mi Wesołe Żelki- duzy wybór kolorów i gęstości ale trochę gorsze moim zdaniem oczywiście.No i tymi farbkami można malowac na szkle, foli( zwykłe koszulki).Jak maluje sie na foli to potem sie rysunek z niej ściąga przykleja gdzie chce a jak sie znudzi to sie zrywa i wyrzuca.Dzieciaki w szkole malują nawet szklanki i fajnie to wychodzi i jest całkiem trwałe.Są też specjalne farby do malowania na szkle, porcelanie- pytaj o nie w sklepach dla plastyków. Ale one sa droższe i to juz wyższa szkoła jazdy.Miłej zabawyKasia
        • samiamidi123 Re: hobby...............? 06.07.15, 11:50
          Dobrej jakości porcelaną skandynawską ręcznie malowaną można znaleźć również w polskim sklepie internetowym homeandpassion.pl Jest to bardzo trwała porcelana, w stylu zarówno klasycznym jak i nowoczesnym więc każdy może tam znaleźć coś dla siebie. Nic nie dzieje się z porcelaną jeśli będziemy ja myć w zmywarce, wzory nie ścierają się pod wpływem ciśnienia wody. Sa tam zarówno kubki, filiżanki, miski, talerzyki i inne przedmioty
      • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 22:35
        granie i śpiewanie w zespole wraz z mężem - gramy rock -blues gra w teatrze amatorskim pisanie wierszy i czytanie poezjii fotografia , tak kocham robić zdjęciai batyka...aha i kocham poznawać nowych ludzi o tak kocham to ! :love:papatki :hello: leapozdrawiam :hello: lea
        • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 31.01.03, 22:56
          zapomniałam Boże kochany jak mogłam zapomnieć o tym,że kocham wszystko co jest związane z moimi górami ! kocham tradycje Beskidzkich górali, śpiew, wypieki, masło domowe, tańce, gwarę - tak moje piękne Cieszyńskie Zaolziański hobby i to łażenie po górach ech...lea
        • Gość: dargun Re: hobby...............? IP: *.* 05.02.03, 18:14
          lea piszesz wiersze? ja tez kiedyś pisałam.......jak maiłam 19 lat nawet został wydany tomik moich "wierszy".... takie naiwne teksty o miłości hehepat
          • Gość: lea Re: hobby...............? IP: *.* 05.02.03, 21:14
            hej Sowa ;)piszę od ukończenia 11 roku życia :) no i też coś zostało wydrukowane w paru almanachach ;)pozdrawiam Cię bratnia duszo :)lea
            • Gość: dargun Re: hobby...............? IP: *.* 07.02.03, 12:51
              lea to moze przesli jakies swoje dzieło????????chetnie poczytam....wogóle to oczym piszesz..... jaka tematyka?pozdrówkapat
      • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 21:51
        hejmlaowanie na szkle wcale nie jest takie trudne, czym więcej malujesz tym lepiej wychodzi. Na początek doradziłabym Ci kupić sobie zestaw (farby + szablony) np. WindowArt, Wesołe żelki lub Nerchau. Pod folię podkładasz szablon i malujesz najpierw kontury, czekasz aż wyschną a potem kolorujesz obrazek. Jak dobrze wyschnie (około 10 godzin) odklejasz z folii i przyklejasz na okno lub lustro albo inne szkło. malowanie na szkle (ale nie np. na antyramie) wg. mnie jest trudniejsze bo np. wazony są okrągłe i farba spływa więc trzeba trochę się natrudzić. Uczę się więc na słoiczkach po zupkach.pozdrawiamMonika
    • Gość: AneczkaG Re: hobby...............? IP: *.* 01.02.03, 02:44
      A co też się dopiszę: od dawna: gitara i śpiew (ostatnio zapomniane :cry: )góryfotografia (szczególnie mojej Tusi, a wkrótce i Paulinki)od nowego roku: haftowanie - wsiąkłam na dobre, już mnie nic nie uratuje, wszelkie prace plastyczne, próbowałam ostatnio akwareli, ale mi sie Mała dobiera do farb (musiałam jej kupić farbki, bo by mi moje wypsuła) i suche pastele (ale nie zdążyłam kupić utrwalacza zanim zaległam w łóżu)jeszcze troche gotowanie, a raczej eksperymentowanie w kuchniAneczka
    • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 14:59
      Kurcze ciagle mi sie wysyla zanim poprawie literowki sorry
    • Gość: guest Re: hobby...............? IP: *.* 02.02.03, 17:12
      Malowanie - ale to drogie hobby, bo blejtram, płótno, podkład, farby, pędzle, olej lniany... razem zbierze się niezła sumka, a i warunki teraz słabsze, bo nie mam swojego pokoju jak za czasów panieńskich u rodziców.Robienie na drutach - czasami już prawie zasypiam, a jeszcze ręce same chodzą.Szydełkowanie - to kosztuje chyba najmniej, szydełko i nici, a są gazetki z serwetkami i firaneczkami, cuda, ale tutaj muszę się skupiać na oczkach i mam troszkę mniej zapału,Pisanie - ostatanio piszę książki, narazie bardziej "do szuflady", chociaż jedną wysłałam do wydawcy, ale narazie cisza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka