Dodaj do ulubionych

SITA - czy to działa

IP: *.* 01.02.03, 23:54
Witam, Dziewczyny jestem w bardzo kłopotliwej sytuacji. Można powiedzieć,że dostałam pracę - całkiem dobrą w dobrej firmie - ale nie dostałam się !!! Powidziałam na rozmowie kwalifikacyjnej, że nie za bardzo u mnie z angielskim. I tu powstał problem. Być może mam jeszcze szansę na kolejnym spotkaniu za nie całe dwa tygodnie. Ale to bardzo mało czasu na naukę języka. kiedyś angielskiego używałam dość często, jeździełam na wakację do Szwecji i tak mówiłam po angielsku, zdawałam maturę - tak więc podstawy są ale barki poważne też. Słyszałam o systemie SITA- ponoć dzięki tej metodzie można sie szybko nauczyć języka. Może macie jakieś doświadcznie bądź wiecie coś na temat rzeczywistej skuteczności tej metody. Proszę piszcie szybko bo mam mało czasu.Pomocy ! Pozdrawiam Szczęściara - monojęzykowa
Obserwuj wątek
    • Gość: MonikaM Re: SITA - czy to działa IP: *.* 02.02.03, 10:58
      Hej!Tez kiedys szukalam ludzi, ktorzy mogliby cos o tym powiedziec - i niestety, nikt sie nie ujawnil...Moni
    • Gość: DagmaraB Re: SITA - czy to działa IP: *.* 02.02.03, 14:18
      Hej!Przymierzam się do zakupu systemu SITA raczej ze względu na relaks niż na naukę języka (chociaż planuję przetestować francuski, którego nie znam ni w ząb). O ile mi wiadomo, SITA daje dobre rezultaty u osób, które nie znają języka wcale. Ty, jak napisałaś, kiedyś znałaś angielski całkiem dobrze. Radzę Ci pieniądze przeznaczone na SITA zainwestować raczej w intensywny kurs konwersacji z lektorem (najlepiej angielskojęzycznym). Wiem, że firma JDJ Bachalski organizuje takie kursy, gdzie 24h na dobę rozmawiasz tylko po angielsku i jest kilka godzin dziennie lekcji. To się nazywa "totalne zanurzenie" czy jakoś podobnie. Myślę, że po tygodniu takiej intensywnej konwersacji Twój angielski będzie na tyle dobry, że pracę dostaniesz. Tylko zgłoś się do renomowanej szkoły języków obcych - wielu jest teraz oszustów :(Życzę powodzenia,DagmaraPS. A na następnej rozmowie powiedz, że co prawda Twój angielski nie jest jeszcze idealny ale Ty się szybko uczysz ;)
      • Gość: kasiunia Re: SITA - czy to działa IP: *.* 02.02.03, 16:31
        jako osoba ucząca angielskiego i mająca "w spadku" ucznia (zdolnego) po kursie sita, odpowiadam: nie, nie działa. na dłuższą metę w głowie zostaje nie więcej niż po przeciętnym (=nie dobrym) kursie, no a kosztuje znacznie więcej.kasia
        • Gość: ronja Re: SITA - czy to działa IP: *.* 02.02.03, 17:40
          Hej witajChciałam powiedzieć tylko tyle, że mój kolega kiedyś to kupił i próbował się uczyć, ale niestety za każdym razem zasypiał i dobrze musię spało. :D Tak przynajmniej twierdził. Proponuję intensuwne wkuwanie i słuchanie BBC. Na pewno zadziała. U mojego męża zadziałało.Pozdrawiamy i życzymy wielu sukcesów.:hello:Ania i Boguś
          • Gość: murzyn Re: SITA - czy to działa IP: *.* 03.02.03, 16:57
            w moim przypadku też spało się doskonale; polecam ludziom, którzy mają problem z zasypianemsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka