babka71 11.01.07, 14:13 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=27732 naprawdę 7 kg ??? noworodek?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babka71 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:15 ale po takim dziecku jak się zmiescić w spodnie rozmiar XXl?? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:17 O matko! Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:22 Moja koleżanka urodziła syna 5700g.Jak miał 5miesięcy to niezorientowani pytali czemu jeszcze nie chodzi(myśleli,że ma roczek,taki był duży)Teraz ma ponad 2 latka i wszystko się unormowało. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:25 Jak dla mnie to raczej przerażające... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:27 cos strasznego dzie ona to nosila? Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:31 Boże, mój 7 kg ważył pod koniec 7 miesiąca.. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaa26 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:35 Moj wazyl 5kg i jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 do moofka 11.01.07, 19:08 moofka napisała: > cos strasznego > dzie ona to nosila? moofka to jest DZIECKO, NOWORODEK jakbyś niewiedziała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: do moofka 11.01.07, 20:19 no i co z tego wynika? to bylo w tekscie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 Re: do moofka 11.01.07, 21:19 jasne ) ale jakby mi ktoś powiedział po porodzie ale to Twoje jest duże to chyba przegryzła bym tętnice. A tez córy miałam spore . Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:34 kurcze dziewczyny czy Wy nie przesadzacie. Super, dziecko śliczne , zdrowe, a komentarze gdzie To nosiła, masakra itp to chyba przegięcie. A babka może wcale nie jest gruba taka, te grube ciężarówki zazwyczaj rodzą małe dzieci. Ja byłam szczupła w ciąży, dzieci miały ponad 4kg a 2 dni po porodzie wchodziłam w rozm 36/38 więc reguły nie ma. Super, ja gratuluje rodzicom, a dzidziuś niech się zdrowy chowa Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 14:52 O rany jaki grubasek A ja właśnie wróciłam ze szczepienia i się zamartwiam czy moja córcia nie waży za mało - bo 7300 - tylko że ma 7,5 m-ca. No, teraz to juz na pewno w kompleksy wpadnę. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta mathiola podtrzymuje twoje kompleksy 11.01.07, 15:06 my skończyliśmy 7 miesiac i ważymy 11kg..... bo spadliśmy z wagi ostatnio ))))) serio! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: mathiola podtrzymuje twoje kompleksy 11.01.07, 15:19 nu, ale my się urodziliśmy prawie 2 miesiące za wczesnie i wyglądaliśmy jak małe szczurki - córcia i tak ogromna była bo aż 2100 z kawałkiem ważyła. Jej brat o 60 dkg mniej Odpowiedz Link Zgłoś
kra25 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 15:06 jakiiiii wielkiiii super Odpowiedz Link Zgłoś
kra25 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 15:07 moj ma rok i 7 miesięcy i waży 15kilo Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 15:42 moj ma 3 lata i wazy ok 14 kg Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 15:45 kra25 napisała: > jakiiiii wielkiiii super no super faktycznie ;/ moj razy dwa tyle nie wazyl Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 15:16 No wg. mnie to mama miała cukrzycę ciążową - bo jak się ma cukrzycę ciążowa- to rodzą się duże dzieci. Ale oby zdrowe dziecko było... A że duze cóż pytanie co lepiej czy jak dizecko się rodzi i waży niecały 1 kg, czy lepiej jak waży 7 kg....? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 18:32 Niekoniecznie miala cukrzyce. Osobiscie znam egzemplarz o wadze urodzeniowej 6700 (tez cc oczywiście) i wszyscy zdrowi. Po prostu wielcy rodzice- ojciec prawie 2 m wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 18:47 no właśnie, to też ma wielkie znaczenie. Ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić noworodka o tej wadze. Jak urodziłam (mały 2950) i dziewczyna (4800), i jak maluszki położyli obok siebie...no cóż. Fakt, że to wcale nie jest dobrze, gdy dzieci rodzą się z wagą urodzeniową od 5 kg w górę, bardzo często świadczy to o cukrzycy, ale tez nie jest konieczne. Z resztą co można zrobić gdy dziecko w brzuchu rośnie??? Może mądre mamusie (te od masakry i tego w brzuchu) umieję odpowiedzieć? Dobrze, że dzidziuś jest zdrowy, chociaż z drugiej strony współczuję mamusi, gdy będzie musiała go nosić. Jak nie teraz, to za dwa-trzy m-ce, i napewno nieźle wtedy przybędzie na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 19:03 moja mała urodziła się w 38tygodniu z wagą 4060 i 60cm, jutro kończy 3miesiące i waży 6880 a niektórzy mówią że wygląda na pół roku. Dlaczego niektórym Paniom przeszkadza taki 7kg noworodek, szczytem bezczelności było określenie dziecka "jak ona to nosiła w brzuchu" albo "przerażające" przerażające to są kobiety w ten sposób myślące. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 20:48 a mnie to przeraża, przecież kobieta nie guma i nie rozciaga sie aż tak łatwo, jak dZidzia sie mieściła w brzuchu jak robiła fikołki itp, przeciez w 6-7 miesiącu ważyła ponad 3 kg więc tyle co przeciętny noworodek po 9 miesiacu, synków tez mam duzych i jak mały miał pół roku każdy był przekonany że ma rok było mi smutno bo ja kocham maleństwa i drobniutkie zwłaszcza że sama jestm dość drobna, nie mogę sobie wyobrazić jak mu było w macicy pewnie ciasno a kobiecie też musiałobyc ciężko pomyślcie jak uciskał narządy wew. jak potrafił kopnąć, przecież to 7 kg, pod koniec ciąży z 4 kg dzieckiem z trudem sie oddycha i leży a z 7??? ważne że zdrowe, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 20:55 Właśnie cała rzecz się sprowadza do tego, że nie ma żadnego "ale". Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 21:07 równie dobrze powinno Was przerażac jak kobieta nosi bliżniaki albo trojaczki (o większej liczbie dzieci nie wspomne bo wybuchnie panika) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 11.01.07, 21:13 olinek11 napisała: > równie dobrze powinno Was przerażac jak kobieta nosi bliżniaki albo trojaczki > (o większej liczbie dzieci nie wspomne bo wybuchnie panika) no coz, jest to jakas patologia zarowno mnogie ciaze jak i olbrzym noworodek Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Patologia? To by się zgadzało 11.01.07, 23:46 no coz, jest to jakas patologia zarowno mnogie ciaze jak i olbrzym noworodek niedalej jak wczoraj mówiłam żem patologia... No i teraz koleżanka potwierdza - patologia, jak w mordę strzelił! A tak swoją drogą, co wy się tak podniecacie? Zdarzyło się, różne rzeczy się zdarzają, czemu nie 7 kg noworodek? Ani to codzienność, ani pewnie żadnej z was się nie przytrafi. No, żeby tak się za łby brać z powodu jakiegoś dziecka co się urodziło wielkie. Tym bardziej że matka nie wygląda na załamaną. Naprawdę, o wiele bardziej poruszają mnie informacje o urodzeniu czworaczków, czy nawet sześcioraczków, to dopiero musi być jazda dla rodzicó! A tu - wielkie mi co - no, olbrzym, ale tylko jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Patologia? To by się zgadzało 12.01.07, 09:55 słowo patologia nie jest obrazliwe nie trzeba sie biesic mathiola ) patologią ciązy jest tez masa innych nieprawidlowosci i nikt sie nie gniewa, a medycyna sobie radzi, jak i w tym przypadku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola żart to był Moofka 12.01.07, 13:11 przeciez chyba nie sądzisz że naprawdę czuję się patologiczna w jakimkolwiek zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: żart to był Moofka 12.01.07, 13:22 No dobra ja trochę też ale nie w dziedzinie macierzyństwa Odpowiedz Link Zgłoś
demarta olinek 11.01.07, 21:21 niezrozumiały dla mnie nadwrażliwiec z ciebie, no bo powód właściwie żaden....... sama jestem mamą noworodka o wadze urodzeniowej 4880 i sama do dziś z niedowierzaniem oglądam swoje zdjęcia zrobione w dzień, w którym zameldowałam się w szpitalu położniczym. sama sobie stawiam pytanie, gdzie on się zmieścił, jak dla mnie powinien wyjść na świat bardziej pomarszczony, bo się pewnie podwójnie w moim brzuchu zwijać musiał. a ja wyglądałam jakbym cztery piłki lekarskie połknęła.... ale żeby mnie komentarze moofki i innych dziewczyn aż tak do czerwoności rozpaliły??? niepojęte, niezrozumiałe, nielogiczne dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 Re: olinek 11.01.07, 21:39 a dla mnie logiczne i niech tak zostanie.Wiesz przed chwilą przeczytałam że w Łodzi w sortowni śmieci kobiety pracujace przy taśmie znalazły w reklamówce donoszonego noworodka. To jest nielogiczne, niezrozumiałe, niepojęte.. nie wiem jak to jeszcze okreslic ,brak mi słów. Dla maluszka (*) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: olinek 11.01.07, 21:40 a dla ciebie mniej roztrzęśnienia z byle powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 11:08 Mama nie miała cukrzycy - w którejś z gazet czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 a ja dziekuje ze jest cc jak sobie poczytam 11.01.07, 23:40 oj i to bardzo dziekuje (tak na przyszlosc). Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 09:47 W tej wadze bym się zmieściła 2 razy i jeszcze kg by zostało. Mam nadzieje, że moje dziecko będzie ważyć tyle, co ja 3.05kg. Ja odpadam przy noszeniu dzieci na rękach przy wadze 5kg już po 5 min, później przez tydzień mam zakwasy , a tu od razu tak na głęboką wodę Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 12:57 Wow.... ależ misiaczek ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 13:46 Przesadzacie z tym "gdzie ona TO zmieściła (( Rodzą się przecież bliźniaki i nikt nie widzi problemu z przestrzenią ładunkową wtedy... Przynajmniej młody człowiek ma mocne wejście - już jest sławny )) Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 14:25 moj chlopak urodzil sie z waga 6500. a to bylo 24 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczna1 Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 19:11 adsa_21 napisała: > moj chlopak urodzil sie z waga 6500. a to bylo 24 lata temu Przynajmniej obyło się bez głupich komentarzy i cielęcego zadziwienia Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: Niby cesarka ale rozmiar imponujący!!! 12.01.07, 19:16 Dziecko się urodziłe miłe panie, dziecko. Teksty w stylu gdzie ona to nosiła są nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś