Dodaj do ulubionych

praca na swietlicy

11.01.07, 22:21
Czy sa tu mamy ktore pracuja na swietlicy?Powiedzcie mi jakie trzeba miec
wyksztalcenie zeby tam pracowac?Skonczylam politechnike i kursy pedagogiczne
pozwalajace uczyc w szkolach srednich.Jednak nigdy nie pracowalam w
szkole.Slyszalam ze w dwoch podstawowkach w mojej okolicy zwalniaja sie
miejsca.
Czy mam szanse?Czy mam odpowiednie kwalifikacje?
Obserwuj wątek
    • zmijka76 Re: praca na swietlicy 12.01.07, 07:59
      Żeby uczyc na świetlicy trzeba skończyc nauczanie wczesnoszkolne lub pedagogikę
      opiekuńczo - wychowawczą. Same kursy nie dają wystarczających kwalifikacji.
      Jeżeli chcesz się upewnić - zadzwoń do najbliższego kuratorium, do wydziału
      edukacji w Urzędzie Miejskim lub porozmawiaj z którąś z dyrektorek szkoły, w
      której będzie wolne miejsce smile
      • lacido Re: praca na swietlicy 12.01.07, 22:51
        na 100 musisz mieć skończoną pedagogike wczesnoszkolną albo opiekuńczo-
        wychowawczą, no chyba zę dyrektor nie ma nikogo chętnego o tym wyksztalceniu
        (tzn w urzędzie pracy nie ma chętnych, naczelnik wydziału edukacji w urzędzie
        miasta też nie ma podań) to możę Cię przyjąc pod warunkiem że zadeklarujesz
        chęć sudiów kierunkowych.
        • dorotadu niekoniecznie :) 12.01.07, 23:51
          chyba że sie jest Hanka z M jak miłość
          • lacido Re: niekoniecznie :) 13.01.07, 22:01
            dla ścisłość, miałam ochote na pracę w świetlicy (mam wykształcenie
            pedagogiczne) i dyrektorka wyjaśniła mi żę ma mase podań ludzi o dopowiednim
            wykształceniu a gdyby mie miała to najpierw kontakt z UP potem z naczelnikiem
            wydziłu edukacji i tak jak pisałam wyżej.Kiedyś nie było takiego wymogu a
            teraz jest. A jak było z Hanką z M jak miłość?? chyba coś przegapiłam
    • be-ko Re: praca na swietlicy 13.01.07, 22:32
      Zależy jaka to świetlica. Ja na ten przykład jestem po resocjalizacji i
      pracowałam w świetlicy ale socjoterapeutycznej.
      Jednak wydaje mi się, że by pracować w jakielkolwiek świetlicy trzeba byc po
      jakiejkolwiek pedagogice. Ty jako podstawę masz politechnikę, a kursy - myslę,
      ze w tej kwestii będą miały znikome znaczenie.
      Oczywiście spróbować można. Jednak wydaje mi się, że jest mnóóóóóstwo ludzi po
      pedagogice i wezma kogoś z nich
    • mamusia101 Re: praca na swietlicy 14.01.07, 21:20
      na 300% musisz miec pedagogike sopiekunczo wychowawcza chyba ze mas
      zaswiadczenie z uczelni po ukionczinych studiach magistersich ze mozesz
      pracowac w swietlicy szkolnej. Ja pracuje na swietlicy od 10 lat i jestem po
      spoleczno-opiekunczej i we wrzesniu zostalam kierownikiem swietlicy i straszono
      mnie ze nie moge pracowac na swietlicy bo nie mam opiek-wych. To był absurd
      wystarczyl jeden tel do kuratorium i sie okazalo ze jak doniose zaswiadczenie z
      uczelni ze studia upoważniją mnie do pracy na świelcy szkolnej to spoko. I
      jestem od wrzesnia kierownikiem i jest o wiele lepiej niz wych. świetlicy mniej
      użerania z "gadami'A tak a propos gdzie mieszkasz i w jakim miescie maja byc
      etaty ?
    • izka100 Re: praca na swietlicy 15.01.07, 10:03
      Hej!
      Koleżanki wyżej mają rację! Trzeba być po opiekuńczo-wychowawaczej. Sama taka
      skończyłam i już 7 rok w świetlicy pracuję, tyle ze środowiskowej ale normalnie
      na umowe na Karte Nauczyciela. O prace w świetlicy szkolnej tez sie staralam i
      moje wykształcenie było tam jak najbardziej pozadane smile Obecnie i tak siedze w
      domciu na zwoolnieniu bo jestem w drugiej ciązy niestety problemowej.Ale pracy
      mi brakuje, ja bardzo lubie swoja prace i brakuje mi tego rwetesu i
      zamieszania smile
      izka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka