Gość: welec IP: *.* 08.05.01, 15:01 jest super ala nie do końcaprosze mi odpowiedzieć na pytanie bo nie wiem co robić?nie moge widywać dziecka czy powinienem o niego walczyć nie wiem czy nie robie mu wiekszej kszywdy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerry Re: jest super ala nie do końca IP: *.* 20.05.02, 10:35 A gdy matka ma "wyłączność na racje" ?Jak prowadzić rozmowy -kłótnie, gdy jedna ze stron (w tym przypadku matka oraz wtrącająca się jej matka) mają "wyłączność na racje", są "wróżkami" (wiedzą co druga strona ma na myśli i chciała zrobić), a w przypadku gdy jest obrażona o coś i nie chce powiedzieć o co - tylko pada odpowiedź: "jak jesteś głupi, to nie moja wina - Twój problem", gdy wszelkie próby dialogu kończą się ciszą (brak reakcji, odpowiedzi na zadawane pytania) lub "jestem teraz zmeczona" lub "oglądam teraz TV i nie przeszkadzaj". zadne argumenty, nawet juz te najbardziej proste nie "docierają" do niej. Jak rozładować to napięcie. Bo fakt, napięcie jest coraz wieksze, brak porozumienia i dziecko (4 letnie) to zauważa ,np. samo próbuje "pomóc pogodzić się" rodzicom poprzez próby przytulania obu rodziców równocześnie gdy są niedaleko od siebie, próby złączenia ich rąk itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Króciutka Re: jest super ala nie do końca IP: *.* 13.01.03, 13:45 Kłpomaga również mielony kminek. Zmielić 2 łyżeczki kminku i zjeść w ciągu dnia popijając wodą. Nie odzyskałam pokarmu w wystarczającej ilości, ale w tej chwili brak mi tylko na wieczorne karmienie. Odpowiedz Link Zgłoś