Dodaj do ulubionych

strach przed dzieckiem

15.02.07, 15:46
Mam dosyć humorów mojego dziecka. Wszczyna awanatury o byle co. Rano boję się
oczy otworzyć, bo wiem, że jak tylko zobaczy, że nie śpię znajdzie powód do
awantury.Albo ubranie mu nie pasuje, albo nie będzie sie ubierał, nie będzie
jadł, karteczka przy ubraniu mu przeszakadza, kolor rajstop nieodpowiedni, za
mało wody w szklance, jakaś kropka na ubraniu. Boże i ciągle się drze!!! Ja
tego dłużej nie wytrzymam. Bardzo go kocham ,ale czasami dobrze mi jak go nie
widzę.
Obserwuj wątek
    • hexella Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 16:02
      A w jakim jest wieku?
      Zastanawiam się czy jego zachowanie nie jest wprost proporcjonalne do Twojego
      nastawienia.
    • bri Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 16:06
      A jak reagujesz na jego awanturowanie się?
    • jawn7 Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 16:15
      Ile twoje dziecko ma lat?Bo kilkulatki potrafia być niezłymi"terrorystami".Ja
      mam takie 3-letnie diabełki w domu.Bardzo je kocham ale wierz mi nie raz
      tęsknię za czasami gdy ich jeszcze nie było na świecie.Wcześniej myślałam że
      jestem złą matką,ale ja jestem po prostu też tylko człowiekiem.Pamiętam że od
      urodzenia było cały czas ciężko,ileż ja łez wylałam to tylko ja wiem.Mogę Cię
      pocieszyc że to minie twojemu dziecku.Ja często patrzę na moje córeczki w nocy
      jak śpią,i wierz mi wtedy ładuję swoje akumulatory na następny dzień,uspokajam
      się i tak sobie myślę że smutno byłoby mi bez nich.Życzę Ci radości z
      macierzyństwa i czasami ignoruj"fochy"swojego dziecka-to dla dobra Twojego
      zdrowia.Pozdrawiam.
      • bri Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 16:32
        Moja ma 2 lata a już potrafi jak nie chce iść spać zrobić niezłe przedstawienie
        pt. "boli mnie".
        • an_ia5 Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 16:41
          mój 5 latek ma tak od 2 lat
    • oxygen100 Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 18:39
      powinnas udac sie na szkolenie antyterrorystyczne.
    • renkag Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 22:18
      Ja tak mam. Wypisz wymaluj moja 5-latka. Wracam z pracy stęskniona, a za 5
      minut już żałuję, że nie zostałam dłużej sad A poranne ubieranie - horror. I
      robi się błędne koło, bo ja nie chcę spędzać z nią czasu po takich akcjach, bo
      aż mnie "odrzuca", a ona przez to, że za mało czasu jej poświęcam pokazuje
      jeszcze większe humory. Zresztą niedawno się wyżalałam na forum. Nie mam już
      siły czasami (a właściwie coraz częściej)
      • zojkaojka Re: strach przed dzieckiem 15.02.07, 22:26
        No, czasem to aż strach się bać, jak mawia moje młodesmile. Ale to mija z wiekiem.
        Tzn. najczęściej mija bo mojego brata nadal się czasem boję, bardzo wymagający
        jest, a ma już 29 lat więc może z tego nie wyrosnąćbig_grin .Mój podstawowy lęk
        matczyny jest taki że moje młode będzie do niego podobnesmile. Ale kocham go i
        tak, więc i młode kochać będę. O ileż jednak łatwiej jest kochać osobniki
        spolegliwe, przylepne, łagodne z naturysmile))))Ale ponoć w różnorodności świata
        cały jego uroksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka