janeczka79 29.03.07, 09:32 Chciałabym coś zrobić...palemkę młodemu do przedszkola, moze jakies fajne ozdóbki czy coś innego...ale jakoś nie mam pomysłu. Może coś podrzucicie coby pobudzić mą wenę twórczą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 09:42 Ja robie na kole ze słomy stroik na stol i drzwiKupuje porka okrecam kolo do tego jakak na patyczkach lub zajace wsztko w zółci i zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 09:42 erodzina.pl/viewtopic.php?t=4980 a do palmy wystarczą bazie, gałazki brzozy, jakies suszki Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 09:46 A gdzie można kupić jakieś dodatki - małe jajeczka do obklejenia/pomalowanie, kolorowe piórka czy inne tego typu elementy, które tworzyłyby całość jakiejś ozdoby? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 09:51 w sklepach z du.erelami u nas takich pełno)) Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 09:53 Beztalencie artystyczne jestem ogromne, ale ozdoby z mały (na wszelkie okazje uwielbiam robić). Ostatnio jesteśmy po Marzannie i przygotowaniu "gaika" a zabieramy sie w sobote do palmy wielkanocnej. Robimy dwie wersje tradycyjna zieloną z choiny, bukszpanu, tuji, bazi i co tam nam wpadnie w rece. Druga będzie na bazie kupionej ze słomy i kłosów zboże plus dodamy swoje małe kolorowe kwiatki z bibułki i kokardki. Dalej w wielkim tygodniu co dzień robimy jedna ozdobe wielkanocną. I tak jest to baranek z białej waty, zółty kurczak na zielonej trawce, zajaczek z plasteliny z koszyczkiem lub plecakiem pełnym małych kolorowych jajeczek wielkanocnych tez z plasteliny. Robimy tez wielkanocne łańcuchy z z bibuły i rurek do napojów. Wykonujermy świąteczne puzzle, malujemy wielkanocne motywy na szkle. No i oczywiscie w wielki piątek to wielkie malowanie pisanek i gotowanie jajek w cebuli. Sobota to dzień artystycznego strojenia koszyka na świeconkę. Zrobimy też gniazdko gdzie wielkanocny zajączek zostawi prezent dla małego w świateczną niedzilę. Wieczorem w sobote mały zostawia dla niego na talerzyku główkę sałaty a zajaczek przychodzi zjada sałatę (zostawia kilka niedojedzonych listków) i podkłada małemu prezent. Po światecznym śniadaniu wychodzimy do ogrodu i wspólnie szukamy ukrytych w różnych miejscach kolorowych czekoladowych pisanek. Wiadomo, że mały znajduje ich najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 10:23 jasne, że robimy tu możesz obejrzeć: www.agke.lub.pl/index.php?list=9&page=all Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 10:38 Mamand...skąd ja Cię znam ...hmmm Ale cuda...jeju...ale gdzie ja w Lbn dostanę takie rzeczy coby coś podobnego wykonać? Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Wielkanocne ozdoby-robicie coś same?Mamy arty 29.03.07, 13:19 )) w KulturoManiaku przy Leclercu na Zana, w plastyku a Kołłątaja, na giełdzie kwiatowej na Elizówce, w OBI... możesz napisać na gg (nr na stronie) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Ff Rękodzieło ozdoby: 29.03.07, 10:48 fotoforum.gazeta.pl/71,1,1111.html?f=1111 kopalnia pomysłów i cudeniek Odpowiedz Link Zgłoś