Dodaj do ulubionych

Ciąża-Wspaniały Okres

02.04.07, 20:04
Chyba każda Się ze mna zgodzi że Ciąża to coś wspaniałegosmile
Ja,mimo że mam 19 lat i na początku ciąży ryczalam ile się da,nie cofnęłanym
czasusmileCiąża jest wspaniałasmile

Jestem w 22 tygodniu ciąży i jak widzę swój brzuszek i czuję że w środku jest
moja córcia lub synuś to aż mi się żyć chcesmileZ radościa kupuję ubranka
ciążowesmileJest super mimo że czasami bolą mnie Kości Łonowe zwłaszcza w nocy.

A tak wogule to Ile Dzieci Planujecie?Pytam z CiekawoścismileJa narazie nie wiem
ale zawsze od przedszkola marzyłam o Parce-chłopcu i dziewczyncesmile

Pozdrawiamkiss
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: Ciąża-Wspaniały Okres 02.04.07, 21:01
      w tym okresie wszystko bylo super, bardzo lubilam ciaze smile od 30 tygodnia juz
      sie nie moglam doczekac porodu, meczylam sie, puchlam, wszystko mnie bolalo,
      brzuch przeszkadzal a Hania walila bezlitosnie wink

trojka mi sie marzy smile
      • aniutka009 Re: Ciąża-Wspaniały Okres 02.04.07, 22:18
        Mi TRójeczka - akurat tyle będę mogła - po dwóch cesarkach tylko jeszcze jedna
        dozwolona wink
        A mi się już tęskni za brzusiem i za możliwościa obżarstwa bez wyrzutów..
        A teraz siedzę w pasie ciążowym, strasznie mi ciasno, w brzuchu burczy ale
        jeszce zostało 6 kg na plusie czyli zrzuciłam już ponad 20 kg wink
        7 tygodni po porodzie wink
        No ale nie odpoczywam hehe
        Jasio własnie mial kolkę, Adas jest juz w domu nadal chory wiec sajgon...ale
        kto mówił że będzie łatwo smile
        • ola_mi81 Re: Ciąża-Wspaniały Okres 02.04.07, 22:25
          Oj, ja ciąże wspominam jako coś pieknego, pewnie dlatego,ze wszystko było
          dobrze i mogłam się w pełni cieszyć tym stanem. Mam nadzieje,że z drugim
          dzieciątkiem bedzie podobnie..
          Marzy mi się dwójka lub trójka dzieci...smile))
          pozdrawiam
    • martina.15 fuksiary 02.04.07, 23:25
      bo moglyscie sie nacieszyc i polezec i poleniuchowac (zbedne skreslic) a ja do
      ostatniego dnia przed porodem do szkoly chodzilam smile
      • gosia1510 Re: fuksiary 05.04.07, 10:59
        Ciąża dla mnie była cudna! Chyba do 6 miesiąca chodziłam do pracy a wszyscy
        traktowali mnie jak „ księżniczkę” praktycznie nic nie robiłamwink W ciąży
        zdawałam też 2 sesje, bardzo dobrze mi się uczyło, wszystko szybko
        zapamiętywałam, uwielbiałam brzuszek, jak Majeczka w nim pływała. Każda wizyta
        lekarska dostarczała nam niezapomnianych wrażeń. Szkoda, ze ten czas tak szybko
        mija.
        • ola_mi81 Re:gosia 05.04.07, 11:17
          ..zawsze mozna to powtórzyćsmile))))
          • anulkas86 Re:gosia 07.04.07, 19:19
            Ale podobno to pierwsza ciąza jest tylko taka cudowna, bo przy drugiej już nie
            ma sie tyle czasu, mniej przeżywa itd... Moja ciąże wspominam cudownie, był to
            najpiękniejszy okres, nie tylko dlatego, że mogłam bez skrupółów się obżerać
            samymi pysznościami, ze wszyscy o mnie dbali, mogłam się lenić do woli itd., ale
            też dlatego że wtedy moje dziecko było tylko moje. Tylko ja go czułam tak
            często, mogłam do niego mówić, tylko ja go miałam przy sobie i na pewno nikt by
            mi go nie zabrał. Aha i w ciąży nie słychać jak dziecko płaczewink
            • angami Re:do aniutka 009 - ilość cesarek.... 08.04.07, 21:55
              Znam kobiete która miała 4 cesarki i to w latach 80 tych gdzie ze względu na
              cięcie były dozwolone 3 - na szczęscie bez komplikacji urodziła czwarte dziecko
              przez cc

A ztego co wiem od lekarza i nie tylko obecnie dozwolonych jest więcej nawet
              słyszałam o 6smilei podobnie jest z okresem przerwy pomiędzy jednym a drugim
              porodem przez cc( kiedyś 2 lata) teraz nawet niecały rok.

Zresztą na forum, jest wiele osób, które to potwierdzi. Piszę to tak do twojej
              wiadomoścismile

A co do liczby dzieci myślę o 3( może nawet 4), narazie mam 1, planuję w
              najbliższym czasie drugie, też jaetem po cc i prawdopodobnie zawsze czekają
              mnie cc
    • morepig Re: Ciąża-najgorszy Okres 08.04.07, 21:52
      mojego zycia. nie liczac pologu.
      fatal fatal fatal
      nigdy wiecej dzieci.
    • karcia85 Re: Ciąża-Wspaniały Okres 11.04.07, 11:08
      U mnie nie było tak fajnie.
      Nawet będąc już po terminie zapiep...łam na uczelnię aby nie mieć zaległości.
      Wkurzała mnie ociężałość i to, że szybko się męczyłam, choć w ciąży nie miałam
      żadnych dolegliwości (zero mdłości itp).
      Na samym początku ciąży (nie wiedziałam wtedy o niej) pracowałam fizycznie
      przez 2 msc aby zarobić na książki.
      Pózniej zakrywałam się książkami (teczkami etc) aby ludzie nie widzieli mojego
      brzucha. Nie chodziłam na wykłady. Wstydziłam się swojej ciąży, najbardziej
      tego, że będąc na studiach medycznych, oblatana w górę i dół z anatomią i
      fizjologią ludzkiego ciała, po prostu wpadłam.
      Choć ludzie byli i są dla mnie ogromnie życzliwi (córa rządzi w akademie), to
      gdy ciąża skończyła się (i szybko schudłam) i przestali się na mnie gapić nawet
      mijani na ulicy nieznajomi, ulżyło mi jak nigdy.
      Ale ja taka jestem, nie lubię zwracać na siebie uwagi więc ciąża była dla mnie
      męką.
      Ciąża (dla mnie) jest wspaniała gdy dziecko jest zaplanowane, wyczekane, w
      stabilnej rodzinie z kochającymi rodzicami. Gdy nie musisz liczyć na pomoc
      rodziców, gdy nikt nie wypomina Ci że straciłas młodość i już nigdy te czasy
      nie wrócą. Że zmarnowałaś sobie życie. Naprawdę, niefajnie się takie rzeczy
      słucha, zwłaszcza z ust najbliższych.
      Mam 22 lata i jestem na trzecim roku studiów.
      Kocham swoją Wiktorię ale ciążę wspominam okropnie.
    • joanb333 Re: Ciąża-Wspaniały Okres 11.04.07, 15:14
      Tak ciąża to wspaniały czas. Tak było właśnie u mnie. Byliśmy świeżo po ślubie
      jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Przez cały czas chodziłam na zajęcia,
      do porodu-do piątku chodziłam a w poniedziałek położono mnie na patologii
      ciąży,bo byłam prawie tydzień po terminie. Urodziłam w środę. Szkoła mnie nie
      męczyła ani trochę i nie byłam wcale na zwolnieniu, po za ćwiczeniami
      terenowymi. Te kopnięcia, mówienie do dziecka wspominam do dziś. A przefiknięcie
      w moim brzuchu głową w dół w 7 miesiącu nie do opisania...
      Planujemy drugie dziecko, może już w przyszłym miesiącu przystąpimy do
      działania. Córeczka ma teraz 2 lata skończone. Akurat, rodzeństwo miałaby
      młodsze dokładnie 3 latka. O takiej różnicy wieku zawsze marzyłam. A parka jak
      się uda to będzie super, ale z drugiej córki cieszyłabym się równie mocno. W
      czerwcu kończę studia to akurat. Marzenia....
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Ciąża-Wspaniały Okres 12.04.07, 13:47
      ja ciążę wspominam jako cudowny okres. chodziłam w sumie do końca na uczelnie,
      aż wylądowałam na 2 tyg na patologii ciąży.

pamiętam, że z niecierpliwością czekałam na każdą wizytę u lekarza, a na USG
      nie miałam się wręcz doczekać.

chyba druga ciąża nie bedzie juz taka beztroska. w końcu mamy już dziecko i
      będzie teraz inaczej. już wiemy mniej wiecej czego sie spodziewać smile

mi marzy się dziewczynka smile a chciałabym mieć 3 dzieci, może kiedyś ...
      • aniutka009 odnoście liczby cesarek 12.04.07, 14:16
        Fajnie by było wink ale ja miałam cesarkę gdyż blizna mi sie rozchodziła. Lekarka
        poiwedziała że za około 2 lata moglibysmy sie postarać o trzecie i ostatnie i
        wtedy podwiązaliby mi jajowody gdyz moja macica nie wytrzymałaby więcej ciąż.
        INNNy lekarz za to powiedział że już wyczerpałam limit moich szczęść wink

Pozdrowienia
        Ale ze mna faktycznie leżała babka która urodziłą 4 dziecko przez cesarkę i
        dopiero wtedy jej podwiązali jajowody wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka