Dodaj do ulubionych

ich troje? a fe!

29.05.03, 23:12
ponoć "de gustibus et non disputandum" - wyłamię sie z szeregu i powiem, że
lubię ich troje! a tak! lubię sobie przy nich potańczyć z moimi maluchami,
lubię ich (niektórych) piosenek posłuchać, gdy mam chandrę, lubię przy ich
utworach...sprzątać( są rytmiczne i wspaniale się przy nich macha ścierą).
o wiele bardziej lubię posłuchać ich nagrań, niż np.śpiewu wokalistki blue
cafe, który to głos kojarzy mi się z kozą... lub też (poza paroma wyjątkami)
utworów p.steczkowskiej.
wiem, pewnie słoń mi na ucho nadepnął, jestem kompletną ignorantką, itp.,
uważam jednak, że wielu wykonawców ma piosenki w bardzo podobnym stylu do ich
troje, teksty może nawet bardziej "denne", a jakoś nikt ich tak w czambuł nie
potępia.
a tak poza tym - lubię jeszcze posłuchać poezji śpiewanej - wolna grupa
bukowina, stare dobre małżeństwo, poniedzielski, adamiak - to jest to.
a może zdziecinniałam? lubię też piosenki dla dzieci, których słucham chyba
częsciej niż one, np. taki miś i margolcia, albo natalka........
pozdrowienia dla wszystkich przeciwniczek muzycznej szmiry.anka
Obserwuj wątek
    • sasha3 Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 00:08
      Witaj!
      To dziwne, ale mnie głos wokalistki blue cafe kojarzy się dokładnie tak samo.
      Może to ten sam słońwink A poważnie: teksty piosenek ich troje wbrew pozorom
      wcale nie są takie denne, znam wiele "ambitnych" grup z naprawdę głupawymi
      tekstami. Ale cóż, ludzie zawsze będą krytykować to, co jest najpopularniejsze,
      to taka maniera - w modzie jest odstawać od reszty.
      Nie mam nic przeciwko muzyce lekkiej, łatwej i przyjemnej i fajnie jest
      pośpiewać ich troje razem z dziećmi w samochodzie.
      Pozdrawiam!
    • adzia_a Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 08:47
      Nie słucham z lubością, ale szanuję - tak jak szanuję każdego, kto śpiewa to,
      co uważa za słuszne. Nie trawię gadek o "ambitnej" muzyce. Nie mogę znieść min
      sfrustrowanych krytyków, kręcących nosami na popularną muzykę. Nie wiem, na
      jakiej podstawie można oceniać, że ma się lepszy gust niż inni. A muzyka akurat
      to moja pasja i powiem nieskromnie, że naprawdę troszkę się jej nasłuchałam.

Na rynku jest nisza dla Pink Floyd i dla Ich Trojga, że już o disco polo nie
      wspomnę - tym bardziej, że taniec przy tej muzyce to czysta przyjemność smile

No cóż, każdy ma swój gust, ja tez nie cierpię kilku formacji i wokalistów (do
      fizycznego bólu doprowadzają mnie Łzy i Kasia Kowalska, uważana skądinąd za
      ambitną wink ) ale za pychę uważam stwierdzenia, że ktoś tam ma lepszy gust, bo
      słucha tego i tego.

Muzyka jest zła i dobra, a nie ambitna i nieambitna. Ambitne to jest włażenie
      na K2, ale jakby tak każdy tam się pchał, to by chyba spowszedniało wink

A Michał Wiśniewski to zjawisko nie tylko muzyczne, i dlatego nasi krytycy,
      nieprzyzwyczajeni do prawdziwych ekscentryków, nie wiedzą, jak go ugryźć wink
      Elton, Freddie, gdzie jesteście...smile
      • adasari Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 10:40
        Nie wiem,gdzie Kasia Kowalska jest uznawana za ambitną?
        Na pewno nie wśród środowiska muzycznego. smile))
        Ale w porównaniu do Ich Troje można się pokusić o taką opinię.
        Pozdrawiam
    • kasia_mm Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 11:09
      hihi ja słyszac te wszystkie opinie o Ich Troje, Big Brotherze, mało ambitnych
      teleturniejach etc etc - wygłaszane przez osoby uważane za inteligencję - czyli
      wzór dla szaraków śmieję się po cichu zawsze i wszędzie...smile a to dlatego że
      opinia opinią, mądrości wygłaszane są publicznie ale jak co do czego to ta sama
      osoba jest DOSKONALE zorientowana jak się poszczególni wykonawcy nazywają, jak
      się nazywają ich opiekunki do dzieci, same dzieci, uczestnicy reality show
      jakie mają koneksje rozinne, zawody etc etc - i dlatego śmieszy mnie opinia
      głoszona oficjalnie na np Ich Troje - "badziewie, Wiśniewski syf, popeliniarz,
      małpa z kolczykami" etc etc - bo te same osoby tak się wypowiadające doskonale
      znają repertuar Wiśniewskiego i co więcej czesto twierdzą że głos Justyny z Ich
      Troje to bajka i że jakaś piosenka przez nią tylko śpiewana jest OK! a te
      piosenki które śpiewa sama Justyna (śpiewała) nie były tak bardzo reklamowane i
      rozpowszechniane!!! więc znają płyty, utwory, muzyków, wiedzą kto pisze teksty
      kto muzykę - ale plują bo TAK WYPADA INTELIGENCJI!!! Bo KULTURALNY człowiek
      słucha ambitnej muzyki! Przepraszam ale wspomnę wspomnianą już K. Kowalską..
      sorry fanom - dla mnie to dno - głos nie lepszy niż badziewiarskiego
      WIśniewskiego, a już o poziomie wykształcenia i jej samej poziomie (skończona
      podstawówka) nie wspomnę. Wywiady które miałam przyjemnosć ogladać z panią
      kasią to dopiero ... kaszana. Wisniewski jaki jest to jest - ale mi np imponuje
      znajomością niemieckiego, angielskiego i rosyjskiego w stopniu bardzo
      zaawansowanym. A nikt mi nie powie że znajomość języka czyli jakby nie było
      wytrenowanie mózgu i przyjęcie dużej dawki wiadomości to byle co.
      Tak więc wychodzi na to że jestem pospólstwem słuchającym z dzieckiem Ich troje
      i tak jak jedna z wypowiadających się wczesniej dziewczyn - widzącym radość
      własnego dziecka z tych prostych wpadających w ucho utworów. Proszę bardzo.
      Oczywiście widzę mankamenty reality show Michała. I dużo mi się w nich nei
      podoba (np teksty jego żony, tłum ludzi w domu, no ale to jego dom w końcu) -
      ale przecież nie mam prawa jako obca osoba tego jakoś negować czy potepiać!~!!

Aaaa i przypomniała mi się rozmowa ze znajomym, nota bene managerem jednej
      z "ambitnych" wykształconych muzycznie piosenkarek. refleksja jego była taka -
      że jeśli sprzedaje się to co on robi (Wiśniewski oczywiście) i ludzie to lubią
      i akceptują a Michał na tym jeszcze porzadną kasę robi - to ten znajomy nie
      potępia nawet jakby sobie M.W. wykolczykował cały tyłek - widocznie to jest
      teraz TO i ...już.

pozdrawiam
      Kasia
      • domi23 Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 15:10
        witam

hej kobieto, to jest właśnie krytyka obowiązek, żeby znać te badziewiaste tekst
        tak samo, jak zna te dobre. trzeba posłuchać jakiegos fałszu i jakiegoś dobrego
        śpiewu, żeby wiedzieć, który jest tym dobrym. na szczęście każdy już ma
        nieskrępowany dostęp do tego, co uważa za dobre. i każdy może się wypowiedzieć.
        pozd.
    • dziubelek2 Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 22:12
      a mnie się jeszcze wydaje, że my, jako społeczeństwo nie lubimy, nie rozumiemy
      ludzi, którym udało się odnieść sukces, obojętnie w jakiej dziedzinie, i
      dlatego bardzo się cieszymy, gdy uda nam się znalezć u nich jakąś wadę,
      niedoskonałość.pamiętam nagonkę dziennikarska i nie tylko (przed paru laty) na
      edytę górniak.ja nie lubię patrzeć na michała wiśniewskiego, ale lubię go
      słuchać i uważam, że jest inteligentną, wrażliwą osobą.
      a czy kasia klich to wyżyny polskiej muzyki rozrywkowej?
      jeśli tak, to ja zdecydowanie wolę niziny, reprezentowane, w mniemaniu wielu,
      przez ich troje.
      pozdrowienia.anka
      • macinak Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 22:42
        Rety crying(( jestem ignorantką nie znam wyżyn muzyki rozrywkowej kto to jest Kasia
        Klich???
        Za to doskonale wiem kto to jest Michał Wiśniewski  chociaż nie jestem fanka
        ich troje. Nie kupuję ich płyt, ale jak leci coś w radiu to nie przełączam na
        inną stację.
        Co do wykształcenia czy inteligencji Michała Wiśniewskiego to się nie
        wypowiadam bo tak naprawdę nie ma to najmniejszego znaczenia. W końcu on jest
        showmanem a nie prezydentem. Natomiast uważam, że jest profesjonalistą.To co
        przedstawia ma niewiele wspólnego z muzyką ale jest świetnym widowiskiem. Jego
        zachowanie, wygląd i repertuar są dostosowane do celow jakie sobie postawił.
        Szanuję go więc jako kogoś, kto umie dopiąć swego no i w końcu to co ich troje
        oferuje nie jest takich najniższych lotów tylko średnich wink – patrz Eurowizja.
    • libra.alicja Re: ich troje? a fe! 30.05.03, 22:37
      Dla mnie Ich Troje są zbyt egzaltowani, zbyt dosłowni, raczej nie podoba mi się
      ten zespół.

Zgadzam sie natomiast z tym, że ludzie nie lubią się przyznawać, ze lubią coś,
      czego nie wypada lubić osobom na pewnym poziomie (ale jakim poziomie?).

Zauważcie, ze ludzie pytani o to co lubią, najczęściej mówią, że lubią poczytać
      dobrą książkę, obejrzeć dobry film. W domysle "dobry" znaczy ambitny i na
      poziomie.
      No to kto lubi telenowele brazylijskie?
    • ewiesia1 Re: ich troje? a fe! 02.06.03, 08:47
      Już kiedyś deklarowałam swoją sympatię dla "Ich Troje", to i tu się dopiszę.
      Lubie ich słuchać, ale przede wszystkim uwielbiam oglądać. CZy jest w Polsce
      zespół, któy sielepiej prezentujena scenie? Przecieżtam jest i balet i
      pantomima , kurcze, dla mnie ich ruch sceniczny to rewelacja sama w sobie.

To, co członkowie zespołu i co sobą prezentują poza sceną nie ma nic do
      rzeczy. Oceniam ich na scenie i to mi się podoba.

A panienka z "blue cafe" u nas w domu jest nazwana "kaczorem donaldem", jakos
      tak nam się skojarzyła...choć faktycznie, z kozą też ma coś wspólnego. Ale
      muzyków autentycznie ma doborowych jak na mój gust...
    • e.beata Re: ich troje? a fe! 02.06.03, 12:40
      A ja wiem, że mamy kompletnie niewykształcone muzycznie /i nie tylko/
      społeczeństwo.
      Więc całkiem normalne jest że górę biorą rzeczy łatwe w odbiorze i przyjemne.
      Dzieci też wolą książeczki z obrazkami. A od piszącego 10 latka trudno wymagać
      właściwego odbioru wartościowych ksiązek dla dorosłych. Bo on do nich jeszcze
      nie dorósł.
      Jako społeczeństwo NIE MOŻEMY po prostu wiedzieć co jest wartościowe i ambitne
      w muzyce.
    • pumbaa Re: ich troje? a fe! 02.06.03, 21:56
      Ojejejej, to co ja mam powiedzieć? Lubię Ich troje i Kasię Kowalską, nie neguję
      Blue cafe (oryginalny ten jej głosik choć rzeczywiście może ciut za
      skrzeczący). Płyty czy nawet kasety żadnego z powyższych zespołów nie mam i nie
      kupię ale jak leci w radiu to sobie podśpiewuję i jest wesoło smile hihi
      Pozdrawiam anuś
    • mamamona Re: ich troje? a fe! 02.06.03, 23:51
      a ja ich troje zdecydowanie nie lubię. testy są prymitywne i egzaltowane,
      takoważ "pantonima" sceniczna i ten balet.

cały reality szoł obejrzałam z WIELKIM zainteresowaniem, coraz bardziej
      dziwiąc się fanom MW. obejrzałam ciurkiem, patrząc jak opieprza żonę, kocha
      ją, płacze śpiewając jej piosenkę miłosną, płacze słuchając jej piosenki,
      komentuje wynik usg pokazujący dziewczynkę:" podobna do mamy, już nóżki
      rozkłada" lub do synka:"daj synku tą komórkę, bo ci się coś z główką stanie
      jak mamusi" etc.etc, jednocześnie głosi maksymalnie wyżyłowane odezwy do
      narodu, przybierając poważne miny a to cierpiętnika a to wieszcza
      (złowieszcza).

jego "zaletą" ma być szczere mówienie prawdy między oczy, kiedy świadczy to
      tylko o jego prymitywizmie.
      a naród klaszcze, zachwycony, fani mdleją...

muszę jednak przyznać, ze MW jest specjalistą od robienia kasy, i nie dziwię
      się zupełnie że korzysta ze swoich pięciu minut, że miał reality szoł, że
      zarabia. jednocześnie imponuje mi, że wierzy w to co robi, bo ja najczęściej
      słysząc ich rymy krakowsko-częstochowskie się rumienię...trudno go jednak
      nazwać muzykiem, niestety.

pozostali dwoje z zespołu robią na mnie wrażenie a to zażenowanych, a
      to "uciśnionych". dziś w kolorowym tygodniku czytam szczere wyznania justyny:"
      repertuar ich troje nie jest szczytem marzeń..." nic dodać nic ująć. mona

• wieczna-gosia Re: ich troje? a fe! 03.06.03, 09:03
      Ja ich troje nie lubie chociaz nie przelaczam wink) KK i Blue Cafe tez nie
      przelaczam, Lzy tez nie wink)
      Ale do wyznan justynki sie chcialam odniesc, bo w paru tygodnikach bylo. Bede
      brutalna- ale o szanownej justynce swiat by nie uslyszal, gdyby nie ten
      zespol. jedyne co przychodzi mi wiec do glowy to- za malo jej odprawy dali.
      Przeciez ten zespol 4 puierwsze plyty nagral z inna panienka. Magda Femme.
      Jako zywo nie przypominam sobie jej zali- dali jej chlopaki marke i dali kopa
      na rozped. Zobaczymy co justynka soba zaprezentuje wink)
      Ta cala sytuacja jako zywo przypomina mi hocki klocki z szanowna Anita
      Lipnicka i zespolem Varius manx. Chlopaki grali z 8 lat przed nia. Graja i po
      niej z 3 wokalistka, jak im idzie tak im idzie, jakos idzie wink A Anitka-
      pojawila sie, wylansowala przebij wcale nie ambitniejszy niz w zespole,
      znikla, pojawila sie z dlugimi wlosami i nagrala drugi przeboj w ten desen
      i... to chyba tyle. Wlosy zapuszcza wink) Ale ziala jadem na lamach Gali czy
      innych PRZYJACIOLEK az milo.
      Moje prywatne zdanie brzmi tak- jesli czlowiekowi taka muzyka zupelnie nie
      pasuje to jej nie spiewa. jesli spiewa- to znaczy ze mu jednak troche pasuje.
      Justyna ma aspiracje do fronmenki, a przy MW jest to po prostu niemozliwe. Ja
      tez odnioslam wrazenie ze jest ucisniona. Natomiast o drugim czlonku zespolu w
      ogole nie mam takiego wrazenia. Graja chlopaki razem od poczatku, pisze
      muzyke, aranzuje, od czasu do czasu cos zaspiewa solo. Na konferencji w Rydze
      obaj panowie mowili, i to calkiem sprawnie, wiedzieli co powiedziec, jak
      powiedziec. Byla afera z TVP i TVN- Michal w obu tych stacjach wyszedl z
      twarza (inna sprawa ze to paranoja co sie dzialo...). To takie moje
      refleksje wink
    • dzindzinka Re: ich troje? a fe! 03.06.03, 13:18
      Obejrzałam właśnie w "Onecie" fragmenty z tego reality. Uważam, że Wiśniewski
      to chory człowiek, który pownien się leczyć. Do tej pory miałam do niego
      stosunek obojętny, a teraz uważam, że to zboczony cham. Szkoda mi Urbańskiego -
      facet jakich mało, musiał to strasznie przeżyć.
      • ochotka69 Re: ich troje? a ja bylam na koncercie 16.06.03, 10:00
        No wlasnie tak jak w tytule w sobote bylam na koncercie Ich troje z nową
        wokalistką. I powiem wam szczerze takiego show na zadnym koncercie nie
        widzialam, bardzo dobrze przygotowani, z pelnym szacunkiem do publiczności,
        wszystko na czas bardzo dobrze dopracowane w kazdym szczegole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka