ponury_drwiacy_szyderca 16.07.07, 09:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twojasasiadka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 10:49 taaaa..bo w życiu liczy się TYLKO sex ps.to dobrze, czy źle Twoim zdaniem,że Twój tatuś jednak zdecydował się na to wielkie poświęcenie jakim było powołanie Ciebie na świat? a może on po prostu głupi jest-ten Twój tato Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 11:01 TYLKO SEX? On tego nie napisal. Ale w sumie kazdy ocenia po sobie Co do Tatusia to byla jego wola. Gdyby sie nie zdecydowal to by mnie nie bylo (albo bym byl w innym ciele) ale na pewno nie zalowalbym tego (bo jak, skoro by mnie nie bylo?). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Przecież to prowokacja,a Wy się "żołądkujecie 16.07.07, 13:06 Prowokacja? Nie mozesz uwierzyc ze sa ludzie ktorzy nie maja i nie chca miec dzieci? Znam pare taki par... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Przecież to prowokacja,a Wy się "żołądkujecie 16.07.07, 13:07 aes26 napisał: > Prowokacja? Nie mozesz uwierzyc ze sa ludzie ktorzy nie maja i nie chca miec > dzieci? Znam pare taki par... a pewnie ze tak tylko te osoby zyja sobie szczesliwie w swoim spokojnym i ulozonym swiecie nie wadzac nikomu a wlaza na forum dla mlodych mamus, zeby udowadniac jedynie sluszna racje Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Przecież to prowokacja,a Wy się "żołądkujecie 16.07.07, 13:09 Ale tu nikt nikomu nic nie chce nic udowadniac. Chcesz miec dzieci to miej. Nie chcesz to nie. Twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Przecież to prowokacja,a Wy się "żołądkujecie 16.07.07, 13:09 aes26 napisał: > Ale tu nikt nikomu nic nie chce nic udowadniac. Chcesz miec dzieci to miej. Nie > chcesz to nie. Twoja sprawa no co ty, moge? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Przecież to prowokacja,a Wy się "żołądkujecie 16.07.07, 13:10 Nom, pozwalam Ci Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: Seks po porodzie 16.07.07, 10:53 Hehe, poprawiłeś mi humor, jak dobrze mieć czasem z kogo się pośmiać Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Seks po porodzie 16.07.07, 10:53 Można żyć i tak. Tylko dbaj o zdrowie, żebyś nie musiał nowego sensu życia szukać w pewnym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 [...] 16.07.07, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:44 seks kiedyś też juz nie będzie taki fajny,nie zapomnij ze faceci na prostate chorują , no ale zapomniałam mamy przecież prostamol D: hahahahahhaha kużwa ale sie ubawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:49 hehe, to napisz czym sie ubawilas, posmiejemy sie razem Odpowiedz Link Zgłoś
lutowa.2007 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:50 durny jestes. ciekawe czy tez taki bedziesz madry za kilkadzesiat lat. i wcale nie mam na mysli opieki na starosc. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 alez przeciez wiadomo ze gdy... 16.07.07, 12:53 jego ukochana powije mu słodkiego bąbelka to zatopi sie w jego oczach i tatusine serce bedzie przepełnione miloscią do swego cudka)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:56 Dla "doroslych" Pan mam ciekawy artykul: www.bellaonline.com/articles/art43105.asp Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:57 Dodam, ze z moich obserwacji wynika to samo Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:57 ojejku, ale my nie znamy jezykow obcych! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 12:58 ja ma sprawny jezyk ale niestety nie w angielskim)) Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:01 Ops, przepraszam, zapomnialem ze w wieku gimnazjalnym nie wlada sie jeszcze dobrze jezykami obcymi (zart). W skrocie: artykul potwierdza teze, ze ludzie bezdzietni sa szczeszliwsi. Ale skoro nie mozecie przeczytac to nie mamy jak dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:02 to w takim razie ja by tego nie przezyla.nadmiar szczescia mógłby mnie zabic:- )))teraz jestem mega szczęsliwa Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:04 ciesze sie z twojego szczescia (pisze to szczerze) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:04 > Ale skoro nie mozecie przeczytac to nie mamy jak dyskutowac mozesz podac haslowo i bedzie o czym dyskutowac mozna strescic w dwoch zdaniach stek banalow o tym ze dzieci sa upirdliwe, kosztuja i czlowiek sie o nie martwi to takie okrywcze ze tylko na hameryce to odkryli? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:08 ten artykul napisal pewnie ktos kto ma poglady podobne do twoich. moze z zona podyskutowalbys na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:10 Jak juz pisalem, moja zona tez nie chce miec dzieci. Woli przelac cala milosc na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:15 tak,tak... akurat zle frafiles-my wiemy jak to jest gdy nie ma sie dzieci i wiemy jak to jest gdy ma sie dzieci. bylysmy kiedys w podobnej sytuacji co ty. zycie tylko we dwoje nie wystraczyloby mi na dluzsza mete. poza tym dziecko laczy bardziej, zespala. dzieki temu milosc jest glebsza, intensywniejsza. majac dzieci jest zupelnie inaczej! jest super! ale co ty o tym mozesz o tym wiedziec?.... Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:19 taa, widze jak zespala. Obserwuje swiat i widze jak dziecko potrawi laczyc. Troche masz racji ale tylko troche... Dziecko potrafi tez dzielic Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:20 skad mozesz wiedziec? przeciez nie masz dzieci. piszesz wiec o czyms o czym wogole nie masz pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:21 jak to dzielic???chodzi ci o to ze kobieta po proodzie moze nie miec ochoty na bzykanko.no to faktycznie trza uciekac)) Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:11 aes-chcesz mnie przekonać o lepszości swego żywota nad moim? (bo o co tu chodzi?)... Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:13 a dlaczego tak wnioskujesz? Chce wam pokazac ze mozna byc szczesliwym bez dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:14 aes26 napisał: > a dlaczego tak wnioskujesz? Chce wam pokazac ze mozna byc szczesliwym bez dziec > i kazda z nas ma pewnie takie doswiadczenia za sobą i porownanie powiem ci cos w sekrecie nikt sie nie rodzi z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:15 aes26 napisał: > a dlaczego tak wnioskujesz? Chce wam pokazac ze mozna byc szczesliwym bez dziec > i __ każda "z nas" żyła bez dzieci za nim je urodzila skoro chcesz nam to pokazać i produkujesz się tak w tej intencji tzn.że masz jakiś problem "dzieciowy"-zastanów się nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:16 Nie odwracaj kota ogonem. To "wy" probujecie wmowic ze zycie bez dzieci jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:18 aes26 napisał: > Nie odwracaj kota ogonem. To "wy" probujecie wmowic ze zycie bez dzieci jest be > z > sensu. __ coś Ci się pokićkało aes))) przyczłapałeś na forum matek żeby wciskać nam kit o tym,że życie bez dzieci jest lepsze-hahaha jakie miałeś intencje chłopcze?))) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:19 aes26 napisał: > Nie odwracaj kota ogonem. To "wy" probujecie wmowic ze zycie bez dzieci jest be > z > sensu. nie da sie ukryc, ze o istotny czynnik ubozsze kwestia wyborow co komu potrzebne jednym luzik innym rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:25 chyba bogatsze. Cala milosc poswiecasz partnerce. Zreszta dlaczego to oceniasz? Skad wiesz co dla kogo lepsze? I do tego probujesz insynuowac jakies dziwne rzeczy (luzki - rodzina). Uwierz ze mozna byc szczelsiwym bez dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:27 aes26 napisał: > chyba bogatsze. Cala milosc poswiecasz partnerce. milosc to nie jest mąka - objetosciowo sie na geby nie rozklada Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:28 Zreszta dlaczego to oceniasz? Skad wiesz co dla kogo lepsze? I do tego probujes > z > insynuowac jakies dziwne rzeczy (luzki - rodzina). nie oceniam fakt zupelnie obiektywny nie masz dzieci - masz luz i troszczysz sie tylko o swoj tylek masz - dostajesz caly bagaz zmartwien, obowiazkow i wydatkow za to takie cos, czego nikt bezdzietny nie pojmie, a ja tlumaczyc nie bede bo nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Seks po porodzie 08.10.07, 17:06 > > nie oceniam > fakt zupelnie obiektywny > nie masz dzieci - masz luz i troszczysz sie tylko o swoj tylek > masz - dostajesz caly bagaz zmartwien, obowiazkow i wydatkow > za to takie cos, czego nikt bezdzietny nie pojmie, a ja tlumaczyc nie bede bo > nie ma sensu Długo byłam w związku bezdzietnym i też nie pojmuję. Mając dziecko doznajesz uczuć, o których istnieniu nie wiesz. Żaden szczęśliwy rodzic nie postrzega swojego dziecka jako bagaż zmartwień, obowiązków i wydatków. Mój syn to największy skarb mojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka aes..dziecino... 16.07.07, 13:30 aes26 napisał: > chyba bogatsze. Cala milosc poswiecasz partnerce. > Zreszta dlaczego to oceniasz? Skad wiesz co dla kogo lepsze? I do tego probujes > z > insynuowac jakies dziwne rzeczy (luzki - rodzina). > Uwierz ze mozna byc szczelsiwym bez dzieci ___ piszę ostatni raz, bo rozmowa z pijanym nie ma sensu... "my" Ci wmawiamy że życie z dzieckiem jest lepsze? "nas" nie interesowało jakie masz plany rozrodcze na przyszłość dopóki nie weszłeś tu i nie zgodziłeś się z autorem wątku,że życie z dzieckiem jest gorsze pod każdym względem-right? tak więc: kto tu komu chciał narzucić "lepszy " model życia zieeeew i papatki Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 dziwne.. 16.07.07, 13:15 mój mąz twierdzi ze teraz kocha mnie jeszcze bardziej niz wtedy gdy bylismy tylko we dwoje)))miłosc mozna dzielic a podzielona sie mnoży))tak wiec twoja zona ciebie z pewnoscią kocha mniej niz kochałaby wtedy gdybyscie mieli bobasa Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: dziwne.. 16.07.07, 13:18 dziwne, moja zona mowi mi ze kocha mnie bardziej bez dzieci. Widocznie twoj maz sciemnia Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: dziwne.. 16.07.07, 13:19 aes26 napisał: > dziwne, moja zona mowi mi ze kocha mnie bardziej bez dzieci. Widocznie twoj maz > sciemnia Twoja żona aes nie ma porownania, więc to ona może ściemniać a nie "my"- nie zaprzeczysz logice? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: dziwne.. 16.07.07, 13:19 no to dziwne tym bardziej ze nie macie dzieci.to skąd moze wiedziec ze bez dzieci kocha cie bardziej????? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dziwne.. 16.07.07, 13:23 joanna266 napisała: > no to dziwne tym bardziej ze nie macie dzieci.to skąd moze wiedziec ze bez > dzieci kocha cie bardziej????? z drugiej strony znam ten syndrom i chcieliby i sie boja a ze sie boja, a nie czuja sie gotowi tocza walke wewnetrzna zeby uspokoic buzujace hormony, na forum najlepij takie rzeczy werbalizowac i projektowac, bo ktos to czyta i sie ustosunkuje a dlatego na forach dla mam, zeby poczytac ze nie taki wilk straszny i cos w tym jest fajnego jeszcze troche aesowie sie pozapieraja nogami i nogami oraz znajda jako zly przyklad koszmarne dzieciaczki w otoczeniu po czym aesowa zona raz i drugi "niechcacy" zapomni o pigulce Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: dziwne.. 16.07.07, 16:00 Kurde jak czytam to, to normalnie mysle ze masz jakies kompleksy Ja tez moge napisac: Takie joanny266 sa tutaj bo tak naprawde nie chca miec dzieci i piszac tutaj probuja swoja rezygnacje i zlosc wyladowac. Sciemniaja jak moga ale co maja innego zrobic? Przeciez nie powiedza ze nie chcieli tego dziecka... To sa takie same glupoty jak twoja. Ja sobie zdaje z tego sprawe, a Ty? Czy tak ciezko zrozumiec ze sa ludzie ktorzy nie chca miec dzieci? Naprawde to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: dziwne.. 16.07.07, 13:20 dobrze, ze nie wszyscy maja dzieci. dobrze, ze ty ich nie masz-bo mialbys nieszczesliwe dzieci. a moze sam miales nieszczesliwe dziecinstwo i dlatego zdecydowales sie na zycie bez DZIECI? Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: dziwne.. 16.07.07, 13:22 Dziecinstwo mialem szczesliwe Ja i zona nie chcemy miec dzieci bo troche lat juz mam i wiem co sie z nimi wiaze. Kurde, takie to trudne do zrozumienia ze ktos nie chce miec dzieci? Ze mozna przezyc zycie tylko we 2? Nie rozumiem was Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: dziwne.. 16.07.07, 13:23 ja nie rozumiem po co weszłeś na to forum? mnie nie interesują fora dla gejów, czy malżeństw które nie chcą mieć dzieci- siedzę tam,gdzie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: dziwne.. 16.07.07, 13:22 ja mysle ze gdyby je miał wtedy siedziałby po naszej szczęsliwej stronie barykady a nie wyypisywał bzdety)) Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: dziwne.. 16.07.07, 13:29 Pewnie tak, nie znam nikogo kto mi powiedzial ze zaluje dzieci. Nawet jesli to ewidentnie widac. Zreszta ja rozumiem takich ludzi, kto sie przyzna ze nie chcial miec dziecka, na kogo by wyszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dziwne.. 16.07.07, 13:32 aes26 napisał: > Pewnie tak, nie znam nikogo kto mi powiedzial ze zaluje dzieci. Nawet jesli to > ewidentnie widac. i ty potrafisz to oceniac wprawnym okiem psychologa Zreszta ja rozumiem takich ludzi, kto sie przyzna ze nie > chcial miec dziecka, na kogo by wyszedl? a ja wrecz przeciwnie masa ludzi przyznaje sie do tego ze ciaza zaskoczyla ich nie w pore Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa14 Re: Seks po porodzie 16.03.08, 11:56 Artykuł nic nie potwierdza, tylko wspomina o wynikach badań, które to wyniki są po myśli autorki artykułu. Nie ma mowy o użytych wskaźnikach, próbie badania, powinien być dołączony link do pełnego raportu. Mam spore rozeznanie w tego typu badaniach i najczęściej różni badacze otrzymują różne wyniki - zależnie od metodologii badania. Poza tym nawet z tych samych wyników można wysnuć zupełnie inne wnioski. Tak to jest z pomiarem "szczęścia". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:28 Drogie Panie, dziekuje za wymiane pogladow ale musze wracac do pracy. Nie wchodzilem na zadne forum, po prostu wypowiedzialem sie pod artykulem. To ze jest to forum eRodzice zauwazylem po paru postach. Uwierzcie ze mozna zyc szczesliwie bez dzieci (moim zdaniem to nawet szczesliwsze zycie) i widze to po moich znajomych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 13:35 to powodzenia i owocnej pracy. dodam tylko jedno na zakonczenie. dla mojego meza i mnie, najpiekniejszym dniem w zyciu byl dzien, w ktorym urodzila sie nasza corka. wierz mi, stworzylismy male cudo Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 nauczcie to "cudo" ustepowania miejsca w autobusie 16.03.08, 09:07 przynajmniej tyle Odpowiedz Link Zgłoś
anol Re: Seks po porodzie 16.07.07, 14:51 te szyderca. zycze tobie z calego serca zeby ci kiedys gumka nie wytrzymala. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 15:37 A moze napisac dlaczego mu tak zyczysz? Masz jakies powody czy to tylko zwykla polska zawisc - ja sie meczylem to ty tez musisz? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Seks po porodzie 16.07.07, 15:28 Tylko ciekawe dlaczego wsrod tych bezdzietnych tylu jest wlasnie tych "ponurych i drwiacych". Oj boli samotnosc, boli... Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: Seks po porodzie 16.07.07, 15:33 Chyba Ciebie cos boli Badania pokazuja zupelnie cos innego (umieszczalem ten link ale zrobie to ponownie): www.bellaonline.com/articles/art43105.asp Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka aes 16.07.07, 15:41 Ty dalej swoją krucjatę prowadzisz? coś ten temacik Cie nurtuje...oj nurtuje.... bo zobacz-nawet jeśli to prawda,że życie z dzieckiem jest o niebo gorsze od Twojego bezdzieciatego to chyba jasne,że "my" już to wiemy..że wiemy o tym mając te okropne dzieciaki i szczerze Ci zazdrościmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 15:44 Szczerze to nie mam nic do dzieci i kobiet z dziecmi. Nic mi nie przeszkadzaja. Przeszkadza mi tylko zachowanie ludzi, ktorzy twierdza, TYLKO dziecko daje szczescie, a kobieta, ktora nie chce miec dzieci nie jest "prawdziwa" kobieta i nie moze byc szczesliwa. Tylko tyle. Jesli ktos jest szczesliwy z posiadania dzieci to ciesze sie z nim Odpowiedz Link Zgłoś
twojasasiadka Re: aes 16.07.07, 16:07 aa teraz nieco inaczej napisałeś-jakby milej i troszkę jednak inna treść... ja nie uważam że tylko dziecko daje szczęście-jeśli ktoś tak myśli, to na pewno unieszczęśliwi swoje dziecko. Nie dziwi mnie też kobieta/ mężczyzna którzy dziecka nie chcą mieć i rozumiem ich argumenty (wolność, swoboda itp). Nie rozumiem tylko jak ktoś o innym światopoglądzie stara mi się narzucić swoją wizję-a takie od początku miałam wrażenie czytając Twoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:00 na ogol kobiety nie chca miec dzieci z kilku powodow, np: A:niewlasciwy facet (moze to ty?) B:zeby nie zniszczyc sobie figury C:nie moga miec dzieci, ale dookola opowiadaja, ze ich poprostu nie chca.. D:kariera wazniejsza C:Boja sie, ze ich facet bedzie kochal kogos bardziej niz ja D:boja sie, ze straca swoja wolnosc itp.,itd... Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:03 Powodow jest tysiac. Niektorzy po prostu nie chca miec dzieci i juz A:niewlasciwy facet (moze to ty?) - znowu sie zaczyna? Mam odpisac cos podobnego? Powstrzymam sie. Moja zona jest ze mna juz 8 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:06 osiem lat to nic. pewnie ona byla ta pierwsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:07 czyli maiales 18 lat gdy ja poznales? nie wierze, ze przedtem sie wszumiales. a moze ty masz jakies kompleksy??? Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:09 A co to ma do rzeczy? Co Cie obchodzi czy sie wyszumialem czy nie? Moze moja partnerka lubi trojkaty? Moze w jej towarzystwie sie wyszumialem? Co to w ogole ma do dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:13 poprostu czekalam az sie uniesiesz. i sie uniosles. fajnie, ze preferujecie trojkaty-coraz bardziej cie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:14 A gdzie napisalem ze lubimy? Napisalem ze moze... I wcale sie nie unioslem Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:16 a tak na powaznie. jestes jeszcze bardzo mlody, twoja zona pewnie tez. cale zycie jeszcze przed wami. jeszcze nie raz pewnie zmienicie wiele decyzji i inaczej bedziecie podchodzic do roznych rzeczy (np. do dzieci)... wasze zycie, wasza sprawa. ja tam kocham moja rodzinke i bez niej sobie zycia nie wyobrazam. gdy sobie przypominam o tym jak zylismy kiedys, to mi sie wierzyc nie chce, ze malej z nami nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:19 Masz racje. Tylko krowa nie zmienia pogladow. Na dzisiaj (mam skonczone 27 lat) dzieci sobie nie wyobrazam. Nie wiem czy to sie zmieni ale watpie. Znam pare par bezdzietnych (duzo starszych ode mnie) i widze jak cudownie spedzaja zycie tylko we dwojke. P.S. Jesli przy 40 powiem, ze nie chce miec dzieci to tez bedzie twierdzila, ze jestem mlody i na pewno mi sie jeszcze zachce? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:21 watpie, ze powiem ze jestes mlody. moj maz mial kiedys podobne zdanie o dzieciach jak ty. a w wieku 34 lat zostal tatusiem (wlasnie tarza sie po podlodze ze swoja pierworodna Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:23 Pozdrow go. Mam nadzieje ze mnie te "szczescie" ominie Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:17 przepraszam-partnerka lubi trojkaty-jeszcze lepiej. to nie ma sie co dziwic, ze nie chce dzieci. potem nie wiedzialaby kto jest ojcem Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:21 Hmm, bujna masz wyobraznie (znowu glodnemu chleb na mysli?). Gdzie napisalem ze lubimy trojkaty? Napisalem moze... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 16:22 MOZE daje mi duze pole do popisu (fantazja). ja trojkatow nie preferuje, moj maz tez nie... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko2812 Re: aes 16.07.07, 16:44 Ale o co chodzi? Facet z dziewczyną nie chcą mieć nigdy dzieci i już. Ich sprawa. Jak ich nie cierpią to może i lepiej, że nie mają i oby nie mieli bo dziecko będzie tylko cierpieć przez niedojrzałych do rodzicielstwa ludzi. Teraz druga sprawa. Może Ci się wydawać, że nie cierpisz dzieci, bo wszędzie widać dookoła papki, zupki, kupki i zajęcie! Dla dziecka trzeba mieć czas i poświęcić się, a jak ktoś wygodny to woli nie mieć dzieci. Może podróżować, zwiedzać, mieć swoje hobby itp. we dwoje jest dobrze tylko na początku, później (bez dziecka) wieje nudą i seks & życie już nie jest takie różowe jak na początku. Ludzie się oddalają od siebie. To jest udowodnione. Oczywiście mozna mieć psa lub kota itp. Zwierze wymaga mniej poświęcenia niż człowiek, bo nie mówi. Jak dla mnie jesteś małoprzeciętny, znam wiele takich osób (nie chcących mieć dzieci) i strasznie się nudzą na tym świecie, są tacy odizolowani, dziwacy, bo na świecie jest mnóstwo dzieci, mozna je spotkać na każdym kroku, a kto ich nie ma ten nie wie jak ma się zachować w ich towarzystwie. A tak a propo po co piszesz na forum emama, że nie chcesz mieć dzieci?jak nie chcesz to nie miej, tylko po co o tym pisać?Dla poprawy humoru?Przecież wiesz, że będzie duzy odzew, a może o to ci chodzi?Chcesz to chwal się tym na zywo, ale widzę, że masz jakiś kompleks Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 16:59 sloneczko2812 napisała: > Ale o co chodzi? > Facet z dziewczyną nie chcą mieć nigdy dzieci i już. Ich sprawa. Jak ich nie > cierpią to może i lepiej, że nie mają i oby nie mieli bo dziecko będzie tylko > cierpieć przez niedojrzałych do rodzicielstwa ludzi. Taaa, czyli chcenie dzieci = dojrzalosc? Skoro nie chce miec dzieci to nie bede ich mial i koniec. Nie wiem co probujesz osiagnac przylepiajac mi plakietke "niedojrzałego do rodzicielstwa". Znam duzo osob "dojrzalych" i uwierz, ze nie chcialabys miec ich w swoim towarzystwie. To, ze ktos nie chce miec dzieci wcale nie znaczy, ze jest mniej czuly, opiekunczy, slabiej kocha itd. Zgadzasz sie z tym? > Teraz druga sprawa. Może Ci się wydawać, że nie cierpisz dzieci, bo wszędzie > widać dookoła papki, zupki, kupki i zajęcie! Dla dziecka trzeba mieć czas i > poświęcić się, a jak ktoś wygodny to woli nie mieć dzieci. Wygoda - to jest glowny i najglupszy argument. Jesli mam gory zlota i nie chce miec dzieci to tez napiszesz, ze wygoda? > Może podróżować, zwiedzać, mieć swoje hobby itp. we dwoje jest dobrze tylko na > początku, później > (bez dziecka) wieje nudą i seks & życie już nie jest takie różowe jak na > początku. Ludzie się oddalają od siebie. To jest udowodnione. Udowodnione to jest, ze ludzie bez dzieci sa szczesliwsi. Masz jakies badania na potwierdzenie swojej tezy? Bo ja mam: www.bellaonline.com/articles/art43105.asp > Oczywiście mozna mieć psa lub kota itp. Zwierze wymaga mniej poświęcenia niż > człowiek, bo nie mówi. > Jak dla mnie jesteś małoprzeciętny, znam wiele takich osób (nie chcących mieć > dzieci) i strasznie się nudzą na tym świecie, są tacy odizolowani, dziwacy, bo > na świecie jest mnóstwo dzieci, mozna je spotkać na każdym kroku, a kto ich nie > ma ten nie wie jak ma się zachować w ich towarzystwie. Kurde, a widze ludzie bez dzieci i sa bardzo szczesliwi. Zyjemy w innym swiecie? > A tak a propo po co piszesz na forum emama, że nie chcesz mieć dzieci?jak nie > chcesz to nie miej, tylko po co o tym pisać?Dla poprawy humoru?Przecież wiesz, > że będzie duzy odzew, a może o to ci chodzi?Chcesz to chwal się tym na zywo, > ale widzę, że masz jakiś kompleks > Pozdr. Pisalem juz, ze nie chcacy. Pisalem pod artykulem, pozniej sie kapnalem, ze to forum emama . W sumie moze i dobrze bo widze, ze dla niektorych na tym forum nie posiadanie dzieci nie miesci sie w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aes26 Re: aes 16.07.07, 17:09 Niestety musze zakonczyc mila rozmowe. Czas jechac do domu. Pozdrawiam wszystkich (tych z dziecmi i bez ) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko2812 Re: aes 16.07.07, 17:18 Po to własnie jest to forum "emama" dla kobiet, które mają dzieci lub chcą mieć. Jesli Ty nie chcesz pisz na forum dla niechcących. Według mnie i własnie tak sądzę, ludzie którzy nie chcą mieć dzieci są niedojrzali do rodzicielstwa. To się nazywa bycie Piotrusiem Panem. Ale jest jeszcze jeden aspekt, który musze uwzględnic. Ludzie którzy mają w sobie "Małego Księcia", mają dzieci, kochają je bo widzą świat oczami dziecka i widzą jaki jest piekny, że świat bez tego czegoś byłby tylko szarym, zwyczajnym swiatem. I możesz tu pisać, że jesteś i będziesz szczęśliwy, ale nigdy nie mów nigdy. Nie wiesz co będzie dalej i czy będziesz lub nie będziesz żałował. Dziecko potrafi się zachwycać najdrobniejszym kamyczkiem, zwyczajnym gołębiem, a dla Ciebie to pewnie normalne zjawisko. I ja dlatego własnie kocham dzieci i niewyobrażam sobie świata bez nich, bo to one tworzą piękno, bezgraniczne, dobre i czyste. Byłeś dzieckiem, wiesz jak to jest, albo może i nie pamiętasz, może miałeś jakieś chwile w zyciu które chciałbyś wymazać, może rodzice byli dla Ciebie niezbyt czuli, nie wiem. To nie jest żaden argument, "nie chcę bo nie chcę". Argument polega na podaniu przyczyny, a przyczyna musi jakaś być. Tkwi w tym wszystkim i musisz ją odnaleźć. Możesz Ci się wydawać, że będziesz szczęśliwy, jako "Ty" i "Twoja żona", ale dając nowe życie, patrzysz inaczej na swiat - jest fascynujący! Patrzysz jak zycie przez Ciebie poczęte bezgranicznie Ci ufa i kocha. I nikt tak nie kocha i nie będzie kochał jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: aes 16.07.07, 20:42 sloneczko!pieknie to napisalas, zgadzam sie calkowicie z toba Odpowiedz Link Zgłoś
coffe-e Re: aes 12.10.07, 10:34 Słoneczko, Ty to chyba nie pojęłąs umiejętności czytania ze zrozumieniem: przecież aes26 wyraźnie napisał, że wszedł tu przez przypadek, więc może wreszcie odczep sie od niego, że to jest forum emama ble ble. Poza tym, to chyba każdy ma prawo wyrażać swoja opinię, prawda. Jestem młodą mężatką, w przyszłości chcę mieć dziecko, ale jak najbardzoej rozumiem i szanuję poglądy tych, którzy tego nie chcą. I nie uważam tego ani za niedojrzałość, ani za, jak to nazwałaś, bycie Piotrusiem Panem. Nie trzeba mieć silnych urazów z dzieciństwa, żeby nie czuć potrzeby bycia rodzicem - Twoje przekonanie o tym najlepiej pokazuje, czym jest podręczny freudyzm. Nie wmawiajcie ludziom, jak mają żyć, żeby byc szczęśliwi, bo to jest chore. Każdy ma prawo do swojej własnej, indywidulanej drogi w życiu. To, co jest dobre dla innych, nie musi być wcale najlepsze wszystkich. Co do kwestii dojrzałości - znam wielu, którzy mają dziecko i z dojrzałością nie ma to nic wspólnego. Robią dużą krzywdę maleństwu właśnie swoją niedojrzałością. Trwanie w związku z ukochaną osobą, odpowiedzialność za nią, wspólne podejmowanie dezycji (np. o rodzicielstiwie) i bycie w tej decyzji konsekwetną to też dojrzałość. aes26 - trzymaj sie ciepło, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojej żony. I więcej tolerancyjnych ludzi na Twojej życiowej drodze Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Seks po porodzie 16.07.07, 17:46 ...i dlatego mnie jako faceta kompletnie bachor nie interesuje taaaaaaa Nic poza > kłopotami i wydatkami taaaaa A dla tych co mają odkrywcze podejście typu "na > starość nie będzie miał ci kto zmienic pampersa" radzę uświadomić sobie, że > dziecko również może cię kopnąć w de, wyprowadzic się zagranicę + 1000 innych > mozliwości, które nie zmienią twojego położenia taaaaaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anamorfik Seks po porodzie 17.07.07, 13:42 "Ten mały tyran, który skradł wszystkie jej uczucia, szybko urośnie. To nieprawda, że ona przestała cię kochać. To tylko ta prolaktyna zmienia normalną kobietę w Wielką Matkę" Ciekawy Artykuł. Do dziecka trzeba dojrzeć. Żeby nie dać się zamienić w Wielką Matkę której dziecko przesłania wszystko inne. Moje rozżalenie i rozczarowanie zmianą po urodzeniu dziecka było nie mniejsze niż aes26. Bo wszystkie uczucia poświeciłem kobiecie mojego życia jak mi się wtedy wydawało a po dziecku ona mnie olała, zero uczuć, o seksie nie wspomnę. Byłem żałosny. Wyrwała mnie z tego stanu dopiero owzajemniona namiętnośc do innej kobiety dzieki której odżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
frycek.chopin Seks po porodzie 08.10.07, 14:39 ja przed porodem spałem na podłodze koło łóżka by moja zona mogła wybrać dla siebie odpowiednią pozycję snu a że było lato to tez było jej chłodniej /rozwiązanie nastąpiło w środku lata/ potem był trzymiesieczny post z totalnym odtrąceniem Potem strony przedłużyły ten post na następne sześć miesięcy itd itd i tak to juz trwa od paru lat ostatnio doszliśmy do tego że nie rozmawialiśmy ze soba całe miesiące wakacyjne a na urlop moja żona woli wyjeżdżać ze swoja siostra zamiast mnie więc biorę urlop w innym terminie niż ona by dziecko w czasie wakacji miało zapewnioną opiekę tak rzeczywiście dziecko to wielki egzamin dla związku ale dlaczego niektóre kobiety chcąc mieć dziecko przy okazji unieszczęśliwiają facetów?Zamiast oczywiście skorzystac z banków spermy po kiego licha szopka z miłością ślubem w kościele a jakże i weselem dla .... kogo? Siebie czy dla znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 bo facet to czesto tylko portfel i bank spermy 10.10.07, 15:46 kobiety lubią mowic o tym, ze my, faceci je wykorzystujemy bo przelecimy i idziemy przelecieć następną... coż, to niestety prawda, wielu jest takich matołów niemniej wykorzystanie łóżkowe jest niczym przy wykorzystaniu zyciowym, w ktorym celują nasze drogie panie w pewnym wieku po prostu chcą mieć to małe wrzeszczące zawiniątko i zrobią wszystko, żeby to osiągnąć oszustwo, kłamstwa o milosci, ostry seks przed slubem/porodem wobec całkowitego braku seksu po slubie/porodzie itp.. dla kobiety (oczywiscie nie dla wszystkich, ale na 100% dla wyraźnej wiekszosci) celem jej istnienia jest urodzenie dziecka, facet to tylko srodek do tego celu --- a fryckowi współczuje... sam juz raczej w to nie wdepnę, lata lecą a z kazdym rokiem ochota mniejsza, pozdrawiam kawalerów Odpowiedz Link Zgłoś
na_pravo od kiedy w ogole kobiety lubia seks? 16.03.08, 09:44 od kiedy w ogole kobiety lubia seks? seks kobietom jest generalnie niepotrzebny z wyjatkiem celow prokreacyjnych.Chociaz i to mozna zastapic wizytą w banku nasienia. Faceci odczuwaja podniecenie, maja wzwody,jesli nie moga normalnie zaspokoic popedu, to odczuwaja niepokoj,sa pobudzeni i w koncu uciekaja sie do masturbacji. A kobiety? One moga latami obyc sie bez seksu i nie odczuwaja z tego powodu dyskomfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: od kiedy w ogole kobiety lubia seks? 16.03.08, 10:27 mylisz się. kobiety mają dokładnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab Re: Seks po porodzie 08.10.07, 17:17 "...i dlatego mnie jako faceta "... nie faceta, ale gó..arza. Nie nadużywaj słowa "facet". Facet ma klasę, a Ty niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor KObiety potrfia tylko narzekac... 11.10.07, 16:13 Kobieta ma sie kochac z mezem wtedy gdy chce tego jej maz i nie ma zadnych odstepstw. Bylo tak od tysiecy lat - wiec po co to zmieniac. Seks ma przynosic przyjemnosc tylko mezczyznie (ktory zawsze ma orgazm) a kobiecie nie - i nie mowicie ze jestem faszysta, po prostu tak Bog stworzyl kobiety by nie zawsze szczytowaly. hehe ale dzisiaj trolluje Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Co za bzdura 19.09.08, 12:26 'Każdy obcy lekarz lub student może przyjść i gapić się na odsłonięte intymne okolice jej ciała, może ich dotykać, nie pytając nawet o zgodę..." Taaak, np. student dziennikarstwa Poważniej: MUSZĄ pytać o zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia19900 Wpływ macierzyństwa na seksualność kobiet 14.01.14, 13:58 Szanowne Panie, przeprowadzam badania, które mają na celu zbadanie zmian seksualności kobiet w okresie macierzyństwa. Ankieta skierowana jest do kobiet, które rodziły w ciągu ostatnich 2 lat. Ponadto ankieta jest całkowicie anonimowa, a zebrane badania zostaną wykorzystane w mojej pracy magisterskiej. Bardzo dziękuję za wypełnienie ankiety. Pozdrawiam moje-ankiety.pl/respond-55140.html Odpowiedz Link Zgłoś