dlania Coca cola!!!! 04.08.07, 14:49 Tylko broń boże lajt! Ble! Pepsi jest słodka i do d...))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 ja lubie i to i to:) 04.08.07, 16:35 byle nie jakies polococty czy inne podrobki Odpowiedz Link Zgłoś
danagr Re: Pepsi kontra Coca - cola 04.08.07, 17:30 pepsi?brrrr......bardzo zle sie kojarzy....na zlosc exowi pije cole Odpowiedz Link Zgłoś
danagr Re: danagr i co złości sie ? 04.08.07, 19:21 a pewnie....to jego konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Pepsi kontra Coca - cola 04.08.07, 19:29 cole. Ale bardziej Schwepps i dr Pepper Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Pepsi kontra Coca - cola 04.08.07, 20:19 wodę może być z kranu cola to syf nieludzki (nie mam na myśli wartości odżywczych, ale czysto smakowe) Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: Pepsi kontra Coca - cola 04.08.07, 21:05 pepsi - raz na miesiac na codzien pije tylko wode Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mama_alusia Re: Pepsi kontra Coca - cola 04.08.07, 21:45 Pepsi pija lepsi... ...a Cole robole Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Pepsi kontra Coca - cola 04.08.07, 22:34 asia_mama_alusia napisała: > > Pepsi pija lepsi... > > ...a Cole robole LOL Coca-Cola z zalozenia jest adresowana do doroslych a Pepsi do nastolatkow. Ja pije Cole ale tylko classic albo bezkofeinowa, Pepsi jest wstretna podrobka (powstala na bazie wykradzionego od Coli przepisu, a znowu Cola byla stworzona przez pewnego farmaceute jako cudowny syropek "na wszystko" i swego czasu cieszyla sie ogromnym powodzeniem - stad slowo coke w nazwie, ale z czasem kokaine wyeliminowano a za to pojawily sie babelki). Ech, pisalam kiedys prace o Coca-Coli wiec moglabym tu sie rozpisac ze hej Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Pepsi kontra Coca - cola 05.08.07, 20:19 coca cola! pepsi nie ma tego fajnego kwasku, jest tylko slodka. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Pepsi kontra Coca - cola 05.08.07, 20:25 do oczyszczania z rdzy gwoździ lepsza jest coca-cola Odpowiedz Link Zgłoś
jaworzyna44 Re: Pepsi kontra Coca - cola 05.08.07, 21:48 Ponoć ze względu na markę ludzie chętniej wybierają Coca-colę, a ze względu na smak - pepsi. Pewien badacz przeprowadził eksperyment - zapytał badanych, co wolą (większość zadeklarowała, że coca-colę), a potem dał im spróbować (porównać) z kubeczków. Ku jego zdziwieniu, większości bardziej smakowała... pepsi. Ten facet badał wpływ marki na wybór produktu. Kiedy dowiedziałam się o tym eksperymencie, przeprowadziłam go na sobie i - nie jestem wyjątkiem Wolę pepsi. Chociaż butelki i etykiety, rzeczywiście, raczej coca-coli Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Pepsi kontra Coca - cola 05.08.07, 22:10 Pepsi. cola 2 litrowa wygazowuje sie juz po 2 szklance wypitej z butli.Pepsi do konca ma bąbelki.No i jest smaczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: Pepsi kontra Coca - cola 05.08.07, 22:41 tylko coca -cola pepsi ma odór metalu, wyczuję ją na kilometr Coca- cola jest rewelacyjna na wszelkie problemy żąłądkowe , dowiedziałam się tego kilka lat temu od lekarza, który zdziwił się,że memu wówczas czteroletniemu synowi podczas zatrucia nie podałam coca-coli Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Pepsi kontra Coca - cola 06.08.07, 09:07 Wolę cocę, ale... Gdzieś przeczytałam, że w czasie badań, gdy ludzie nie wiedzieli co piją, 8 na 10 wybierało pepsi, także ci, którzy wcześniej twierdzili, że pepsi w życiu, że wstrętna, ze zawsze wyczują itd. No więc teraz sama nie wiem, na ile to faktycznie kwestia smaku, na ile wpływ oczekiwań i wyobrażeń ukształtowanych przez marketing, odmienny wizerunek coca- coli od pepsi, a na ile to kwestia smaku. p.s. A i tak jedna i druga są za słodkie, lubię tylko rozwodnione dużą ilością lodu i zakwaszone cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pepsi kontra Coca - cola 06.08.07, 21:09 fuj fuj i to i to jeden syf ale ja sie nie licze bo jestem zboczona - dla mnie chociaz drobina cukru w napoju go dyskwalifikuje do geby nie wezme pije wode, gorzka czarną kawe, herbate w kazdym kolorze byle bez dodatkow i juz natomiast moje dziecko (ktore na codzien ma podobnie jak ja - bez kawy wprawdzie jak raz na jakis czas sobie takiego ulepka zamarzy to prosi o cole chyba tez sila marketingu Odpowiedz Link Zgłoś