dan155 28.08.07, 10:18 Dziewczyny, czy zostawiłybyście dziecko około roczku na tydzień? Dziecko byłoby z tatą, który na prawdę świetnie sobie radzi i jest chętny do kilkudniowej opieki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:19 A dlaczego nie? Z tatą jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:19 tak, zostawiłam 8 miesięczne na 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:22 A czym się rózni tata od mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:25 e_r_i_n napisała: > A czym się rózni tata od mamy? Ja wiem! sanki są w zimie, rower jest w lato, mama to nie jest to samo co taatoooooo!!!!!!!!!!!!!!!! DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:31 Pewnie że tak jesli umie dobrze się zająć dzieckiem to czemu nie, a co na samotne wakacje sie wybierasz Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:39 tata ma siusiaka i zarost, a mama zwykle nie ) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:47 W opiece nad dzieckiem, kurna no . Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:38 No pewnie, że bym zostawiła. Tylko z jakimś wsparciem organizacyjnym babci czy niańki. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:45 a czy zostawiłybyście roczne dziecko na tydzień pod opieką matki? jeśli młode nie jest karmione piersią, to kwestia posiadania biustu bądź siusiaka jest IMHO drugorzędna Odpowiedz Link Zgłoś
dan155 Wsparcia brak 28.08.07, 10:47 bo babcie mieszkają daleko. Zresztą wolałabym,żeby nie wiedziały o wyjeździe.Dokładnie, chodzi o samotne wakacje Taka ze mnie wyrodna matka To świeży pomysł (mojego męża zresztą). Oczywiście mam sporo obaw, ale z drugiej strony... Na co dzień nie potrafię się zrelaksować, nie mam czasu dla siebie. Mój M widzi,że padam na twarz, więc chce mi zafundować wczasy Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wsparcia brak 28.08.07, 10:48 1. Co babcie mają do ustaleń Twoich i męża? 2. Czy ojciec dziecka jest upośledzony? Nieodpowiedzialny? Odpowiedz Link Zgłoś
dan155 oj e_r_i_n...:) 28.08.07, 11:20 Pisałam o babciach, bo jedna z dziewczyn wspomniała o ewentualnym wsparciu babć Babcie są daleko (całe szczęście. I oczywiście nic im do naszych ustaleń. A raczej wolałabym ich o naszym pomyśle nie informować (najwyzej po fakcie he he), bo nie mam ochoty "się nasłuchać"... Nie dla każdego to jest oczywiste, że maluch zostaje z ojcem a matka jedzie się wczasować do ciepłych krajów Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Wsparcia brak 28.08.07, 10:50 kobieto, to się nie zastanawiaj )) bez przesady z tym wsparciem, o ile masz do niego zaufanie, że da jeść, żeby przeżyło, i przewinie nie później niż po godzinie od kupy, to jedź i się ciesz Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Wsparcia brak 28.08.07, 12:04 Masz świetnego empatycznego męża, jedź i baw się dobrze. Matko jakby mi ktoś ciepłe kraje zasponsorował to bym chyba oszalała ze szczęścia Mmój syn w tym wieku jeszcze był uzależniony od piersi, ale gdyby nie to, nie zastanawiała bym się pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 10:54 co do opieki taty -nie ma problemu, choc niestety sama jestem za mało wyrodna żeby wyjechac na tydzien a przydałoby mi się Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 11:15 z tatą, jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 15:07 Pewnie że zostawiłabym. Mój mąż świetnie sobie radził gdy mieliśmy dzieci w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Roczne dziecko z mamą przez tydzień? 28.08.07, 15:27 A co sądzisz o zostawianiu dziecka z mamą przez tydzień? chętną do opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 16:39 Jak chętny, to nie ma się co zastanawiać. Jakoś da sobie radę. Mój mąż kilka lat temu musiał przez dwa tygodnie opiekować się niespełna dwumiesięczną córeczką, a do pomocy miał drugą - czteroletnią W dodatku musiał małą nauczyć jeść z butelki, bo wcześniej karmiona była wyłącznie piersią i jakoś sobie ze wszystkim poradził. Skoro matka może to wszystko sama robić, to niby czemu ojciec miałby sobie nie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 16:49 Bez problemu. Pierwszy raz zostali sami na kilka dni gdy córka miała 7 miesięcy. Ciekawa jestem skąd te obawy u kobiet? Czyżby wyrzuty sumienia za czas poświęcony wyłącznie dla siebie i dla własnej przyjemności? Czy uważasz, że odpoczynek nie należy Ci się, bo jesteś matką? Ejże, przecież pępowinę odcinają przy porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 17:22 Jak dla mnnie pytanie retoryczne czyli jasne, ze tak Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 20:19 Jasne, piętnastomiesięczne zostawiłam na trzy tygodnie. Dobrze im było. Mnie też Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 21:28 cieple kraje ... ja bym pojechala (chyba )) (zeby moj mi to zaproponowal!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 jasne, ze tak 28.08.07, 22:30 moj synek nie mial jeszcze pol roku i pojechal z tata na dlugi majowy weekend. Od tamtej pory jezdzi z nim za kazdym razem, na tydzien, dwa i to bez zadnej obstawy typu babcia czy nianka Odpowiedz Link Zgłoś
madzi1983 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 22:50 ja ostatnio zostawiłam z mężem 2,5 latka i prawie roczna pannicę. tatus przeżył, ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Roczne dziecko z tatą przez tydzień? 28.08.07, 22:56 to nie widzę problemu. ja swoje ze swoim tatą tak. Odpowiedz Link Zgłoś