paula343 04.09.07, 16:48 jakieś dodatkowe info? Ja nie poszłam bo mam bolesci i skurcze a cc juz przesadzone bo mala sie nie odwrociła-a musze do soboty przetrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kami_sia Re: Kamisia jak bylo w szkole rodzenia? 04.09.07, 17:26 No hej Faktycznie poszłam-było super-jest podzielenie teraz na 2 grupy ja bede w tej wtorkowej może jeszcze za tydz.się uda mi pójść Dziś były rozdawane albumy dla maluchów takie do wklejania zdjeć.. Lista rzeczy potrzebnych do szpitala wcale nie taka tragiczna.. Wiem tylko,że nie wolno mieć rzeczy w torbie tylko w reklamówkach. Jeśli chodzi o wenflony,gaziki i plastry to oni już mają takie rzeczy ale proszą,że jeśli możesz kupić to kup... Jak mi się coś przypomni to dopisze jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Kamisia jak bylo w szkole rodzenia? 04.09.07, 19:25 jak możesz to podaj tą nową liste-moze cos nowego dopakuje albo wypakuje Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Lista do szpitala 04.09.07, 20:32 Dla Mamy: - koszula do porodu+koszula na zmiane+szlafrok - worek do lewatywy(jeśli ją chcesz mieć zrobioną) - chapcie i klapki pod prysznic - ręcznik + przybory toaletowe - woda niegazowana małe butelki min.2 szt. - podkłade poporodowe 2 paczki - majtki fizelinowe - kubek,sztućce - wkładki laktacyjne + dobrze dopasowany biustonosz - termometr elektryczny (zakaz rtęciowych już jest) - Jeśli możesz to kup plaster na kółku,gaziki niejałowe duża paczka,wenflon zielony lub różowy DLA DZIECKA - rożek - 3 komplety ubranek(kaftanik+body+śpiochy+skarpetki+czapeczka (na odziale jest podobno chłodno) - pampersy mała paczka - 5 pieluch tetrowych - oliwka,spirytus,chusteczki nawilżające,maść na odparzenia To tyle podała położna a i bardzo,bardzo ważne: NIE WOLNO PAKOWAĆ SIĘ W TORBĘ PODRÓŻNĄ,TYLKO W REKLAMÓWKI!! Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Lista do szpitala 05.09.07, 10:03 Termometr elektryczny? Ale jaki? Ja nie mam elektrycznego to mam specjalnie tylko do szpitala kupować? Proszę o wyjaśnienia A z tą torbą to tez nie rozumiem, dlaczego nie mozna? Podali jakiś powód? A o kocyku dla dziecka coś wspominali? Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Lista do szpitala 05.09.07, 10:20 termometr elektryczny bo jest ryzyko,że upadnie Ci rtęciowy i bedzie źle...Ale jak nie masz elektr. to trudno,żebyś specjalnie kupowała.. Torby nie wolno bo chodzi o zarazki,które przenosisz i Ty wynosisz na niej..Więc nawet jeśli spakujesz się w torbę to i tak jej nie wniesiesz na odział-nie ma sznas żadnych.. Jeśli chodzi o kocyk to nic nie mówili tylko sam rożek A swoją droga jest paranoją to,że nie mieli jak na wczoraj przynajmniej papieru do ktg!!!!Teraz mam takie skurcze i chciałabym to sprawdzić i nei wiem czy jest sens tam jechac wogule...PARANOJA!!! Podobno coraz lepiej jest ze wszystkim ale to im zajmie jeszcze sporo czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Lista do szpitala 05.09.07, 14:38 Rozumiem że termometr ma być dla mnie nie dla dziecka. Jeśli tak to kupować napewno nie będe. Ciekawa jestem jak będe wygladala jak z 5 reklamowkami na oddzial wparuje, może być śmiesznie Już masz skurcze? No, no to już niedlugo i maluch będzie na świecie. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko poszlo ok. Informuj nas na bieżaco o postępach A u mnie jeszcze tak dluuuugo, nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Lista do szpitala 05.09.07, 14:58 ja to w sumie mam i skurcze i mase innych objawów Napewno fałszywych swoją drogą.. Ale jeśli bedzie się to utrzymywać dalej dziś to wiesz co podjade na parkitke na ktg bo jestem zdecydowanie do nich bardziej przekonana niż do PCK-przynajmniej jesli chodzi o podejście w kwestii patalogii ciąży.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajb Re: Lista do szpitala 05.09.07, 22:05 ja też się własnie zastanawiam jak wparuję z tymi reklamówkami i to sama? Po porodzie wyskoczę po reklamówki i potem je wszystkie pod pachę i na salę??? Chyba będzie śmiesznie No bo przecież najpierw skoczymy na porodówkę z całym "ekwipunkiem" i dopiero potem na oddział do łóżka. Fajnie Kamisia mam nadzieję, że wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Lista do szpitala 06.09.07, 15:03 Bylam wczoraj na oddziale, rozmawialam z polożną. Powiedziala mi że niekoniecznie muszą być reklamowki, ale mniejsze torby. Lepiej żeby mieć dwie czy nawet trzy mniejsze niż jedną wielką. I żeby osobno spakować rzeczy dla malucha a osobno dla nas. Powiedziala mi jeszcze żeby do rożka wlożyć jeden komplet ciuszków - pajac lub śpiochy, body, czapeczka, rękawiczki itd.,czyli to w co dziecko będzie ubrane po porodzie, paczkę pampersów, chusteczek nawilżonych, spirytus, oliwkę i trzy pieluszki tetrowe. To wszystko im zostawia sie jeszcze na izbie przyjęć, a resztę można mieć albo w torbie albo dowieźć później. Jeszcze się dowiedzialam że warto kupić podklady na prześcieradlo, takie fizelinowe, nieprzemakalne. W razie gdyby coś na lóżko pocieklo Są w aptekach, kupilam dzisiaj, 2 zl. za sztukę. No i można jeszcze mieć gaziki jalowe, ale nie dla dziecka, a takie duże do zmiany opatrunku, bo tego też u nich malo. Poza tym do porodu sn można wziąć coś do jedzenia. Nie pytalam dokladnie co, bo ja cc, ale pewnie cos lekkostrawnego. Odwiedzin nadal nie ma, wszyscy stoją w korytarzu. Jest nadzieja że niedlugo zniosa zakaz, ale nie wiadomo kiedy. A le sie rozpisalam. Jak mi się cos przypomni to dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia issy25 06.09.07, 16:51 no to dobrze,że byłaś i się dopytałaś... Czyli co innego mówi jedna położna a co innego druga) No nic-dobrze,że tam poszłaś i się czegoś nowego dopytałaś.. Czyli Oki ja wezme 3 tetry a nie 5 A jeszcze jedno ja mam nadzieję,że jest pewność,ze jak dostaną te rzeczy na izbie dla dziecka to potem faktycznie do mnie to wróci...) Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: issy25 07.09.07, 08:04 No ciuszki i rożek napewno, w coś dziecko muszą ubrać. Ja na wszelki wypadek dam pól paczki pieluch, resztę będe miala przy sobie. Na powrót spirytusu bym nie liczyla ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: issy25 07.09.07, 10:01 kurcze ale po co będziesz im dawać pół paczki pieluch? Nam położna mówiła,żeby dać mx.2 sztuki pampersów na czas kiedy maluch będzie z nimi a Ty na sali jeszcze porodowej przez te 2 godzinki. Pozatym specjalnie się pytałam wtedy wiesz o ten spirytus to powiedziała,że to jest bzdura,że go zabierają) A no i powiedziała,że jak przywożą potem Ci dziecko na sale to koło dziecka wszystko będzie to co dałaś... No cóż-zobaczymy-ja dam tylko 2 pampersy,ew.oliwke,chusteczki i ten spiryt Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: issy25 07.09.07, 14:23 To ja też dam 2-3 pampersy. Jak moja siostra rodzila i dala im spirytus, to przywieźli jej z powrotem 1/6 butelki. Mówily że im się wylal...To bylo 5 lat temu wiec teraz może nie wylewają Jak tam Twoje skórcze? Mnie chyba czeka cesarka już za 2tyg, wiec o tydzień wcześniej niż termin. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 lewatywa 10.09.07, 08:24 Co to dokladnie ma być do tej lewatywy? W aptece mieli tylko gruszki i gotowe zestawy do robienia w domy chyba. Nie kupilam nic bo nie wiedzialam co. Proszę o dokladny opis Odpowiedz Link Zgłoś
magdajb Re: lewatywa 10.09.07, 10:38 hej, najlepszy (podobno) jest worek do lewatywy. Dokładnie na nim jest napiasne: zestaw do lewatywy jednorazowego użycia. Ja go kupiłam w sklepie tym medycznym na Kopernika (3zł). Ale podobno można też kupić właśnie gotowy zestaw (nazywa się ENEMA czy jakoś tak podobnie) i to można kupić właśnie w aptece. Tylko, że jest to podobno droższe od worka i lepszy do szpitala jest ten worek. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: lewatywa 10.09.07, 14:12 Wielkie dzięki. Teraz już wiem bo polożna mówila o "enemce" więc to pewnie o to chodzilo. Tylko nie wiedzialam co to jest. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś