babsee Re: Karmienie piersią wyzwala w was agresje? 09.10.07, 08:42 czy tez macie to wrodzone? Bo nie kumam.Pytam normalnie jak czlowiek a wiekszosc textwo to:a co cie to obchodzi?a co ci to przeszkadza?doucz sie itp. dzizas....pogielo was juz dokumentnie??? ja tylko pytam!jak ktos nie chce -nie odpowiada. Wiadomo bylo,ze ten watek wywola dyspute na 200 wpisów ale przede wszytskim ccaialm uzyskac odpowiedz.I uzyskalam. brawo dla moofki:jakos najbardziej przemawia do mnie jej post mowiący o "nieco innym maciezyństwie". Zgadzam sie z tą teorią chyba najbardziej.Dokladnie dlatego niektore Mamy rezygnują z zycia zawodowego bo spełniają sie poprzez 24 h przebywanie z rodziną i to daje im szczescie.I super.A niektore ida do pracy bo by sfiksowaly siedząc w domu. cale te brednie o karmieniu 2 latka w nocy sa do bani. Acha.Czekalam tez ktora mama podniesie argument magicznych 18 miesiący. Gosiu,moglam napsac 15 miesiecy albo 17.Wiek poltora roku wydaje mi sie bowiem taką granica.Szczerze mowica dziwi mnie juz karmienie dziecka powyzaje roku/.Ale dalam jeszcze pol roku tzw "błędu". a co do karmienia kota:to czy kot lubi mleko krowie nie ma nic do rzeczy.Mleko krowie nie jest dla kota!!!!!bardzo slusznie zauwazyla ktoras z was-zadne mleko innego ssaka nie jest dla nas dobre.I z ludzmi jest dokladnie tak samo. Zołądek koci nie jest nauczony trawic mleko krowie i raz:moze wywolac biegunke, dwa:uszkadza jelita.trzy: dziekuje bardzo za wypowiedzi sensowne i pomagająca mi zrozumiec przesłanki jakim kierują sie Mamy Długo Karmiące. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Karmienie piersią wyzwala w was agresje? 09.10.07, 11:16 Babsee, a gdzieś Ty wyczytała tyle agresji ze strony matek długo karmiących ?? Ja widzę coś zupełnie odwrotnego - wyśmiewanie się z matek długo karmiących przez matki krótko karmiące lub nie karmiące piersią. Przeczytaj jeszcze raz cały wątek i oceń go OBIEKTYWNIE bez uprzedzeń do długiego karmienia. Wyczytasz w nim dużo ironii i ukrytej nagany dla matek długo karmiących od matek krótko karmiących lub nie karmiących piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Karmienie piersią wyzwala w was agresje? 09.10.07, 11:45 babsee- spojrz na post 3 od gory. Jest pisany przez matke nie karmiaca dlugo i zawiera slowko "obrzydliwy". Ja rozumiem akurat ze taka ocenia postepowania, polaczona z okresleniami w nastepujacych po sobie postach ze jest to: dziecinne nieodpowiedzialne niepotrzebne bez sensu a kobieta taka odrzuca meza i seksu nie uzywa przez dlugie lata gdy nie karmi moze podnisc cisnienie- nie uwazasz? Dlugokarmiaca matka nie musi byc workiem bokserskim. Ty zas w tych 166 postach zobaczylas dokladnie to, co chcialas zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wieczna 09.10.07, 12:00 Szkoda Wieczna Gosiu,ze ocenilas mnie przez pryzmat negatywnych wypowiedzi w tym watku.Napislam juz na samym początku zeby uprzedzic ewentualną ocenę lub tez podtekst mojego pytania- po całosci zwisa mi ile kto karmi. Zadalam pytanie i odpowiedz uzyskalam.Wiadomym bylo,ze pojawi sie krytyka długiego karmienia.ta mnie nie inetersuje bo ja swoje zdanie na ten tamet posiadam. Tyle na ten temat. Nie masz tak,ze czasem po prostu chcesz wiedziec?Ja tak jakos jestem skonstruowana,ze rodzą sie we mnie rozne pytania i chce znac odpiwedz na nie.Moze to cecha zodiakalnych Bliżniąt a moze ten typ tak ma. I taka sama ciekawosc jaka pcha mnie do poznania sposobu powstawania alergii dziecięcych,antyseptycznych właściwosci ziół czy też genezy wojny w Bosni, taka sama sprowokowala zalozenie tego oto watku. Nie Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wieczna 09.10.07, 12:06 Nie pisz mi prosze co ja zobaczylam w tych 166 postach, bo to zdaje sie tylko ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Wieczna 09.10.07, 12:30 zobaczylas agresje- tyle napisalas w tytule postu. A ja ci tylko wypunktowalam, ze negatywna ocena pojawia sie w 3 poscie z kolei u kobiety, ktora nie karmila dlugo. Ani cie niegatywnie nie oceniam, ani nic innego, najwyzej zlosliwie sie czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wieczna 09.10.07, 14:01 no i dobra.Niech bedzie.Zle zatytułowany post podsumowujący. A zlośliwe czepianie wybaczam bo mam do tejże formy jakąś dziwną słabośćPodobnoż świadczy o inteligencji ale kto by plotek sluchal Odpowiedz Link Zgłoś
sigridlastrega Re: Karmienie piersią wyzwala w was agresje? 09.10.07, 12:03 Hmmm jak dla mnie to obie strony - karmiące jak i nie karmiące miejscami poniosło. Jeśli moje posty kogoś uraziły to przepraszam, bo nie taki był mój zamiar. Ale co ciekawe - nie słyszałam, żeby mleko krowie było szkodliwe dla kota czy psa (dobrze, że żadnego nie mam bo przyczyniłabym sie do ukrócenia żywota), a tym bardziej dla dorosłych ludzi, choć dzięki tej dyskusji zostałam oświecona, za co dziękuję, bo całe życie człowiek się uczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: Karmienie piersią wyzwala w was agresje? 09.10.07, 13:29 sigridlastrega napisała: > Ale co ciekawe - nie słyszałam, żeby mleko krowie było szkodliwe dla kota czy p > sa (dobrze, że żadnego nie mam bo przyczyniłabym sie do ukrócenia żywota), a ty > m bardziej dla dorosłych ludzi, choć dzięki tej dyskusji zostałam oświecona, za > co dziękuję, bo całe życie człowiek się uczy. Pozdrawiam Służę linkiem, dla jasności integra.xtr.pl/teksty/PijMleko.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ila79 Re: Długie karmienie piersią-po co? 09.10.07, 14:13 Jeśli interesuje Cię ta tematyka, to proponuję się nieco douczyć na prywatnym forum "długie karmienie piersią", a dopiero później podważać zasadność takiego karmienia. A oto jeden z wielu przykładowych linków: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21000&w=70116174 Odpowiedz Link Zgłoś