przyszla_mama22 01.11.07, 14:55 niech kazdy napiusze jak myslicie co nas czeka po smierci czy NIC,czy czy cos wiecej#?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haja197222 Re: Robaki 01.11.07, 14:59 Zbytnio pochłania mnie życie doczesne, żeby rozmyślać nad tym co będzie potem... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Robaki 01.11.07, 18:57 Z tymi robakami to jest podobno tak, ze tak gleboko to zaden robal nie zyje. pol metra to podobno maksymalna glebokosc dla jakiejs tam larwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Robaki 01.11.07, 21:18 ale one sie chyba biorą same z siebie, te robaki w zwłokach. nie z ziemi. mamy znające się na temacie, napiszcie, jak to jest, bo kilka razy sie juz zastanawiałam, skąd takie małe białe żyjątka się biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Robaki 02.11.07, 16:12 Z teorii samorództwa zrezygnowano w dziewiętnastym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mateoeasy Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 15:43 wiesz pytanie trudne,ale ja wierze ze po smierci cos jest.moja babcia przezyla smierc kliniczna i jej opowiadania sa podobne do wielu ludzi, ktorzy byli troche po tamtej stronie.powiedziala,ze jest to takie piekne uczucie,ze nie chce sie wracac do zycia ziemskiego.zachecona tymijej zwierzeniami przeczytalam ksiazke pt"zycie po zyciu".nie pamietam autora,alepolecam do rowiania watpliwosci.aga Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 18:39 No coś do licha musi być...chyba życie nie jest aż tak bez sensu Może jest to, w co wierzymy za życia. dla jednych niebo, piekło, dla innych reinkarnacja i następne wcielenie a dla jeszcze innych niebyt własnie..któż to wiedziec moze, Zostaje wierzyć albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 18:47 Nie wiem. Mysle, ze nic. Wierze, ze cos. Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 19:01 > Nie wiem. > Mysle, ze nic. mam nadzieje ze cos chociaz w to nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Co jest po smierci?? 02.11.07, 11:42 Ja tez nie wierze - ale mam nadzieje (chociaz sama sie z nia nie zgadzam). Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa_rybka Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 19:26 Księża by mnie pewnie za to zbluzgali,ale może po śmierci przechodzi się w jakiś inny wymiar,gdzie dusze najpierw umierają,a potem odradzają się i dostają nowe ludzkie wcielenie i z powrotem wracają na Ziemię?Stawiam na obieg dusz Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 19:45 ja stawiam na obieg energii nie dusz - dusza to ludzki termin jest energia - masa energii. Wierze ze moge sie odrodzic jako kwiatek i ptak w tym samym czasie, a jesli mam szczescie to jako czlowiek... wierze ze energia sie przenosi i miesza.. raczej nie wierze ze bede pamietala kim bylam w tym zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 19:49 w świetle reguł reinkarnacji-dusza nie może przejść na niższy poziom niż ten w którym była poprzednio..czyli nie można przejść z ciała ludzkiego do ciała zwierzęcego (chyba że człowiek ewidentnie podle się zachowuje ) Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 23:47 tak ale reguly reinkarnacji wymyslili 'wszystkowiedzacy' ludzie. Na chlop rozum czlowiek nie rozni sie od zwierzecia niczym czego by sobie nie WYMYSLIL Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 20:15 Myślę że nic, chciałabym wierzyć, że jednak coś. Kiedyś gdy zapytałam o to mojego ś.p. nieocenionego profesora powiedział mi - "sądzę że wątpię". Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 20:22 Sądzę, że nic. Przekonam się za ....mam nadzieję że za baaaardzo długi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 21:13 A co jest przed narodzinami? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 22:29 > A co jest przed narodzinami? Myślę, że dokładnie to samo co po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 21:22 myślę, że coś jest. widziałam, jak umierał mój tata. czułam czyjąś obecność przy nim, to było niesamowite przeżycie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 21:56 to chyba nie do żywych pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 22:19 tu może znajdziesz wiele odpowiedzi na swoje pytanie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=721&w=70429416 Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 22:25 Jestem pewna, że nic. Wierzę natomiast, że dzięki prokreacji cząstka mnie gdzieś tam się uchowa po mojej śmierci. W niebo nie wierzę. Raczej ciężko jest w coś takiego uwierzyć. Ale.. może jest reinkarnacja ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
vanderica Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 22:41 moim zdaniem nie ma kompletnie nic,choc chcialabym sadzic inaczej.a te biale robaki powstaja tak same z siebie.z odpadow organicznych po prostu jak sie cos rozklada.wiem,bo mieszkam w niemczech i tu sie resztki zarcia np wyrzuca do specjalnego pojemnika.po czym w tych resztkach powstaje to swinstwo.dlatego trzeba zyc dniem dzisiejszym i nie przejmowc sie duperelami Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 23:07 >a te biale > robaki powstaja tak same z siebie.z odpadow organicznych po prostu piekne) Odpowiedz Link Zgłoś
vanderica Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 23:16 sheer.chance napisała: > >a te biale > > robaki powstaja tak same z siebie.z odpadow organicznych po prostu > > piekne) > nie no co ty to nie jest piekne,to jest po prostu fenomenalnenie bylo ich a nagle sa.cud natury po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 23:21 moze to poczatek tej slawnej reinkarnacji? Odpowiedz Link Zgłoś
vanderica Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 23:31 sheer.chance napisała: > moze to poczatek tej slawnej reinkarnacji? obawiam sie,ze dowod na cos dokladnie zaprzeczajacego zjawisku reinkarnacjibiale robaki i nic poza tym niestety Odpowiedz Link Zgłoś
jagniatko Re: Co jest po smierci?? 01.11.07, 23:37 Nie wiem, jakoś mało mnie to na razie interesuje, pomartwię się, jak już będę w zaawansowanym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co jest po smierci?? 02.11.07, 08:59 Tu jest ciekawa dyskusja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=721&w=70429416 Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Co jest po smierci?? 02.11.07, 09:14 Jestem osoba wierzaca, wiec wierze..."w ciala zmartwychwstanie, zywot wieczny". No i to chyba tyle. Jestem pewna, ze Ci ludzie, ktorzy odeszli sa gdzies na pewno, tyle, ze jest to bardzo daleko stad. Krotko po smierci sa blisko, pozniej juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe blisko/daleko 02.11.07, 09:23 Myślę, że po śmierci słowa te nabierają zupełnie innego znaczenia, nie znanego nam tutaj. Ale chyba jednak sa blisko Odpowiedz Link Zgłoś
rossa79 Re: Co jest po smierci?? 02.11.07, 13:37 A to nie głupie pytanie bo bardzo się tym interesuję. Tak to sobie wyobrażam: jesteśmy nadal tu na ziemi, z naszymi bliskimi, tylko że jest nam lepiej nie interesuje nas bieg życia, gonitwa za pieniądzem itd. Ale zastanawia mnie jedno czy w takiej sytuacji dusze smucą się się razem z nami... Odpowiedz Link Zgłoś