bomba001 30.01.08, 13:35 bo my jestesmy glownym chyba konsumentem lodow w miescie krolewskim naszym... co rusz slysze komentarze - dziecko anginy/zapalenia pluc dostanie. nic taki8ego sie nie dzieje. dzieci zdrowe jak ryby) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 13:42 ale chodzi Ci w zimie czy w lecie? Bo wlecie to dzieci codziennie jedzą, ja niekoniecznie a w zimie jak się nam przypomni żeby kupić. Bo ja tylko waniliowe Consonni lubię... albo jak sama zrobię... Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 13:55 no teraz, na okraglo zreszta) jemy smietankowe lub waniliowe, moje dzeci jedza odkad ja wiem moze 9-10 msc mialy. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 14:56 akurat ostatnio ciągle dzieci jadły bo córce się przypomniało Chyba dzisiaj pójde kupić albo ukręcę bo mi smaka zrobiłaś tym pytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 13:43 hihi...ja wlasnie dzisiaj poł miasta zjezdzilam zeby znalezc jakies normalne lody; i tez sie zastanawiam, dlaczego sa takie braki w sklepach?bo my jemy, panny tez jedza, siostry mały synek tez je- i jakos zyjemy i mamy sie dobrzemniam mniam- dzis wlasnie beda na deser Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 13:48 A on kiedy dzieci mogą jeść lody? Mój latem był za mały i dostawał wafelka. Mamy czekać do lata, czy mogę już mu dać? I takie zwykłe z puszki? Czy jakieś same robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 14:33 moje jedza takie w duzych pudełkach albo smietankowe na patyku; ja bym nie czekala do lata, tylko troche dala polizac; przeciez w sumie to najzdradliwsza jest roznica temperatur; Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 14:26 Jemy. Jedną szufladę zamrazarki mamy zapakowaną lodami (i zapas jest regularnie odnawiany). Mały je i nie choruje - ale ma ścisle preferencje: musza być w czekoladzie na patyku inne odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 15:04 U nas tez zapas lodow caly rok, ja jestem glownie smakoszem rozkow Igor je lody caly rok razem z nami,oczywiscie nie zjada calego-jeszcze Ale radzi sobie swietnie,gdzies tam w sygnaturze jest fotka Nigdy nie chorowal,tylko ja dziecko chartuje od malego Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 17:28 A to mnie teraz dobilas.......... Wlasnie do meza sms poslalam, aby lody mi kupil, blagalnie Go podeszlam hihi, sama w pracy siedze i zerknelam tu i....no dobilas mnie, jak szalec to szalec! Kocham lody. Mala ma 2,5 roczku prawie i tez lubi, czasem zje nawet Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 18:06 Ostatnio jakoś nie ale ogólnie zima nam nie przeszkadza w jedzeniu lodów. A dzieci moje miały przez czas jakiś taka fazę,że kostki lodu 9takie do napojów) zjadały (szczerze mówiąc mnie na sam widok+dźwięk gryzionego lodu zęby bolały Odpowiedz Link Zgłoś
englishinter Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 20:26 Nie pozwalaj na to. Od tego peka szkliwo, zeby sie krusza (dowiedzialam sie od dentysty). To troche tak jak gryzienie szkla/ kamienia. Co do lodow: podobno zima lepiej je jesc niz latem ze wzgledu na mniejsza roznice temperatur, ale nie wiem ile w tym prawdy. Lodow zima nie jem bo mi nie pasuja. Zreszta ja wszystko jem sezonowo, wiec teraz kapuchy, gulasze, rzeczy doprawione rozgrzewajacymi przyprawami typu cynamon, imbir. Lody latem uwielbiam, a najbardziej tradycyjne Sniezki w 2ch wafelkach, no i Malaga, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 20:28 zawsze mozesz odpowiedziec zgodnie z prawda, ze angina jest choroba bakteryja i nie mozna jej dostac od konsumpcji lodow, no chyba ze byly wczesniej lizane przez kogos kto mial angine Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: jecie lody?:)) 30.01.08, 22:55 Jemy lody prawie codziennie, żadnych angin i zapaleń gardła nie ma. I wbrew pozorom - lody są o wiele zdrowsze zimą niż latem (bo latem to szok temperaturowy dla organizmu). Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: jecie lody?:)) 31.01.08, 09:59 I my, i synek jemy, jeśli chcemy, pora roku bez znaczenia. Litrowe w pudełku do domu często kupowaliśmy i po obiedzie. Nasz 2-, potem 2,5-latek dostawał tyle co my lub prawie tyle samo. Do oporu, ile chciał. W tym roku akurat jeszcze nie było, bo ja się odchudzam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jecie lody?:)) 31.01.08, 15:12 Jemy lody. W lecie rzadko córce kupuję, w zimie zdecydowanie częściej. Wierzę, że dzięki temu nigdy żadnej anginy nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yola.d Re: jecie lody?:)) 31.01.08, 15:33 tez jadamy lody w roznych porach roku ; a co do "lepszej" pory do jedzenia w zimie ze wzgledu na mniejsza roznice temperatur (chyba mamaigiiemilki o tym wspomniala) , to ja mam ogromne watpliwosci co do slusznosci takiego stwierdzenia , bo przeciez niska temperatura jest na zewnatrz , a lody w zimie jada sie zwykle w domu , gdzie temp. oscyluje mimo wszystko gdzies ok. 20° C , wiec ta roznica ciagle istnieje (no chyba, ze ktos te lody jednak "wcina" na zewnatrz ) Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: jecie lody?:)) 31.01.08, 16:10 moje dziecie jedza na zewnatrz. wewnatrz zreszta tez Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jecie lody?:)) 31.01.08, 20:27 Moja córka lody je na zewnątrz. A co do temperatury w domu to np. w tym momencie mamy 17 stopni. Raczej nie miewamy cieplej, bo nie lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: jecie lody?:)) 31.01.08, 20:15 My jemy lody niezależnie od pory roku. Na pewno mała też będzie - oczywiście w ograniczonym wymiarze, bo na razie bardzo limituję słodycze. Właśnie ok miesiąc temu dałam małej (16m) pierwszy raz spróbować lodów - w Grycanie w galerii handlowej. Sorbet gruszkowy to był. Smakował bardzo, choć robiła bardzo śmieszne miny (na zimno). Odpowiedz Link Zgłoś