gardeniaa 06.06.08, 22:00 mój uwielbia kaktusy co jakiś czas, uzupełnia swoją kolekcję o nowe zdobycze a teraz duma go rozpiera, bo mu kilka zakwitło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 06.06.08, 22:06 A jakze..tylko ma jedna wade- wszystkie kwiaty przelewa.Bo kwiatek musi miec wode.I tak mi ostatnio zmarnowal kolejnego storczyka.Swietnie u nas za to rosna beniaminy i skrzydlokwiat,pelargonie- im nadmiar wody nie przeszkadza.Gada do nich, chwali sie znajomym, ogrodnik niespelniony normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 06.06.08, 22:07 mój tak samo. Niedawno kupił dorodna jukę, czesto o niej mówi...prawie jak zakochany mamy tez zamiokulkasa, ostatnio jak puścił nowe pędy to mąż zrobił zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 06.06.08, 22:32 storczyki to ja mojemu pozwalam tylko podziwiać kąpiele robię im osobiscie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 07.06.08, 12:08 Poradz, co zrobic, jak na skutek przelania zapewne, zmarnialy paki? Wypusci nowe? Cos obciac czy nie ruszac? Cholera mnie wczoraj wziela jak zobaczylam, co sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 07.06.08, 20:53 Lola, moja wiedza w tym temacie jeszcze raczkuje, więc nie chciałabym wprowadzić Cię w ewentualny błąd ja czytam to forum www.floraforum.pl/index.php/topic,715.0.html jest tam sporo rad na temat storczyków, ich pielęgnacji i reanimacji poczytaj może coś znajdziesz ja osobiście przesuszyłabym podłoże, na razie nic bym nie obcinała mój storczyk po przyniesieniu do domu, zrzucił 3 kwiatki i o dziwo, od paru dni widzę nowego pąka w miejscu gdzie odpadł poprzedni Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 tak, drzewko bonsai 06.06.08, 22:22 nie wiem czy dobrze napisalam ale ma, dostal od znajomych i je hoduje, znaczy sie podlewa, przycina, stawia na slonce, Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 06.06.08, 23:06 Mój z dumą hoduje ogromne trawniki wokół domu. Kwiatki zdecydowanie tępi. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 06.06.08, 23:07 Nio niestety mój nie ma zapału do tej funkcji .... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 07.06.08, 01:18 owszem, w ogródku, całą masę. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 07.06.08, 11:29 A i owszem, właśnie zakupił takie rożowe i wiesza na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 07.06.08, 11:36 Mój dostał dwa lata temu na imieniny różę chińską. Teraz to już krzak, tak pięknie mu rośnie; właśnie kwitnie. Powiem tak-jego pielęgnacja tej rośliny dostarcza mi wiele powodów do rechotu, bo on: -codziennie podlewa, -gada z tą różą, np. "o, mój ty kwiatuszku, jak ładnie mi rośniesz", "a wypuść choć jeszcze jeden pąk, to twój pan będzie z ciebie dumny" itp, itd, -kupił jej ostatnio donicę i sam przesadził, -żółte listki usuwa, żeby nie straciła na urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: czy wasi mężowie lubią hodować jakieś kwiatki 07.06.08, 11:42 Fakt ta ich pielęgnacja jest najzabawniejsza i to gadanie to kwiatkowjakby coś rozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś