Dodaj do ulubionych

powrot do pracy i tesknota

07.07.08, 15:16
Witam Panie! mam taki dylemat. Za kilka dni powrot do pracy. nie moge juz wiecej wolnego wziac. Corcia ma 6miesiecy. Boje sie tego dnia. Pomagac bedzie babcia w opiece,poza tym maz pracuje na zmiany wiec wiekszosc czasu dzidzia bedzie z rodzicami, ale...
tak sie boje ze babcia po kryjomu bedzie dawac dziecku zakazane produkty,ze mloda za dlugo bedzie chodzic w zasikanym pampersie, wreszcie ze maz nie bedzie sie wywiazywal nalezycie z obowiazkow, po nocnej zmianie wiadomo ze bedzie chcial sie zdrzemnac i bedzie przysypial w zwiazku z tym corcia aby go dobudziec bedzie musiala sie drzec konkretnie,bo on tak to nie uslyszy jej.i juz mi jej szkoda jak sobie to wyobraze dziecko placzace i glodne w lozeczku a maz spi! doluje mnie to konkretnie i nie mam ochoty wcale wracac do pracy. jak to przezyc zeby nie zwariowac. no i kwestia tego ze spedzilam z cora caly ten czas praktycznie 24h na dobe i bede teraz strasznie tesknic, myslec czy nie dzieje jej sie krzywda,czy ktos ja przytuli jak bedzie tego potrzebowala,czy rozpoznaja o co jej chodzi? jak sobie dac rade z tymi obawami?
Obserwuj wątek
    • jodi20l Re: powrot do pracy i tesknota 07.07.08, 15:52
      u mnie taki model sprawdza się od ponad 3 lat. dwójka dzieci w tym najmłodsze
      10,5 mies. Dzieci żyją i mają się dobrze. Mąż jest naprawdę świetnym ojcem,
      musiał nauczyć się robić przy dzieciach wszystkiego i po prostu to robi. Zdarza
      mu się czasem przysnąć a i owszem. Tylko wtedy warunki sobie szykuje (okna,
      drzwi, gaz itp.) dzieciakom wyrzuca zabawki na podłogę i się bawią. Burdel
      niesamowity później ale wilk syty i owca cała.

Tak, tak drogie emamy mój mąż śpi zajmując się dziećmi
    • deela Re: powrot do pracy i tesknota 07.07.08, 19:39
      yyy dlaczego masz przeswiadczenie ze ty i jedynie ty jestes w stanie zajac sie
      dziekiem, sama sie wyniszczasz
    • elza78 Re: powrot do pracy i tesknota 07.07.08, 19:44
      a ja jak bududu juz sie nie moge doczekac kiedy nareszcie wyrwe sie z domu do
      roboty...
      moze wez wychowawczxy posiedz ze dwa lata i bedziesz gnala jak a skrzydlahc do
      pracy...
    • lilka69 Re: powrot do pracy i tesknota 07.07.08, 20:30
      wierze, wierze.

a ja bede wracala do pracy jak dziecko bedzie mialo 3 lata i tez sobie to
      slabo wyobrazamwink

pocieszam sie mysla, ze przedszkole mu potrzebne do rozwoju.

mysle, ze na razie trudno ci to sobie wyobrazic ale obawy znikna po kilku
      dniach, tygodniach jak wejdziecie w nowy rytm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka