morgen_stern Re: polskie starocie 12.07.08, 12:35 Słuchajcie, chodzi mi po głowie piosenka i za cholerę nie pamiętam tytułu ani piosenkarki - w refrenie jest tekst: "..a kiedy mnie porwiesz do walca / tańca" czy jakoś tak, na pewno znacie! Odpowiedz Link Zgłoś
alice_wakefield Re: polskie starocie 12.07.08, 12:55 Służę: Tylko mnie poproś do tańca - Anna Jantar pl.youtube.com/watch?v=TyvNj3s8d-YPozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
alice_wakefield Re: polskie starocie 12.07.08, 12:56 jeszcze raz lineczka poprawnie: pl.youtube.com/watch?v=TyvNj3s8d-Y A. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: polskie starocie 12.07.08, 12:59 piękną płytę można by stworzyć z tych linków Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: polskie starocie 12.07.08, 13:18 Uwielbiam stare dobre utwory polskie. Mam wrażenie że wtey trzebabyło miec sporo talentu aby spiewac. Teraz byle Mandaryna robi się na gwiazde. Odpowiedz Link Zgłoś
alice_wakefield Re: polskie starocie 12.07.08, 13:22 Ja jestem niepoprawną wielbicielką takiej muzyki. U mnie Polska Stacja - niezapomniane polskie przeboje jest zawsze numerem 1. Kolega małżonek zaś dziękuje niebiosom, że Bóg wymyślił słuchawki Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: polskie starocie 12.07.08, 13:31 Bo dawniej teksty pisali ludzie, którzy sie na tym znali, a teraz w dobrym tonie jest śpiewać własne teksty. A dobry autor nie musi umieć śpiewać, zaś człowiek obdarzony świetnym głosem może być kompletną nogą w pisaniu tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: polskie starocie 12.07.08, 14:07 >zaś człowiek > obdarzony świetnym głosem może być kompletną nogą w pisaniu tekstu. I to jest obecnie najczęstszy scenariusz.. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: polskie starocie 12.07.08, 15:54 A to? NIKT juz takich tekstow nie pisze www.youtube.com/watch?v=HcM1Xo0fk3c A Jedrusik buchala seksem bez pokazywania kawalka ciala www.youtube.com/watch?v=eeMAPhXh-Y0&feature=related "jak wypne odrobineczke biodro juz zerza (ort?) zadze u stop" genialne www.youtube.com/watch?v=qUkZv_d8DP4&feature=related www.youtube.com/watch?v=LLs7ILmqLNU&feature=related www.youtube.com/watch?v=90Q80aIH3xU&feature=related www.youtube.com/watch?v=W2vAcLn3I_8&feature=related Golas tu jest genialny www.youtube.com/watch?v=gi_1gqTonto&feature=related www.youtube.com/watch?v=Q_loG4isEoU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: polskie starocie 12.07.08, 16:54 Wielki, wspaniały Kabaret Starszych Panów wygrzebuje mnie z najgłębszych dołów. A to mnie zawsze nastawia na "prawidłowe" tory- Turnau: kajot.wrzuta.pl/audio/9waIclugf6/ co za muza! Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: polskie starocie 12.07.08, 17:51 Sośnicką cenię od lat za "Powiedz mi Panie". Nawet mąż się ze mnie niegdyś śmiał... Odpowiedz Link Zgłoś
kosjanka Re: polskie starocie 12.07.08, 20:30 lubie bardzo wiele muzycznych "staroci" zwłaszcza polskich, ale przy tej piosence płaczę zawsze. Strasznie silnie na mnie działa. Nie mam jej nagrania tylko dlatego, że albo by mi obrzydła, albo bym zapłakała się na śmierć pl.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
anetuchap Re: polskie starocie 12.07.08, 22:22 Większość piosenek przez Was zalinkowanych wywołuje wspomnienia. Mam jeszcze inne,które mnie wzruszają,podnoszą na duchu,dają nadzieję, czy po prostu sprawiają,że się uśmiecham. Z tych bardziej wzruszająco-dołujących: pl.youtube.com/watch?v=sQ7wKv_NCRc A to mój ukochany zespół,od kilku lat wzruszają mnie wszystkie piosenki tego wokalisty: pl.youtube.com/watch?v=WItEokvwSJs A dzięki tej piosence Paryż śni mi się i jest moim ulubionym miastem: pl.youtube.com/watch?v=hyE_yFe1Cu4 A to już moje studenckie przeboje,więc nie takie stare pl.youtube.com/watch?v=-XIFi0EHz2Y pl.youtube.com/watch?v=T6dIE5SNXk4 pl.youtube.com/watch?v=qCIyK3ec4kE i tak można by całą noc.......... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Urszula "Totalna hipnoza" 12.07.08, 20:48 youtube.com/watch?v=M8TzAAGfJK4&feature=related Moze to nie to o co chodzilo autorce, ale to moja podstawowka i dyskoteka na szkolnych korytarzach.. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Grechuta... 12.07.08, 20:58 youtube.com/watch?v=oG6pEolAKm8 Uwielbiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Czerwone Gitary z Klenczonem 12.07.08, 21:16 nie wchodze nawet na Youtuba, żeby się nie wkurzać, bo małżonek coś gmerał w komputerze i dźwięku nie mam.... mam kasetę z piosenkami Klenczona - uwielbiam jego głos... dalsza historia Cz. Gitar z Krajewskim też całkiem przyjemna; zaczęłam od Klenczona, bo nikt go nie wspomniał, ale największymi hitami dla mnie są starsze piosenki Budki Suflera ("Cień wielkiej góry", "Nie wierz nigdy kobiecie", "Jolka, Jolka, pamiętasz..." itd) i Perfektu ("Autobiografia", "Nie płacz Ewka"...); Republika tez ma parę fajnych kawałków Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_p Re: polskie starocie 12.07.08, 22:31 moja najukochańsza piosenka, śpiewam ją dzieciom jako kołysankę, Alibabki - Kwiat jednej nocy youtube.com/watch?v=xNJOUbcmcgw no i jeszcze to kocham, Alicja Majewska youtube.com/watch?v=9un0ZU8HZO8 w ogóle lubię Majewską pozdrawiam, fajny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_p jeszcze na rockowo :) 12.07.08, 22:39 to jest piosenka, którą uwielbialiśmy z bratem, jak byliśmy małymi dzieciakami, do tej pory znam cały tekst i ostatnio zachwyca sie nią mój synuś: youtube.com/watch?v=iAkBnaCfuOw Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: polskie starocie 13.07.08, 00:06 Coś dla wielbicielek metroseksualnych pl.youtube.com/watch?v=dZDvOPg5wYk "Klan" ubiegłego stulecia pl.youtube.com/watch?v=FJtjklvHuIM I koszmarrrrr mojego dzieciństwa pl.youtube.com/watch?v=NkoGak_q4yI Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: polskie starocie 14.07.08, 16:43 Podbijam wątek, bo może ktoś by jeszcze coś dorzucił? Odpowiedz Link Zgłoś
frodolin Re: polskie starocie 14.07.08, 22:08 dodaję jeszcze to: pl.youtube.com/watch?v=krYtBkOqwhU Odpowiedz Link Zgłoś
zazoo Re: polskie starocie 14.07.08, 22:34 A moze ktoras z Was mi pomoze odnalezc piosenke? To byl poczatek lat 80-tych, pani spiewala taki spokojny refren " masz tylko mnie, kochanie, masz tylko mnie..." cos w tym stylu. Leciala czesto w Trojce i budzila mnie w zimowe , ciemne poranki i jakos tak przyjemniej sie robilo na duszy. Pomozcie pliz! Odpowiedz Link Zgłoś