Dodaj do ulubionych

przepis na Cannelloni

29.09.03, 12:20
Sorry, że w salonie ale nie widzę kuchniwink, czy ktoś mógłby mi podać przepis
na nadzienie do Cannelloni - makaron już mam, przepis na opakowaniu tez jest
ale byłabym wdzięczna za jakis sprawdzony. Kucharka ze mnie raczej mizerna
więc wolę nie eksperymentować.
Pozdrawiam.
Aśka
Obserwuj wątek
    • domali Re: przepis na Cannelloni 29.09.03, 12:38
      hej!
      ja robię Cannelloni właśnie wg przepisu na makaronie, tylko zamiast ichniego
      sosu robię sama. Koncentrat pomidorowy, zioła, przyprawy i dużą ilością tego
      sosu zalewam makaron, wtedy nie jest twardy.
      --
      Pozdrawiam,
      Dominika, mama Wiktorka (05.10.2001)
    • malwi4 Re: przepis na Cannelloni 29.09.03, 13:06
      ja robię tak: cebulkę podsmażam, do tego kostka twarogu i rozmrożony i
      odcedzony szpinak + sól i przyprawy, porządnie wymieszać i ok.10 min. poddusić.
      Robię sos beszamelowy, bardzo rzadki (na oko) i po nadzianiu zalewam cannelloni
      (tak, aby przykrył prawie całe rurki). Można to posypać startym żółtym serem.
      Jeszcze lepsze wychodzi, jek się te rurki trochę podgotuje (jakieś 2 min.), ale
      wtedy trudniej nadziać. Smacznego!
    • umargos Re: przepis na Cannelloni 30.09.03, 01:35
      A ja robie canelloni zupełnie nie przejmując się półproduktami. Tzn. sama robie
      makaron. Rozwałkowuje na małe placki, gotuję. Potem zawijam w to nadzienie
      (wygląda jak naleśniki)..a nadzienie różne - szpinak + ser żółty + pokrojona
      szynka, albo kurczak obsypany przyprawami, podsmażony, potem pokrojony na drobo
      + drobno pokrajana cebulka (też podsmażona) + duszone pieczarki (drobno
      pokrojone). A sos robie z opakowanie śmietanny 12% + jajko + sos pomidorowy
      (pewną ilość) + przyprawy (w tym przypadku głównie zioła do potraw włoskich -
      albo bazylia, majeranek, oregano, tymianek, sól, pieprz)...wymieszać, zalać
      canelloni, na wierzch trochę startego sera i do piekarnika. Mój mąż zjada ilość
      przemysłową, jak już zrobię.
      Pozdrawiam
      Ula
      --
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=5792349&a=7680914
      Dopóki dzieci są małe musimy im pomagać w zapuszczaniu "korzeni", później
      powinniśmy podarować im "skrzydła"...
    • miola Re: przepis na Cannelloni 30.09.03, 09:23
      Dla mnie canelloni to sposob na przegląd tygodnia, a robię to tak: makron
      gotuję na pół twardo, nadziewam i zapiekam, wtedy robi się mięciutki. A
      nadziewam głównie resztkami serów, które roztapiam w rondlu, wszystkie jak
      leci: topione, twaróg, starty żółty, pilnując,żeby to była dość gęsta masa -
      nie może wypływać z rurek. A do smaku albo czosnek albo pesto. ten sos serowy
      jest dobry do każdego makaronu, tylko nie może być wtedy taki gęsty.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka