szwagierka.lucyfera Re: co piją e mamy 27.08.08, 16:09 .kawa "sypana", gorzka, czarna i mocna .herbata zielona i czerwona z cytryna, bez cukru .woda mineralna gazowana i nie gazowana, z cytryną .wino białe wytrawne, czasem czerwone wytrawne .piwo zimne bez dodatkow typu sok .wódka czyta porządnie zmrożona, czasem z mineralką i cytryną . od czasu do czasu odrobina koniaku lub łiskacza O ile trzy pierwsze produkty są używane codziennie i dużych ilosciach, to pozostałe okazyjnie, w rożnych ilościach;P Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: co piją e mamy 27.08.08, 16:10 kawa rozpuszczalna z mlekiem- najlepiej super zimna herbata zwykła czarna lub zielona kakao- razem z dzieckiem i piwo- uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: co piją e mamy 27.08.08, 16:16 Kawe rozpuszczalną z mlekiem w za dużych ilościach Earl greya z mlekiem, ale rzadko ostatnio wodę - gazowaną, niegazowaną, wszystko jedno. W ilościach hurtowych - jak stoi butelka, to sięgam, piję, nie zauważam, że piję, a potem się dziwię, że tyle sikam Piwo, ale ostatnio staram się nie pić, bo mi w biodra poszło wino/dżin/rum/wódkę i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: co piją e mamy 27.08.08, 19:33 Kawę czarna mocną,herbate zwykłą z cytryną, woda, cola, piwo Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: co piją e mamy 27.08.08, 16:26 espresso, herbata czerwona, zwykła, woda mineralna, czasami soki % piwo, absolut z sokiem z granatu, żubrówka Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: co piją e mamy 27.08.08, 17:01 Kawa z ekspresu lub rozpuszczalna z mlekiem plus słodzik, wodę niegazowaną piję dla zdrowotności bo nie lubię jej, herbaty ziołowe owocowe, alkohol sporadycznie białe wino czerwone ew.drina wódkaplus sok lub cola, piwa nie lubię hmm dlaczego ja nie lubie piwa prawie wszystkie e matki uwielbiają piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
miarka71 Re: co piją e mamy 27.08.08, 17:06 kawa czarna po turecku, cola, herbata czarna na słodko, alkohole to; gin z tonikiem (uwielbiam), piwo, czasami jakiś słodki likierek, Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: co piją e mamy 27.08.08, 17:16 babowa za dychę to chyba jakieś lepsiejsze?)) Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: co piją e mamy 27.08.08, 17:24 herbata czarna zwykla mleko w duzych ilosciach-do kazdego posilku woda mineralna pepsi w pracy jak jestem spiaca w ilosciach sladowych: Pinacolada (oj dobra dobra jest) Mudslide Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: co piją e mamy 27.08.08, 17:30 obecnie kilka razy dziennie(czyli średnio 10) bawarkę i wode mineralną z dodatkami różnych soków. Odpowiedz Link Zgłoś
adria-3 Re: co piją e mamy 27.08.08, 17:41 no cóż piję dużo za dużo coli, sporadycznie wodę gazowaną i niegazowaną, czarną herbatę i soki i nic więcej tzn zero alkoholu, kawy... takie dziwadło ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
szwagierka.lucyfera Re: co piją e mamy 27.08.08, 18:10 mijaczek napisała: > bimber. krotko przepalany. Kiedyś miałam dostęp do takiego napitku, chętnie przypomniałabym sobie ten smak Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: co piją e mamy 27.08.08, 18:06 jedna kawe dziennie (na ogol fair-trade jakas, narzecz kupuje) parzona w czajniczku, z mlekiem wode niegazowana, czasem z cytryna sok z zurawin, szczegolnie jak pecherz sie odezwie z aronii, jablkowy herbate - rzadko, uwielbiam biala, pijam tez zielona i z rozy ale raczej zima niz latem. latem kocham koktaile z owocow wino czerwone i biale cole i powerade niestety tez nie cierpie piwska, wodki tez prawie nie pije, chyba ze sie chce skuc (i jesli juz to gorzka zoladkowa). do szampana mnie nikt nie zmusi, bo mnie po nim bola zoladek i glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: co piją e mamy 27.08.08, 18:13 Kawa "puszczalska" z mlekiem; Herbata zwykła ew zielona; Wodę żywiec bez gazu; Coca Colę; Alkoholu niet Odpowiedz Link Zgłoś
naughty-angel Re: co piją e mamy 27.08.08, 18:43 herbata biała (w chwili obecnej) herbata zielona woda mineralna niegazowana sok pomarańczowy cola (rzadko) mleko z kawą (ostatnio rzadko) już dawno nie piłam, ale w normalnych okolicznościach: głównie martini bianco białe ale też czerwone wino półwytrawne ale nie pogardzę też zimnym piwem Do tego mój ukochany rewelacyjnie miesza alkohole, więc jakieś drinki-wymyślunki też mi się zdarza pić Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: co piją e mamy 27.08.08, 18:46 uwielbiam mleko w każdej postaci czarna herbata biała i zielona herbata woda mineralna kropla beskidu- niegazowana Veroni Minerale Soki Hortex bez cukru Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: co piją e mamy 27.08.08, 18:52 kawka espresso ostatnio rozniez badziewie pt.fluid tchibo herbata :napar owocowy martini z pomaranczowym soczkiem i lodem wszelakie niemalze wina słodkie i półsłodkie nazwy w sumie nieistotne byle to dobre było czasem walne tez wiskey z cola sporadycznie jaks wóda z sokiem pomaranczowym ale to jak sie chce szybko uwalic musi do tego byc paczka fajek typu gejowskiego czyli jakies vougi lighty czy cus takiego coca cola light i zero wduzej ilosci sok z jabłek antonowka z lodem czesto kakao nesquick mleko 3,2% woda niegazowana w duzej ilosci zwłaszcza w upały czasem nawet kranówka prosto z kraniu pita ale to tylko u rodziców taki stary nawyk z czasów świetlanej mółodosci chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: co piją e mamy 27.08.08, 19:20 Do kwietnia 2009 tylko herbatę owocową i wodę niegazowaną, eeeech.... Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: co piją e mamy 27.08.08, 19:32 kawa 3 w 1 nescafe herbata waniliowa cola light lub zero z procentów: wino czerwone, piwo, porto, czsem ale nieczęsto tequile, drinki sporadycznie, miody pitne (mąż bardzo lubi to mu towarzyszę) Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: co piją e mamy 27.08.08, 19:44 kawe rozpuszczalna z mlekiem wode sama albo z cytryna i... herbaty- wszelkie- zielone czerwone biale zolte czarne, roiboos, honeybush, ziolowe, owocowe. Az poszlam policzyc- 34 aktualnie. wino czerwone czasami (jak nie karmie to czesciej i wiecej) Odpowiedz Link Zgłoś
aann01 Re: co piją e mamy 27.08.08, 19:55 kawa rano i o południu, w ciagu dnia woda,na specjalne okazje domowy baileys Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: domowy "bajlejs"? 27.08.08, 20:20 to ja poprosze o przepis. rano kawa sypana z mlekiem, po poludniu kawa z pianka (kupilismy sobie kiedys "robota" do parzenia kawy, ktorym tez mozna ubic piane z mleka w ciagu dnia duzo wody mineralnej-na ogol lekko gazowana- i herbate czerwona lub zielona. wieczorkiem (na ogol w weekendy) mrtini bianco, campari orange,biale winko, czasem z mezem popijamy tequile-ale wtedy na ogol tajemy czadu i rano mamy obolale glowy Odpowiedz Link Zgłoś
aann01 Re: domowy "bajlejs"? 27.08.08, 20:43 Proszę bardzo:1 puszka mleka skondensowanego słodkiego - gotujemy 3 godziny tak jak na masę , potem czekamy aż ostygnie, do miksera wkładamy masę, 1/2 szklanki słodkiego mleka( niektórzy dają śmietankę wtedy jest bardziej puszysty)trochę cukru pudru ( do smaku) 1/4 szklanki naparu mocnej kawy, 1/4 do 1/2 l czystej wódki i zmiksować; powinno mieć konsystencję likieru ; po pierwszym razie sama zobaczysz czy wolisz mocniejsz czy słabszy; u nas idzie jak woda zwłaszcza jako sos do lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re na mase? 27.08.08, 20:47 na jaka mase? gotowac na malym ogniu? trzeba miszac czy nie?ile procent tluszczu ma miec mleko? wszystko brzmi apetycznie! jak przechowywac taki likier i jak dlugo? sorry za tyle pytan, ale nie chcialabym spaprac roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Re na mase? 27.08.08, 20:50 Testuj, testuj. Jak sie jesienia wezme za bajlejsa to mi będziesz podpowiadać a na razie zimnego Carlsberga Odpowiedz Link Zgłoś
i.w.o.n.k.a Re: Re na mase? 27.08.08, 23:15 Gotujesz bez otwierania puszki z mlekiem, skondensowane, słodzone musi być.Ale na szczęście można kupić gotową tzw. masę krówkową, takie samo tylko już ugotowane.Ostatnio widziałam nawet takie wielkie kilogramowe opakowanie A przepis super, zrobię w piątek.Od paru miesięcy się zastanawiam co zrobić z napoczętą półlitrówką, i proszę Odpowiedz Link Zgłoś
i.w.o.n.k.a Re: Re na mase? 27.08.08, 23:20 Kawę, czarną, mocną, mieloną i koniecznie lavazza crema e gusto. Wodę,tylko niegazowaną.Czasem z cytryną. Z % czasem martini bianco, czasem wino najchętniej lekkie do 6% różowe półwytrawne.Jak mąż namówi to pół piwa.Żebym była łatwiejsza)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka89 Re: co piją e mamy 27.08.08, 22:26 Kawe dwa (czasem trzy) razy dziennie, z mlekiem i niemocna. Herbate: zielona, czarna, biala, czasem czerwona; czesto z cytryna, latem z lodem, tez slaba. Wode niegazowana. Bardzo zadko kakao lub cole light. Niczego nie slodze, nie pije alkocholu ani sokow. Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: co piją e mamy 27.08.08, 23:21 inka, bez mleka czy śmietanki niestety; herbata z cytryną; herbata zielona; herbatki ziołowe, owocowe; woda mineralna niegazowana, najczęściej z jakimś sokiem do rozcieńczania; pepsi (częściej niż powinnam); sok jabłkowy z kartonu; łyk piwa/wina. Ale jak skończę karmic córkę (w piątek ostatni raz!) to w pierwszym i ostatnim punkcie powyższej listy planuję zmiany. Oj! nachleję się kawy z mlekiem/śmietanką, bawarki i piwa - tego to raczej z umiarem na początek Odpowiedz Link Zgłoś
aann01 Re: co piją e mamy 28.08.08, 07:13 Może nie napisałam dokładnie ale rację ma koleżanka- mleko gotuje się w puszce zamkniętej, w garnku z wodą na małym ogniu, trzeba stale pilnować aby puszka była przykryta wodą, mleko do powstałej masy daję najzwyklejsze z kartonu, śmietankę możesz dać taką z kartonika co jest do kawy; kiedy puszka wystygnie dobrze to dopiero wtedy otwierasz i masz mase podobna do masy krówkowej i do tego dodajesz resztę składników, najlepiej dodawac po trochu każdego wtedy się zorientujesz co ci smakuje; nie widziałam tej masy krówkowej w sklepie; tez jest z Gostynia jak mleko skondensowane? Odpowiedz Link Zgłoś
aann01 Re: co piją e mamy 28.08.08, 07:14 Aha; ja przechowuję w lodowce ale jak długo to nie pytaj, bo nigdy długo nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: dzieki serdeczne 28.08.08, 08:10 dzis biore sie do roboty tez mam napoczeta pollitroweczke i kilka litrow naszej wodki weselnej, z ktora nie mamy co zrobic. teraz juz wiem co z niej zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: co piją e mamy 28.08.08, 09:06 herbaty wszelakie woda gazowana i niegazowana piwko Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co piją e mamy 28.08.08, 09:18 Barszcz czerwony winiary (codziennie) Kawa 3w1 (raz na dwa tygodnie) I to tyle jeśli chodzi o ciepłe picie. Poza tym piję jeszcze Wodę gazowaną i litrami Karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: co piją e mamy 28.08.08, 09:40 Codziennie: herbata-mocna, najchętniej Earl Grey,woda niegazowana albo lekko gazowana Czasami kawa puszczalska z dużą iością mleka i cukru kakao kawa typu Inka lub jakaś z cykorią Okazyjnie Sheridans lub Baileys Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: co piją e mamy 28.08.08, 12:03 Kawę, wolę niemoralną i wytrawne białe wino. W sytuacjach ekstremalnych to, co dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co piją e mamy 28.08.08, 13:08 Codziennie kawa z ekspresu ze spienionym mlekiem, woda mineralna lekko gazowana.Herbata okazjonalnie bardzo. Wina polwytrawne i wytrawne. Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: co piją e mamy 28.08.08, 14:22 kawa "żużlówka" czarna i słodka, herbata, z procentów głównie Reds'a albo winko półwytrawne. Lubię też domowe nalewki, raczej słodkie. Wodę najlepiej kranówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete Re: co piją e mamy 28.08.08, 14:54 Z tego co widzę większość tutejszych napar z szaleju. Odpowiedz Link Zgłoś