wilma1970 Re: Ile planowałyście dzieci...? 30.11.08, 22:42 Nie planowaliśmy. Po prostu wyszedł nam prototyp i potem wypuściliśmy krótką serię. Do tej pory nie wiemy skąd się biorą. Mamy już teorię, że to ma coś wspólnego z fazami księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Ile planowałyście dzieci...? 30.11.08, 22:47 Ja chciałam mieć trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen 01.12.08, 09:12 Cytat> Nie wiesz o mówisz I najprawdopodobniej się nie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: Ile planowałyście dzieci...? 30.11.08, 22:57 planowalismy 3 , nawet podczas slubu ksiadz nas pytal ile to dzieci planujemy i chyba juz cos przeczuwalam bo tak cichutko mowilam- chyba oklamalam ksiedza mamy jedno i raczej nie myslimy o drugim ze wzgledu na mnie...maz pogodzil sie z tym chociaz moze w glebi duszy marzy mu sie jeszcze chociaz jedno.Za duzo mialam stresow w ciazy i drugi raz swiadomie nie zdecydowalabym sie na ciaze-bo u mnie chodzi wlasnie o te 9 miesiecy, gdyby dawali takie gototowe to moze i te 3 by bylo Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: Ile planowałyście dzieci...? 30.11.08, 23:32 Ja chciałam mieć 2 (chłopca i dziewczynkę). Mąż chciał 3 lub 4 (w tym przynajmniej 1 chłopca). Na razie mamy 2 córeczki i za jakieś 1,5 roku planujemy jeszcze jedno staranie o maluszka. Byłoby fajnie gdyby wyszedł hurt płci męskiej Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Ile planowałyście dzieci...? 01.12.08, 08:11 po cichu chciałam 3, ale planowany był tylko "środkowy" synek. Pozostała dwójka to tzw. spontan Dziewczynki nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: Ile planowałyście dzieci...? 01.12.08, 08:49 Ja 1. Zdecydowanie. Mąż po cichu 2. Jest 3, a kto wie ... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Ile planowałyście dzieci...? 01.12.08, 22:23 Planowaliśmy dwoje i mamy dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
desdemona987 Re: Ile planowałyście dzieci...? 01.12.08, 22:18 Cześć (bo to mój pierwszy post na forum ) W moich planach była trójka i przynajmniej pierwsze przed 30-tką. Ten plan wykonaliśmy w 200% - od razu dwóch chłopców. Urodzili się pół roku przed naszą drugą rocznicą ślubu, co moja siostra dowcipnie skomentowała: "dwójka w drugą rocznicę, strach pomyśleć co będzie w dziesiątą.." W tej chwili chłopcy mają prawie 7 lat a ja od dwóch miesięcy mam w domu małą, śliczną blondyneczkę z niebieskimi oczami, o wdzięcznym przezwisku "wyjec" (nadanym przez położne w szpitalu ). Te 6 lat zajęło mi przekonanie siebie i męża do 3 dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ile planowałyście dzieci...? 01.12.08, 22:20 mam dwojke jak planowalam Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Ile planowałyście dzieci...? 02.12.08, 08:40 Planowaliśmy minimum 2 z małą różnicą wieku i się udało, po 5 latach miało być trzecie, ale te 5 lat mija w przyszłym roku i już wiem, że się nie zdecyduję. Przemawia za tym rozsądek, wiem już, że dzieci potrzebują swoich rodziców ZAWSZE i DUŻO a nie tylko w wieku niemowlęcym, i wiem już że dzieci to nie tylko koszty związane z pieluchami i wózkiem ale starsze dziecko też kosztuje i jest zdecydowanie bardziej wymagające. Nie mając dzieci nie zdawałam sobie z tego sprawy. Mając kolejne dzieco będę miała mniej czsu dla tych które mam obecnie a tego im nie zrobię. Musiałabym conajmniej 3 lata nie pracować bo nie zostawiłabym kilku -miesięcznego malucha z nianią albo w żłobku ( nie krytykuję niań i żłobków, jak ktoś nie ma wyjścia to zostawia i nie jest wyrodnym rodzicem) Przyznam, że jeśli zaufałabym instynktowi to miałabym całą gromadę, uwielbiam chodzić w ciąży i mieć noworodki w domu Jestem z tych którzy planują dzieci, ale los czasami płata figle Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: 2 02.12.08, 08:58 I dwójkę mamy - dziewczynkę i chłopca. Więcej nie planujemy, bo moje ciąże do najłatwiejszych nie należały. Odpowiedz Link Zgłoś