dlania 27.01.09, 10:56 Wiem, że koniec stycznia, ale mnie sie śpieszy do niej. Jakieś zaobserwowałyście oznaki wiosny? U mnie taki całymi dniami zalotnie śpiewaja, nawet w taki pochmurny dzień jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 10:57 Ptaki dziobow nie zamykaja, a na wydymach bazie kwitna Takie oznaki na wyspie zauwazylam. A i koty zaczynaja marcowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 10:58 Tata mówił, że nad jeziorami ptaki w pary się łączą. Ja oznaki wiosny (albo jesieni - sama nie wiem) widziałam już w grudniu - klucze gęsiowe i kaczkowe kilka razy widziałam na niebie Świat się wali Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:00 mathiola napisała: > Świat się wali No, bo dziś juz nie ma takich wiosen, zim i jesieni jak kiedyś, wszystko, panie, sie porypało)) I kto winny? Balcerowicz! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:12 W zeszłym roku w styczniu były wiosenne burze z piorunami... Juz myslałam czy sie z byłym nie pojednać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:02 a to oznaka wiosny? Bo u sąsiadów pół nocy głupi kundel ujadał. Myślałam, że zabiję. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:07 mysle ze troche mu si epomieszaly miesiace - to chyba z powodu braku prawdziwej zimy znasz takei powiedzenie W marcu - koty W kwietniu - psy w majy - MY No i ten kwiecien chyba mu sie przyspieszyl Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:09 Mnie powietrze pachnie wiosna ... Nie wiem czy rzeczywiście pachnie czy jakieś urojenia mam Odpowiedz Link Zgłoś
prigi Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:12 Z braku widocznych oznak kupiłam sobie żonkile i pięknieja mi w pokoju. że o zapachu nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 11:17 Krzaki zaczynają pąki puszczać, ojciec mówi że na działce też... jak przyjdzie duży mróz to wszystko szlak trafi Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless tulipany ach tulipany":) 27.01.09, 11:24 jak tylko zauwaze ze sie pojawily natychmiast kupuje kilka sztuk i stawiam w wazonie w centralnym punkcie domu. w tamtym roku tak sie tym podniecilam ze spiewalam pol dnia " wiosna , wiosna , wiosna ach to ty"by Marek Grechutahihihi a maz sie w glowe pukal ze mi sie pory roku pomylily i ze juz gorzej byc nie mozea moze.... i jak jest cieplejszy dzien to chodze na dluuuuuuugie spacery i głebiej nabieram powietrza- to mi daje niesamowitego energetycznego kooopa Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless tulipany ach tulipany":) 27.01.09, 11:25 jak tylko zauwaze ze sie pojawily natychmiast kupuje kilka sztuk i stawiam w wazonie w centralnym punkcie domu. w tamtym roku tak sie tym podniecilam ze spiewalam pol dnia " wiosna , wiosna , wiosna ach to ty"by Marek Grechutahihihi a maz sie w glowe pukal ze mi sie pory roku pomylily i ze juz gorzej byc nie mozea moze.... i jak jest cieplejszy dzien to chodze na dluuuuuuugie spacery i głebiej nabieram powietrza- to mi daje niesamowitego energetycznego kooopa Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: tulipany ach tulipany":) 27.01.09, 12:40 u mnie w ogródku krokusy i szafirki wyszły z ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Porzućcie wszelką nadzieję 27.01.09, 11:19 turystyka.wp.pl/katn,3_0,lok,,wid,10787547,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 12:43 Dla mnie wewnętrznym symptomem zbliżajacej się wiosny jest nieodparta chęć pójścia do salonu kosmetycznego w celu wykonania porządnego pedicure. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 13:22 dlania, a gdzieś Ty te trele ptasie usłyszała???jam chyba niewrażliwa się zrobiła na naturę, bo nic takiego nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 13:24 Wiosna idzie na bank. Miejscowe menele znów zaczęły okupywać murek pod moim oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: Oznaki wiosny? 27.01.09, 13:56 Ja też strasznie tęsknie za wiosną. Humor poprawia mi widok zielonego trawnika na ogrodzie. (cały śnieg już stopniał, choć mówią, że za chwilę popada znów) Odpowiedz Link Zgłoś