bacha1979 Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 08:01 Tak, oznaczyłam kilka lat temu kiedy zaczęłam oddawać krew. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 08:57 znam, poznałam w pierwszej ciąży. Kiedyś podobno też miałam oznaczaną ale wynik badania gdzieś mojej mamie zaginął w mrokach dziejów (czyt. remontów i przeprowadzek). Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 09:51 pewnie ze znam. wiedzialam o tym od dziecka. Ab Rh+ Odpowiedz Link Zgłoś
betti_domino Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 10:24 mam grupę AB rh-,syn A rh+, a córka A rh- Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 12:26 znam od zawsze 0(-) dzieci maja gr. wpisane do książeczek zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Ofkors ! 03.02.09, 13:25 Miałam 18 lat jak poszłam wyrobić sobie grupę krwi. Mam zalaminowane i noszę przy sobie. Jak miałam wychodzic za mąz poprosiłam żeby mój przyszły też sobie wyrobił. Ja mam 0Rh+ ,mąż BRh+, syn starszy za mężem,bliźniak syn za mną,bliźniaczka za męzem. Odpowiedz Link Zgłoś
dropkick_murphys Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 13:31 Niby znam 0-, oznaczona przy narodzinach . Ale nigdy nie musiałam mieć przetaczanej krwi, więc na 100% nie wiem. Chciałam oddać krew, wtedy też byłabym pewna. Jednak cofają mnie za każdym razem w punkcie (już 3 czy 4 razy). Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 13:44 znam od 4 lat, gdy byłam w ciąży z pierwszą córą. i jakież było moje zaskoczenie, bo myślałam, że mama 0 po mamie a okazało się, że mam Arh+ po biologicznym i tak się dowiedziałam jaką ma grupę krwi. dali mi w labie zaświadczenie o grupie, ale do drugiego porodu je zgubiłam i w trakcie cesarki robili znów badanie grupy krwi. co więcej, mój mąż miał w starej książeczce zdrowia wpisaną grupę krwi BRh-, jednak robił badanie ze mną ze względu na dziecko i wyszło, że ma B ale rh+. czy to się z wiekiem zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 13:53 znamswoją od dziecka (0rh+), córka miała oznaczaną w szpitalu (0rh-) bo miała transfuzję, męża też znam (0rh-). Przy sobie zawsze noszę legitymację honorowego dawcy krwi Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 15:36 znam bo jestem honorowym krwiodawcą a legitymację krwiodawcy z wbita grupą noszę zawsze ze sobą na wypadek wypadku itd Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 15:42 Znam grupę krwi nie tylko swoją,ale również wszystkich członków mojej rodziny(i rodziny męża). Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 16:12 Znam od dzieciństwa - A Rh- mama się zawsze upierała, żebym pamiętała. Wiem, że mam rzadką grupę krwi i zawsze mnie ściska jak są apele o tę grupę, bo ode mnie nie wezmą ze względu na bardzo niskie ciśnienie. Kurde, moje jedno dziecko za to B Rh- Dziękuję za takie "elity" wolałabym coś bardziej pospolitego w żyłach ... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 16:13 jasne jestem honorowym krwiodawca :o Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 17:00 Też znam AB Rh-, ale sama z ciekawości jak miałam 18 lat to oznaczałam w laboratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 17:08 Tak, znam sama sobie oznaczyłam. Jednak przy ewentualnym toczeniu krwi lekarz zamawiający krew nikomu nie uwierzy na tzw. gębę. Potrzebny jest wynik grupy krwi. Przy wykonywaniu próby zgodności grupa krwi jest sprawdzana zarówno biorcy jak i dawcy (dawców). Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: czy znasz swoją grupę krwi? 03.02.09, 17:10 ja mam zawsze przy sobie ksiazeczke krwiodawcy Odpowiedz Link Zgłoś