taleksander 30.03.09, 12:23 wiadomosci.onet.pl/1943225,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_geras Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:29 travka1 napisała: > tak, a co innego? no jak to co? Pan Bóg ich pokarał! Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:35 Ja to już sie zaczęłam zastanawiać, jaki komunikat chce nam Taleksander przekazać w imieniu Frondy. Że to pierwsze ostrzeżenie? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:34 No to pielgrzymów, co niedawno we Francji zginęli też pokarał. Unikajcie pielgrzymek, jeśli Wam życie miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:41 Przypadek, ale założę się, że jemu to da do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:42 Myślenie nie boli...Choć niektórych pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:44 Czysty przypadek, pogódź się z tym Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:46 Wiesz na 100%, że przypadek? Bo ja nie ręczę głową za żadną z teorii. Zadziwia mnie Twoja absolutna pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:49 kochana leć i wykup ziemie w rpa bo w 2012 roku Twój Bóg pokarze nas wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 20:42 Zestrzeliłaś ich i chcesz się pochwalić, czy Bóg Ci powiedział, że to była kara? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:48 taleksander napisała: > Myślenie nie boli...Choć niektórych pewnie tak To boli czy nie boli? Rozumiem, że masz alterantywną hipotezę co do tego wypadku. Przedstaw, proszę. Myślenie może i nie boli, ale dar jasnowidzenia nie kazdy posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:52 mniemanologia napisała: > Rozumiem, że masz alterantywną hipotezę co do tego wypadku. Zacytuj w którym miejscu wskazałam że mam hipotezę? Pytam tylko skąd taka pewność co do przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:58 Nigdzie nie wskazałaś. Sformułowanie "rozumiem, że..." jest sformułowaniem retorycznym. Zresztą dalej proszę Cię o przedstawienie. Chyba że, oczywiście, nie masz żadnych hipotez i jesteś otwarta na jakiekolwiek wyjaśnienia. Pewności nigdy nie ma, ale można mieć 1) przekonanie 2) przyjąć najabardziej prawdopodobne rozwiązanie. I tak też zapewne czyni większość osób, które piszą tu, że to przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:32 > Pytam tylko skąd taka pewno > ść co do przypadku? Jest czynnik ludzki jeszcze: fanatycy, pro live itd. No chyba nie miłościwy Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:44 ależ skądże ktoś z chmurki się wychylił i strącił paluszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:50 Sugerujesz, że obrońcy życia maczali w tym palce? W sumie nie byłby to pierwszy przypadek, kiedyś już zabili jakiegoś lekarza z kliniki, gdzie wykonywane były aborcje. Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 14:00 jowita771 napisał: > Sugerujesz, że obrońcy życia maczali w tym palce? W sumie nie byłby to pierwszy > przypadek, kiedyś już zabili jakiegoś lekarza z kliniki, gdzie wykonywane były > aborcje. niejednego. ale tym razem trudno byloby wycelowac, hm, samolotem prosto do celu, nespa? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:50 IMHO - przypadek. Brak przesłanek do przyjęcia jakiejkolwiek alternatywnej hipotezy. Odpowiedz Link Zgłoś
puma-2 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:57 tak obiektywinie również uważam ze to przypadek ale jednocześnie należy przyznać ze własciciel kilinki może odebrać to dwuznacznie a do tego ma reklame gratis , fakty są takie , że zginęli ludzie i to jest tragedia dla ich rodzin . Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 12:54 Chyba miłosierny i litościwy Bóg się nie zemścił w tak niski i oczywisty sposób..? Odpowiedz Link Zgłoś
braktalentu Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:04 Przypadek. Gdyby to była robota boga wytłukłby do siódmego pokolenia, a nie tylko dzieci i wnuki. Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:10 a na nagrobkach widniałby napis "Bóg tak chciał" <- emama upgrade Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 15:45 braktalentu napisała: > Przypadek. Gdyby to była robota boga wytłukłby do siódmego > pokolenia, a nie tylko dzieci i wnuki. eeee, myślę, że między starotestamentowym Jahwe a wspólczesnym nastapił jakiś rozwoj cywilizacyjno-kulturowy i obecnie wsytarczą tylko 2 pokolenia w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
braktalentu Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 18:30 A mając świadomość, że ludzie i tak podręczników nie czytają postanowił raz na zawsze przestać wprowadzać poprawki do lektury obowiązkowej. Kupa roboty z tymi prorokami i ewangelistami, a i tak ludziska wolą streszczenia i opracowania. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:23 no pewnie że przypadek, przecież Bóg nie jest mściwy, po za tym co on zmuszał do tych aborcji, czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:30 > po za tym co on zmuszał do > tych aborcji, czy jak?? No przecież był narzędziem szatana i go szlag trafił Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:28 Nie no co Ty, 'Bog' zabil sidmioro dzieci celowo. (Swoja droga, przypomina mi sie, jak ktos kiedys opowiadal o niesamowitym, ndprzyrodzonym zbiegu okolicznosci podczs smierci ksieznej Diany: siedzialem i jadlem croissanta - rozumiesz, francuskie ciastko? - a tu w telewizji mowia o wypadku w Paryzu. I co? Przypadek? Wytlumacz to, niedowiarku!) Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:30 jaki przypadek! przecież tylko starotestamentowy Bóg mógłby mieć taki pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:32 Jednym slowem, samolot spadl na teren zabudowany. A na takim, jak to zwykle bywa: i seks-shop, i cmentarz, i szkola, i bar gejowski, i fryzjer, i kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:34 Bog ktory zabilby kilkanascie niewinnych osob na pewno nie bylby moim bogiem. Autorze watku, bluznisz, wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:38 Ale jaka logika, nie? 'zabijmy siedmioro dzieci, zeby ukarac pana X za zabojstwo dzieci' Piekne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rossa79 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:53 Wkurza mnie takie przekonanie, że Bóg za zło karze, Bóg jest miłosierny i co by to za wiara była gdybyśmy mieli tak okrutnego Boga????? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 13:56 wystarczy subtelne rozróżnienie, że nie "karze" tylko "upomina" czy "daje znak" i już nie jest tak bezwzględnie Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: kicia031 30.03.09, 14:25 jaką ziemię? zastanów się co piszesz, bo bzdury jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: kicia031 31.03.09, 09:16 > jaką ziemię? zastanów się co piszesz, bo bzdury jakieś. jakbyś uważnie czytała a nie wyrywkowo to byś załapała (albo i nie hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: kicia031 30.03.09, 14:26 taleksander napisała: > Bluźnię? w którym miejscu bo nie wiem? Ot i cały katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: kicia031 30.03.09, 14:30 Nie ma to jak poczytać coś po swojemu, pomiędzy wierszami, podomyslać się co autor miał na myśli, a potem kpić, żartować, wciskać bzdury itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: kicia031 30.03.09, 14:43 To poweidz wprost "co autor miał na myśli", a nie wkurzaj się, że staramy się domyślić i rzucamy jakies hasła Już trzeci raz Cię o to proszę Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: kicia031 30.03.09, 14:46 Ale ja nie mam chęci dzilić się z innymi tym co myślę i nikogo nie prosiłam, żeby się domyślił sam. Jakbym chciała komuś narzucić swoje zdanie to od razu bym postawiła swoja teorię. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: kicia031 30.03.09, 14:51 Hm, to ja nie wiem w takim razie, po co tu przyszłaś. To forum jest. Forum. Kazdy pisze, co chce, i powinien być świadom tego, że cokolwiek powie, może być użyte przeciwko niemu. Taka Isabel też się broni tym, że przecież nikt nic o niej nie wie i jak ludzie śmią ją krytykować. Wyprostuj nasze zdanie o Tobie albo przyjmij, że są Ci przypisywane różne rzeczy tylko na podstawie tego, co i w jaki sposób tutaj piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
braktalentu Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 18:48 "Bog ktory zabilby kilkanascie niewinnych osob na pewno nie bylby moim bogiem." Jak widać z przykładu Sodomy dopuszczalna liczba to 10 niewinnych osób, a w samolocie zginęło 14. Od początku twierdziłam, że to przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 18:53 e tam niewinnych na pewno czyms sobie nagrabili Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx To nie przypadek!!! 30.03.09, 14:13 To taleksander była pilotem i ukarała tych bezbożników! A teraz po prostu nie mogła sobie pozwolić na milczenie, po duma ją zżera, że taka odważna i że Bogu pomogła, i Bóg ją za to wynagrodzi. I jej dziecii wnuki też wynagrodzi. Dziekujcie dziewczyny, że Taleksander w Polsce mieszka, może jeszcze i na nas spadnie jakaś łaska. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: To nie przypadek!!! 30.03.09, 14:31 Chciałaś napisać fantazji, jak mniemam? Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: To nie przypadek!!! 30.03.09, 14:32 no właśnie, wiesz lepiej co chciałam napisać Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: To nie przypadek!!! 30.03.09, 14:33 A to dobrze, że się zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: To nie przypadek!!! 30.03.09, 14:35 Może sama ze sobą rozmawiasz, tylko nick zmieniasz, skoro tak wszystko wiesz o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: To nie przypadek!!! 30.03.09, 14:39 Nie no oczywiście, że sama ze sobą rozmawiam, raz piszę moja pierwsza jaźń - niezwykle inteligentna i mająca bujną fantazję - lady_sphinx, a potem odpisuje moja druga jaźń taleksander. Niestety moje jaźnie są zupełnie od siebie oddzielone i się nie znają. Ale dobrze, że zwróciłaś na to uwagę, bo teraz jasne jest, że ja musze wszystko o Tobie wiedzieć, bo ja to Ty. Hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 14:35 Taleksander a jaki miałaś zamysł linkując tutaj powyższą wiadomość? Skoro bulwersują Cię napisane tutaj posty i uważasz się za inteligentniejszą to spraw, że bluźniercy zmienią zdanie. A nie, tylko się ciskasz. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 14:43 Właśnie wkleiłam tylko link i zostawiłam bez własnych teorii. Zacytuj proszę gdzie piszę, że mnie bulwersują posty i że uważam się za inteligentniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 14:56 > Właśnie wkleiłam tylko link i zostawiłam bez własnych teorii. nie prawda, postawiłaś dwuznaczne pytanie, którym zapewne chciałaś wykazać ze to jednak nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 14:44 Wyglada na to, ze pambuk chrzescijan ostatnio sie zaktywizowal. Zwlaszcza na terenie US. Tu - samolot, tam - inny znak: www.pudelek.pl/artykul/16340/spadl_na_niego_ogromny_metalowy_znak/ Przesilenie wiosenne musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 19:01 zapewne blad ludzki. Albo wada maszyny. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 19:07 z odpowiedzi autorki wynika ze ona na ten temat absolutnie nie ma zdania i wrzucila posta totalnie bezmyslnie. Hmmm...przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 20:53 > wrzucila posta totalnie bezmyslnie Bezmyślnie - słowo klucz, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 no nie, wola boza normalnie 30.03.09, 20:05 taleksander napisała: > wiadomosci.onet.pl/1943225,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 20:52 Sugerujesz, że Bóg jest małostkowym, złośliwym gnomem istniejącym tylko po to, żeby dawać satysfakcję głupcom? W Twoim wydaniu, zważywszy wszystkie kwiatki, które popełniłaś do tej pory, widzę tylko taką alternatywę dla 'hmmmm....przypadku'. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Hmmm...Przypadek? 30.03.09, 21:35 koleżanka taleksander tak ma że bulwersuje się na wszelakie odpowiedzi.... doświadczyłam tego kiedyś... ech zaczynam to wspominać z rozrzewnieniem..., Odpowiedz Link Zgłoś