samanta31 12.06.09, 21:52 Może wiecie..? czy na zakrytym basenie wymagają od 2 letniego dziecka czepka? Nie bardzo sobie wyobrażam jak taki mały człowieczek dałby sobie założyc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: basen z dzieckiem 12.06.09, 22:11 Młodszy dzieć ma 3 lata i nie używam żadnych czepków zresztą my i starszak tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: basen z dzieckiem 12.06.09, 22:15 u mnie wymagaja nawet na odkrytych dla wszystkich bez wzgledu na wiek, nawet 3miesieczne niemowlaki wstep tylko w czepku Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: basen z dzieckiem 12.06.09, 22:21 Zależy od basenu. W Warszawie w Wodniku kazali mojemu maluchowi założyć, co tam, że włosów dzieciak prawie nie miał. Jak się ktoś uprze i sztywno trzyma zasad to i roczniakowi każe. W większości chyba jednak przymykają oko Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: basen z dzieckiem 13.06.09, 20:04 Różnie jest na różnych basenach - zadzwoń i spytaj najpierw. I nie kupuj czepka gumowego, ani nawet silikonowego, tylko z elastycznego materiału - będzie łatwiej. Moje dzieci bez problemu pływały w czepkach, jako nawet młodsze niż Twój synek. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: basen z dzieckiem 13.06.09, 20:07 Młoda musiała mieć czepek tak od dwóch lat. Kupiłam materiałowy, spoko Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: basen z dzieckiem 13.06.09, 23:22 Na basenach tylu "laguna" (takie kompleksy ze zjezdzalniami), tych gdzie bylam, nigdzie nie wymagali czepka (Leszno, Wrocław, Gryfino). Najlepiej zadzwon i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
basiadulak Re: basen z dzieckiem 13.06.09, 23:34 Szczerze mówiąćto nie wiem.Najlepeij byłoby zadzwonic na pierwszy lepszy basen i zapytać.Przypuszczam że przepisy wszędzie powinny być takie same.A jeżeli czepek u dwulatka jest wymagany to polecam te materiałowe.Nie obciskają głowy i łatwo się zakłaają. Odpowiedz Link Zgłoś
marmusia Re: basen z dzieckiem 14.06.09, 07:52 Przepisy nie są takie same, znam basen, gdzie nie wymaga sie czepków w ogóle, i taki, gdzie bez czepka nie mozna wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: basen z dzieckiem 14.06.09, 10:24 u nas na żadnym z basenów nie wymagają czepków Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: basen z dzieckiem 14.06.09, 11:59 Swoją drogą to dziwaczne z tymi czepkami, bo z jednej strony faktycznie im mniej włosów w basenie, tym lepiej, ale z drugiej maluchy na ogół bywają łysawe, a niektórzy faceci musieliby pływać w op1, żeby nakaz miał sens. Odpowiedz Link Zgłoś