lena_madzia 07.07.09, 17:13 co by o nim nie mówić, to jednak stworzył kawał dobrej muzyki... ale troche to mną trząchnęło, ze miał góry forsy a poprostu wziął i umarł w sumie młodo-mając 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilla_sky7 Re: Michael 07.07.09, 17:49 tylko nie mam pewności, czy samemu M.J. podoabałoby się to, że z jego pogrzebu zrobiono show- z plakatami, biletami, transmisją telewizyjną...a uliczni sprzedawcy jeszcze na tym zarabiaja sprzedając pamiatki z jego podobizną. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Michael 07.07.09, 18:01 Pewnie by mu się nie podobało i chyba to miała na myśli Liz Taylor, jedna z jego najlepszych znajomych, mówiąc, że nie weźmie w tej szopce udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
conny25 Re: Michael 08.07.09, 08:48 vanilla_sky7 napisała: > tylko nie mam pewności, czy samemu M.J. podoabałoby się to, że z > jego pogrzebu zrobiono show- z plakatami, biletami, transmisją > telewizyjną...a uliczni sprzedawcy jeszcze na tym zarabiaja > sprzedając pamiatki z jego podobizną. By mu sie podobalo, bo jest interwiu z roku 2002 gdzie zostal zapytany jak sobie wyobrarza swoj pogrzeb, i powiedzial ze ma to byc wielkie show, z jego muzyka, tanczem oraz wiele petard, tak on sobie swoj pogrzeb wyobrarzal, takze wczoraj to bylo bardzo spokojne do tego!! pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: Michael 07.07.09, 18:02 otóż to- chyba jednak przesadzili-(jego rodzina?) w końcu to jest pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Michael 07.07.09, 18:37 po pierwsze primo to ja naprawde nie rozumiem fenomenu muzyki popularnej, jego smierc mnie nie obeszla, zreszta wydaje mi sie ze muzycznie byl on juz martwy dawno temu, dokladnie wyeksploatowany, no ale ten jarmark naprawde jest zalosny, ciagna z niego jak moga, coz moze ten jarmark bedzie lepszy dla amerykanskiej ekonomii niz wszystkie stymulacje z kiesy podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: Michael 07.07.09, 19:26 Cieżko sie zgodzić ze jego muzyka od dawna byla martwa. Mozesz nie znac slow jego piosenek, tytlułow, nazw albumów. Ale 90% spoleczenstwa slyszac "Majkela" w radiu jest w stanie stwierdzic ze to właśnie on W sobotę byłam na weselu i poleciał kawalek Jacksona - nawet 4-latek stwierdzil "ooo Majkel" (po czym pobiegl sie bawic ;p). To jednak jakiegos rodzaju fenomen Mnie "obeszla" jego smierc. Moja pierwsza kaseta to wlasnie album Jacksona Dosc mloda jestem ;p Moze to własnie dlatego - na dyskotekach za moich czasow Jaksona i nirvane puszczali ;p (przynajmniej u mnie w podstawowce ) Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re zaraz sie zacznie... 07.07.09, 19:41 ja dorastalam przy muzyce "majkela". kiedys bylam chyba nawet jego fanka. jego smierc mnie zdziwila, ale nie ruszyla. uwazam, ze zrobil kawal dobrej muzyki, kiedys tam. kiedys byl slawny. pod koniec byl tylko cieniem samego siebie. ok, wszyscy go znaja, podobnie jak wszyscy znaja MADONNE; ABBE itp. dla mnie majkel byl gwiazda pop, ale takze czlwiekiem, ktory pod koniec swojego zycia brzydzil mnie. "zainteresowania" majkela dziecmi, jego rodzicielstwo-biale dzieci, matka prawdopodobnie nieznana. nigdy nie zapomne tego, jak na poczatku tego stulecia machal w jednym z niemieckich hoteli swoim synem przez balkon... moim zdaniem, i nie tylko moim, mielismy do czynienia z osoba niezrownazona i z pedofilem, ktory dzieki slowie i majatkowi nie wyladowal w pudle. uwazam, ze inna osoba, mniej poularna, mniej kasiasta po tylu oskarzeniach dawno siedzialaby za kratkami... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Re zaraz sie zacznie... 07.07.09, 23:36 beniusia79 napisała: mielismy do czynienia z osoba niezrownazona i z > pedofilem, ktory dzieki slowie i majatkowi nie wyladowal w pudle. Nie masz prawa tak pisać, ława przysięgłych orzekła, że był nie winny. Gdy ten proces się toczył M. Jackson tonął w długach, łatwo było go pogrążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 08.07.09, 00:51 umasumak napisała: > Nie masz prawa tak pisać, ława przysięgłych orzekła, że był nie winny. Uniewinniony zostal tylko dlatego, ze byl slawny i bogaty. Zwykly facet na bank by siedzial w pierdlu, nadstawiajac tylka towarzyszom niedoli . OJ Simpson tez byl "niewinny". Sa rowni i rowniejsi, jak widac. A pisac mozemy wszystko, bo jest wolnosc slowa. Co najwyzej Jackson family moze nas skarzyc o znieslawienie, hehe . Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: 08.07.09, 09:53 > umasumak napisała: > > Nie masz prawa tak pisać, ława przysięgłych orzekła, że był nie > winny. > > Uniewinniony zostal tylko dlatego, ze byl slawny i bogaty. On przecież nie został uniewinniony ? Sprawa zakończyła się ugodą, bo jak twierdził, nie miał chęci bujać się po sądach ? Tak przynajmniej mówił w filmie dokumentalnym, który wczoraj pokazywał TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 08.07.09, 14:13 Zostal uniewinniony przez lawe przysieglych. Ugoda skonczyla sie sprawa w latach 90-tych, kiedy to zaplacil rodzinie dzieciaka $15 milionow.... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Re zaraz sie zacznie... 10.07.09, 23:36 > Nie masz prawa tak pisać, ława przysięgłych orzekła, że był nie >winny. A wszyscy wiemy, że w amerykańskim sądownictwie nie liczy sie prawda, tylko opinia kilku ludzi siedzących na ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Re zaraz sie zacznie... 11.07.09, 01:23 Kilunastu Kilkunastu zwyklych obywateli. Patrz pani jaki spisek. Nagle te kilka osob z lawy przysieglych mialo watpliwosci co do winy. pewnie Jackson ich przekupil, albo i lepsza teoria spiskowa: w lawie przysieglych zasiadla cala jego familia Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka [...] 07.07.09, 19:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alesio23 Re: jego pogrzeb to szopka 07.07.09, 20:01 świetnie stwierdzenie. ja pierd..ole... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: jego pogrzeb to szopka 07.07.09, 23:38 Stań przy ścianie i zrób baranka z przytupem. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: Michael 07.07.09, 19:59 Nie jestem jego fanką, ale lubie kilka kawałków. Wiele jego piosenek słyszy się w radiu nadal, mimo upływu lat-są ponadczasowe. Jednak ogladając tą "gale" z pogrzebu czuje lekkie zażenowanie. Koncert nad trumną- to możliwe jest chyba tylko w Ameryce... hmmm "jakie życie taki zgon" -kontrowersyjne życie to i pogrzeb kontrowersyjny Odpowiedz Link Zgłoś
prunella.vulgaris Re: Michael 08.07.09, 17:41 > Jednak ogladając tą "gale" z pogrzebu czuje lekkie zażenowanie. > Koncert nad trumną- to możliwe jest chyba tylko w Ameryce... Dlaczego tylko w Ameryce? Tak samo było na pogrzebie JPII... Trumna, koncert, przemówienia, oklaski... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Michael 10.07.09, 23:38 I też sprzedają JPII na torebkach foliowych, gazetkach rocznicowych... Że nie wspomnę o "maryjkach" na wodę z ukręcaną głowką. Miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Michael 07.07.09, 20:56 Dlaczego szopka? Wcale nie, ludzie tego chca, chca miec "closure", chca uczetniczyc, chca pogrzebu. Tak sie dzieje zawsze jak umiera legenda, vide Rudolph Valentino, James Dean, Diana, JPII, mnostwo ludzi, muzyka, no po prostu memorial. W tym przypadku nie moglo byc inaczej. Miasto kosztuje to b.duzo pieniedzy z budzetu, ktorych nie ma. Wlasnie czytam, ze mieszkancy LA chca sie zebrac pieniadze zeby pokryc koszta pogrzebu. Sam MJ, byl geniuszem muzycznym, nie mial zwyklego dziecinstwa, ani zycia, nie znal tzw. normalnosci, wszystko bylo atypowe. Mial syndrom skrzywionego wygladu, cierpial na anoreksje, byl wrazliwy, mial pieniadze, ktore kazdy chcial uszczknac, wiec mial wokol siebie duzo sepow i wyzyskiwaczy, popadal w paranoje. Tudno tu zachowac jakakolwiek rownowage. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Michael 07.07.09, 21:21 Dla mnie M.J. był wielki , muzyka jaką tworzył to wszystko co miał. Myslę , że skrzywdzony w dzieciństwie chciał ukryć się potem, jako dorosły w bajkowym świecie dziecka , którego był pozbawiony jako mały chłopiec. Jestem pewna , że to był wrażliwy i kochający świat człowiek. Dam sobie rękę uciąć , że nie skrzywdziłby muchy a co dopiero dziecka. Sam żył jak duże dziecko. Bardzo żałuję, że nie usłyszymy już nowych utworów w jego wykonaniu ....ale w sumie może i dobrze , ze odszedł wreszcie ma spokój , którego tu na ziemi nigdy nie zaznał. Był zbyt delikatny i wrażliwy by przetrwaać to wszystko i naprawdę nie wiem jak on sobie dawał radę z tym światem, który go otaczał. Ja zawsze będę o nim pamiętać .......nie będzie nigdy takiego drugiego perfekcyjnego artysty jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka [...] 07.07.09, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patssi [...] 07.07.09, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Michael 07.07.09, 21:32 "Dam sobie rękę uciąć , że nie skrzywdziłby muchy a co dopiero dziecka". hmmmm dziwnym trafem kilka razy oskarzony byl o pedofilie. uwazam, ze takie podejrzenia i oskarzenia nie biora sie znikad.... Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Michael 07.07.09, 21:39 .....jestem wręcz pewna , że oskarżenia nie były prawdziwe i uważam, że były one gwożdziem do jego trumny.......niestety Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Michael 07.07.09, 21:45 ja uwazam, ze takie oksarzenia skas sie biora. oskarzenia padaly oficjalnie wiele razy wiec nie sadze, ze byla to jakas proba zemsty czy proba "obalenia" jego osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Michael 07.07.09, 21:50 a mi się wydaje , że to była obrzydliwa chęć wzbogacenia się jego kosztem .......i wierzę ,że dzieci, których rodzice tak zrobili kiedyś to potwierdzą .. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Michael 07.07.09, 23:28 Jest mi strasznie przykro że już nie zaśpiewa na żywoKtóraś z dziewczyn napisała że miał kasy jak lodu a umarł młodo niestety żadne pieniądze nie są w stanie przedłużyć życia. Byłam na Jego koncercie na Bemowie i będę to wspominać do późnej starości a przynajmniej mam taką nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Michael 07.07.09, 23:48 rybalon1 napisała: i wierzę ,że dzieci, których rodzice tak zrobili kiedyś to potwierdzą > .. Chłopak, którego ojciec oskarżał M.J. o pedofilię, już dawno zdementował oskarżenia, a pobudki jakimi kierował się szanowny tatuś, są raczej oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Michael 08.07.09, 00:55 A czym sie kierowal MJ sypiajac z chlopcami W JEDNYM lozku, o czym zreszta sam bez skrepowania opowiadal?? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Michael 08.07.09, 02:29 Ja TEZ sypiam z dzieckiem w jednym lozku! W tym lozku sie wyglupiamy, czytamy ksiazeczki i ogladamy tv. I w tym lozku usniemy i tak spimy. I gdymy moj syn powiedzial, np w szkole ze sypia z mama, olaboga! Juz bym miala policje na karku! I wez teraz czlowieku wytlumacz, ze my tylko obok siebie, przytuleni lezelismy Czy Ty - matka molestowanego dziecka zamilkalys na wieki, gdyby oprawca zaplacil Ci kilkanascie/dziesiat milonow, czy moze walczylabys dopoki sprwiedliwie nie zastalby osadzony na wieki w areszcie? MJ pobil rekord Ksiegi Guinessa - wplacil najwiecej pieniedzy na cele charytatywne. Pomagal dzieciom chorym, cierpiacym, biednym, glodnym. I czy to sie nie wyklucz nawzajem - pomagac jednoczesnie krzywdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: nanuk, jedno z drugim nie ma nic wspolnego 08.07.09, 10:31 MJ pobil rekord Ksiegi Guinessa - wplacil najwiecej pieniedzy na cele charytatywne. Pomagal dzieciom chorym, cierpiacym, biednym, glodnym. I czy to sie nie wyklucz nawzajem - pomagac jednoczesnie krzywdzic? mozna i tak, mydlic w ten sposob innym oczy. pan samson tez pomagal dzieciom, prawda? w troche inny sposob, ale pomagal jakby nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: nanuk, jedno z drugim nie ma nic wspolnego 08.07.09, 12:59 Pan Samson został skazany, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nanuk, jedno z drugim nie ma nic wspolnego 10.07.09, 23:42 Został skazany, natomiast psychologiem był świetnym i rzeczywiście pomógł wielu dzieciom. A inne skrzywdził. Dla mnie pomaganie jednym i jednoczesne krzywdzenie drugich nie jest niemożliwe, może być swoistym uciszaniem sumienia. Ale to już niezależnie od sprawy michaela, taka dywagacja. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Michael 10.07.09, 23:40 > Ja TEZ sypiam z dzieckiem w jednym lozku! A z obcymi dziećmi też sypiasz w jednym łóżku? Zapraszasz je do siebie na nocne piżama-party i wspólne przytulanie? Odpowiedz Link Zgłoś
conny25 Re: Michael 08.07.09, 08:02 majenkir napisała: > A czym sie kierowal MJ sypiajac z chlopcami W JEDNYM lozku, o czym > zreszta sam bez skrepowania opowiadal?? No wlasnie on spal z dzieckiem w lozku i juz jest pedofilem, co za glupoty najpierw niech cos udowodnia a nie glupoty sa wyspisywane... A ty nie spisz z twojim dzieckiem w lozku??? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: pisac moge co chce bo jest demokracja 08.07.09, 10:09 jedynie rodzina pana michaela moze mnie oskarzyc... mysle, ze majkel wywinal sie od wiezienia bo mial tzw "bonus vipa", inny smiertelnik dawno wyladowalby za kratkami. normalny facet nie spi z obcym dzieckiem w jednym lozku. jesli ty uwazasz to za normalne to twoja sprawa. ja mam zupelnie inne zdanie i tego trzymac sie bede. jk pisalam, majkel byl swietnym muzykiem-kiedys tam. czlowiekiem byl beznadziejnym. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: pisac moge co chce bo jest demokracja 08.07.09, 13:52 A pisz, pisz, skoro nie masz poczucia elementarnej przyzwoitości i skoro uważasz, że wolność słowa wszystko usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Rany boskie ! Ludzie! 08.07.09, 14:20 onny25 napisała: > A ty nie spisz z twojim dzieckiem w lozku??? Nie chodzi o "swoje" dzieci. Chodzi o CUDZE! p.s. Nie spie z dzieckiem w jednym lozku - maja swoje Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Rany boskie ! Ludzie! 08.07.09, 17:04 > Nie chodzi o "swoje" dzieci. > Chodzi o CUDZE! Owszem spalam w jednym lozku z corka kolezanki, wiek 8-10 lat jak czasami przychodzila na "sleep over". Tak samo spalam w jednym lozku z kuzynka starsza o 15 lat. Ten kraj stoi na prawnikach, ludzie gotowi sa posunac sie daleko, zeby latwo zarobic pieniadze. Podsycaja ich prawnicy-pijawki, vide "nie wiedzialam, ze kawa w McDonald's byla goraca". Podejrzewam, ze w tym przypadku dzialania bylo to planowane przez rodzicow. Pozwolilabys swojemu dziecku na przebywanie po 1-2 tygodnie w domu samotnego mezczyzny? Jak zeznawaly "ofiary". Poza tym nie zostal nigdy skazany, wiec gdybaj sobie ile chcesz. Wiekszosc oskarzen nie trafila do sadu, tylko byla ugodzona milionowymi sumami, gdyby tak na prawde chodzilo o sprawiedliwosc i wlasciwie intencje poszkodowanych, to rodzice powinni chciec widziec winowajce za kratkami, ale zadowolili sie 30-milionowym czekiem. Go figure. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Rany boskie ! Ludzie! 10.07.09, 23:47 > Podejrzewam, ze w tym przypadku dzialania bylo to planowane przez > rodzicow. Pozwolilabys swojemu dziecku na przebywanie po 1-2 > tygodnie w domu samotnego mezczyzny? Jak zeznawaly "ofiary". Pewnie zawali się Twój światopogląd, ale rodzice ofiar Krollopa doskonale wiedzieli co pan dyrygent wyrabia z ich synkami podczas wyjazdów na koncerty... Ale czego się jie robi dla sławy, kariery...? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Michael 10.07.09, 23:44 Ja śpię codziennie z moim dzieckiem. Ale ja mogę. Natomiast gdyby było zapraszane na nocowanie przez jakiegoś pana i tenże pan ładowałby się z moi dzieckiem do jednego łózka- to miałby na głowie prokuratora i nie załatwiłaby tego żadna ugoda. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Michael 08.07.09, 17:00 majenkir napisała: > A czym sie kierowal MJ sypiajac z chlopcami W JEDNYM lozku, o czym > zreszta sam bez skrepowania opowiadal?? po prostu siadał z nimi na łóżku, przynosił dzieciom mleko i ciasteczka, siedzieli razem i ogladali bajki, po czym zasypiali zmęczeni. I co w tym do cholery dziwnego??? Gdyby Michael był kobieta wszystko byłoby ok, nikt by sie takiej sytuacji nie czepiał. MJ był po prostu do końca dzieckiem, stąd jego zachowanie, nie wierze ze skrzywdziłby którekolwiek z dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Michael 08.07.09, 18:05 Ba, w tym swoim dziecięctwie facet był przy okazji mega aseksualny w zachowaniu, ihmo. Też nei wierzę w seksualne, pedofilskie motywy jego zachowań, dla mnie ewidentny przykład osoby, która nie potzrebuje seksu, nie kieruje się seksem itd. Dam głowe, że cała trójka dzieci została spłodzona ivfem, a nie regularnym współzyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: gabrielle, a skad to masz takie wiadomosci? 08.07.09, 19:22 > po prostu siadał z nimi na łóżku, przynosił dzieciom mleko i ciasteczka, > siedzieli razem i ogladali bajki, po czym zasypiali zmęczeni. usmialam sie... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: gabrielle, a skad to masz takie wiadomosci? 09.07.09, 23:40 e-milia1 napisała: > > po prostu siadał z nimi na łóżku, przynosił dzieciom mleko i > ciasteczka, > > siedzieli razem i ogladali bajki, po czym zasypiali zmęczeni. > > usmialam sie... skąd je mam?? ano to słowa Michaela , z wywiadu, obejrzyj może wtedy zrozumiesz motywy MJ Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 ja bylam wielkim fanem michaela! 08.07.09, 09:11 w czasach gdy nie bylo netu i w szkole byl tylko rosyjski zaczelam uczyc sie angielskiego aby zrozumieb o czym spiewa. to wymierna korzysc na cale zycie dla mnie. byl prekursorem w wielu dziedzinach artystycznych. to zostanie na wieki. pogrzeb podobal mi sie. cale jego zycie bylo scena i taki tez bym pogrzeb. wspanialy stevie zaspwiewal cudowna piosenke o jakze wymownym tytule.znam biografie michaela i mam tylko zastrzezenia do rodziny(oprocz matki) placzacej mam wrazenie krokodylimi lzami... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ja bylam wielkim fanem michaela! 08.07.09, 09:44 Wczoraj jadąc autem do domu w radiu wypowiadał się Pan Hołdys i ku mojemu zdziwieniu stwierdził,że MJ się NIE wybielał jak powszechnie o to go pomawiano,a był chory na tzw.bielactwo nabyte(podał łacińską nazwę),zdeformowany nos,a raczej jego brak zaś też był wynikiem ciężkiej choroby,a nie operacji. Powiedział też,że nie jest fanem jego muzyki,ale to wszystko co o nim krążyło od lat to nagonka ludzi/mediów etc. A gdyby faktycznie był pedofilem to prawo amerykańskie by nie pozwoliło na wypuszczenie go na wolność(mieszkał kilka lat w USA). W zasadzie raczej nie wierzę w to co Pan Hołdys mówił. Jak dla mnie sam zgotował sobie taki los,a jego ojciec był tu raczej przyczyną i początkiem jego kłopotów ze sobą-psychicznie chyba się nie podniósł po dość skomplikowanym dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: ja bylam wielkim fanem michaela! 08.07.09, 09:58 taaaaaaa wszycy i bracia i siostry MJ sa chorzy bo maja zdeformowane nosy ogłądalam wczoraj koncert i ruszyły mnie zdjecia MJ z dzieciństwa , chyba do końca został takim dzieckiem tylko z poszarpną psychiką , no cóż nie poradził sobie , nie on pierwszy i nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Ponoc MJ miał bellactwo nabyte 08.07.09, 10:00 Vitiligo - co to jest? Vitiligo (bielactwo nabyte) jest schorzeniem skórnym o niewyjaśnionej do końca etiologii. Objawia się obecnością białych odbarwień na skórze. Dotyka około 1% populacji niezależnie od płci, wieku i rasy. Vitiligo nie jest zaraźliwe, ani groźne dla życia, jednak wywiera negatywny wpływ na stan psychiczny i jakość życia chorujących osób. Leczenie jest długotrwałym i kosztownym procesem, jednak często dającym pozytywne rezultaty, dlatego warto szukać odpowiedniego dla siebie leku. resmedica.pl/archiwum/zdart80012.html Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: miało być bielactwo nabyte 08.07.09, 10:06 No też mnie dziwi,że z 10 dzieciaków tylko MJ miał te chorobę. A może jednak to prawda? To by wyjaśniało problemy psychiczne w pewnym sensie+trudne dzieicństwo. Nie osądzam i nie potępiam. Muzyka przyjemna do słuchania no i miał też talent taneczny. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ponoc MJ miał bellactwo nabyte 08.07.09, 21:35 jackson mial tocznia ukladowego i toczen go pewnie zabil... zadne wybielanie sie i tym podobne rzeczy maske nosil bo mial rumien na twarzy w okolicach nosa - objaw toczniowy, nadwrazliwosc na swiatlo sloneczne, psychozy, poczytajcie troche co to za choroba a zrozumiecie ze mial prawo zwlaszcza przy takim trybie zycia zakonczyc je w wieku 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: moj tesc ma bielactwo i syn szwagra tez 08.07.09, 10:11 matka i dziadek tescia tez cierpieli na te przypadlosc. wiem wiec jak ta choroba wyglada. a wyglada ineczej niz majkel opowiadal... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: moj tesc ma bielactwo i syn szwagra tez 08.07.09, 10:14 No mnie też to bielactwo wydaje się naciągane Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: wszystko bylo naciagane. 08.07.09, 10:20 sam fakt tego, ze majkel jakims cudem i sposobem zostal ojcem, swiadczy o tym, ze w stanach majac pieniedze, mozesz wszystko... szkoda mi tych dzieciaczkow... tylko nie pszcie mi, ze to jego dzieci. nie uwierze, ze murzyn moze splodzic blond dziecko z niebieskimi oczami. do tego dziecko, ktore wyglada jak mala kopia lekarza majkela... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 do wszystkich co czepiaja sie wygladu MJ 08.07.09, 13:44 a co to ma za zanczenie? wszystkie zawsze takie tolerancyjne a tutaj nagonka na MJ! zobaczymy w kolejnych watkach jakie bedziecie tolerancyjne dla odmiennosci! cudownie przykladne. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Madre glowy, mozecie mi wytlumaczyc 08.07.09, 17:38 lub podrzucic linki, w jaki sposob wybiela sie skore? Domyslam sie, ze to musi robic lekarz ze specjalizacja, moze chirurg plastyk? Tylko ni episzcie mi o kremach(podobna Rihana wybielala sobie kremem) Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Madre glowy, mozecie mi wytlumaczyc 08.07.09, 18:02 No jak to nie wiesz? Kapiel w domestosie, ew. w 100% chlorze, wybieli cie jak mlynarza BTW, moj eks- mial matke z Afryki, ojca Francuza, mial oliwkowa cere i sliczne niebieskie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Madre glowy, mozecie mi wytlumaczyc 08.07.09, 21:31 Albo wstrzykuja chlor po skore Kazdy pie.przy o wybieleniu skory, ale nikt jeszcze o takich praktykach medycznych nie slyszal I dziwnym trafem tylko jeden na swiecie taki mial kaprys Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Madre glowy, mozecie mi wytlumaczyc 10.07.09, 23:55 "U chorych, u których próby ponownej pigmentacji były nieudane, a bielactwo stanowi ich duży defekt kosmetyczny, można pokusić się o całkowite pozbawienie pacjenta barwnika skóry - za pomocą środków farmakologicznych." resmedica.pl/archiwum/zdart80012.html W życiu nie widziałam bielactwa, które wybieliłoby idealnie całe ciało, więc albo nigdy go nie było, albo powstające plamy zostały własnie potraktowane lekami. Jako choroba z autoagresji mogła współistnieć z owym toczniem- pod warunkiem rzecz jasna, że nie jest to kolena plotka. Natomiast nos nie zmienia kształtu ani nie zapada się ani w toczniu, ani w bielactwie, natomiast bardziej prawdopodobne jest zakażenie rany pooperacyjnej i zniszczenie chrząstki nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Madre glowy, mozecie mi wytlumaczyc 11.07.09, 04:43 Czy masz dane o wybielaniu skory u NIEMAJACEGO Bielactwa czlowieka? Bo tu niektorzy watpia ze on byl w ogole chory, a wybielenie skory to jego kaprys. Po kiego mialby to robic bedac zdrowa osoba? Bo przieciez nie po to zeby ukryc swoje pochodzenie W koncu ludzkosc wie, ze jest czarnoskory. Co w tym zlego, ze chcial wyrownac koloryt skory majac juz szpetne plamy? Zrobil to samo co inni ukrywajac swoja biala skore pod warstwa opalenizny Czy on kiedys zaprzeczyl ze mial operacje nosa? Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Michael 08.07.09, 10:08 Na pewno był świetnym showmanem i prekursorem muzyki pop, chociaż dla mnie osobiście: piosenkarzem średnim, wolę potężne, wyraziste głosy jak na przykład Fredzia nieodżałowanego ;P. Jackson trafił z chwytliwymi utworami w świetny czas i odniósł sukces, ale z pewnością włożył w to wiele pracy. Fenomen popularności. Prywatnie chłopak był tak pokręconty, że żal bierze. Nie wierzę w żadne bielactwo ani w to, że to czas go tak zmienił (jak sam twierdził). Mimo, że ucichł lata temu, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Michael 08.07.09, 16:47 też mam bielactwo i jest dokładnie tak jak Michael mówił, tu inny murzyn z bielactwem--> portalwiedzy.onet.pl/4868%20,25297,1563747,1,czasopisma.html poza tym przyjrzyjcie się La toi ona tez ma bardzo jasną skórę. Najmłodszy syn jest na bank jego, jest bardzo podobny, oczy ma te same co Mike. Pogrzeb był ok, bo to było pożegnanie z fanami a nie ceremonia pogrzebowa. Sam MJ dla mnie wielki, dobry, troskliwy bardzo zaszczuty człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Michael 08.07.09, 16:55 co do oskarżeń o pedofilie to dla mnie to bzdury, Michael był łatwa ofiara dla sępów i chcieli go zniszczyc dla kasy i właściwie im sie to udało bo to był gwóźdź do trumny MJ Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Michael 08.07.09, 19:28 ładniegabrielle76 napisała: > co do oskarżeń o pedofilie to dla mnie to bzdury, Michael był łatwa ofiara dla > sępów i chcieli go zniszczyc dla kasy i właściwie im sie to udało bo to był > gwóźdź do trumny MJ dokładnie Zawsze znajda sie tacy,którzy cos takiego wymysla. Ludzie zrobia wiele dla kasy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 08.07.09, 19:50 za milczenie. ktos kto jest niewinny nie zaplacilby rodzinie dziecka 15 milionow dolarow. czy to o czyms nie swiadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 emilia- swiadczy! 08.07.09, 20:06 o tym, ze myslalas nad tym caly dzien, jestes zmeczona i idz sie polozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: ciekawe?caly dzien? 08.07.09, 20:15 kto tu jest zmeczony? na forum jestem dopiero od popoludnia. w przeciwienstwie do niektorych tu bywajacych pan, mam wiele innych zajec wiec nie moge sobie pozwolic na calodziennie siedzenie przed kompem. jak widze, ty przebywasz tu znacznie dluzej i czesciej :0 > o tym, ze myslalas nad tym caly dzien, jestes zmeczona i idz sie polozyc. -BRAK ARGUMENTOW? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: no widzisz, ale i tak spadam... 08.07.09, 20:52 To ja odwroce. Jacy to rodzice, ktorzy woleli kase wziac, zamiast domagac sie sprawiedliwosci? Jezeli na prawde byli przekonani o krzywdzie dziecka, to powinni sprawe dociagnac do konca, doprowadzic do procesu i posadzenia winnego za kratkami. Jacy to rodzice, ktorzy pozwalali swoim dzieciom na tygodniowe pobyty w domu samotnego mezczyzny? Pozwolilabys na to wlasnemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 08.07.09, 21:27 Rodzice skrzywdzonego dziecka nie biora mamony i znikaja, ale walcza o sprawiedliwosc do konca. Co to za rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 08.07.09, 21:46 oczywiście ! gdyby naprawdę skrzywdzono moje dziecko to nie brałabym kasy jako zadośćuczynienie (matko jedyna !!!!!!!!)) tylko walczyłabym aby facet wylądował w pudle i nigdy nie skrzywdził już nikogo ...a tu cooo wzięli kasiorę i zadowoleni odpuścili mu to co zrobił ich dziecku ??????????? wg mnie działanie na wyciągnięcie kasy i szybkie wzbogacenie się ......... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 10.07.09, 23:56 Rodzice małych chórzystów molestowanych przez pana K. na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 09.07.09, 07:24 Och, jako uroczo mijasz się z prawdą. Po pierwsze, on nie zapłacił za milczenie, tylko za odstąpienie od roszczeń. Po drugie, w Ameryce, owszem, bardzo często płaci. Bo wie, że nawet jeśli wygra, pójdzie z torbami z powodu kosztów całej tej zabawy. Sensowniej zapłacić komuś, żeby się odwalił, niż wyjść z podniesionym czołem, jako moralny zwycięzca, ale jako bankrut po uszy w długach. Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 10.07.09, 17:32 e-milia1 napisała: > za milczenie. ktos kto jest niewinny nie zaplacilby rodzinie > dziecka 15 milionow dolarow. czy to o czyms nie swiadczy? Gdybyś był(a) w jego skórze to zapłaciłabyś i więcej dla świętego spokoju. To czy jest się winnym czy nie to w tym przypadku nie ma znaczenia. Trudno powiedzieć czy Michael był pedofilem ale faktem jest , że nie dostał wyroku. W Ameryce jest " pedofiliana " histeria. Potrafią zrobić pedofila z ojca kąpiącego własne dziecko. Michael był bogaty więc to łup dla oszustów a w dobie "pedofilianej" histerii łatwo oskarżać. Sam fakt , że rodzice dziecka zadowolili się mamoną świadczy o tym , że chodziło o kasę a nie o ukaranie tzw winnego czyli wsadzenie go za kratki. Tylko niech nikt nie wmawia , że zapłacenie tej sumy to dla Michaela była jakaś wielka kara ))) Michael był pozbawiony normalnego dzieciństwa i ciepła rodzinnego co odbiło się na jego psychice. Pozostał dzieckiem . Kochał dzieci jako istoty najczystsze. Pomagał wielu ludziom i organizacjom . Był wielkim muzykiem , kompozytorem, tancerzem, fenomenem w swoim rodzaju. Między innymi na jego muzyce się wychowywałam. Był wspaniały a jego muzyka pozostanie niezapomniana. Nie szargajcie jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: ktos, kto jest niewinny, nie placi komus kasy 10.07.09, 18:57 Przyłączam się do Twojego apelu i podpisuję się pod każdym Twoim słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: jest wielu innych lepszych muzykow, 10.07.09, 19:09 ktorzy zapisali sie w dziejach muzyki, ktorzy tworzyli swietne rzeczy, ktorzy byli geniuszami w tej dziedzinie. nie zapomnijamy, ze michael sam siebie ochrzcil i mianowal "krolem popu" o te nazwe przejeli tez jego fani. nie zapomnijmy, ze przez wiele lat konkurowal z PRINCEM, ktory w latach 80-tych swiecil triumfy i jego hity czesciej ladowaly na miejscu 1; byl wiec czesto lepszy od majkela i to ony jakby nie bylo byl w tamtych czasach krolem popu.... > Nie szargajcie jego pamięci. na taka opinie majkel sam sobie zapracoweal. mysle, ze jego imie zostalo juz dawno, dawno temu zszargane. to, ze umar nie zmienia sytuacji, choc uwazam, ze wiele osob, ktore jeszcze miesiac temu nazywaly go "pedofilem", dzis ulegly masowej histerii i nagle nazywaja siebie fanami michaela... co do jego "domniemanej pedofilii", nie wiem czy pamietacie, ale przed procesem sama Latoya, siostra michaela powiedziala w wywiadzie, ze uwaza, ze jej brat jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: jest wielu innych lepszych muzykow, 10.07.09, 19:50 Oczywiście wszyscy ulegli sugestii M.J. i nikt nie kieruje się swoimi mózgiem, tylko tym, że M.J. został samozwańczym królem popu. Co do Princa, to nie pomniejszając jego zasług dla muzyki, on sam był pełen uznania dla działalności M.J. Co do oświadczenia siostry M.J., nie zapominajmy, że ma on jeszcze inne rodzeństwo, które zaręczało, że nie jest winny. A wina nie została udowodniona, czyli w świetle prawa M.J. jest nie winny. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: hmmm, tylko Janet od samego poczatku 10.07.09, 19:54 stala za Michaelem i bronila go, Latoya oskarzala a reszta rodziny bardzo dlugo nie wypowiadala sie wogole na tem temat. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: hmmm, tylko Janet od samego poczatku 10.07.09, 20:03 beniusia79 napisała: > stala za Michaelem i bronila go, Latoya oskarzala a reszta rodziny > bardzo dlugo nie wypowiadala sie wogole na tem temat. To zdecyduj się, czy stała z anim, czy oskarżała. Generalnie wina nie została udowodniona. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: przeczytaj jeszcze raz, JM ma 2 siostry 10.07.09, 20:04 Janet bronila go, Latoya oskarzala... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: przeczytaj jeszcze raz, JM ma 2 siostry 10.07.09, 20:14 beniusia79 napisała: > Janet bronila go, Latoya oskarzala... Wiem, że ma dwie siostry, a nie wnikając w cel Twojego wyciągania Latoya jako przeciwniczki Michaela (może była kochanką ojca rzekomej ofiary hehe), to mamy 1:1. Opinia jednej siostry przeciw drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: a tak na prawde to ma 4 siostry, nie 2 10.07.09, 20:25 i 5 braci. widze, ze tak na prawde to malo o nim wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: a tak na prawde to ma 4 siostry, nie 2 10.07.09, 20:51 Ty za to wiesz o nim wszystko. Znajomość ilości rodzeństwa nie jest aż tak istotna, jakby się wydawało. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Zresztą, M.J. miał 2 siostry i 4 braci 10.07.09, 20:54 umasumak napisała: > Ty za to wiesz o nim wszystko. Znajomość ilości rodzeństwa nie jest aż tak > istotna, jakby się wydawało. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: prawdziwy fan powinien wszystko wiedziec o 10.07.09, 21:07 swoim idolu poza tym rodzina jackson byla i jest tak popularna, ze nie da sie tego nie wiedziec. naogladalam sie filmow, wywiadow itp. o michaelu i o jego rodzinie, troche o nim wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak ??? 10.07.09, 21:19 A kto Ci powiedział, że jestem fanem M.J? Cenie jego dorobek artystyczny, a poza tym staram się być obiektywna. Tobie natomiast jak widzę brakuje zarówno obiektywizmu, jak wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: a tobie poczucia humoru kochana, 11.07.09, 08:08 na dodatek robisz sie nerwowa i agresywna widze, ze nie zauwazylas, ze moje ostatnie wypowiedzi byly lajtowe. starasz sie byc obiektywna? jakos w zadnej wypowiedzi nie zauwazylam twojej obiektywnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: a tobie poczucia humoru kochana, 11.07.09, 09:27 o ho ho agresywna? Co do poczucia humoru, mam go sporo na różne okazję, ale nie na takie, gdy się szkaluje pamięć zmarłej osoby, powołując się na dodatek na prawo do wolności wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: a tak na prawde to ma 4 siostry, nie 2 11.07.09, 02:14 Przyganial kociol garnkowi Jackson mial trzy siostry Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: 3 plus jedna przyrodnia, 11.07.09, 08:10 ktora tatus Jo zrobil sobie na boku. pani ta tez nosi nazwisko Jackson. jakby nie bylo, jest jego siostra wiec lacznie ma ich 4... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Michael 08.07.09, 21:40 Wg mnie to wszystko spekulacje, a nasza wiedza po części jest oparta na informacjach podawanych w amerykańskich brukowcach. Genialna muza, artysta,który jak wielu innych zaznaczył się w historii muzyki i na pewno będzie za parę lat obowiązkową klasyką. Chciałabym się kiedyś dowiedzieć całej prawdy o nim, o operacjach, o oskarżeniach. Sądzę jednak, że to niemożliwe; to jakaś dziwna reguła, że wiele szczegółów z życia artystów owianych jest często tajemnicą. Póki nie mam absolutnej pewności, że znam prawdę-póty nie wydaję opinii. Jedynie co mogę ocenić to jego twórczość, a ją oceniam na bdb, choć nigdy jego fanką nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re:ola, bez przesady 09.07.09, 06:48 "na pewno będzie za parę lat obowiązkową klasyką"-oby nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re:ola, bez przesady 09.07.09, 08:08 Fani, krytycy i cały ten muzyczny światek zdecyduje. Moje zdanie jest takie, że jego muza jest naprawdę świetna,i włożył w jej tworzenie kawał pracy. Stąd moje przypuszczenie o przyszłym miejscu wśród klasyki popu Jeżeli Ci się nie będzie podobać, nie będziesz jej po prostu słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 tacz czy inaczej ja placze od 2 tygodni:-( 09.07.09, 12:47 bylam jego wielka fanka. wielka... bez szczegolow z zycia bazowalam na dokonaniach artystycznych. i placze, placze, placze... Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: tacz czy inaczej ja placze od 2 tygodni:-( 09.07.09, 19:04 Miskę sobie podstaw bo sasiadów zalejesz... Puknij się w czaszkę. najlepiej młotkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: tacz czy inaczej ja placze od 2 tygodni:-( 10.07.09, 00:36 A Tobie co przeszkadza że ona płacze zakaz jakiś jest czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Ależ nie 10.07.09, 18:54 Wobbler hołdując chrześcijańskiej postawie, zawczasu pragnie ustrzec malućkich przed błędami ;P. Stąd doradza Lilce mocne pukniecie młotkiem. jako mniejsze zło niż zatracenie się w uwielbieniu dla M.J. ;P Odpowiedz Link Zgłoś