kali_pso 30.07.09, 19:56 Czy Wasze dzieci mają pozakładane polisy, oszczędzacie na ich przyszłość w jakichś towarzystwach ubezpieczeniowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmitka06 Re: programy oszczędnosciowe 30.07.09, 21:17 Nie, moja mała nie posiada nic takiego. Ale ma za to skarbonkę w której jest dosyc pokazna sumka. Zastawiamy sie z mężem aby cos z tym zrobic, chociażby przelac na jakies konto oszczednosciowe bo zaczełam się bac trzymac te "grosze" w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: programy oszczędnosciowe 30.07.09, 21:21 Tak. Wpłacamy co miesiąc na fundusz inwestycyjny, Oprócz tego jesteśmy dobrze poubezpieczani, więc jakby co mają zapewnioną dodatkową rentę po śmierci któregoś z nas a także pokaźne sumy z ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: programy oszczędnosciowe 30.07.09, 22:40 > Tak. Wpłacamy co miesiąc na fundusz inwestycyjny, Oprócz tego jesteśmy dobrze > poubezpieczani, więc jakby co mają zapewnioną dodatkową rentę po śmierci > któregoś z nas a także pokaźne sumy z ubezpieczenia. Doskonała strategia. Łączenie oszczędzania z ubezpieczeniem to na ogół kompletny bezsens, znacznie lepiej jest mieć polisę i fundusz oddzielnie. Ponadto, dobrze zrobiliście, że ubezpieczyliście raczej siebie niż dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: programy oszczędnosciowe 30.07.09, 23:07 założyłam córce IKE, razem z ubezpieczeniem na życie męża. Wiem, to pewnie niewiele, ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: programy oszczędnosciowe 30.07.09, 23:34 > Tak. Wpłacamy co miesiąc na fundusz inwestycyjny, Oprócz tego jesteśmy dobrze > poubezpieczani, więc jakby co mają zapewnioną dodatkową rentę po śmierci > któregoś z nas a także pokaźne sumy z ubezpieczenia. to samo, w mbanku wplacam na kilka funduszy akcji, plus ubezpieczenia nasze Odpowiedz Link Zgłoś