morgen_stern 27.08.09, 12:25 www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=41679686&postcount=194 Nowe osiedle w Krakowie.. UMARŁAM ze śmiechu i zgrozy. O mamo, jak ja kocham moje mieszkanko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:28 U, faktycznie, nie widziałam tamtego wątku, ajm sory Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 17:04 tu się otwierają zjęcia: pokazywarka.pl/46a643-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:36 Ale czy one sa krzywe czy tylko mnie sie wydaje bo sie dopatruje czegos? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:37 Oj tam, krzywe. Czepiasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:38 o matko jaka tragedia ! kocham swoj dom ! Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:39 a ja tak po głębszym przemyśleniu doszłam do wniosku, że co jeśli jest tu na forum ktoś kto kupił takie mieszkanie, bo na inne go nie było stac, albo nie wiem.. tak wyszło że kupił i już. przestańcie się już nabijać. równie dobrze można się śmiać z tych mieszkających w szajsie z wielkiej płyty na poznańskich ratajach czy winogradach, albo w ruderach zwanych kamienicami na jeżycach albo wildzie. że nieładne to jest, każdy widzi, tylko nie widzę sensu wyśmiewania. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:48 Ale my się nie nabijamy z mieszkających tam ludzi, tylko z projektanta. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:39 okna na antresoli mnie chwyciły za serce trzeba wziąć rozpęd i się uwiesić na klamce Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 12:49 Mnie najbardziej się podobało to okienko, które jest prawie w całości zasłonięte brzegiem balkonu, czy czymś, no w każdym razie nieprzezroczystą płytą. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 13:01 A dlaczego ja tam nic nie widze? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 13:04 i dlaczego ja nic nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 13:06 Rano sobie dokładnie obejrzałam ale teraz faktycznie nic nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 13:10 O, faktycznie, PhotoBucket się zbiesił. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 13:12 A mnie się wciąż otwiera W artykule jest parę zdjęć: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6970079,Architektoniczne_absurdy_na_osiedlu_w_Krakowie.html Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 13:28 A ja się zastanawiam, kto im podpisał projekt, kto odbierze budynek i co za pajac to zaprojektował. Polskie prawo budowlane jest dość restrykcyjne i widać, że ten budynek nie spełnia szeregu norm. Co do kupujących te mieszkania ludzi: oni mieli wybór. W cenie 6.5 - 7 tyś za metr mogli na prawdę przebierać w ofertach. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 20:26 wlasnie tez sie zastanawiam, ostatnio cos we wrocku mieli zasiedlonego wyburzac bo windy byly w co drugiej klatce moze ta straszna klatka to sposob wlansi ena ominiecie norm i postaiwenie dwoch budynkow w nienormatywnej odleglosci polaczonych wlasnie klatka taka kombinacja reszta masakryczna te balkony, kosmos... ciesze sie z ena wsi mieszkam hehe Odpowiedz Link Zgłoś
borsu.borsu Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 16:52 dziewczyny,ale to jest ruczaj! tam buduja blok na bloku,bo dzielnica jest "trendy"! te bloki ciekawie wygladaja z zewnatrz,sa w miare fajnym miejscu,ale ze takie cyrki sie dzieja w srodku,to bym nie przypuszczala... gratuluje kupcom!! Odpowiedz Link Zgłoś
agysa Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 21:00 Pogratuluj raczej architektowi a nie kupcom, kto mógł przypuszczać, że matoł nie wie, że miejsce postojowe musi być otwarte no to mnie rozwaliło a i te okna, które trzeba otwierać skacząc. Ogólnie MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar obrona parkingu :) 27.08.09, 21:29 > matoł nie > wie, że miejsce postojowe musi być otwarte Na obrone napisze, ze w tym przypadku moze byc tak, ze oba miejsca w jednej "kolumnie" moga nalezec do jednej rodziny - jednego mieszkania. U mnie w domu tak jest - w garazu podziemnym mamy 2 miejsca, jedno za drugim, tak ze jak stoja jednoczesnie 2 samochody, to ten stojacy glebiej jest blokowany przez ten stojacy plyciej. I po prostu to z nas ktore wychodzi z domu pierwsze bierze pierwszy z brzegu samochod i jest ok. Wiec moze akurat ten parking daje rade i ma sens. Ale faktycznie reszta tego osiedla to koszmar i horrorek. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 21:34 toż to na hamerykańskim więzieniu wzorowane... te klatki schodowe, wejścia do mieszkań jak do cel... Odpowiedz Link Zgłoś
niiikaa Re: mieszkanko cud-miód :P 27.08.09, 22:31 Nie będę narzekała na moje mieszkanie w wielkiej płycie, nie będę narzekała na moje mieszkanie w wielkiej płycie, nie będę narzekała na moje mieszkanie w wielkiej płycie, nie będę narzekała na moje mieszkanie w wielkiej płycie, nie będę ... A czy ktoś te mieszkania kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mieszkanko cud-miód :P 28.08.09, 08:52 Rozkupione ponoć na pniu, ludzie już tam od bodajże roku mieszkają.. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: mieszkanko cud-miód :P 28.08.09, 14:32 A wiecie ile za metr kwadratowy? Odpowiedz Link Zgłoś