zona_mi Re: 30 tka meza 04.10.07, 13:10 Wypasioną latarkę-czołówkę żeby nie musiał sobie zwykłej latarki zębami trzymać jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
johnnysixcannons Re: 30 tka meza 04.10.07, 13:13 Ja bratu na 30 tkę kupiłem 30 litrową beczkę piwa i piękny kufel,ale pewnie nie takiej odpowiedzi szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
egon26 Re: 30 tka meza 04.10.07, 13:21 johnnysixcannons napisał: > Ja bratu na 30 tkę kupiłem 30 litrową beczkę piwa i piękny kufel,ale > pewnie nie takiej odpowiedzi szukasz? Prezent dobry ale ja bym się bardziej ucieszył z młynka do słodu, lub z chłodnicy zanurzeniowej Tymi propozycjami chcemy ci uświadomić że nie ma uniwersalnego prezentu dla wszystkich i warto szukać w tym czyimś hobby. Jak nie auto to choć alumfelgi do starego Odpowiedz Link Zgłoś
m.matkowski Re: 30 tka meza 04.10.07, 19:57 ten młynek do słodu to tak przez przypadek się koledze napisał, czy też kolega warzy i potem wypija, to co nawarzył? Odpowiedz Link Zgłoś
egon26 Re: 30 tka meza 05.10.07, 09:29 m.matkowski napisał: > ten młynek do słodu to tak przez przypadek się koledze napisał, czy też kolega > warzy i potem wypija, to co nawarzył? Może inaczej warze i próbuje się powstrzymać by nie wypić ale to z różnym skutkiem Na razie mam za sobą dwie warki zrobione i przed sobą 2 warki do wypicia Ale najwcześniej za 10 dni bo muszą trochę poleżeć. Na razie słodu nie robie sam tylko kupuje gotowy ekstrakt słodowy, sam dodaje chmiel i inne. Z pierwszej warki po tygodniu leżakowania wypiłem 2 butelki, miałem upić z jednej trochę ale w końcu wypiłem całą a następnego dnia chciałem utrwalić w sobie smak wiec wypiłem drugą Odpowiedz Link Zgłoś
m.matkowski Re: 30 tka meza 05.10.07, 20:41 Czy kupowałeś jakiś gotowy sprzęt, czy też sam sobie zestaw wymajsterkowałeś? Ja jestem na etapie zastanawiania się, czy chcę dostać zestaw piwowarski pod choinkę. Chyba tak, ale jakoś nie mam ostatnio czasu coby nawet pobuszować po sieci i czegoś poszukać. Masz jakieś sprawdzone linki? Generalnie lubię dobre piwko i od czasu przeczytania lata temu "właściciela pierścionka " ;o) marzy mi się domowe pifko. Niepasteryzowane i bez posmaku spirytusu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.matkowski Re: 30 tka meza 04.10.07, 20:03 fajny = szwajcarski Ja swój właśnie jakoś przed 2 tygodniami gdzieś posiałem swojego Victorinoxa :o( Taki czarny z czerwonym logo. Jakby ktoś znalazł to proszę na priva ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
da.ria Re: 30 tka meza 04.10.07, 16:57 Moj maz na rozne okazje, z zaskoczenia dostal: -tort ze swieczkami (+ zapalki i zyczenia) zawieziony przez kuriera do pracy (wszyscy panowie zazdroscili i szczeka im opadla) -chocotelegram zamowiony na stronie internetowej (tez wyslany do pracy) - wymarzona kurtke skorzana na motor, o ktorej wiedzial ze nigdy nie dostanie - sprzet wedkarski (duze zaskoczenie bo myslal ze sie na tym nie znam) - palmtopa (cieszyl sie jak dzieciak) i potem przy kolejnej okazji mapy do niego - felgi do motoru (szok jak facet moze sie cieszyc) - duzy samolot zdalnie sterowany do zlozenia, - urodziny - niespodzianka, zaproszeni wszyscy najlepsi koledzy, kolezanki, wchodzi do domu a tu my, swieczki, tort i te inne sprawy, bylo super - talony do wykorzystania z zona (seks+marzenia do spelnienia) - wygrawerowana zawieszke do kluczykow od motoru (wiem ze jest to cenne dla niego) - kierownice do motocykla - perfumy (wiem ze standard, ale osobisty i mile widziany) Co jakis czas stosuje zasade, ze dostaje cos na poczatku, jakas plyte, czekoladki, ksiazke a np po godzinie nagle daje mu to o czym marzyl. Uwielbiam patrzec na to zaskoczenie, emocje i olbrzymia radosc. Ogolnie... slucham, slucham i slucham. Koduje o czym mowi, zapamietuje co mu brakuje, jak to sie nazywa, o czym marzy i jezeli jest to na miare moich mozliwosci to szukam w necie informacji, podpytuje kolegow (jezeli chodzi o sprzet)...... i szykuje niespodzianke. Pomyslow mam jeszcze mnostwo na wiele lat..... ale ochoty coraz mniej, co jest wynikiem tego ze ja dostaje oklepane prezenty, nie ma nigdy niespodzianki, wyczekiwania itp. W tym roku, aby po raz kolejny sie nie rozczarowac zrobilam liste swoich marzen i moze sobie wybierac co chce (prawie nie ma tam rzeczy materialnych, hi,hi). Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: 30 tka meza 04.10.07, 17:26 No i masz podpowiedź!!!! KIEROWNICA DO MOTOCYKLA!!! Kup mu kierownice do motocykla. Kto jest za?!! Odpowiedz Link Zgłoś