Dodaj do ulubionych

Drogie kino z płatnym parkingiem

17.10.09, 12:25
Czy widzowie sopockiego Multikina, czy gdańskiego Neptuna maja
pakingi za darmo? Chyba nie. Wiec o co to bicie piany?
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 14:42
      pazernosc multipleksow nie zna granic
      • Gość: es Re: Drogie kino z płatnym parkingiem IP: 188.33.176.* 29.10.09, 10:44
        Mieszkałem czas jakiś w Gdyni - super miasto ale niestety brak kin. Jedyny - bardzo drogi - monopolista łoi aż miło. Nie ma zniżek "Nokia Club" czy "Klub Świata Książki" albo bulisz 5 dyszek (za 2os) albo spadówa. Czy kino to elitarna rozrywka?
    • Gość: a Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.146.228.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.09, 22:26
      Kilka tygodni temu przy wyjeżdżaniu z parkingu okazało się, że mam zapłacić 12,00 zł. Padał deszcz i chciałem z dziećmi podjechać pod samo kino. Wiem, że nikt mi nie kazał wieżdżać na ten parking. Zrobiłem to z wygody, ale od tego czasu mimo to, że mieszkam w Gdyni do kina jeżdżę z dziećmi do Gdańska. Nawet jak parking w Silver będzie darmowy (po okazaniu biletu) szybko do tego kina nie pójdę. Pan Legucki powiedział, że popcornu przecież nie trzeba kupować, ale do tego kina też nie trzeba chodzić mimo to, że jest jedyne w mieście... Bardzo ciekawe podejście do klientów...
    • beatabasia gemini 18.10.09, 13:46
      po wejściu do budynku Gemini smród papierosów i widok alkoholu - to
      jest właśnie jedyne kino w mieście z 250 tys mieszkańców do którego
      mozna pójść z dziećmi
    • gregmi mozna rozwniez... 18.10.09, 13:50
      "Za drogo? Nie uważam, żeby 4,5 zł za trzy godziny parkowania to było dużo. A
      popcornu można przecież nie kupować."

mozna rowniez ... nie chodzic do tego kina
      nic mnie nie zmusi, zebym kiedykolwik odwiedzil tego pana
      mam nadzieje, ze inni pojda w moje slady i pan zostanie zwolniony za brak wynikow
      bo przeciez nie rozumu, "rozum" to on ma
    • Gość: leon jak za drogo to nie korzystaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:10
      kolejny socjalista - może urzędowe ceny na bilety, popcorn itd? skąd
      się tacy biorą.
      • Gość: kapitalista Re: jak za drogo to nie korzystaj IP: *.adsl2.static.versatel.nl 21.10.09, 21:39
        W tym sporze ewidentne socjalistyczne skojarzenia budzi
        monopolistyczne GEMINI, wraz z wladzami miasta, ktore swoja
        polityka doprowadzily do stanu w ktorym 250 tysieczne nadmorskie, miasto jest
        pustynia kulturalna.
    • maruda.r Drogie kino z płatnym parkingiem 19.10.09, 02:59

"Czy dzieciom się odmawia? Coraz częściej tak, ale trudno ominąć szerokim
      łukiem kinowy bar. Tam do rachunku doliczamy kolejne 20 zł na napoje i popcorn."

Ostatni raz w kinie byłym w 1988. Potem jeszcze raz wstąpiłem w 1999.
      Przeraziło mnie właśnie owo zjawisko obżerania się przed ekranem. Czy naprawdę
      trudno jest wytrzymać 2 godziny bez jedzenia? No i reklamy. Nie dość, że
      zapłaciłem za bilet, to jeszcze musiałem oglądać 30 minut reklam. Zostałem
      skutecznie zniechęcony do bywania w kinie.

• Gość: kinomanka Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.lublin.mm.pl 19.10.09, 20:18
      Dyrektor Gemini chyba sobie kpi mówiąc że popcornu można nie kupować. To dlaczego megastoiska z popcornem znajdują się przed wejściem do sal kinowych.
      Wstyd panie dyrektorze, przecież wiadomo, że dzieciaki rzucą się na popcorn za wszelką cenę.....chociaż 7,60 zł za mały popcorn to skandal. Wybrałam chwilowy bunt mojej córki - zaraz Jej przeszło, a Pan nie zarobił:)
    • Gość: kolumbus Drogie kino z płatnym parkingiem IP: 81.190.12.* 20.10.09, 22:31
      Panie Legucki, czy naprawdę traktuje Pan swoich widzów jako idiotów? Do
      pańskiego kina chodziłem - jeździłem regularnie co tydzień, minimum. Znajomi,
      z podobną częstotliwością, również bywali w Silver Screen. Niestety, od
      sierpnie, kiedy wprowadził Pan obowiązek płacenia za parking, zapomnieliśmy o
      pańskiej placówce kultury... Nie z tego powodu, że nas nie stać ale po prostu
      jako swoisty protest! A Pan nam wyjeżdża cytatem prawie że z Misia, że "
      można popcornu nie kupować..." Gratuluję roztropności i szczególnego dbania o
      to wyjątkowe miejsce naszej kultury. Rachunek, cyferki, zysk to nie
      wszystko... Zresztą jestem przekonany, że pomysł ten przynosi straty: spadek
      frekwencji, opłata parkingowych. Proszę to rozważyć i powrócić do poprzednich
      zasad.
    • Gość: mmp Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.limes.com.pl 21.10.09, 10:56
      Piotr Legucki nie jest dyrektorem KINA, tylko centrum Gemini. Kino jako
      najemca czesci budynku ma swoja dyrekcje ustalajaca ceny biletow i popcornu.
      Komentarz o nie kupowaniu popcornu byl glupi...
    • Gość: kapitalista Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.adsl2.static.versatel.nl 21.10.09, 21:25
      Bezposrednim rozwiazaniem jest BOJKOT KAPITALISTOW Z GEMINI !!!! Trojmiasto to
      jeden organizm do Sopotu i Gdanska nie jest daleko.
    • Gość: zdrowie w glowie Re: Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.adsl2.static.versatel.nl 21.10.09, 21:46
      Nie bedzie problemu i dla srodowiska i kieszeni jesli samochod zostanie w garazu
      a my skorzystamy z nozek, roweru badz komunikacji publicznej. Nowomoda rodem z
      USA, najlepiej samochodem na sale kinowa, na film o niczym i do tego dla naszych
      pociech smieciowe jedzenie.
      • Gość: Misio Re: Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 16:32
        Tak, wybierz się z trójką dzieci z Bolszewa(bez obrazy) do kina - to
        się naprostujesz z tych ekologicznych bredni.
    • Gość: michalj Drogie kino z płatnym parkingiem IP: 86.96.226.* 24.10.09, 19:34
      Panie Piotrze,gratisowa porada .Prosze wprowadzic parking bezplatny
      do 3 godz a nastepna juz platna i wszyscy beda zadowoleni. bez
      zbednych formalnosci .(o czystej toalecie bezplatnej juz nie wspomne)
      przyjelo sie w innych krajach wspierajmy rodziny
    • Gość: Gdyniak Drogie kino z płatnym parkingiem do Piotra Legucki IP: *.chello.pl 25.10.09, 17:33
      Od czasu kiedy jest płatny parking przed kinem przestałem tam chodzić I życzę
      wszystkim Gdynianom aby zrobili to samo .A pop corn niech p dyrektor sam zeżre
      To jest cała Polska i jej zadowoleni dyrektorzy
    • Gość: tanuki Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.gdynia.mm.pl 26.10.09, 15:43
      Pan Piotr Legucki - dyrektor Centrum Kultury i Rozrywki Gemini - najwyraźniej
      parkuje za darmo albo śpi na pieniądzach. Wprowadzanie tak wysokich opłat za
      głupi parking i brak systemu, w którym klienci Centrum Gemini byliby z opłaty
      zwalniania - to czyste buractwo. Gdybyśmy mieli wybór, to zapewne Gemini
      właśnie w ten sposób ukręciłoby sobie powróz na szyję. Ale nie mamy
      alternatywy. Za to mamy najbardziej ekskluzywny parking pod kinem w 3mieście. :-/
    • Gość: deringer Drogie kino z płatnym parkingiem IP: 83.238.141.* 30.10.09, 11:12
      Ludzie, przeciez zawsze możecie pojechac do Sopotu albo Gdańska. Ja
      w Gemini byłem ostatni raz pół roku temu i zdaje sie prędko tam nie
      wrócę, bo to zwykły bazar + kino. W dodatku, jak czytam, z drogim
      parkingiem. Filmy najlepiej się oglada na własnym kinie domowym.
    • Gość: usmianypopachy Drogie kino z płatnym parkingiem IP: *.chello.pl 29.11.09, 00:42
      Rozbawiające: "A popcornu nie trzeba kupować"
      Do kin też nie trzeba chodzić ^^ No chyba, że ktoś MUSI.
      A ja cholernie lubię popcorn i zawsze mam wyrzuty sumienia, gdy po zjedzeniu dużej porcji uświadamiam sobie, że w brzuchu powstał niezły śmietnik. Siedzą na kiblu, na szczęście bezpłatnym dręczy mnie sumienie - po co w ogóle byłem dziś w kinie?
      Dzisiejsze kina są smutne, po prostu. Zero klimatu, tylko kasy, cenniki, marne filmy do wyboru. Naprawdę smutne.
    • Gość: Daro Drogie kino z płatnym parkingiem IP: 81.190.13.* 09.02.10, 21:06
      Nadal także poza weekendami parking jest tańszy? Dziś byłem ze
      znajomymi w kinie. Bilet kupowałem dzień wcześniej. Wpierw
      telefonicznie, potem przy kasie, płacąc za zarezerwowany bilet,
      pytałem się o opłatę za parking. Zarówno osoba obsługująca parking,
      jak i ta sprzedająca mi bilety, powiedziały, że za parking po
      okazaniu biletu do kina będę miał zniżkę. A dzisiaj, już po seansie,
      pracownik na parkingu powiedział, że zniżki obowiązują tylko po
      godzinie 18 i w weekendy! To nabijanie kasy kosztem oszukiwania
      klientów! Gdybym wiedział, że pracownicy kina/parkingu oszukują,
      postawiłbym samochód kilka metrów dalej i opłacił parkowanie w
      strefie miejskiej. Niech dziennie zostanie tak oszukanych 20
      klientów i jak ja z żoną i znajomymi zapłaci 4,50 zł więcej - to już
      jest 90 zł dla kina. A jeżeli takich klientów jest więcej?
    • kaczynska.ja Drogie kino z płatnym parkingiem 09.02.10, 22:11
      Ale po co się denerwować? Wejdzie do gry inny multipleks za chwilę, słyszałem
      , że Cinema City wchodzi i się wyrówna. Kto bedzie chciał płacić za parking
      -ten zapłaci.
      Pozdrawiam-marko

quiz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka