Dodaj do ulubionych

Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ...

• voiceinthedesert Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... 07.08.10, 17:15
      Ten "mężczyzna" nie spadł z nieba. Trudno przypuścić też, że
      siedział on na ławce, aż Iwona zwróciła jego uwagę, gdy
      przechodziła. W takich wypadkach ludzie żadko podnoszą się z ławki i
      idą za kimś. Poprostu nie wiedzą, z kim mają do czynienia. Raczej,
      był on gdzieś w pobliżu a nawet w grupie ludzi, w momencie kiedy
      Iwona pokłóciła się z kolegami. Sam właściciel lokalu powinien coś
      pamiętać. Ten mężczyżna mógł tam siedzieć przy stoliku i słuchać.
      Mógł też siedzieć czy leżeć gdzieś ukryty na dworze, w parku, jak
      oni dyskutowali. Możliwe, że po tym co usłyszał, coś mu powiedziało,
      że Iwona to łatwa zdobycz.
    • Gość: op Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.chello.pl 07.08.10, 17:23
      moze być tak jak mówisz ze siedział cos usłyszał ze sie pokłuciła ze wraca
      sama musiał ktos cos słyszeć i wiedzieć i skorzystal z okazji dobry slad ale
      mówie wrócic sie do tyłu z kad wyszedł ten meżczyzna jesli wyszedł to musiał
      ktos go widzieć czy z jakiegos baru czy wstał z ławki tam przeciez jest na
      przeciwko tyle lokali nie wierze ze zadna osoba pracujaca tam nic nie
      zauwazyła to nonsens wróćmy sie do momentu gdzie widziano wione na kamrach
      pierwszych puzniej jest przerwa i dopiero ja widac na chodniku i tego goscia
      co za nia idzie wczesniej nie widac go jak za nia idzie czyli musial wyjsc tam
      gdzie nie ma kamer a jaka to ulica to juz trzeba pomysleć
      • fresh022 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi 08.08.10, 14:55
        przeczytalam tu dosc duzo postów i tak sobie mysle ,ze iwona mogla isc do tego
        domu co sa imprezy , tak jak pisaliscie ...a tam to juz jeden BÓG TYLKO WIE CO
        SIE DZIAŁO.
    • Gość: K Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: 109.243.14.* 07.08.10, 17:27
      Portret fatalny, na nim dobry wujek w wieku 50 lat. Facet z kamery
      jest inny - wiek ok. 35-37 lat, mocno opalony, ubrany w dobre ciuchy
      choć nie eleganckie. Blondyn, 185cm, twarz pociągła, nos długi i
      szpiczasty, oczy niebieskie, głęboko osadzone, cera gładka, sylwetka
      owalna, owłosiony tors.
    • voiceinthedesert Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... 07.08.10, 17:27
      A co z ręcznikiem? Nie pochodził on z Bogatyni? Jeżeli tak, to
      mieszkańcy Bogatyni powinni rozpoznać tego osobnika! To pierwsze. A
      drugie, to miejsce gdzie znaleziono ręcznik powinno być przeszukane
      w promieniu 30 metrów dookoła, czy ciała Iwony tam nie ma!
    • Gość: op Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.chello.pl 07.08.10, 17:31
      a jesli nawet wyszedł moze nawet z jakiegos lokalu siedział moze ktos widział obłsugiwał tego goscia moze jakis hotel albo kempingi z rysopisem trzeba isc pytac włascicieli pensjonatów kto miał w tedy dyżur 7 lipca i kto pracował albo kończył prace o tej godzinie kto widział tego meżczyzne i odświeżyc co niektorym pamieć szybko z kad wylazł karaluch !!!
      • jumanji_7 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi 07.08.10, 17:47
        voiceinthedesert napisał:

> A drugie, to miejsce gdzie znaleziono ręcznik powinno być przeszukane
        > w promieniu 30 metrów dookoła, czy ciała Iwony tam nie ma!

Bardzo wielu tu w wywodah dopuszcza możliwość przetrzymywania Iwony, podawania
        jakichś środków odurzających, oby nie doszło tylko do przedawkowania i na finale
        wskazań prób samobójczych, albo o gorsza ?
        Na teraz jak i od samego początku zadanie numer jeden to szukać powodów
        dlaczego się tak stało, dlaczego zaginęła i kto za tym stoi, a reszta to
        potem, o ile w ogóle?
    • Gość: Jan czy to ten sam Rutkowski, który współpracował IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.10, 18:00
      z porywaczami dla zysku i sławy?
    • Gość: op Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.chello.pl 07.08.10, 18:01
      słuchaj co robił to robił jego sprawa a ty powiedz co ty zrobiłeś
      • jumanji_7 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi 07.08.10, 18:44
        "człowieka można szukać a nigdy nie znaleźć"

Coraz więcej rysopisów, a sprawa w miejscu, co jest grane, czy człowiek już
        się nie lizy w tym zapędzonym świecie chciejstwa i zakłamania ?
    • 2-gamma Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... 07.08.10, 18:48
      Wydaje się że sledztwo utkwiło w martwym punkcie. Nie ma Iwony, nie ma typa.
      Jest tylko slad na monitoringu i ręcznik który może miec ale nie musi mieć
      zwiazku ze sprawą. Niczego nie można z całą pewnoscia powiedzieć na tym etapie
      ale na dwie rzeczy zwracam uwagę: typ zdaje się ze wpada w rytm jej kroków,
      jakby się skradał choć trzyma dystans, poza tym: gdyby był niewinny zglosiłby
      się jako swiadek. Jesli on jej zrobił krzywdę, najgorszą jaką można sobie
      wyobrazić, dziwne jest to że jeszcze nie odnaleziono ciała. Jesli popełnił
      zbrodnie prawie dokonałą, (że nie można odnaleźć tego najważniejszego dowodu w
      sprawie jakim jest ciało) czy porzuciłby ręcznik na po drodze, co do której
      mógł mięć duże podejrzenia że zostanie przeszukana na tę okolicznosc? To mi
      trochę tu nie pasuje.
      Duzo wskazuje na to że Iwonka mogla byla w zlym miejscu i zlym czasie i
      narazila się na atak takiego zwyrodnialca choć zdaje się że w takim przypadku
      nie ma duzego problemu z odnalezieniem ciała. Więc może jednak uprowadzenie?
      Wyrazy wspolczucia dla rodziny osób bliskich które za nią tęsknią.
      • fresh022 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi 08.08.10, 14:58
        Ja mam taka kolezanke co sie umówila z facetem z agencji matrymonialnej , to
        był niemiec. I co sie okazalo pojechala gdzies z nim na noc , a tam juz
        szykowali zeby ja wywieźć. Dziewczyna bystra i w srodku nocy tak jak stała bosa,
        bez niczego uciekła. Od tamtej pory koniec z poznawaniem facetów przez takie biura.
      • Gość: powaznie? przeciez było napisane, ze go znaleźli IP: 83.1.50.* 08.08.10, 15:58
        przyjaciele iwony, pijany, spał na ławce
    • Gość: MOrfeusz Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.aster.pl 07.08.10, 19:28
      LUDZIE! 1)czemu nikt nie pisze o tym dziadku po lewej stronie na
      początku filmu tylko jarają się typem z ręcznikiem który the facto
      patrzy na tego dziadka - a media podają ze się "rozgląda".Dziadek
      widział wszystko-gdzie poszła, czy ten facio z ręcznikiem szedł za
      nią czy nie. 2) Dlacsego i tak skompromitowana w tej sprawie policja
      z sopotu- bo oni prowadzą sprawę, nie zajmują się parkingiem obok
      nagrania z kamery-mógł Iwone ktoś wciągnąć do fury....
    • Gość: kretyn Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.10, 19:58
      Iwona wyjdź wreszcie z ukrycia, bo jak nie wyjdziesz to pismaki GW zajeżdżą
      nas artykułami o Twoim zaginięciu. Kto Ty jesteś, że takie zainteresowanie
      Twoim zniknięciem.
    • Gość: kjgfkaegfbojrds Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi IP: 85.222.87.* 07.08.10, 19:59
      Dokładnie. Jego profil jest przerysowany. Ten koleś jest o wiele młodszy
      36-46 lat.
      • Gość: s-1 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 20:29
        Gość portalu: napisał(a):

> LUDZIE! 1)czemu ...
        2) Dlacsego i tak skompromitowana w tej sprawie policja
        > z sopotu- bo oni prowadzą sprawę, nie zajmują się

Ale dlaczego MOrfeusz mówisz "skompromitowana w tej sprawie policja
        z Sopotu" na podstawie czego wysuwasz takie wnioski, czyby było coś na rzeczy o
        czym nie wiemy jeszcze?
    • Gość: dart09 Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 20:24
      Mężczyzna porusza się w dosyć charakterystyczny sposób — tak chodzą ludzie wysportowani, pewni swojej sprawności fizycznej. Ten człowiek może być np. dżudoką (byłym zawodnikiem) albo przedstawicielem (trenerem?) innych dalekowschodnich sztuk walki. Dodatkowo jest chyba introwertykiem, człowiekiem, który potrafi się skupić. ( Ekstrawertycy, zróbcie eksperyment, zawieście sobie długi ręcznik na ramieniu i spróbujcie iść tak przez pewien czas, to dość irytujące. )
      • Gość: s-1 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 20:35
        Gość portalu: dart09 napisał(a):

> Mężczyzna porusza się w dosyć charakterystyczny sposób

Też na to zwróciłem uwagę, on jakiś taki "bujano-szemrany",a może wiele
        spacerował w ciasnym pomieszczeniu, stąd ma taki chód "pewniaka" ... ?
        • Gość: 2-gamma Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi IP: 213.76.153.* 08.08.10, 02:35
          dobre okreslenie..on wlasnie tak porusza. Bujano-szemrano.
      • Gość: ewa Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.10, 22:21
        wydaje mi sie ze jest bylym bokserem bo oni maja takie nosy
    • Gość: Salvaje Cormoran Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 20:45
      Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.
    • Gość: mika Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.chello.pl 07.08.10, 21:02
      Może to nieistotne ale ten gośc przypomina mi typa który kiedys
      próbował mnie napaść.Sytuacja podobna ,wracałam sama do domu .To
      było we Wrocławiu ,typ mial do czynienia ze sportem koszykarskim
      (może był kims z kadry lub lansowal się w tej grupie) z tym ze
      dzisiaj byłby starszy niz 35 lat.Był wysoki i miał wstrętne rysy
      twarzy ,podobne do tego.To było dawno więc wspomnienia juz
      wytarte ,ale jak tak spojrzałam na rysopis sokoła to normalnie serce
      mi drgneło.
    • candlekeep Smuda powinien się obawiać... 07.08.10, 21:10
      Jak dla mnie, to postać na portrecie - zwłaszcza z profilu - wygląda
      jak Franciszek Smuda. Byłbym ostrożny z takimi rysopisami...
    • Gość: jomi Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: 89.174.77.* 07.08.10, 21:18
      wow to się matka zdziwiła co ???
    • Gość: albowiem to przecież Walujew... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 21:44
      Walujew jak nic, widać wyraźnie
      • Gość: s-1 Frankenstein IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 22:00
        Jeżeli rozpatrujemy tu ewentualność w kategoriach napastnika, mógłby być nim
        każdy, niekoniecznie bandzior z twarzą doktora FRANKENSZTAJNA, znamy życie,
        wystarczy rozejrzeć się po najbliższej własnej okolicy, ilu to napalonych
        gości, ciągle podnieconych na widok praktycznie każdej kobiety
        i nie musi to
        być wcale jakiś podły kryminalista, a wyjątkowo porządny zacny i ogólnie
        szanowany obywatel bywa, że tylko z racji zajmowanego znaczącego stanowiska,
        tudzież innej wysokiej pozycji społecznej - prawda?
        • Gość: dart09 Re: Frankenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 22:26
          > Jeżeli rozpatrujemy tu ewentualność w kategoriach napastnika, mógłby być nim każdy <

Zgoda, ale spójrz na dwa ważne czynniki: czas i miejsce. Trudno przypuszczać, by czcigodny ojciec dzieciom wymykał się o 4 rano z domowych pieleszy, aby napadać na nastolatki w Parku Reagana. Napastnik musiał powracać z jakiejś imprezy albo (co statystycznie bardziej prawdopodobne i łatwiejsze dla policji przy ewentualnym typowaniu sprawcy) szedł po prostu z pracy.
          • Gość: s-1 Re: Frankenstein IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 22:48
            Taaaa z "pracy", chyba z nocnej zmiany ... ?;)
            • Gość: dart09 Re: Frankenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 22:54
              Gość portalu: s-1 napisał(a):
              > Taaaa z "pracy", chyba z nocnej zmiany ... ?;)

Barman, ochroniarz, kelner, kucharz, sprzątający... Ktoś, kto znał znakomicie teren, na przykład.

Myślę, że policja musi mieć jakiś punkt zaczepienia, typowanie ewentualnego napastnika od czegoś trzeba zacząć.

• Gość: s-1 Re: Frankenstein IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 23:39

> Myślę, że policja musi mieć jakiś punkt zaczepienia, typowanie
                > ewentualnego napastnika od czegoś trzeba zacząć.

Wydawać by się mogło, że tak. Myślenie nie boli, ale to już nie nasza działka,
                nie odbierajmy ludziom chleba, piszmy co myślimy samodzielnie o tym wydarzeniu ;)
        • Gość: dart09 Re: Frankenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 22:47
          "mógłby być nim każdy"

I tu jest, niestety, rzecz najbardziej skomplikowana. Po wyeliminowaniu najbliższego otoczenia Iwony, różnych wątków pobocznych, osoby "Ręcznikarza" (jeśli się odnajdzie), pozostaje straszna konstatacja, że sprawcą rzeczywiście mógł być każdy. Pan z warzywniaka na osiedlu Iwony, właściciel solarium, w którym się opalała, nauczyciel z podstawówki, etc. Bo rzeczywiście sprawcą mógł być ktoś przypadkowo spotkany, osoba, którą ofiara znała choćby tylko z widzenia i przez to wzbudzająca jej zaufanie.
        • blue911 Re: Frankenstein 08.08.10, 03:56
          Biedna Iwona: ona pewnie juz dawno lezy na dnie jakiegos bagna i,byc
          moze, nigdy jej nie znajdziemy? Obym sie mylil.
          A sprawca mogl byc kazdy - to pewnie sie stalo w przyplywie naglych
          emocji i okolicznosci. Nie wierze zeby to bylo morderstwo z
          premedytacja? A sprawcy,jak narazie przypisalo szczescie.
    • Gość: TB Rutkowski, do psychologa i pierdla! IP: *.3s.pl 07.08.10, 22:58
      Ktoś pisze o tym świrusie? Gościu jak go aresztowali - płakał -
      pamiętacie? Dziecko z durną fryzurą dawny zomowiec
      • Gość: mitla Re: Rutkowski, do psychologa i pierdla! IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.01.11, 17:00
        nie tobie oceniac po wygladzielebku, zobacz sie w lustrze..napewno zobaczysz debila
    • Gość: some_hints Portret-smiechu warte IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 07.08.10, 23:13
      Ten portret wogole nie przypomina tego faceta. Lepiej spojrzcie na portret
      stworzony przez goscia Sokole oko.
      Wogole nie wiem jak mozna bylo jakiegos bezdomnego goscia pomylic z tym z
      monitoringu. Facet na monitoringu jest to przystojny facet dobrze ubrany,
      wysportowany. Nie wyglada na zadnego kierowce tira, czy budowlanca i tym podobne
      bzdety. To co on ma na sobie to KOSZULA, nie zadna kurtka!!! Tak czesto ludzie
      ubiraja sie do biura w piatki. Ja uwazam, ze gosciu byl na jakims szkoleniu
      tudziez wyjezdzie integracyjnym w pobliskim osrodku. Po imprezie postanowil
      skoczyc sie wykapac w morzu. Nie wyglada jednak jakby skrecal na plaze.. Gdzie
      poszedl pewnie nigdy sie nie dowiemy, sadzac po tym jak dziala policja i zreszta
      Rutkowski tez, totalna porazka.
    • grazyna_suwald Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... 07.08.10, 23:36
      Proszę poszukać znajomych Iwony-biuro, szkoła, itp. Ale też osoby,
      które miały kontakt z warsztatem samochodowym, naprawą samochodu
      • Gość: s-1 Re: Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 23:44
        grazyna_suwald napisała:

> Proszę poszukać znajomych Iwony-biuro, szkoła, itp. Ale też osoby,
        > które miały kontakt z warsztatem samochodowym, naprawą samochodu

A jakiego kolory to auto, metalik w odcieniu ciemnej zieleni ???
    • Gość: ladrynka Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: *.chello.pl 08.08.10, 00:21
      do gości 200zł:

również widziałam ta opinię na forum wizaż jak można takie głupoty pisać?to
      jest ściema wszystko...ludzie nie mają co robić i jakieś 15 latki
      wymyślają!!!opanujecie się trochę!!! jakąś gó...ara myśli że wklei coś na
      każdym artykule i że ktoś w to uwierzy!żałosne.jak można tak oczerniać
      dziewczynę która lubiła chodzić na imprezy?gdybym była mamą iwonki na pewno
      bym już podała ta osobę lidię90 aby policja ją sprawdziła.mam nadzieję że mama
      jej tego nie czyta! już były ploty że znaleziono jej ciało i takie tam jakoś
      bezskutecznie.wszyscy tylko żyrują na nieszczęściu innych co w tym złego że
      dziewczyna lubiła imprezować?każdy chodzi na imprezy.ale to nie znaczy że
      teraz można z kogoś robić pierwszą lepsza jakąś szmatę!
      ja ją znałam i nie była taka ja opisuje anonimowa lidia!!!chce tylko wzbudzić
      prowokację ale w końcu widocznie ma taki iloraz inteligencji!
    • Gość: landrynka Totalna ściema ten sponsoring! IP: *.chello.pl 08.08.10, 00:23
      do gości 200zł:

również widziałam ta opinię na forum wizaż jak można takie głupoty pisać?to
      jest ściema wszystko...ludzie nie mają co robić i jakieś 15 latki
      wymyślają!!!opanujecie się trochę!!! jakąś gó...ara myśli że wklei coś na
      każdym artykule i że ktoś w to uwierzy!żałosne.jak można tak oczerniać
      dziewczynę która lubiła chodzić na imprezy?gdybym była mamą iwonki na pewno
      bym już podała ta osobę lidię90 aby policja ją sprawdziła.mam nadzieję że mama
      jej tego nie czyta! już były ploty że znaleziono jej ciało i takie tam jakoś
      bezskutecznie.wszyscy tylko żyrują na nieszczęściu innych co w tym złego że
      dziewczyna lubiła imprezować?każdy chodzi na imprezy.ale to nie znaczy że
      teraz można z kogoś robić pierwszą lepsza jakąś szmatę!
      ja ją znałam i nie była taka ja opisuje anonimowa lidia!!!chce tylko wzbudzić
      prowokację ale w końcu widocznie ma taki iloraz inteligencji!
      • three-gun-max Re: Totalna ściema ten sponsoring! 08.08.10, 15:53
        Wiesz, ja tam nie wiem czy chodziła z facetami za kase czy nie, ale może lepiej zwróć uwagę na to, że jeśli tak to niekoniecznie musiała się tym chwalić?
    • Gość: iw Poszukiwania Iwony. Rutkowski stworzył rysopis ... IP: 188.33.0.* 08.08.10, 00:29
      To co wystaje mu z kieszeni to chyba smycz od kluczy.Czy ktoś, kto jest na wyjezdzie nosi takie klucze ze sobą?
      Poza tym sprawia wrazenie przystojnego facetaw koszuli w kratkę a nie w kurtce.
      Wysoki i opalony.Turysta?A jest tam w poblizu jakis pensjonat?Moze zauwazył ją przez okno i wziął ręcznik i poszedł za nią, z myślą,zeby jej to zarzucić na głowę.Ale z powyższych opisów wynika, ze o tej porze jest tam za duzo ludzi, zeby coś okropnego zrobic.
      A może ta samycz miała na koncu kluczyki do samochodu i tam ją zaciągnął?jest taka możliwosc?(pytam zorientowanych lokalsów)
      I kto to do diabła jest ten słynny Mariusz O.Czy to wielki kiedys biznesmen?
      • Gość: s-1 Re: Frankenstein IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 01:03

> "mógłby być nim każdy"
        >
        > I tu jest, niestety, rzecz najbardziej skomplikowana. Po wyeliminowaniu najbliż
        > szego otoczenia Iwony, różnych wątków pobocznych, osoby "Ręcznikarza" (jeśli si
        > ę odnajdzie), pozostaje straszna konstatacja, że sprawcą rzeczywiście mógł być
        > każdy. Pan z warzywniaka na osiedlu Iwony, właściciel solarium, w którym się o
        > palała, nauczyciel z podstawówki, etc. Bo rzeczywiście sprawcą mógł być ktoś pr
        > zypadkowo spotkany, osoba, którą ofiara znała choćby tylko z widzenia i przez t
        > o wzbudzająca jej zaufanie.

W tej sytuacji najlepiej byłoby ustrzelić frajera zamknąć i jeszcze by tak na
        ten przykład się w areszcie powiesił i po ptokach...
        Nie chciałbym być w tej sprawie policjantem, wyjątkowo niewdzięczna rola.
        Ciekawe czy się kiedyś dowiemy co tak na prawdę przytrafiło się Iwonie w drodze
        powrotnej do domu ?
        • Gość: ktos_z_wawy Re: Frankenstein IP: *.home.aster.pl 08.08.10, 01:25
          ja jestem pesymista... mysle, ze stalo sie to najgorsze, a ten kto
          to zrobil byl na tyle sprytny by skorzystac z opieszalosci policji w
          kilku kluczowych pierwszych dniach i zatarl slady...

ot, to co mowi Rutkowski (bez zadnych podtekstow zwiazanych z
          reputacja goscia) - Iwona znalazla sie w zlym miejscu o zlej porze i
          niestety stalo sie...

obym sie mylil, bo final tej sprawy, jakikolwiek by nie byl bedzie
          dla rodziny Iwony czyms znacznie lepszym niz zycie w zawieszeniu, z
          watpliwosciami, z ciaglym zadreczaniem sie czy Iwona zyje i gdzie
          jest...

straszne to, ale zycie nasze jest pelne tragedii, tych blizszych i
          tych dalszych, tyluz ludzie ginie i cierpi, gdy to pisze, a my z
          tego nie zdajemy sobie sprawy... smutna rzeczywistosc
          • Gość: mel Re: Frankenstein IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 01:52
            Ano właśnie...życie jest pełne tragedii bliższych i dalszych.
            Szeroko opisywany przypadek Iwony jest przecież jednym z tysięcy
            podobnych... a jednak nie lubię często spotykanego pytania: cóż dla
            świata znaczy jeden człowiek? bo zawsze mocno myślę o tych, dla
            których ten jeden człowiek był całym światem (a przynajmniej jego
            bardzo ważną częścią).

Bardzo mnie wzruszyła ta historia, nie tylko ze względu na los
            dziewczyny, ale też jej bliskich, którzy muszą przechodzić obecnie
            niewyobrażalnie trudny czas.
            • Gość: Brunet_wieczorową Re: Czas robi swoje ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 02:10

To jednak coś się działo kiedyś w 3M, ciekawe jak to
              dziś wygląda?

No chyba z tak błahego powodu dziewczyna nie popełniła samobójstwa, no bo co co
              innego w grę tu wchodzić jeszcze może?
              • Gość: mel Re: Czas robi swoje ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 02:52
                Problem z tą sprawą jest m.in. taki, że można postawić wiele
                hipotez, ale każda jest łatwa do obalenia.

1. Ucieczka/dobrowolny wyjazd - żadna laska nigdzie dobrowolnie nie
                pojechałaby bez swoich kosmetyków, ciuchów, bez pieniędzy ani
                niczego. Poza tym ona nie miała raczej powodów by uciekać i na
                filmiku nic nie wskazywało, by miała taki zamiar. A jeśli była
                związana z rodziną to nigdy by czegoś takiego tym bardziej nie
                zrobiła.

2. Samobójstwo - Dla mnie to by była prawdopodobna wersja, bo ktoś
                kto decyduje się w środku nocy przejść 6 kilometrów boso może być w
                jakimś silnym stanie emocjonalnym, a w takim wieku pod wpływem
                chwilowych emocji można zrobić bardzo różne rzeczy. Jednak w
                przypadku samobójstwa ciało byłoby raczej łatwe do znalezienia, więc
                nie sądzę.

3. Zbrodnia w tym parku/lasku przez który przechodziła to kolejna
                hipoteza, ale gdyby tam była zbrodnia, to chyba by tam musiało być
                ciało, a gdyby było, to psy by musiały znaleźć, po kilku/kilkunastu
                dniach nawet dla ludzi byłoby to wyczuwalne przy tych temperaturach,
                no chyba że w jakimś stawie, ale to chyba było sprawdzane.

4. Porwanie do pracy w burdelu też brzmi mało przekonująco, bo
                podejrzewam, że współcześnie istnieją łatwiejsze/wygodniejsze
                sposoby werbowania kobiet do takiej pracy.

Być może tu w grę wchodzi jakieś rozwiązanie, które nikomu jeszcze
                do głowy nie przyszło. W takich sytuacjach zawsze wszyscy mimowolnie
                poszukują najbardziej kryminalnych rozwiązań, a czasem jest inaczej.
                Tak chyba było z tą dwójką policjantów, którzy się razem z
                samochodem utopili. Dopóki ich nie znaleziono to chodziły różne inne
                hipotezy, ale nie taka. Podobnie było z dziewczyną, która umarła w
                akademiku. Każdy uważał, że to morderstwo musiało być lub
                samobójstwo, otrucie, przedawkowanie itp. Później się okazało, że
                dziewczyna miała tętniaka mózgu, który nagle pękł i o którym nikt
                wcześniej nie miał pojęcia, nawet ona sama i jej rodzina, było to
                wielkim szokiem dla wszystkich. Tu oczywiście nie wchodzi w grę
                takie akurat rozwiązanie, ale życie bardzo często pisze zaskakujące
                i niespodziewane scenariusze. Oby tym razem scenariusz tej historii
                zaskoczył nas jakoś pozytywnie. Nadzieja umiera ostatnia.
                • Gość: s-1 Re: Czas robi swoje ... f IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 03:55
                  Gość portalu: mel napisał(a):

> Problem z tą sprawą jest m.in. taki, że można postawić wiele
                  > hipotez, ale każda jest łatwa do obalenia.
                  >
                  > 1. Ucieczka
                  >
                  > 2. Samobójstwo
                  >
                  > 3. Zbrodnia w ale to chyba było sprawdzane.
                  >
                  > 4. Porwanie

> Być może tu w grę wchodzi jakieś rozwiązanie, które nikomu jeszcze
                  > do głowy nie przyszło. W takich sytuacjach zawsze wszyscy mimowolnie
                  > poszukują najbardziej kryminalnych rozwiązań, a czasem jest inaczej.
                  > Tak chyba było z tą dwójką policjantów, którzy się razem z
                  > samochodem utopili. Dopóki ich nie znaleziono to chodziły różne inne
                  > hipotezy, ale nie taka. Podobnie było z dziewczyną, która umarła w
                  > akademiku. Każdy uważał, że to morderstwo musiało być lub
                  > samobójstwo, otrucie, przedawkowanie itp. Później się okazało, że
                  > dziewczyna miała tętniaka mózgu, który nagle pękł i o którym nikt
                  > wcześniej nie miał pojęcia, nawet ona sama i jej rodzina, było to
                  > wielkim szokiem dla wszystkich. Tu oczywiście nie wchodzi w grę
                  > takie akurat rozwiązanie, ale życie bardzo często pisze zaskakujące
                  > i niespodziewane scenariusze. Oby tym razem scenariusz tej historii
                  > zaskoczył nas jakoś pozytywnie. Nadzieja umiera ostatnia.

Bardzo ładnie i po trzech tygodniach dochodzimy do punktu wyjścia, czy oby
                  czasem nie kręcimy się w kółko, albo ktoś nam tu nie roluje koca? A może by
                  się tak pokusić i osobiście poprosić pana Krzysztofa by już nie dla policji,
                  która go bezczelnie wyśmiewa, a dla nas internautów zrobił coś wyjątkowego i
                  postarał się "zobaczyć" czy ten człowiek z monitoringu jeszcze żyje, co bez
                  uzasadnionych
                  wątpliwości miałoby tu kluczowe znaczenie
                  i my byśmy mieli info czy tu na to
                  forum jeszcze jest sens zaglądać, czy to oby już jak często bywa nie finał
                  wszystkiego czasem?
    • sselrats Ale zboj - to napewno morderca 08.08.10, 02:49
      tak morda
    • Gość: zdziwiony tak trudno jednego zula znalezc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 10:21
      jesli to faktycnzie nie jakis kierowca TIR'a z Ukrainy, to chyba
      jednak ktos powinien go rozpoznac.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka