Dodaj do ulubionych

Młodzieżówka SLD przeciw religii w szkołach

IP: *.plusgsm.pl 22.06.04, 21:04
Komunistyczna upadająca hydra próbuje podnosić łeb. Ale za chwile pójdzie pod
wodę z całym tym czerwonym ścierwem.
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Młodzieżówka SLD przeciw religii w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 01:26
      Nie jestem zwolennicza SLD, ale jestem ateistka i zgadzam sie z tym, ze religia
      powinna byc nauczana w salkach katechetycznych w kosciolach, a nie w szkole!
      Pytanie tylko, jak te petycje dotra do ludzi? Bardzo chcialambym sie pod nia
      podpisac. Świetny pomysl!
    • Gość: Ed Re: Młodzieżówka SLD ma rację IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 02:12
      Z punktu widzenia prawa mają zupełną rację. Jest to największy przekręt
      kościelnych w III RP. Stwlla Maris Gocłowskiego w taki zestawieniu jest zupełną
      plotką. Za jednym zamachem realizowane są tu interesy kościoła w zakresie
      indoktrynacji i kasy!!!
    • Gość: staszek Re: Młodzieżówka SLD przeciw religii w szkołach IP: *.wp.shawcable.net 23.06.04, 05:39
      Rodzice nie beda placic katechetom za nauczanie religii w szkolach, bo to juz
      czynia placac swoje podatki. Nikt nikogo nie zmusza do tego, aby chodzil na
      religie, ale to nie oznacza, aby wiekszosc mialaby byc pozbawiona tego, w co
      wierzy i chce wyznawac rowniez w szkolach. Zajmijcie sie lepiej tym, co zrobic
      aby wyeliminowac slabe wyniki w nauczaniu, bezczelnosc niektorych uczniow w
      stosunku do nauczycieli; poza tym - kazdy ksiadz, jako obywatel placi podatki
      do wspolnej kasy panstwowej, wiec nie rozumiem, kto tu jest poszkodowany?!
    • Gość: Ewa Re: Nareszcie!!Młodzieżówka SLD przeciw religii .. IP: *.revers.nsm.pl 23.06.04, 09:02
      To paranoja, że za dogmaty obojętnie jakiego by były, kościoła musi płacić
      społeczeństwo, przy dzisiejszej mizerocie. Najgorsze jest to, że nawet dziecko
      ktorego rodzice nie chcą, aby uczestniczyło w takiej lekcji, ponieważ się nudzi
      bo ma inny pogląd na świat (naukowy) nie otrzymuje np.nauk etyki lub filozofi
      czy religioznastwa. Zazwyczaj dyrektor mówi, no i co ja teraz zrobie, a
      następnie szantażuje, wie pani jak to będzie odbierane przez Rade Parafialną
      pani córka dostanie stosowną etykiete a czemu ją piętnować.
      • Gość: P Re: Nareszcie!!Młodzieżówka SLD przeciw religii . IP: *.revers.nsm.pl 23.06.04, 09:18
        Ja jestem muzułmanką i chciałabym wychowywać syna w tym duchu dlaczego w
        Gdańsku nieprowadzi siętakich lekcji
        • Gość: Maniek Re: Nareszcie!!Młodzieżówka SLD przeciw religii . IP: *.era.pl 23.06.04, 10:32
          Pewnie, jak nie aborcja to religia... Ale ci "humani?ci" nie wzięli pod uwagę,
          że do ko?cioła dziecko musi przej?ć parę przecznic i zajmie mu to z życiorysu
          dodatkowš godzinę, bo na przerwie nie zdšży. Jesli chodzi o inne zajęcia to
          zależy to tylko od zaangażowania rodziców. Moje dziecko na takie chodzi i nie
          robie z tego szumu. A jak MSLDziaki nie majš patentu na życie to niech utworzš
          trójki robotniczo-chłopskie do tropienia afer w szeregach własnej partii.
          • Gość: Aga Re: Nareszcie!!Młodzieżówka SLD przeciw religii . IP: *.rgsa.pl 23.06.04, 13:45
            no wlasnie-chodzi o zaangazowanie rodzicow..jak im zalezy na tym,zeby dzieci
            chodzily na religie to pol godziny z zyciorysu nie powinno stanowic problemu!!!
            wziales pod uwage to,ze dzieci, ktore nie chodza na religie marnuja czas
            siedzac godzine na korytarzu???
    • Gość: Ili Re: Młodzieżówka SLD przeciw religii w szkołach IP: 195.117.159.* 23.06.04, 11:34
      Nie chciałam aby moja córka chodziła na religię, takie rzekomo mam prawo. W
      zerówce celowo ustawiono lekcje religi w środku (nie na początku u nie na
      końcu). Tego dnia nie puszczałam córki na zajęcia. W pierwszej klasie też nie
      chodziła. Gdy nagle przyszła do szkoły, a wszyscy ubrani byli w stroje galowe
      (oprócz niej bo nie wiedziała) z okazji wieszania krzyży w klasach. Pani wzięła
      ją za rękę i jak "czarną owcę" zaprowadziła do świetlicy. Wyobrażam sobie jak
      się czuła. Odpuściłam, choć uważam to za indoktrynację tylko w jednym kierunku.
      • Gość: xyz Re: Czewone pryszcze przeciw religii w szkołach IP: *.wlan.pl 23.06.04, 13:15
        Niech młodzieżówka komunistyczna zajmie się systemem wychowawczym w szkołach bo
        się zupełnie załamał. To system komunistyczny doprowadził do ruiny moralnej w
        Polsce. Czerwone pryszcze mordy w kubeł.
        • Gość: Aga Re: Czewone pryszcze przeciw religii w szkołach IP: *.rgsa.pl 23.06.04, 13:47
          A co powiesz na post powyzej czarny wrzodzie?
        • Gość: Witold Re: Czewone pryszcze przeciw religii w szkołach IP: *.revers.nsm.pl 23.06.04, 22:06
          Zobacz durniu co teraz się robi w szkole za czarnych , a co się robiło za
          czerwonych i porównaj. Mam nadzieje , ze masz zmysł poprawnej analizy.
    • jacek.69 Pierwszy podpiszę się 23.06.04, 13:46
      Francja uważana za pierwszą córkę Kościoła już dawno wprowadziła jasny rozdział
      koscioła od państwa. Chodziłem kiedyś na katechezy do salki w kościele i
      życzyłbym sobie, aby moja córka też tam chodziła, a nie miała religii w szkole.
      Gdzie i kiedy mamm sie podpisać pod tą petycją???
    • Gość: Ed Re: Brawo Młodzieżówka SLD IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 04:07
      Tak trzymać. Starzy zacęli chodzic juz na postronku tych religiantów. Może
      powiesz, co słychac w kopali bursztynów Jankowskiego???
      Ilu ludzi stracilo pracę w Gdańsku dzięki likajowemu zachowaniu się Millera???

Kosciół należy pogonić nie tylko ze szkół z farsy nauczania religii ale także z
      kazdego styku z działalnością gospodarczą!!!
      • Gość: Roman Re: Brawo Młodzieżówka SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 10:55
        Browo!!!!!!Wreszcie ktoś głośno mówi o tym o czym inni boją się pomyśleć.
        Tą czrną bande należy wygnać ze szkół i przedszkoli.
        Moje dzieci nie brały udziału w lekcjach religi i z tej przyczyny były
        szykanowane przez tych czarnych skurwieli.
        Mam nadzieje że ten nasz zacofany naród kiedyś zrozumie gdzie jest miejsce
        czarnuczów pośle ich do diabłów!!!!!!
        Jak trzeba będzie podpisać się pod petycją Młodzieżówki to zrobie to z wielką
        przyjemnością
        • Gość: Ed Re: Brawo Młodzieżówka SLD IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 01:28
          Nie Twoi jedni. Moje dzieci uporały się w sposób właściwy z tą cyganerią. Z
          wnukami maltretowanymi indoktrynacyjnie od przedszkola zaczynam mieć problemy.
          Generalnie nie ma pieniędzy na przedszkola w kraju, ale znajdują się pieniądze
          na opłacanie takiej działalności indoktrynacji religijnej w tych samych
          przedszkolach. Porąbana jest ta rzeczywistość III RP.
    • Gość: bolo Czarny BIZNES. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.04, 16:25
      Naszym "pasterzom" jest jak najbardziej na ręke że religia odbywa się w
      szkołach. Księżulo ma pensję,nie trzeba utrzymywać domu katechetycznego. W
      byłych salach katechetycznych można urządzić pokoje hotelowe i trzepać
      turystów. Biznes się kręci !
      Gdzie wiara tam szmal. Na ciele drogie szaty, na szyi złoty krzyż, na dłoniach
      pierścienie, na ustach banały o wierze, umartwianiu się , wyższości ducha nad
      materią itp.

.
      Nie lubię betonu nawet czerwonego ale popieram inicjatywę eseldziaków.
      • Gość: H56 Rzucili hasło i co dalej ? IP: *.comnet.krakow.pl 30.06.04, 23:15
        pokażcie młoda lewico ,że potraficie działać.Tych co ogłupiają dzieci za młodu
        na koszt państwa powinno się już dawno pogonić. Klechy pedofile , zajmują
        miejsca nauczycielom języków obcych,informatykom. To kraj rządzony przez V
        kolumnę Watykanu. Europo ratuj nas przed czarną zarazą !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka