Dodaj do ulubionych

Konsul Seszeli grozi nam sądem, że stoi za rest...

• prababka44 Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... 21.04.13, 23:07
      wyjątkowa men....... ten Gessler
    • Gość: XXX Re: Konsul Seszeli grozi nam sądem, że stoi za re IP: *.ed.shawcable.net 21.04.13, 23:08
      jak ktos moze byc winny 30 milionow miastu za czynsz ? to przeciez farsa ? jesli ktos jest winny za 3 miesiace czynszu to przyjezdza komornik i wyrzuca goscia na zbity pysk i jeszcze kaze sobie za to zaplacic ? co tu jest grane ?//// Spiewajacy aktorzy , boskie ,,, najlepiej zeby na kolanach ,, spiewali , to jest ta Sztuka przez duze S w kapitalizmie.
    • Gość: uczciwa Re: Konsul Seszeli grozi nam sądem, że stoi za re IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 23:13
      to za takie długi nie idzie się do pierdla? tylko jak masz mniejsze, alimentacyjne (słusznie, ale to pokazuje, że na małą skalę się nie oszukuje innych, tylko trzeba kraść miliony, żeby nikt cię skutecznie nie ścignął).
    • alibarber Sprawdza się stara prawda 21.04.13, 23:19
      Jak masz 1000 zł długu w banku to masz problem. Jak masz 10mln zł długu to bank ma problem.
    • iremus Po ch. w III RP są te wszystkie spec-służby 21.04.13, 23:22
      Po ch. są ci agenci skoro nie potrafią przyskrzynić na oszustwie cwaniaka. Pewnie te wszystkie spec-służby są po to żeby przydybać na przekretach jakąś babcię klozetową zatrudnioną u oszusta i wysłać do niej antyterrorystów.
      Ciekawe którą partię sponsoruje i kogo zatrudnił "za ucho"?
    • Gość: Rozka Bojkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 23:23
      ta restauracja powinna byc zbojkotowana, skoro Pan Gessler winien miastu , czyli jego obywatelom tyle pieniędzy . ale do tego trzeba by trochę obywatelskiej solidarnosi
    • Gość: kilo złodziej w muszce IP: *.a147.priv.bahnhof.se 21.04.13, 23:26
      nie wystarczy załozyć muszke, żeby być gentelmanem.
      Jak sie kradnie, to i tak jest się zwykłym złodziejem.
    • naprawdetrzezwy Ponieważ to Gazeta, to muszę zapytać: 21.04.13, 23:34
      „Główne dania kosztują od 32 do 65 zł, a dokładka zupy i pieczystego należy się za darmo.”

Na pewno chodzi o to, że za darmo dodają pieczone mięso?
      • Gość: krka Pieczyste czy pieczywo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.13, 08:27
        Właśnie nad tym samym się zastanawiam...
        Nie wierzę, że dokładka pieczonego mięsa jest za darmo.
        Ale dokładka pieczywa - wierzę, że jest. Nawet, jeśli to ciasto.
    • tslmkdc Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... 21.04.13, 23:48
      wierzyciele powinni dać mu spokój bo ich jeszcze jewroentuzjaści o antysemityzm oskarżą
    • Gość: doświadczony Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 23:52
      Pracowałem prze kilka dni u tego pana i sie napatrzyłem do woli, jak olewa ludzi poprzez nieplacenie im pensji calymi miesiącami (wiem to od pracownikow z długim stażem) olewa wszytkich i wszytsko, trzeba chodzic za jego synalkami i prośic sie o stówke do wypłaty żeby dali z portfela. Hotel jest w stanie totalnego rozpadu (nie byl juz błyszczącym przykładem hotelarstawa w Krakowie ale nie robi sie tam nic aby cos zmienic - pracownicy mówią że hotel dla niego to dach do restauracji) sama restauracja mimo ochów i achów co po niektórych osób w Krakowie marna i mierna - wszytko stare zniszczone, sala od pijarskiej jeszcze ujdzie ale sale z tyłu - masakra. Jednym słowem gość trzepie kase na ludzkiej naiwnosci i przekonaniu żer jest jakimś guru... skąd to przekonanie - nie wiem - ja uciekłem po kilku dniach bo nie chciałem sie narażac na pracę bez wynagrodzenia całymi miesiącami i czekanie i proszenie i chodzenie i żebranie o należną wypłatę -tak jak to robi cały personel w tym przybytku - i powiedcie mi nie ma bata? why?
      • czemublokujecie_mikonto Skoro sie nie bałeś odejść żeby nie pracować za 22.04.13, 17:35
        darmo, to dlaczego bałeś sie podać go do PIPy oraz do sadu pracy o wypłate wynagrodzenia za prace oraz odszkodowanie za to że zostałeś zmuszony do rezygnacji z pracy? Ja bym sie nie bał jeśli jest prawdą to co piszesz:P
        • Gość: doświadczony Re: Skoro sie nie bałeś odejść żeby nie pracować IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 22:22
          nie bałem się. mam to gdzieś. szkoda zachodu, a oczywiście umowy żadnej nie mialem przez te kilka (2 dni) bo nawet mi nikt nie zaproponowal wypełnienia kwestionariusza - wolałem nie miec z nimi nic wspólnego bo i po co? do pipu niech ida ci co mają od miesięcy niewypłacane pensje. ja sie nie miałem zamiaru na to narażać. dlatego.
          • czemublokujecie_mikonto Re: Skoro sie nie bałeś odejść żeby nie pracować 23.04.13, 09:15
            Myśle, że trzeba było to zgłosić jednak. Ja tak w Chicago widziałem sytuacje, śłyszało sie o firmach, które zatrudniają, po tygodniu stwierdzają że nie płaca tygodniówki tylko co miesiąc, chociaż uzgadniali inaczej, po miesiącu firma ma kłopoty i nie wypłaci na czas-dostaniesz za miesiąc, a za miesiąc to nie wiadomo czy w ogóle bedziesz pracował a może znowu nie zapłaca i tak wielu ludzi robili. Kiedyś pisali, że we Wrocku jakaś polska mała firma brała ludzi do pracy na probe na tydzień, nie płaciła, zwalniała i brała nastepnych jeleni. Jesli miałbym pracować dla kogokolwiek to umowa nawet jesli na próbe to na próbe, od pierwszego dnia i gromadzenie dowodów że sie pracowało, bo współpracownicy mogą sie bać zeznawać. Taki glupi swiat. No ale nerwy i czas też kosztują wiec moge cie zrozumieć.
    • Gość: palikoot hanba ,hanba IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.13, 23:54
      staruszke za 5 zl komornicy scigaja i zabieraja telewizor a taka lysa brodata k-ur-wa Gessler w oczy sie wszystkim smieje .....i nic mu nie moga zrobic . Hanba byc obywatelem kraju ktory sobie z taka k-ur-wa Gesslerem nie moze poradzic .
      • sbek Re: hanba ,hanba 22.04.13, 01:40
        Gość portalu: palikoot napisał(a): > staruszke za 5 zl komornicy scigaja i zabieraja telewizor a taka lysa brodata k> -ur-wa Gessler w oczy sie wszystkim smieje .....i nic mu nie moga zrobic . Hanb> a byc obywatelem kraju ktory sobie z taka k-ur-wa Gesslerem nie moze poradzic .
        Wstyd Kraków hotel z nazwy Francuski, kolejny dawnego Orbisu,co sprzw\edaje hotele za długi, jaśnie panieństwo gessler, nie płaci pracownikom, zalega z wypłatami,a na uwagi o płace zaległą,to straszą że nie podoba się to wynocha, dwa kroki od skorumpowanego PIu Kraków, wstyd. nie wspominam o używaniu spowielonego oprogramowania w firemce i domach prywatnych tej mafii, co poprzez Wadzowskie układy komorników ma w doopie. Wstyd Panie Premierze Wszystkich Polaków, Wstyd, nadal dba o swoją rodzinę o amber-goldy,co wypłynęły ,bo Społecvzeństwo ma już dość -bezpiecznych kas, czy skarbiec-gdańsk, to dani mundurowi , wstyd.
        Deutschland, Russian über alles, h..ci w doope k... mać

>
        • czemublokujecie_mikonto Re: hanba ,hanba 22.04.13, 17:47
          Hańba to to w jaki sposób sie wyrażasz, a jesli nie płacą to niech pracownicy podadzą do sądu pracy i PIPy i rozwiazanie sie znajdzie. Wygląda to co piszesz na paszkwile:P Dobry kucharz jakby mu nie płacili to by napisał gdzie trzeba, zeznał urzednikom na kontroli co trzeba, a jakby go wyrzucili z pracy to jeszcze by dostał odszkodowanie plus zepsuł renome pracodawcy:P
          • Gość: bibo Re: hanba ,hanba IP: *.kwnet.azartsat.pl 22.04.13, 20:55
            Tak, tak podaj do sądu pracy, potem czekaj nawyrok 2 lata a potem komornik powie że dłużnik niewypłacalny co już jest wiadomo, więc po co szopka z sądem dodatkowo jeszcze koszty sądowe /adwokat itp/.
            • czemublokujecie_mikonto Re: hanba ,hanba 23.04.13, 09:17
              Are you alright?Żadnego prawnika nie biore, a sąd przynajmniej pracy musi bez kosztów rozpatrzyć, jak mu dowalą kare to bedziesz miał przynajmniej satysfakcje, nawet jak ci nie wypłaci. Ja miałem kiedyś dłużnika, który mi nie wypłacił za dwie dostawy-dwie faktury-okazało sie że nie da sie ściągnąć, nawet firma ściągająca długi nie mogła albo nie umiała, nie chciała, przeterminowąło sie i nic nie poradze, strata od której jeszcze zapłaciłem podatek:PAle to było lata temu i nie ma co wspominać.
          • Gość: a ty kto Re: hanba ,hanba IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 22:25
            a ty czemu blokujecie... to jakis obronca gesslera? a moze sam gessler? hehehe. żałosne.
            • czemublokujecie_mikonto Re: hanba ,hanba 23.04.13, 09:20
              Sam jesteś żałosny, nawet nie umiesz sie zalogować. Jestem czytelnikiem i widze brak rzetelności-bo oprócz wspomnienia na stronie o zdaniu drugiego cłżowieka to ani nie było wywiadu z nim, a ni słów drugiej strony-bardzo to niefachowo i stronniczo. wolałbym jak juz piszą żeby pogłebiony został temat, a nie jak tabloid typu onet. I nie bronie-żądam rzetelności jako czytelnik, za to widze polską ceche, pieknie potrafią szyscy najeżdżać na jedną osobe bez sprawdzenia faktów. Ja tylko wiem o przekretach Świtalskiego bo było kiedyś o tym głosno czy innych, a tutaj mam mieszane uczucia, ale wszyscy bij, zabij, bo oszust i złodziej. A komu coś ukradł albo kogo oszukał? Nie wiem, może sam został oszukany. Stąd na pewno sie nie dowiemy:P
              • sbek Re: hanba ,hanba 23.04.13, 23:41
                Witam fakt z Krakowa, szanowny pan zalega pracownikom z pensjami, głodowymi, z ZUSem, a pisać -bronić go to już Polski zwyczaj,jak amber-goldy pod egidą i opieką WADZY. Wstyd to mało. Proste jak zwykły obywatel zalega kwotę 100.- ,to go sądami i komornikami straszy WADZA,a jak pan szamnowny bohater artykułu na miliony to cicho sza , AMEN, jak mawia bznesmann, o.dyrektor.
                czemublokujecie_mikonto napisała:

> Sam jesteś żałosny, nawet nie umiesz sie zalogować. Jestem czytelnikiem i widze
                > brak rzetelności-bo oprócz wspomnienia na stronie o zdaniu drugiego cłżowieka
                > to ani nie było wywiadu z nim, a ni słów drugiej strony-bardzo to niefachowo i
                > stronniczo. wolałbym jak juz piszą żeby pogłebiony został temat, a nie jak tabl
                > oid typu onet. I nie bronie-żądam rzetelności jako czytelnik, za to widze polsk
                > ą ceche, pieknie potrafią szyscy najeżdżać na jedną osobe bez sprawdzenia faktó
                > w. Ja tylko wiem o przekretach Świtalskiego bo było kiedyś o tym głosno czy inn
                > ych, a tutaj mam mieszane uczucia, ale wszyscy bij, zabij, bo oszust i złodziej
                > . A komu coś ukradł albo kogo oszukał? Nie wiem, może sam został oszukany. Stąd
                > na pewno sie nie dowiemy:P
                • czemublokujecie_mikonto Re: hanba ,hanba 27.04.13, 22:23
                  No i wreszcie ktoś coś napisał-to jeśli jest to prawdą co Pan podał to to jest hańba. Nigdy nie pomyślałem, że moge pracownikom nie wypłacić pensji czy ZUSu. Razi mnie tylko nierzetelność, nie tylko tych co zalegają lub kradną tysiące i miliony, ale także tych, którzy nie oddali mi głupich 200zł czy 1500zł z pozyczonych albo za faktury i nie można tego nijak odzyskać, a na dodatek sie przedawniło. Takie czasy. Osobiście jestem za tym aby podawać wersje obu stron, coś rzetelnie opisac, a jak są watpliwosci to je uwzglednic i kazdemu dać możliwosć podania faktów oraz swojej opinii.
                  Pozdrawiam:)
                  ps. pracownicy jak najszybciej winni wystąpic do PIP o kontrole oraz do ZUS o nakaz zapłaty ich składek czy do sądu pracy. Po co pracowac u kogos kto nie płaci i nie zamierza? Strata pracy w firmie która cie okrada nie jest żadną ujmą ani nieszcześciem, lepiej znaleźć inną.
    • Gość: Europejczyk To jest niestety Rzeczpospolita PO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.13, 00:26
      Zawsze na nich głosowałem choć tylko i wyłącznie po to żeby PIS nie dobrał sie do władzy !
      ale teraz zaczyna być po prostu przegięcie i skończy się z tym że ludzie wyjdą kiedyś na ulice i sami z tym zrobią porządek ? ...bo nowa zmowa na stołki w Brukseli pod nazwą Europa+ to stara sitwa i żadna nowa alternatywa !

Żeby taki ordynarny oszust ścigany przez tyle podmiotów mógł spokojnie promować swoje nazwisko i robić wszystkich w bambuko... przecież to Państwo prawie w ogóle nie istnieje !
      Jaki to jest przykład dla innych oszustów ?
      mogą się czuć tylko całkowicie bezkarnie !
      i to ma być Państwo prawa ?
      wolę nie myśleć jakby ten kraj wyglądał gdyby Unia nie wymusiła jednak pewnej modernizacji...
      czy ktoś się dziwi teraz że tylu Polaków już w tym kraju nie mieszka i jakoś niewielu chce się tutaj wracać ?
    • Gość: seszelak konsul seszeli to słaby pracodawca!!! IP: *.ists.pl 22.04.13, 00:49
      Nie polecam pracy ani u pana geslera ani u konsula seszeli - słabo płacą, a wymagają stania na rzęsach.
      pozdrawiam,

były pracownik...konsula seszeli.
    • nie.mam.20 najwyzsza pora, aby menelstwo ladowalo za dlugi 22.04.13, 01:14
      w wiezieniu. Bez dyskryminacji ze wzgledu na plec, pochodzenie, orientacje seksualna itd.
      Facet winny 30 mln, ale zyjacy z przyzwyczajenia, powinien miec na glowie/dvpie skarbowke przez 24/7.
    • Gość: W. Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 03:50
      "Długi wobec ZUS" - serio!? W latach 2005-2006 pracowałem w firmie, która po złożeniu przeze mnie wypowiedzenia nie zapłaciła dwóch ostatnich składek (umowa o pracę, czyli oni byli winni ZUSowi, nie ja!). Firma została przejęta, prowadzące ją małżeństwo "prawnie" zniknęło (wystarczy zmiana meldunku w polskich warunkach - przynajmniej wtedy tak było, ale do tej pory ZUS nie odzyskał tych idiotycznych kilku groszy za 2 miesiące za jednego pracownika), a kiedy jeden raz od tego czasu potrzebowałem zaświadczenia wymaganego do otrzymania statusu bezrobotnego w UM (ubezpieczenie, bez żadnego zasiłku), okazało się, że jedyne co mi ZUS może dać to... kopię listu, który co pół roku wysyła na adres tej nieistniejącej firmy z ponagleniami i kolejnymi odsetkami - każdy list oczywiście do nich wraca, bo "nikt taki tu nie mieszka", a wysyłają dalej, bo mają "procedury".
      Nigdy od tego czasu nie poszedłem robić tego co Polak chyba musi - błagać ZUS o zwrócenie czegoś co się prawnie mu należy. W moim przypadku - należało mi się zaświadczenie o tym, że byłem ZATRUDNIONY przez 2 lata, nie że ktoś za mnie nie zapłacił. Tego nie potrafili mi dać, chociaż ubezpieczony byłem przez firmę (data wyrejestrowania mnie nastąpiła w momencie mojego zakończenia pracy tam, już po tym okresie dwóch okresów rozliczenia należanych składek).
      Teraz - siedem lat później - prowadzę firmę i jedyne, co mnie łączy z tą żałosną instytucją jest jedna wizyta w roku z żądaniem wykazu pełnych wpłat (do pokazania skarbówce) i... przelewanie comiesięcznych haraczy, które im się "należą" pomimo tego, że leczę się tylko prywatnie (szybciej, sprawniej, pewniej i u lepszych specjalistów).
      Proszę, nie piszcie o "długach wobec ZUS", bo to są długi wobec każdej innej firmy w Polsce, ale nie wobec ZUSu. Nazywanie tego w ten sposób jest nie fair i każdy w tym kraju chyba doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Przynajmniej każdy który prowadzi firmę, "ubezpiecza" (hehe) u nich siebie i pracowników, albo przynajmniej raz potrzebował czegoś od nich.
      • albacor Re: Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... 22.04.13, 06:14
        I dlatego czasem myślę, że to po.pie...ny kraj. Ze mnie skarbówka wyciska każdą złotówkę i patrzy na ręce. I widać jest to Polska skur.wysynów, Gesslerów Judyckich, konsulów i innych cwaniaków. Nie moja choc tu mieszkam. Ciekawe kiedy jej zacznie na mnie zależeć a nie na tych pijawkach.
    • Gość: sweet noise moze konsul pozyska mamemadzi do reklamy duszonych IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 06:17
      potraw? oczywiście za pośrednictwem agencji... Myślę że przyzwoici ludzie powinni omijać lokal firmowany przez hochsztaplera, a pan konsul (he,he) "honorowy" śmiało może ubiegać się o podobne stanowisko Kosowa.
    • Gość: Marian Re: Konsul Seszeli grozi nam sądem, że stoi za re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.13, 06:21
      Jeżeli to wszystko jest prawdą to Seszele są potęgą gospodarczą !
    • jhobbit Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... 22.04.13, 07:05
      Napiszcie coś o Pani Magdzie G. ''kuchenne rewolucje". GAR , POLKA , ALLEGLORIA też nie są jej własnością. Za firmowanie tych knajp swoim nazwiskiem bierze sporą sumkę i jeszcze wciska ludziom kit ,że jest ich właścicielką.
    • Gość: lolo Nie jadać IP: *.slupsk.vectranet.pl 22.04.13, 07:14
      Czy to taki wielki problem? Nie jadać u Gesslera, sprawiedliwość niech wymierzą klienci.
      • Gość: Burak Re: Nie jadać IP: *.static.espol.com.pl 22.04.13, 17:55
        Latwo powiedziec - toz Misyjna TVP reklamuje tego zlodzieja puszczajac programy z jego udzialem.
    • thirdbeer Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... 22.04.13, 07:23
      czytam i czytam ten nudny artykuł ze gesler ze restałracja .... a so mnie to obchodzi
      jak jest złodziejem i ma dlugi i nie potrafi ich spłacic to nie chodzcie tam.
      autor tego tekstu pewnie tez pojadl za free i pisze bzdety na temat fantastisznej rastałracji pana geslera.
      dżizus czy nie ma w gazecie osoby ktora jest odpowiedzialna za to co sie ukazuje ?
      • czemublokujecie_mikonto Re: Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... 22.04.13, 17:53
        Nie ma-chyba cie to nie dziwi. Poza tym co chwile wyskakują "artykuły", które są reklamami-sponsorowane-i np. w gazecie papierowej musi takie cos być oznaczone jako tekst sponsorowany-ale w necie nie oznaczają a na tym zarabiają. Ale ty cokolwiek napisz-nigdy tego nie wydrukują jak nie zapłącisz albo nie jesteś jakąś ofiarą wytypowaną do napisania/wydrukowania:P
    • czechy11 Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... 22.04.13, 08:01
      W Trójmieście mateczniku mafii, skorumpowanych polityków nauczonych dojenia państwa i okradania innych regionów kraju ze środków inwestycyjnych na potrzeby własne (skala inwestycji państwowych w Trójmieście jest przewymiatrowan aw stosunku do znaczenia i potencjału trójmaista z powodów czysto etatystyczno politycznych) jeszce jednemn przekręt niczego juz nie zmienia.
    • arab-z-bajki Urząd Skarbowy a prawo 22.04.13, 09:44
      To nie wina Gesslera, ale skorumpowanych urzędów skarbowych. Dostają "w pazur" i sprawa ginie w przepastnych segregatorach ... Ale za nieskasowanie na kasie fiskalnej 10 gr za ksero, to już wielkie przestępstwo i proces sądowy, czysty Kafka !
      • Gość: Lala GEsslerowa IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 10:54
        Exbratowa Gesllera, gruba Gesslerowa identycznie robi, firmuje lokale innych ludzi swoim nazwiskiem. Nie jest, jak głosi reklama w jej programie właścicielka "kilkunastu" restauracji, ma bodajże udziały w dwóch.
    • zawadaki Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... 22.04.13, 15:52
      jest sposób na tego trolla bojkot, to nie takie trudne
    • Gość: al nie nalezy chodzic do restauracji oszusta IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.04.13, 16:18
      nie nalezy chodzic do restauracji oszusta Iinnego, jak widac, sposobu na zlodziei nie ma.
    • Gość: AnnaW Nowa restauracja Adama Gesslera należy do... ko... IP: *.play-internet.pl 22.04.13, 17:22
      Wystarczy tam nie jadać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka