Gość: Darren IP: *.chello.pl 12.12.04, 22:38 Nic się nie zmieni jeśli dostaną za to grzywnę albo karę w zawiasach. Zero odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danziger Czy policja będzie serio traktować psie zagrożenia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.12.04, 23:42 Ile jeszcze dzieci, dorosłych, musi zostać pogryzione żeby policja zaczęła serio traktować zagrożenie płynące ze strony ludzi puszczających swoje psy bez kagańców ? - Dotyczczas zarówo na tych, jak i na wyprowadzających psy srające po chodnikach i trawnikach w mieście nikt uwagi nie zwraca. Właściciel takiego psa powinien dostać 3 lata więzienia bez zawiasów, może innym takim debilom otworzyłyby się oczy i zobaczyliby że należy ponosić odpowiedzialność za własną głupotę i bezmyślność która doprowadzić może do czyjegoś nieszczęscia. Na razie w Polsce mamy traktowanie psów i ich bezmyślnych właścicieli jak kastę "świętych krów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie prawnik Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.wi.rr.com 13.12.04, 04:04 Ja bym dal maksymalny wymiar kary + porzadne odszkodowanie dla Chopca. Ale znajac zycie...szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.12.04, 04:38 proste, psa uspic, wlascicieli za kratki na piec lat i obowiazkowo rozpowszechnic jaki grzeczny piesiunek, nigdy na nikogo nawet nie szczeknal a dziecko w szpitalu, dobrze, ze zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 05:43 > proste, psa uspic, wlascicieli za kratki na piec lat Sam się uśpij żłobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakarz Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.d-star-eutelsat.com 13.12.04, 05:56 Kup pieskowi w nagrodę żarcia gamoniu Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca 13.12.04, 06:07 Właściciela idiotę ... powinno się uśpić razem z psem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi do y IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.12.04, 07:35 po pierwsze - to ja cie nie wyzywam po drugie - masz za duzo jedna reke, to daj ja temu pieskowi piescioszkowi bedziesz mial rowniej pod wloskami MUSIMY zrozumiec, ze choc piesek to tez stworzonko zyjace, to JEDNAK nie jest to czlowiek wiec yyyyyyyyyyyyyyy, ZAMILCZ, albo daj mu te reke, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo idź do psychiatry.. IP: 217.153.241.* 13.12.04, 19:23 zacznij się leczyć z fobii do wspaniałych zwierząt jakimi są psy. pies jest tak "głupi i naiwny" że kocha właściciela za najmniejszy ochłap jaki od niego dostaje. pies zrobi dla dobrego własciciela bardzo dużo . czasami jest to obrona w sytuacji gdy psu wydaje się że "właściciel" jest zagrożony. często pies zaatakuje gdy sam czuje się zagrożony. bardzo często psy atakuja bo wogóle nie rozumieja ludzkich sytuacji dlatego że nie zostały PRZESZKOLONE !! najłatwiej winić psa. mało kto wini właściciela. polskie prawodawstwo i służby odpowiedzialne za "utrzymanie porządku" olewają znęcanie się nad zwierzętami, złe (lub brak) wychowywanie zwierząt, brak normalnego nadzoru nad zwierzętami. a później są takie sytuacje jak ta. zresztą czy ktokolwiek zwrócił uwage głupim właścicielom że nie moga puszczać psa samopas? ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika 15 lat Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 15:36 Moim zdaniem chlopiec zawinil i wlasciciel psa a nie to biedne stworzenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo uśpiłbym ciebie gnido IP: 217.153.241.* 13.12.04, 19:14 dlaczego pies ma płacić zyciem za głupote właściciela? to człowiek jest odpowiedzialny za zwierzę a nie odwrotnie! uśpić to możesz własne dziecko, głąbie. to miłość i sumienie nie pozwalaja ci powiedzieć "zabić" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: uśpiłbym ciebie gnido IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.04, 14:21 Gość portalu: bolo napisał(a): > dlaczego pies ma płacić zyciem za głupote właściciela? to człowiek jest odpowie > dzialny za zwierzę a nie odwrotnie! > > uśpić to możesz własne dziecko, głąbie. > to miłość i sumienie nie pozwalaja ci powiedzieć "zabić" ? ************************** Pies zasmakował ludzkiej krwi. Agresywne wobec ludzi zwierzę należy uśpić lub na stałe odizolować. Trzeciego rozwiązania nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika 15 lat Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 15:35 czemu ten pies jest winny człowiek ktory nie jest otpowiedzilny nie powinien posiadac takich posow a moze by ciebie uspic dziecko tez napewno zawinilo a teraz wszystko na zwierze ktore nie moze mowic tylko moze sie bronic w ten sposob!!Dla mnie to jest nie normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maneq Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: 212.125.240.* 13.12.04, 07:52 czas najwyzszy aby wlasciciele psow zrozumieli, ze na nich ciazy odpowiedzialnosc. pamietam artykul o amstafie ktory zostal zasztyletowany przez wlascicilea innego psa. tam tez byly argumenty o tym jaki to byl spokojny i przyjazny pies. problem polega jednak na tym, ze nikt nie musi tego wiedziec, poza tym nie jest to zadnym gwarantem. surowe kary za brak kagancow i smyczy, tylko takie rozwiazanie nauczy sniete towarzystwo. uwielbiam psy, ale trzeba miec odrobine wyobrazni aby zaoszczedzic meczarni psom i ludziom. blokowiska nie sa dla psow. istnieja pewne wyjatki, kiedy ktos potrzebuje psa przewodnika, badz w przypadku dogoterapi. na koniec apel do normalnych opiekunow psow, zakladajcie zawsze kaganiec przed wyjsciem na spacer a wszystkim nam zaoszczedzi zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana29@tlen.pl Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:05 Nie zgadzam sie z tym, że blokowiska to nie miejsce dla psów. Każde miejsce jest dobre, trzeba tylko zapewnić zwierzęciu dostateczną ilość spacerów i rozrywki. Mam ogromnego owczarka niemieckiego, waży około 70 kg. Moje mieszkanie ma 45 m2, ale on sie w nim dobrze czuje. Jest wyprowadzany na dwór siedem razy dziennie w tym dwa obowiązkowo do lasu. W lesie wyładowuje swoją energie na bieganie za patykami i gryzienie starych konarów drzew. Natomiast jesli chodzi o kaganiec... jestem zdecydowanie za. Mój owczarek też jest bardzo łagodny ale... jutro taki może już nie być. To tak jak z ludźmi, dzisiaj jestes zdrowy jutro chory. Zawsze wyprowadzam swojego pupila w kagańcu i na smyczy, zdejmuje mu go tylko z dala od ludzi ale i tu pozostaje on pod moją stałą kontrolą ( kupiłam obroże elektryczna sterowaną pilotem ). Tak więc z karami dla właścicieli za brak kagańców i smyczy zgadzam sie całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 08:03 W 3miastach ludzi z psami bez kagańca ściaga Straż Miejska, co nie przynosi jej chwały i powiększa grono osób "pokrzywdzonych". W dużej mierze i tak wszystko zależy od człowieka... Ciekawe czy ten piesek był zarejestrowany?? Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca 13.12.04, 09:50 Psy różnej wielkości i rasy hasają [bez kagańców] po laskach okalających trójmiasto, a w tych laskach spacerują rodziny z małymi dziećmi. Sam też się nieswojo czuję, gdy jakieś psisko dłużej na mnie patrzy - może szacuje swe szanse przed atakiem:) Post napisałem w nadziei, że leśnicy go przeczytają i zorganizują odstrzał źle nazdorowanych psów. Nagłośnienie, chociażby jednej takiej akcji, na pewno spowodowałoby wzrost zdyscyplinowania [poszanowania przepisów] właścicieli psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.ydp.com.pl 14.12.04, 14:56 sam sie odstrzel ty idioto!! ide do lasu, nie lasku, oliwskiego z psem, 2 kilometry od skupisk ludzkich tylko po to, zeby moc puscic psa i nie sluchac wrednej paplaniny kretynow z antypsia fobia ze osmielilem sie puscic psa bez smyczy, i jakis lesnik ma mi psa odstrzelic? co za kretyn!!! powinienes sie leczyc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Do (niezbyt)mądrej Lali 14.12.04, 15:34 Gość portalu: lala napisał(a): > sam sie odstrzel ty idioto!! ....powinienes sie leczyc!!!! Jestem świeżo po leczeniu:)) i wszczepieniu mi poszanowania prawa! ...ide do lasu, nie lasku, oliwskiego z psem, 2 kilometry od skupisk ludzkich... Wszystkie(!) granice parku trójmiejskiego [bo o tym mówimy] leżą w odległości mniejszej niż 2 km od "skupisk ludzkich" ;) ... paplaniny kretynow z antypsia fobia ze osmielilem sie puscic psa bez smyczy... Jakie prawo dopuszcza do puszczania, w lesie, psa bez smyczy/kagańca? Prawo Kalego??? Może ty posiadasz specjalne uprawnienia? Faktycznie mam fobię - od czasu jak jakieś psisko wygryzło mi kawałek uda, bo jakaś idiotka puściła go bez kagańca i smyczy:(( ...i jakis lesnik ma mi psa odstrzelic? Pies bez smyczy i kagańca jest psem pozbawionym właściwego nadzoru:( i jako taki może być w lesie odstrzelony!!! Mam nadzieję, że tak się stanie!! ....co za kretyn!!! Jakie kryteria stosujesz dla określenia kogoś kretynem? Ja nie będę oceniał twego poziomu inteligencji, w tym emocjonalnej. Sama się zaprezentowałaś:))) ...powinienes sie leczyc!!!! Ty też ... na nogi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala do przemadrzalego wirskiego IP: *.ydp.com.pl 14.12.04, 16:07 > Jestem świeżo po leczeniu:)) i wszczepieniu mi poszanowania prawa! ale przy tym usunieto ci wyobraznie.... > Wszystkie(!) granice parku trójmiejskiego [bo o tym mówimy] leżą w odległości > mniejszej niż 2 km od "skupisk ludzkich" ;) moze ty o tym mowisz. Co do skupisk, zalezy co przez to zdefiniujemy. > Jakie prawo dopuszcza do puszczania, w lesie, psa bez smyczy/kagańca? Prawo > Kalego??? Może ty posiadasz specjalne uprawnienia? tak, posiadam specjalne uprawnienia - wyobraznie, odpowiedzialnosc i dobrze wychowane psy. > Faktycznie mam fobię - od czasu jak jakieś psisko wygryzło mi kawałek uda, bo > jakaś idiotka puściła go bez kagańca i smyczy:(( to wszystko wyjasnia - jakis zle wychowany pies kiedys cie ugryzl, i na tej podstawie chcesz dawac prawo mordowania bogu ducha winnych zwierzat? ktore sobie biegaja w lesie za patykami? MYSLEC, TO NIE BOLI!!! polecam dobrego psychiatre i dogoterapie. Np z Labradorem. Tylko go nie zabij.... > Pies bez smyczy i kagańca jest psem pozbawionym właściwego nadzoru:( i jako > taki może być w lesie odstrzelony!!! Mam nadzieję, że tak się stanie!! jestes do bolu ograniczonym laikiem. Smycz i kaganiec to nie jest jedyny nadzor, wyobraz sobie, ze psy sie TRESUJE i dobrze wytresowane oraz wychowane sa POSLUSZNE. > Jakie kryteria stosujesz dla określenia kogoś kretynem? Ja nie będę oceniał > twego poziomu inteligencji, w tym emocjonalnej. Sama się zaprezentowałaś:))) twoja wypowiedz, poprzednia oraz ta, ktora cytuje, dobitnie swiadczy o braku wyobrazni, poczucia rzeczywiscosci i wyzszych uczuc. Moze nie jestes kretynem, ale jesli piszesz powaznie - w moim odczuciu jednostka, ktora dobrze by bylo odizolowac...dzis karzesz strzelac do psow, jutro do dzieci, ktore ci beda halasowac pod oknem albo przez przypadek wybija pilka szybe w oknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANG Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.tkchopin.pl 13.12.04, 18:51 Autor artykułu powinien umieścic odpowiednie zdjęcie psa a zamiast zdjęcia Rottweilera umieścił zdjecie boguducha winnego BULLTERIERA .Nastepnym razem radziłbym zamieszczac odpowiednie zdjęcia jak chce byc wiarygodny .A tak z niewinnego psa robi ZABÓJCĘ . Z góry dziękuję ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo POLICJA? nie postawili żadnych zarzutów ?????? IP: 217.153.241.* 13.12.04, 19:10 czy w policji służą debile, dyletanci czy może z was próbuja zrobić głupków?? tak na dzień dobry: art 77 kodeksu wykroczeń - "..brak zwykłych badź nakazanych środków ostrożności przy posługiwaniu się zwierzęciem.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika 15 lat Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 15:29 Sama posiadam w domu tego psa!Moim zdaniem psy te są wspaniałymi obrońcami ale również psiakami towazyskimi.To juz jest mój drugi pies z tej rasy.Ja osobiscie uwazam ze pies z tej rasy nie zaatakuje osoby bez niczego sam z siebie.Psy te sa agresywne gdy czuja zagrozenie!Sa pieskami pamietliwymi i nie mozna sie z nimi draznic i ich denerwowac poniewaz one sobie zapamietaj ta osobe i moze byc przypadek ze rzeczywiscie ja zaatakuja!rowniez sa bardzo posłuszne i nie trzeba je dawac do szkolki moj pies zostal nauczony wszystkiego przez mojego tate!I nie zdarzyło mi sier zeby byl agresywny w stosunku do ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STIVI Re: Rottweiler pogryzł siedmioletniego chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:34 Mam Rottweilera w wieku 9 miesięcy.Tydzień po kupieniu uzyskałem na niego zezwolenie,dwa miesiące temu skończył szkolenie PT1 czyli podstawowe posłuszeństwo a na wiosne zaczynamy dalsze szkolenie łącznie z PO czyli pies obrońca.Od samego początku oswajam go z ludźmi, wszędzie zabieram jest największą maskotką na osiedlu.Zdaje sobie jednak sprawe z tego że jest to 40 kilogramowy odbezpieczona broń na czterech łąpach. Dlatego zawsze (no prawie zawsze) jest na smyczy i w kagańcu ,bez smyczy ale w kagańcu biega tylko w terenie otwartym gdy niema w pobliżu ludzi i jestem w stanie cały czas go mieć na oku oraz to czy niezbliża się jakiś człowiek co pozwoli mi na odpowiednio wcześniejsze zapięcia psa.Uważaam że podstawową sprawą jest wprowadzenie obowiązkowego szkolenia psów (a przedewszystkim szkolenie właścicieli) ras uznawanych za agresywne i okazywanie zaświadczenia w organie wydającym zezwolenie na takiego psa. Powinno również być obowiązkowe ubezpieczenie OC dla posiadaczy takich psów (tak na wszelki wypadek).I jesdzcze jedno pamiętajmy że nawet mały kundelek w momencie poczucia zagrożenia może stać się agresywny i zaatakować (ugryść) człowieka, więc Ci którzy niemają psów powinni używać mózgów w kontaktach z takimi psami, nieprowokować i niecfaniakować po pies mam dobrą pamięć i kiedyś może się odgryść za dawne zło!! Pozdro dla wszystkich MĄDRYCH właścicieli psów ras uznawanych za agresywne a wszczególności ROTTWEILERÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny STIVI, b. łasdnie o sobie napisałeś .... 30.12.04, 17:35 Może nawet prawdę, ale często jest tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=57&w=18907509 Jak z odległości 20 m [od psa] poznać, że własciciel wolno puszczonego [i bez kagańca] rottweilera jest mądrym czlowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś