Dodaj do ulubionych

HARACZ dla Warszawy

IP: *.wmc.net.pl 18.02.05, 20:23
W dzisiejszej Rzezpospolitej ukazał się artykuł z którego wynika ,że PiS
wniósł projekt ustawy o opodatkowaniu całego kraju na Warszawę.Na stolicę
będziemy płacić 250.mln zł rocznie aby "zrekompensować koszty stołeczności"
Wszystko wymyślił Lech Kaczyński Prezydent Warszawy - były iekawe co na to
3miejscy dygnitarze PiS?
Obserwuj wątek
    • Gość: f Re: HARACZ dla Warszawy IP: 217.153.221.* 18.02.05, 23:56
      buractwo, PiSowskie oszołomstwo
    • edico Re: HARACZ dla Warszawy 19.02.05, 04:44
      Dla ziem wyzyskanych i wyzyskiwanych żadne to novum. Praktyka ta trwała do
      polowy lat 60-tych. Czyżby miraże powrotu do tego "wspaniałego" okresu?
      Jeszcze trochę i poczuję się tak, jak pielgrzym na placu św. Piptra i Pawła :)
      • Gość: bcn Re: HARACZ dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:11
        No właśnie -
    • Gość: ufo Re: HARACZ dla Warszawy IP: *.chello.pl 19.02.05, 13:06
      Jak na razie Warszawa płaci 500 mln subwencji wyrównawczej na rzecz
      biedniejszych regionów. Ponadto większość przyjezdnych pracujących w Wawie nie
      płaci tu podatków, tylko w miejscu pochodzenia. Więc nie płacz...
      • Gość: prawosprawiedliwy Re: HARACZ dla Warszawy IP: *.wmc.net.pl 19.02.05, 20:51
        Gdańsk też płaci Jeżeli W-wie ciąży stołeczność niech sięjej zrzeknie i powróci
        do roli zadupia wśród piasków i lasków Mazowsza
        • Gość: ufo Re: HARACZ dla Warszawy IP: *.chello.pl 19.02.05, 22:30
          Z przyjemnością. Zabieraj stolycę do Gdańska, a przy okazji całą tę przyjezdną
          hołotę, a nie zapomnij też o specach od pomroczności jasnej, to zdaje się wasz
          wynalazek z ulicy Polanki, prawda ?
          • Gość: Kielbasa Wyborcz Re: HARACZ dla Warszawy IP: 217.153.241.* 19.02.05, 23:41
            Jak milion Warszawiaków zagłosuje na pis to mają wybory załatwione. Kaczyński
            chyba konstytucji nie czytał skoro takie projekty wnosi, choć myślę że
            doskonale o tym wie.
            • kalinowski11 Re: HARACZ dla Gdańska :) 20.02.05, 00:06
              Ja proszę o ustanowienie podatku na okoliczność "portowości" Gdańska . Przecież
              to straszne , że tyle TIR-ów musi poruszać się naszymu ulicami i pod naszymi
              oknami . Ach to zanieczyszczenia środowiska . Jeszcze można by pomyśleć o
              podatku na okoliczność "rafinerności" ... :) My mamy "budować krawaciarzom
              stolyce" a oni nie mogą się zdecydować na autostrade A1 .
              • Gość: ufo Re: HARACZ dla Gdańska :) IP: *.chello.pl 20.02.05, 13:36
                Wy z portów macie szmal, a my z rządu, sejmu i urzedasów tylko syf. Zastanów
                się, koleś, co piszesz.
                • kalinowski11 Re: HARACZ dla Gdańska :) 20.02.05, 14:05
                  Ufo jak Ci KRAWACIARSKI STOŁECZNY SYF przeszkadza to zapraszamy do Trójmiasta :)))
                  • Gość: ufo Re: HARACZ dla Gdańska :) IP: *.chello.pl 20.02.05, 22:14
                    Mieszkałem we Wrzeszczu sześć lat, na Lilii Wenedy.
                    • kalinowski11 Re: HARACZ dla Gdańska :) 20.02.05, 22:37
                      To może czas pieprznąć Warszawkę :)
                      • Gość: ufo Re: HARACZ dla Gdańska :) IP: *.chello.pl 20.02.05, 23:52
                        Widzisz, Warszawa to moje miasto, trochę na zasadzie "zły kraj, ale to mój
                        kraj". Tu się urodziłem, tu młodość przeżyłem, lubię to miasto, botutaj
                        szalejemy i pewnie umrzemy...
                        • kalinowski11 Re: HARACZ dla Gdańska :) 21.02.05, 13:32
                          Ufo jak chcesz to sobie tam mieszkaj , tylko nie narzekaj na koszty"stołeczności"
                          Właśnie się doczytałem po kiego Wam dodatkowa kaska . Polecam zapoznać się z tym
                          innym bywalcom forum :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20828095

Pozdrawiam .
                          • osmol Re: HARACZ dla Gdańska :) 21.02.05, 15:22
                            Oj Mocium Panie, trzeba jeszcze cytać ze zrozumieniem, jak sam mozesz w owyk
                            artykule przeczytać to na ten projekt nie pójdzie nawet jedna publiczna
                            złotówka, bo ma on być pokryty ze śródków prywatnego inwestora. W zamian za to
                            ów inwestor bedzie pobierał opłaty za przejazd taką kolejką.

Zatem poczytaj dokładnie a dopiero później narzekaj.
                            Nikt od Ciebie nie chce na ten projekt nawet złamanego grosza.

• kalinowski11 Re: HARACZ dla Gdańska :) 21.02.05, 16:04
                              Chciałbym w to wierzyć :)
                              • osmol Re: HARACZ dla Gdańska :) 21.02.05, 17:50
                                kalinowski11 napisał:

> Chciałbym w to wierzyć :)

Zatem uwierz. W Polsce jeszcze póki co istnieje domniemanie niewinności. A Ty
                                postulujesz coś zupełnie przeciwstawnego.

• Gość: buc 250 milionów to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:58
      Ciekawe co można zbudować za takie pieniądze...

może 3 lotnisko, bo wsiaki z Trójmiasta muszą skądś latać, skoro z Gdańska
      praktycznbie nic nie lata....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka