Dodaj do ulubionych

Interes na dzieciach

IP: 81.219.87.* 07.03.05, 21:42
taką ulotke dostały też dzieci w szkole na JAsieniu, i pewnie tez w innych szkołach. Po prostu trzeba być rozsądnych , dzieciakom niedawno badano słuch ( za zgoda rodziców) a zerówki mogą zgłosić się na pełne badania do ośrodka na przymorzu badającego dojrzałość szkolną .
niech sie inni reklamują ale my się nie nabierajmy
Obserwuj wątek
    • Gość: szparag Re: Interes na dzieciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 10:23
      Warto wykonać te badania za tak niewielkie pieniądze. W szkołach nie ma żadnej
      profilaktyki. Moje dziecko przeszło świnkę, w wyniku powikłań zachorowało na
      zapalenie opon mózgowych - chorobę mogącą negatywnie wpływać na słuch. mimo
      widocznych symptomów, mając wypis ze szpitala nie mogłam się doprosić u lekarza
      pediatry skierowania do laryngologa, a tam skierowania na badanie słuchu. Po
      wielu nieudanych próbach wykonałam je odpłatnie.
      Ośrodek na Kołobrzeskiej to jedna wielka pomyłka i marnowanie kasy. Moje
      dziecko zostało tam "przebadane" i nic z tego nie wynikło. BAdań, takich jak
      spirometria, audiometria tam się nie wykonuje. Osłuchuje tylko pediatra, ogląda
      kręgosłupy pani od korekcyjnej. Ewentualnie pedagog lub psycholog jak są
      obecni! Gdszie logopeda? Wszystko dzieje się w nerwach i pośpiechu. Szkoda
      gadać. Uważam, że Prokomes umożliwia za niewielkie pieniądze poczuć się
      rodzicom spokojnie, daje wiedzę o zdrowiu ich dzieci. Szkoda, że tak nie myślą
      włodzrae miasta. Polecam - przebadaj swoje dziecko.
      • Gość: s2art Re: Interes na dzieciach IP: *.ds.amg.gda.pl 08.03.05, 21:00
        No nie ma jak hipochondria:/
        Przeciez po to wlasnie w przychodni jest pediatra, by w razie podejrzenia
        pchnac dziecko dalej.
        A z doswiadczenia wiem, ze jak cos jest dostepne, to chocby i bylo
        niepotrzebne, znajda sie rodzice, ktorzy nie mogac u siebie znalezc nic ponad
        to co maja (a czasami jedynie z psychika), zaczynaja szukac na sile u swoich
        dzieci.
        A wtedy zwykly katar urasta do alergii, przeziebienie do obloznego zapalenia, i
        zaczyna sie "hodowanie" (przepraszam za wyrazenie) malego hipochondryka.
        Bledne kolo sie zamyka...
        Obled i wyzyskiwanie nieswiadomych rodzicow!
        Pozdrawiam rozwaznych.
    • Gość: kallas tu Oliwa - moje dzieci tez przyniosły ulotkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka