Dodaj do ulubionych

Bogdan Borusewicz nie chce do PD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:32
Nie jest pan moim idolem.
wiele razy tu panu pupę obrobiłem
Ale teraz przyszło uchylić trochę czoła i przeprosic.
PRZEPRASZAM
Ps witaj pan wsród nas, dla których najwyższą wartoscia jest
HONOR
Obserwuj wątek
    • elfhelm Do PD przystępuje też sporo osób z prawicy... 09.05.05, 00:03
      Stanisław Węglarz, Niewiarowski, Andrzej Wojtyła, sympatyzować mogą takie
      legendy jak Jan Rulewski i Stefan Niesiołowski. Więc nie dramatyzowałbym. A
      Borusewicz wystartuje do Senatu jako niezależny - z poparciem m. in. PD.
    • Gość: Anonim Gallll Bogdan Borusewicz nie chce do PD, brawo p.Bogdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 05:35
      Brawo p. Bogdanie! Pańska argumentacja dla mnie jest oczywista. Inicjowanie
      nowej partii z tymi panami (Hausnerem i Belką) to jest "fatal error"
      p.Frasyniuka.
      Przytoczeni technokraci o rodowodzie PZPR-owskim i bardzo fatalnej przeszłości
      (p. Hausner, który jest znany każdemu wykształconemu człowiekowi z Krakowa i
      nie tylko z tyt. jego wyczynów z okresu sekretarzowania i utrącania zdolnych
      naukowców). To przysłowiowy Czarny Piotruś i jeszcze do tego arogancki premier
      Belka! Dwa grzyby (muchomory) w barszczu to zbyt wiele jak na nową partię.
    • Gość: Bogdan Czerwony Frasyniuk IP: *.stocznia.gda.pl / 213.17.192.* 09.05.05, 10:34
      Stoczniowcy ze Stoczni Gdańskiej długo będą jeszcze panu Frasyniukowi pamiętać
      to, że podziwiał Mieczysława Rakowskiego za to, że ten chciał zlikwidować
      stocznię. To jest dpiero świństwo, takie same jak przepraszanie za "Solidarność"
    • Gość: zuut chapeau bas Monsieur Borusewicz IP: *.zab.nat.hnet.pl 09.05.05, 12:46
      dziękuję za szlachetną postawę, jestem po prostu z Pana dumny, a pozwoliłem to sobie wyrazić w języku obcym aby podkreślić, że PD nie ma wyłączności na dusze i umysły ludzi wykształconych a tym bardziej ludzi szlachetnych i sprawiedliwych. No koniec cytat z komentarza na ten temat: "Konwencja Partii Demokratycznej była bardzo wzniosła, podniosła i wzruszająca.(...) było na niej mnóstwo ludzi kulturalnych, miłych w obejściu i umiarkowanych w poglądach, którzy na co dzień zajmują się omawianiem we własnym gronie szkodliwości sporów, łagodzeniem kontrowersji, krytyką destruktywnej roli radykalizmu i poszukiwaniem świętego spokoju. (...) z aplauzem spotkało się stwierdzenie premiera, iż samo przystąpienie do PD wymaga odwagi. Tak to znów odwaga staniała. Natomiast rozum jest nadal na wagę złota. Reorganizacja UW w PD, przeprowadzana po to, by dać towarzyską legitymację części przynajmniej układu postkomunistycznego i postawić mu do dyspozycji tratwę ratunkową, jest uporczywym powtarzaniem błędów popełnianych już parokrotnie, poczynając od Okrągłego Stołu. Te błędy, razem z nieczytelnym i pełnym frazesów programem politycznym wypchnęły UW najpierw z rządu, potem z parlamentu, a w końcu na margines społecznego zainteresowania. Przez te lata działacze UW mogli się już nauczyć, jaka jest różnica między partią dążącą do władzy a drużyną skautów dążących do własnej doskonałości moralnej. I przynajmniej nie dawać się wykorzystywać przez prawdziwych polityków do niemoralnych celów."
    • Gość: obserwator Re: Do PD przystępuje też sporo osób z prawicy... IP: *.gdynia.mm.pl 09.05.05, 14:56
      Gdzie ta prawica nie wstąpi,dla kasy nawet do piekła!
    • Gość: Bogdan JUŻ CHCĘ! IP: 81.210.17.* 31.05.05, 10:45
      JUŻ CHCĘ!
      • malinka112 Re: JUŻ CHCĘ! 31.05.05, 18:53
        Bo z czego bedziesz zył ? Co ty potrafisz poza byciem działaczem od niczego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka