Dodaj do ulubionych

Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś.

IP: *.nsm.pl 18.09.01, 13:45
Palę już parę latek,ale do tej pory tylko raz próbowałem rzucic,próba nie
udana:)Zabrakło chyba nie tyle silnej woli co chyba w ogóle woli do porzucenia
zgubnego nałogu:)
A Wam sie udało?
Obserwuj wątek
    • Gość: eliot Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.univ.gda.pl 18.09.01, 14:17
      Kiedys, po ok 10 latach palenia rzucilem. Zrobilem to tak, ze od nastepnego
      ranka nie palilem. To jedyny sposob - ograniczanie ilosci fajek to wielka
      maskarada. Nie znam nikogo kto by tak rzucil. A wiec jest potrzebna wola,
      ktorej jak piszesz nie masz. Nie palilem 2 lata i wrocilem do tego pieknego
      nalogu. Chyba wkrotce rzuce na tych samych zasadach co wtedy. Ale czy na
      zawsze? ;o) W kazdym razie pamietam, ze pierwsze dni bez fajki sa trudne, ale
      jednoczesnie rosnie poczucie wlasnej sily co wiele rekompensuje.
      • Gość: beast Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.nsm.pl 18.09.01, 14:35
        Słyszałem o planach wprowadzenia od nowego roku takiej akcyzy,ze najtansze
        fajki kosztowac bedą 7-8 złoty.Mysle ,że wtedy znajdzie sie wola:)
        A jak przeprowadze sie do Warszawy to i Ochota;)))
    • Gość: beast Uderz w stół...;))) IP: *.nsm.pl 18.09.01, 15:13
      W WP znalazłem informacje nastepującej treści:

" Rozpoczęły się kliniczne testy pierwszej na świecie szczepionki
      uniemożliwiającej popadnięcie w nikotynowy nałóg - poinformowała we wtorek
      Xenova Group Plc, firma zajmująca się biotechnologią.

Działanie tej domięśniowej szczepionki polega na zapobieganiu przedostawania
      się nikotyny do mózgu. Eksperci twierdzą, że ich wynalazek pozwoli także
      palaczom zwyciężyć nałóg. Terapie antynikotynowe opierają się teraz wyłącznie
      na zastępowaniu papierosów nikotynowymi gumami czy wszczepianiu pod skórę
      odpowiednich wkładek.

Wstępne badania nad TA-NIC pozwolą określić dawkę leku, jaką będzie można podać
      pacjentom. Jednak zanim lek trafi na rynek, minie jeszcze kilka lat. Produkt
      musi zostać dokładnie sprawdzony - podkreślają naukowcy z Xenova.

Xenova Group Plc. jest też w fazie rozwijania szczepionki na uzależnienie
      kokainowe, zwanej TA-CD. "
    • Gość: rak Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 16:59
      Zaczelam od tego, ze znielubilam sama siebie za brak silnej woli. Nastepnie
      kupilam sobie 3 zabiegi akupunktury. Kolejne dni byly bardzo trudne. Ale sie
      udalo , to juz dwa lata!!! Najlepiej wybierz dni z nawalem pracy, bo nic
      gorszego jak chodzenie po scianie bez zajecia . Nie rozmawiaj z nikim nie
      szukaj poparcia ani wspolczucia RZUCENIE PALENIA TO TWOJA SPRAWA. Robisz to
      tylko dla siebie. Nie truj sie zadnymi tabletkami czy zastrzykami - za pare lat
      okaze sie, ze nie do konca przewidzieli "skutki uboczne". Pozdrawiam :))
    • Gość: rak Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 16:59
      Zaczelam od tego, ze znielubilam sama siebie za brak silnej woli. Nastepnie
      kupilam sobie 3 zabiegi akupunktury. Kolejne dni byly bardzo trudne. Ale sie
      udalo , to juz dwa lata!!! Najlepiej wybierz dni z nawalem pracy, bo nic
      gorszego jak chodzenie po scianie bez zajecia . Nie rozmawiaj z nikim nie
      szukaj poparcia ani wspolczucia RZUCENIE PALENIA TO TWOJA SPRAWA. Robisz to
      tylko dla siebie. Nie truj sie zadnymi tabletkami czy zastrzykami - za pare lat
      okaze sie, ze nie do konca przewidzieli "skutki uboczne". Pozdrawiam :))
    • Gość: Ziutek Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 21:56
      Ja, mając przepał do trzech paczek dziennie, rzuciłem to z dnia na dzień.
      Trudno mi objaśnić ten sposób, gdybym mógł opatentować - byłbym milionerem. Po
      prostu, musisz znaleźć we własnym umyśle taki przełącznik palacz / niepalacz.
      Jeśli zdołasz sam się przestawić na tryb "niepalenie" to dalej jest łatwizna.
      Nie masz żadnego głodu nikotynowego - bo przecież jesteś "niepalaczem".
      Zaręczam, że żyjesz wtedy całkiem normalnie, nie szukasz nocnych sklepów ani
      stacji benzynowych a dym kolegów - palaczy wcale ci nie przeszkadza. Niemniej
      uważam siebie za nikotynowy odpowiednik Anonimowego Alkoholika - jestem
      anonimowym palaczem mimo, że od trzech lat nie miałem papierosa w ustach.
    • Gość: Krzyżak Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 23:02
      To proste.Pojechałem do Lichenia sie pomodlić.Po wyjściu z tego Świętego miejsca
      miałem jedną świadomość.Nigdy nie paliłem .I tak jest do dziś.Czyli 1,5 roku.
      • Gość: chelm Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.proxy.aol.com 20.09.01, 06:35
        co wieczor przed spaniem czytalem biblie, i min.zrozumieniami,doszlem do
        wniosku,ze palenie,to brud dla ciala (2kor.7:1).no i przestalem,nic mie do tego
        nie ciagnie wiecej,kozysc dla mnie dla mej rodziny,nie troje ani przyjaciol,ani
        nieprzyjaciol,u stworcy mam napewno uznanie.za zarobione pienadze na
        papierosach ufundowalem sobie,co roku fajne urlopy,a zaczelo sie to w 75 albo
        76 r.pewnie tez pomogla mi pewna staruszka,Agnieszka jej bylo na imie(bardzo
        znana w gdansku),ktora zawsze mi powtarzala,pamietaj,stworca nie stworzyl
        czlowieka----z kominem.powodzenia i sukcesow w oczyszczaniu smierdzacych kominow
    • Gość: Thorek Re: Mówię - nie palę 5-ty miesiąc IP: 217.97.134.* 25.09.01, 13:00
      Zainteresowanych odsyłam na forum GW - ZDROWIE wątek JUZ MIESIAC NIE PALE
      REWELACYJNA METODA. Poczytajcie wszytkie posty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka