Gość: beast IP: *.nsm.pl 18.09.01, 13:45 Palę już parę latek,ale do tej pory tylko raz próbowałem rzucic,próba nie udana:)Zabrakło chyba nie tyle silnej woli co chyba w ogóle woli do porzucenia zgubnego nałogu:) A Wam sie udało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eliot Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.univ.gda.pl 18.09.01, 14:17 Kiedys, po ok 10 latach palenia rzucilem. Zrobilem to tak, ze od nastepnego ranka nie palilem. To jedyny sposob - ograniczanie ilosci fajek to wielka maskarada. Nie znam nikogo kto by tak rzucil. A wiec jest potrzebna wola, ktorej jak piszesz nie masz. Nie palilem 2 lata i wrocilem do tego pieknego nalogu. Chyba wkrotce rzuce na tych samych zasadach co wtedy. Ale czy na zawsze? ;o) W kazdym razie pamietam, ze pierwsze dni bez fajki sa trudne, ale jednoczesnie rosnie poczucie wlasnej sily co wiele rekompensuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.nsm.pl 18.09.01, 14:35 Słyszałem o planach wprowadzenia od nowego roku takiej akcyzy,ze najtansze fajki kosztowac bedą 7-8 złoty.Mysle ,że wtedy znajdzie sie wola:) A jak przeprowadze sie do Warszawy to i Ochota;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Uderz w stół...;))) IP: *.nsm.pl 18.09.01, 15:13 W WP znalazłem informacje nastepującej treści: " Rozpoczęły się kliniczne testy pierwszej na świecie szczepionki uniemożliwiającej popadnięcie w nikotynowy nałóg - poinformowała we wtorek Xenova Group Plc, firma zajmująca się biotechnologią. Działanie tej domięśniowej szczepionki polega na zapobieganiu przedostawania się nikotyny do mózgu. Eksperci twierdzą, że ich wynalazek pozwoli także palaczom zwyciężyć nałóg. Terapie antynikotynowe opierają się teraz wyłącznie na zastępowaniu papierosów nikotynowymi gumami czy wszczepianiu pod skórę odpowiednich wkładek. Wstępne badania nad TA-NIC pozwolą określić dawkę leku, jaką będzie można podać pacjentom. Jednak zanim lek trafi na rynek, minie jeszcze kilka lat. Produkt musi zostać dokładnie sprawdzony - podkreślają naukowcy z Xenova. Xenova Group Plc. jest też w fazie rozwijania szczepionki na uzależnienie kokainowe, zwanej TA-CD. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 16:59 Zaczelam od tego, ze znielubilam sama siebie za brak silnej woli. Nastepnie kupilam sobie 3 zabiegi akupunktury. Kolejne dni byly bardzo trudne. Ale sie udalo , to juz dwa lata!!! Najlepiej wybierz dni z nawalem pracy, bo nic gorszego jak chodzenie po scianie bez zajecia . Nie rozmawiaj z nikim nie szukaj poparcia ani wspolczucia RZUCENIE PALENIA TO TWOJA SPRAWA. Robisz to tylko dla siebie. Nie truj sie zadnymi tabletkami czy zastrzykami - za pare lat okaze sie, ze nie do konca przewidzieli "skutki uboczne". Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 16:59 Zaczelam od tego, ze znielubilam sama siebie za brak silnej woli. Nastepnie kupilam sobie 3 zabiegi akupunktury. Kolejne dni byly bardzo trudne. Ale sie udalo , to juz dwa lata!!! Najlepiej wybierz dni z nawalem pracy, bo nic gorszego jak chodzenie po scianie bez zajecia . Nie rozmawiaj z nikim nie szukaj poparcia ani wspolczucia RZUCENIE PALENIA TO TWOJA SPRAWA. Robisz to tylko dla siebie. Nie truj sie zadnymi tabletkami czy zastrzykami - za pare lat okaze sie, ze nie do konca przewidzieli "skutki uboczne". Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 21:56 Ja, mając przepał do trzech paczek dziennie, rzuciłem to z dnia na dzień. Trudno mi objaśnić ten sposób, gdybym mógł opatentować - byłbym milionerem. Po prostu, musisz znaleźć we własnym umyśle taki przełącznik palacz / niepalacz. Jeśli zdołasz sam się przestawić na tryb "niepalenie" to dalej jest łatwizna. Nie masz żadnego głodu nikotynowego - bo przecież jesteś "niepalaczem". Zaręczam, że żyjesz wtedy całkiem normalnie, nie szukasz nocnych sklepów ani stacji benzynowych a dym kolegów - palaczy wcale ci nie przeszkadza. Niemniej uważam siebie za nikotynowy odpowiednik Anonimowego Alkoholika - jestem anonimowym palaczem mimo, że od trzech lat nie miałem papierosa w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 23:02 To proste.Pojechałem do Lichenia sie pomodlić.Po wyjściu z tego Świętego miejsca miałem jedną świadomość.Nigdy nie paliłem .I tak jest do dziś.Czyli 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelm Re: Rzuciłeś palenie?Powiedz jak to zrobiłeś. IP: *.proxy.aol.com 20.09.01, 06:35 co wieczor przed spaniem czytalem biblie, i min.zrozumieniami,doszlem do wniosku,ze palenie,to brud dla ciala (2kor.7:1).no i przestalem,nic mie do tego nie ciagnie wiecej,kozysc dla mnie dla mej rodziny,nie troje ani przyjaciol,ani nieprzyjaciol,u stworcy mam napewno uznanie.za zarobione pienadze na papierosach ufundowalem sobie,co roku fajne urlopy,a zaczelo sie to w 75 albo 76 r.pewnie tez pomogla mi pewna staruszka,Agnieszka jej bylo na imie(bardzo znana w gdansku),ktora zawsze mi powtarzala,pamietaj,stworca nie stworzyl czlowieka----z kominem.powodzenia i sukcesow w oczyszczaniu smierdzacych kominow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorek Re: Mówię - nie palę 5-ty miesiąc IP: 217.97.134.* 25.09.01, 13:00 Zainteresowanych odsyłam na forum GW - ZDROWIE wątek JUZ MIESIAC NIE PALE REWELACYJNA METODA. Poczytajcie wszytkie posty. Odpowiedz Link Zgłoś